Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Sapphire 2023: SAP Business AI en de Green Ledger

Plaatsingsdatum 16-05-2023
Berichtdatum 16 mei 2023

SAP kondigt ingrijpende innovaties en samenwerkingen aan die klanten in staat stellen hun bedrijfsprocessen klaar te stomen voor de toekomst. Het techconcern komt onder meer met AI ingebouwde bedrijfsoplossingen, de mogelijkheid tot CO2-tracering en branchespecifieke netwerken voor het versterken en veerkrachtiger maken van de supplychain. Met deze zakelijke innovaties helpt SAP zijn klanten bij het transformeren van hun bedrijfsmodellen in de cloud, het centraal stellen van duurzaamheid en bij het vergroten van de flexibiliteit van organisaties. SAP deed deze aankondigingen tijdens SAP Sapphire 2023 in Orlando.

AI gebouwd voor bedrijven
Artificial Intelligence is enorm in opkomst. Dat is ook bij SAP niet onopgemerkt gebleven. Daarom worden er al krachtige AI-mogelijkheden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat klanten bedrijfskritische problemen in de werkstroom kunnen oplossen. Zo zijn aan SAP Business AI nieuwe innovaties toegevoegd, waaronder mogelijkheden om de klantbetrokkenheid te personaliseren, inkoop productiever te maken, en op efficiëntere wijze cruciaal talent te vinden en te ontwikkelen.

Op weg naar een groen grootboek
Te midden van snel veranderende wettelijke vereisten en toenemende druk van belanghebbenden om duurzaam te werken, hebben ondernemingen een boekhoudsysteem voor emissies nodig dat net zo controleerbaar, transparant en betrouwbaar is als hun financiële gegevens. Met het nieuwe groene grootboek (Green Ledger) van SAP, dat in plaats van koolstofschattingen de daadwerkelijke gegevens toont, kunnen bedrijven hun duurzaamheidsstappen met evenveel zichtbaarheid, nauwkeurigheid en vertrouwen beheren als hun bedrijfsresultaten.

Onder het SAP Green Ledger-aanbod valt SAP Sustainability Footprint Management; een oplossing voor het berekenen en beheren van het volledige scala aan emissies op bedrijfs-, waardeketen- en productniveau. Verder ook SAP Sustainability Data Exchange; een nieuwe oplossing voor ondernemingen om veilig gestandaardiseerde duurzaamheidsgegevens uit te wisselen met partners en leveranciers, voor het sneller koolstofvrij maken van toeleveringsketens. Het volledige aanbod wordt onderdeel van RISE with SAP en GROW with SAP.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Logistiek, Duurzaamheid, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay, Robotic (accounting) en AI, Soort > ERP, ICT Innovatie, GRC en Assuring
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED