Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP vereenvoudigt datamanagement met SAP Datasphere

Plaatsingsdatum 11-03-2023
Berichtdatum 10 maart 2023

SAP introduceert SAP Datasphere en kondigt nieuwe strategische partnerships aan met belangrijke data- en AI-leveranciers, waarmee organisaties toegang krijgen tot bedrijfskritische data. Het uiteindelijke resultaat is dat organisaties met deze data sneller inzicht krijgen en betere zakelijke beslissingen kunnen nemen.

Met SAP Datasphere krijgen bedrijven eenvoudig toegang tot bedrijfskritische data in het hele datalandschap. Daarnaast heeft SAP strategische partnerships gesloten met onder andere Collibra, Confluent, Databricks en DataRobot. Deze samenwerkingen verrijken SAP Datasphere. Organisaties kunnen namelijk een uniforme data-architectuur creëren die zowel SAP- als niet-SAP-data veilig combineert.

Complex wordt eenvoudig
Data bevinden zich in verschillende systemen en op meerdere locaties, zoals bij cloudproviders, dataleveranciers en lokale systemen. Tot nu toe is het een grote uitdaging om hier toegang toe te krijgen. Bedrijven moeten data namelijk halen uit de oorspronkelijke bronnen en deze exporteren naar een centrale locatie. Het resultaat hiervan is verlies van de context van deze data, waardoor ze minder nuttig zijn voor het nemen van weloverwogen zakelijke beslissingen. Context die vervolgens alleen handmatig is te herstellen, wat erg veel tijd en mankracht kost. SAP Datasphere helpt deze complexiteit te elimineren. Organisaties zijn hiermee in staat om een datafabric te bouwen die snel betekenisvolle data levert – met behoud van de context en logica.

Mogelijkheden van SAP Datasphere
SAP Datasphere is de volgende generatie van SAP Data Warehouse Cloud. Dataprofessionals hebben met de oplossing schaalbare toegang tot bedrijfskritische data. SAP Datasphere is een geïntegreerde oplossing voor data-integratie, het catalogiseren van data, semantische modellering, datawarehousing, datafederatie en datavirtualisatie.

SAP Datasphere is gebouwd op SAP Business Technology Platform (BTP), dat sterke securitymogelijkheden biedt. Denk hierbij aan databasebeveiliging, encryptie en governance. Bestaande SAP Data Warehouse Cloud-klanten hoeven geen extra stappen of migraties uit te voeren om te profiteren van de nieuwe SAP Datasphere-functionaliteit.

De nieuwe functionaliteiten omvatten:

  • Automatische datacatalogisering.
  • Vereenvoudigde datareplicatie om data en de constante updates ervan in realtime te leveren.
  • Verbeterde datamodellering die de rijke context van data in SAP-applicaties behoudt.
  • Op korte termijn zijn ook aanvullende applicatie-integratiemogelijkheden beschikbaar om data en metadata van SAP-cloudapplicaties aan SAP Datasphere te koppelen.
      
Categorie(n) Branche > Financials, ICT Innovatie, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED