Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

6.000 agf-orders per dag verwerken met SAP S/4HANA door Smeding

Plaatsingsdatum 28-08-2023
Berichtdatum 28 augustus 2023

Smeding Groenten en Fruit levert elke week meer dan 3 miljoen kilo groenten en fruit aan klanten in foodservice en foodretail. Van grote bestellingen voor de grootgrutters tot de levering van een ui aan de snackbar op de hoek; Smeding heeft zichzelf in de markt weten te onderscheiden in het fijnmazig verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden orders en dagelijkse transacties.

ICT-manager Vincent Nicolai van Smeding zegt daarover: “Het nieuwe SAP S/4HANA-systeem helpt ons om al die orders gedurende de dag op een goede manier door het systeem te krijgen en efficiënt te verwerken.”

Klanten van Smeding kunnen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een order inleggen bij het hoofdkantoor in Sint Annaparochie. Ze krijgen die bestelling vaak dezelfde dag nog geleverd. Dat zorgt voor korte tijdsvensters en snelle doorlooptijden waarin het bedrijfsbureau en het warehouse vlug met elkaar moeten schakelen om te zorgen dat de klant krijgt wat deze nodig heeft. Dat zorgt ook voor een voorraad die er elk uur anders uitziet. De warehouseplanning van het handelsbedrijf is met 6.000 orders per dag daarom ook steeds weer een complexe puzzel die elk uur verandert.

Integratie en meer inzicht
Delen van data tussen verschillende afdelingen, actueel inzicht in de supplychain en integratie tussen bedrijfsprocessen: met het oude ERP-systeem kon dat niet optimaal. Om strak te kunnen plannen én daadwerkelijk te kunnen leveren, had Smeding daarom behoefte aan realtime inzicht in verwachte leveringen van leveranciers en de actuele voorraad in de warehouses. Om bijvoorbeeld gedurende de dag niet mis te pakken op een besteld artikel. Of, om bij bestelling - en het artikel blijkt niet voorradig - direct een alternatief voor te kunnen stellen aan een klant.

Dat gewenste inzicht kreeg het bedrijf met de implementatie van SAP S/4HANA. Daarbij opteerde Smeding voor het inbouwen van extra tools op basis van het SAP-systeem, die de industriespecifieke behoeften van het bedrijf ondervingen. Het resultaat was onder meer de productverdelingstool en een planning-per-uur.

Efficiënte pickroutes
Naast een nieuw ERP-systeem werd ook het warehousesysteem vervangen voor SAP Extended Warehouse Management. Nicolai: “Met zoveel magazijnverkeer, volume, doorloop en klantspecifieke zones onderverdeeld in warme en koude zones in je warehouse, wil je de looproutes zo klein mogelijk houden. Na een order reserveert het systeem de voorraad die nodig is en geeft SAP EWM advies voor de meest efficiënte pickroute.

Om de volledige supplychain te optimaliseren werd ook nog SAP Transportation Management geïmplementeerd. Nicolai: “Transport doen we ook zo slim mogelijk. Tijdens hun afleverroute pikken onze chauffeurs op de terugweg naar ons warehouse weer groenten en fruit op bij onze telers en leveranciers. Dat is supereffectief en bespaart veel kosten.”
  

Categorie(n) Branche > Agrarische sector, Soort > Logistiek, Branche > Detailhandel & Horeca, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

SAP en Google Cloud integreren hun eigen open data cloud-omgevingen om de gecombineerde dataset te kunnen analyseren of gebruiken [29-08-2023]

Sapphire 2023: SAP Business AI en de Green Ledger [16-05-2023]

SAP integreert AI-functies IBM Watson in oplossingen [03-05-2023]

Riho heeft met SAP S/4HANA grip op de volledige productieketen [02-05-2023]

PostNL legt basis voor innovatie met SAP S/4HANA [25-04-2023]


Onerzoeksbureau GBNED