Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Exact Spring23 Release ondersteunt mkb met nieuwe fuinctionaliteiten

Plaatsingsdatum 30-05-2023
Berichtdatum 30 mei 2023

Uit het MKB Barometer onderzoek 2023 blijkt dat ondernemers nog kansen laten liggen op vlak van automatisering om zakelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Toch zijn er nog heel wat mogelijkheden die ze kunnen verzilveren met innovatie. Exact introduceert daarom in de Spring‘23 Release nieuwe functionaliteiten zoals de Activity Feed in Exact Online, maar ook optimalisaties bij het opstellen van jaarrekeningen of offertebeheer. Deze features ontlasten ondernemers en hun accountants verder van administratie en bieden inzicht in nog meer kansen voor automatisering. Dit zet de recente lancering van de Premium edities van Exact Online kracht bij, die meer flexibiliteit en rijkere functionaliteit bieden.

Automatische administratie in Exact Online
Exact lanceert de Activity Feed; een nieuwe feature in Exact Online. De feed creëert een overzicht voor de gebruiker, die zo in één oogopslag kan zien waar processen geautomatiseerd zijn en waar niet, zodat de gebruiker dit naar eigen voorkeur kan aanpassen. Daarnaast zijn het afletteren van inkoopfacturen en terugkerende facturen automatisch boeken nu standaard beschikbaar in alle ondernemersversies van Exact Online.

Automatisering voor accountants – en administratiekantoren
Met behulp van de Activity Feed zien accountants meteen welke taken ze handmatig moeten uitvoeren, en welke al uitgevoerd zijn door Exact Online. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische factuurverwerking.
Daarnaast winnen gebruikers ook tijd bij het opstellen van de jaarrekening. Met de nieuwe feature die labeltemplates aanmaakt, kunnen bedrijven de omschrijving van labels in de kolommenbalans beheren. Daarnaast verbeterde Exact de consolidatie met extra filters en labels.
Tot slot brengt Exact Online Kantoorbeheer structuur aan in alle werkzaamheden op het kantoor. Denk hierbij aan het slimmer organiseren van taken en activiteiten, voor meer grip en controle op de planning en voortgang. Een aantal klanten test momenteel de nieuwe Essentials editie. Zodra we deze fase succesvol hebben afgerond komt deze eerste editie beschikbaar.

CRM: actief offertebeheer
Wie sneller offertes kan versturen en behandelen, haalt meer business binnen. Exact ontwikkelt daarom nieuwe features voor ‘Offertebeheer’. Voortaan kunnen gebruikers online offertes aanvaarden en ondertekenen. Bovendien kunnen ze met de app ook snel offertes aanmaken en versturen – of dat nu vanaf kantoor is of onderweg. Verder kunnen ze met de vernieuwde ‘verkoopkans-cockpit’ de voortgang en status van uitgebrachte offertes eenvoudig opvragen. Zo krijgen ze een overzicht van alle lopende trajecten, en kunnen ze een verkoopprognose opstellen.

Betalingsregelingen in Exact Online Debiteurenbeheer
Het is binnenkort mogelijk om gemakkelijk betalingsregelingen in te stellen en te beheren in Exact Online Debiteurenbeheer. Gebruikers kunnen aangeven welk bedrag, en in welke termijnen en wanneer, klanten moeten betalen. Dit verbetert cashflow voor organisaties, maar helpt hun klanten ook om regelmatige en verantwoorde betalingstermijnen te handhaven. Regelingen gekoppeld aan die betalingen zijn ook beter te managen met de Spring’23 Release. Gebruikers kunnen naast het geautomatiseerde proces vanaf nu ook handmatig herinneringen versturen als zij dat willen. Dit kan handig zijn wanneer je een keer af wil wijken van het standaard herinneringsprofiel.

HR-update: inzicht in functioneren
De Spring‘23 Release biedt ook innovatie voor de HR-afdeling. HR-medewerkers die gebruik maken van Exact Online HR kunnen nu meer gestroomlijnde functioneringsgesprekken voeren dankzij nieuwe features. Met ‘Peer-to-Peer Functioneringsgesprekken’ kunnen managers of HR-medewerkers vragenlijsten versturen naar collega’s, om zo een meer compleet beeld van een medewerker en zijn of haar prestaties te krijgen.

Meer over Exact Online Spring'23 Release.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Financials, SAAS, Cloud Computing, Soort > Boekhoudsoftware, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Exact Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Exact en E-factureren: complexe facturen slimmer en sneller verwerken [09-03-2024]

Exact Winter 2024 release: betere automatische factuurverwerking en software voor kantoorbeheer [05-03-2024]

Exact is klaar voor digitalisering van de dividendbelasting [30-01-2024]

Exact neemt het voortouw in PSD2 met lancering geïntegreerde betaallink zonder externe betaalprovider [01-12-2023]

Exact lanceert de Autumn 23 Release met innovatieve oplossingen [23-11-2023]


Onerzoeksbureau GBNED