Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

6.000 agf-orders per dag verwerken met SAP S/4HANA door Smeding

Plaatsingsdatum 28-08-2023
Berichtdatum 28 augustus 2023

Smeding Groenten en Fruit levert elke week meer dan 3 miljoen kilo groenten en fruit aan klanten in foodservice en foodretail. Van grote bestellingen voor de grootgrutters tot de levering van een ui aan de snackbar op de hoek; Smeding heeft zichzelf in de markt weten te onderscheiden in het fijnmazig verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden orders en dagelijkse transacties.

ICT-manager Vincent Nicolai van Smeding zegt daarover: “Het nieuwe SAP S/4HANA-systeem helpt ons om al die orders gedurende de dag op een goede manier door het systeem te krijgen en efficiënt te verwerken.”

Klanten van Smeding kunnen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een order inleggen bij het hoofdkantoor in Sint Annaparochie. Ze krijgen die bestelling vaak dezelfde dag nog geleverd. Dat zorgt voor korte tijdsvensters en snelle doorlooptijden waarin het bedrijfsbureau en het warehouse vlug met elkaar moeten schakelen om te zorgen dat de klant krijgt wat deze nodig heeft. Dat zorgt ook voor een voorraad die er elk uur anders uitziet. De warehouseplanning van het handelsbedrijf is met 6.000 orders per dag daarom ook steeds weer een complexe puzzel die elk uur verandert.

Integratie en meer inzicht
Delen van data tussen verschillende afdelingen, actueel inzicht in de supplychain en integratie tussen bedrijfsprocessen: met het oude ERP-systeem kon dat niet optimaal. Om strak te kunnen plannen én daadwerkelijk te kunnen leveren, had Smeding daarom behoefte aan realtime inzicht in verwachte leveringen van leveranciers en de actuele voorraad in de warehouses. Om bijvoorbeeld gedurende de dag niet mis te pakken op een besteld artikel. Of, om bij bestelling - en het artikel blijkt niet voorradig - direct een alternatief voor te kunnen stellen aan een klant.

Dat gewenste inzicht kreeg het bedrijf met de implementatie van SAP S/4HANA. Daarbij opteerde Smeding voor het inbouwen van extra tools op basis van het SAP-systeem, die de industriespecifieke behoeften van het bedrijf ondervingen. Het resultaat was onder meer de productverdelingstool en een planning-per-uur.

Efficiënte pickroutes
Naast een nieuw ERP-systeem werd ook het warehousesysteem vervangen voor SAP Extended Warehouse Management. Nicolai: “Met zoveel magazijnverkeer, volume, doorloop en klantspecifieke zones onderverdeeld in warme en koude zones in je warehouse, wil je de looproutes zo klein mogelijk houden. Na een order reserveert het systeem de voorraad die nodig is en geeft SAP EWM advies voor de meest efficiënte pickroute.

Om de volledige supplychain te optimaliseren werd ook nog SAP Transportation Management geïmplementeerd. Nicolai: “Transport doen we ook zo slim mogelijk. Tijdens hun afleverroute pikken onze chauffeurs op de terugweg naar ons warehouse weer groenten en fruit op bij onze telers en leveranciers. Dat is supereffectief en bespaart veel kosten.”
  

Categorie(n) Branche > Agrarische sector, Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > ERP, Soort > Logistiek
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors [11-04-2024]

SAP introduceert data-innovaties voor het AI-tijdperk [10-03-2024]

SAP versterkt focus op Business AI met nieuw bedrijfsonderdeel [19-02-2024]

Unilever optimaliseert logistieke processen met SAP S/4HANA EWM [04-12-2023]

SAP kondigt nieuwe generatieve AI-mogelijkheden aan binnen het SAP CX-portfolio [26-10-2023]


Onerzoeksbureau GBNED