Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Hegeman Bouw & Infra kiest voor software van AFAS

Plaatsingsdatum 05-04-2023
Berichtdatum 5 april 2023

Hegeman Bouw & Infra stapt per 1 januari 2024 over op de ERP-software van AFAS met geïntegreerde functionaliteit voor de bouw. Daarmee kiest het bouwbedrijf voor onder andere projectbewaking, orderverwerking en de financiële administratie in één softwarepakket. “De duidelijke visie en heldere communicatie van AFAS gaven de doorslag.”

Een softwarepartner vinden die past bij de visie en ambitie van het in Amersfoort en Nijverdal gevestigde Hegeman Bouw & Infra. Dat was volgens Financieel Directeur Bart Schröder de uitdaging waar zijn bedrijf voor stond. “Dat dan ook AFAS hoog op het lijstje van kandidaten staat, is natuurlijk geen verrassing”, zegt Schröder. “AFAS is een bekende partij in de branche met een uitstekende reputatie. In diverse gesprekken met collega-bouwbedrijven is het beeld van AFAS als betrouwbare samenwerkingspartner voortdurend bevestigd.”
  
Verregaande standaardisatie
Daarmee was de keus volgens Schröder echter nog niet definitief. “Wij gaan ook voor de inhoud. Als datagestuurde organisatie zijn wij continu bezig om onze interne- en externe processen te verbeteren. Daarnaast zijn financiën en risicomanagement een geïntegreerd onderdeel van onze bedrijfsvoering. Verregaande standaardisatie van bedrijfsprocessen met behulp van de juiste IT zijn hieraan ondersteunend. Het aanbod van AFAS sluit naadloos aan op onze visie”, aldus Schröder die erop wijst dat het in 2022 overgenomen bedrijfsonderdeel Hegeman Woningbouw al met AFAS werkte.

Vertrouwen in implementatie
Gevraagd naar zijn verwachtingen ten aanzien van het implementatietraject van de nieuwe software, zegt Schröder: “Dat zal best een intensief traject worden, want we willen het gedegen aanpakken. Op grond van het gegeven dat AFAS intussen al meer dan vierhonderd bouwbedrijven heeft geautomatiseerd, hebben wij veel vertrouwen in een succesvolle implementatie.” Schröder geeft ten slotte aan blij te zijn met de keuze voor AFAS. “De duidelijke visie en heldere communicatie van AFAS gaven de doorslag. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.”

Meer over AFAS.
     

Categorie(n) Soort > ERP, Soort > Projectmanagement en -planning, Branche > Bouw en installatie
Bronvermelding AFAS

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED