Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

eConnect nieuwe leverancier Rijksoverheid access point op Peppol

Plaatsingsdatum 30-06-2023
Berichtdatum 30 juni 2023

eConnect International BV is de nieuwe leverancier van het Rijksoverheid Access Point op Peppol. Op 7 juni 2023 vond de formele gunning van de aanbesteding Peppol-Digipoort plaats. Dat betekent een nieuwe samenwerking voor Logius op het gebied van e-facturatie.

Verdere digitalisering dankzij peppol
De Rijksoverheid kiest voor verdere digitalisering van het inkoopdomein voor het Peppol-netwerk. Het Peppol-netwerk is een internationaal open netwerk voor overheden en bedrijven om e-Procurementberichten, zoals e-orders en e-facturen, uit te wisselen. De overheid sluit aan op het Peppol-netwerk om het uitwisselen van e-Procurementberichten zo laagdrempelig mogelijk te maken en via in de markt gangbare standaarden en netwerken. Met het nieuwe Rijksoverheid Access Point op Peppol kan de Rijksoverheid bovendien ook e-orders en e-facturen afleveren.

Digipoort via rijksoverheid access point op peppol
De Digipoort is een centrale voorziening van de Rijksoverheid voor het veilig en betrouwbaar afleveren en verzenden van berichten. Alle Rijksdiensten en diverse andere overheidspartijen zijn met hun financiële- en inkoopadministraties aangesloten op de Digipoort en kunnen via deze centrale voorziening e-Procurementberichten uitwisselen. Logius beheert de Digipoort.
  

Categorie(n) Branche > Overheid en semi overheid, Soort > EAI, EDI, Webservice en API, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay
Bronvermelding eConnect
Internet URL eConnect

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

eConnect en beurtvaartadres bundelen krachten in de transportsector op het gebied van e-facturatie [05-07-2023]

eConnect helpt UWV bij een automatische administratie [04-04-2023]

VanMeijel Automatisering en e-facturatiespecialist eConnect sluiten partnership [07-03-2023]

eVerbinding, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat verder als eConnect [18-01-2023]


Onerzoeksbureau GBNED