Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Informer officieel B Corp: voor iedereen die maatschappelijk verantwoord wil ondernemen

Plaatsingsdatum 21-06-2023
Berichtdatum 21 juni 2023

Na een inspannend proces van 2 jaar is Informer sinds de laatste week van mei officieel onderdeel van de B Corp community: een internationale groep bedrijven die voorop loopt op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Mede dankzij deze certificering en het statutair beloven dat de maatschappij en de planeet te allen tijde zullen worden overwogen bij het nemen van beslissingen, bekrachtigt Informer haar missie om iets terug te willen doen.

B Corp is een wereldwijd bekend keurmerk dat bedrijven de mogelijkheid biedt zich écht te onderscheiden op het gebied van verantwoord ondernemen. Om officieel gecertificeerd te worden, word je als bedrijf geaudit op de manier waarop je omgaat met bedrijfsvoering, medewerkers, klanten, je omgeving en de planeet.

Waarom is Informer B Certified?
Al sinds vóór de officiële lancering van het boekhoudprogramma InformerOnline, hielden CEO Remco Frühauf en CCO Peter Potters zich gezamenlijk bezig met teruggeven aan de maatschappij. Destijds in de vorm van “een beetje extra doen van waar je goed in bent”.

Dit geloof werd doorgezet binnen Informer, door iedere stichting met de ANBI-status in Nederland de mogelijkheid te bieden gratis te werken met boekhoudprogramma InformerOnline. Op die manier kunnen stichtingen meer tijd en geld investeren in wat écht belangrijk is: het behalen van hun doelen.

Bovendien draait InformerOnline op energieneutrale servers en kunnen gebruikers de uitstoot van hun internetverbruik compenseren door gratis een boom te planten.

Trots onderdeel van een selecte groep Nederlandse bedrijven
Alhoewel de B Corp certificering in met name de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk al flink wat naamsbekendheid heeft opgedaan, is het in Nederland nog vooral in opkomst. Momenteel zijn ongeveer 220 Nederlandse bedrijven onderdeel van de B Corp community, en daar is Informer nu dus trots onderdeel van.

Om B Corp te worden moet je tijdens een uitgebreide assessment aangeven dat je voldoet aan bepaalde normen, waardoor je punten scoort. Minimaal 80 van de 200 punten moeten worden behaald om verder te komen in het verificatieproces, waarin B Lab, uitgever van het keurmerk, je vraagt om je antwoorden te bewijzen.

Andere bekende bedrijven in de B Corp community zijn o.a. Dopper, Triodos Bank, Tony Chocolonely en WeTransfer. Bekijk hier alle B Corps.

Ontdek hier ons complete B Corp verhaal.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Duurzaamheid, Branche > Financials, GRC en Assuring, Soort > Boekhoudsoftware, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Informer

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

Informer eerste boekhoudprogramma dat Single Payments voor Rabobank aanbiedt [06-07-2023]

Informer vult nu automatisch winstdeel IB-aangifte in voor ZZPers [25-01-2022]

Informer lanceert als eerste nieuwe generatie open banking oplossing Rabobank [08-12-2021]

7 jaar op rij; InformerOnline wederom MKB Proof [27-09-2021]

Nieuwe partnerschap tussen Informer en Speedbooks [09-09-2021]


Onerzoeksbureau GBNED