Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Grote update software Urios: helpt advocatenkantoren efficiënter werken

Plaatsingsdatum 18-10-2023
Berichtdatum 18 oktober 2023

Urios is een softwarepakket voor advocaten, gericht op kantooradministratie. Urios voert constant kleine verbeteringen door op basis van de feedback van hun gebruikers. Een paar keer per jaar brengen zij een grote update uit, waarvan deze maand de tweede van 2023. De belangrijkste ontwikkelingen leest u hier.

Gedetailleerde rechten instellen per gebruiker
In Urios kunt u rechten instellen voor zowel declarabele als ondersteunende gebruikers. Naast de vijf standaard rechtenprofielen kunt u nu zelf heel gedetailleerd nieuwe rechtenprofielen instellen. Denk aan dat de secretaresse van advocaat A alleen dossiers en relaties van advocaat A kan zien. En dat de boekhouder of administratief medewerker alleen rechten heeft voor het maken en bekijken van declaraties. Deze nieuwe rechtenprofielen kunt u ook opslaan als nieuwe standaard profielen, zodat u deze eenvoudig kunt toepassen op meerdere gebruikers.
Meer informatie over de module Gebruikersrechten.

Workflows aanmaken en inplannen
In de Urios-agenda houdt u eenvoudig overzicht van de geplande afspraken, taken, termijnen en zittingen. Vanaf de huidige versie is de agenda uitgebreid met de mogelijkheid tot het aanmaken en inplannen van workflows. U kunt workflows aanmaken met items vanaf de startdatum van de workflow. Deze workflows kunt u vervolgens inplannen op dossierniveau. Die kan veel tijd schelen bij het inplannen van standaard reeksen taken en termijnen.
Meer informatie over de module Agenda & Termijnen.

SharePoint-webkoppeling
Urios biedt nu een rechtstreekse koppeling met SharePoint. Dat betekent dat u vanuit Urios nu net zo eenvoudig met bestanden in SharePoint werkt als met lokale bestanden. Met deze koppeling is synchronisatie naar het lokale apparaat niet meer nodig. Urios toont de bestanden uit SharePoint in het dossier in Urios op een gelijke wijze als Urios doet met lokale bestanden.
Meer informatie over de module SharePoint.

Previewfunctie voor bestanden
Om te voorkomen dat u ieder bestand apart moet openen om hiervan de inhoud te zien, is een previewfunctie toegevoegd voor bestanden op dossierniveau. Deze previewfunctie werkt in ieder geval voor Word-bestanden (.docx), Excel-bestanden (.xlsx), pdf-bestanden (.pdf) en e-mailbestanden (.msg).

Standaard submappen per advocaat
Bij het aanmaken van een nieuw dossier in Urios kan Urios geautomatiseerd een dossiermap aanmaken op uw opslaglocatie. Dit kan bijvoorbeeld op een lokale schijf zijn of in SharePoint. U kunt ervoor kiezen een standaard set submappen aan te maken in deze dossiermap, zodat u dit niet steeds handmatig hoeft te doen. Denk aan standaard submappen als Correspondentie, Processtukken en Financieel.

Het was al mogelijk om voor specifieke dossiercategorieën aparte submappen aan te maken, bijvoorbeeld ‘Bewijsstukken’ bij Strafrecht of ‘Contracten’ bij Contractenrecht. Deze worden dan alleen aangemaakt als die specifieke categorie in Urios is opgegeven bij het dossier.

Vanaf heden is het ook mogelijk submappen aan te maken per dossiereigenaar. Stel dat iedereen in de basis wel dezelfde submappen wil, maar de ene advocaat wil wel de map ‘Overig’ en de andere niet, kan dat nu ook worden aangegeven.

Sneller Word-modellen maken (templates)
Met behulp van Word-modellen kunt u informatie die reeds in Urios is ingevoerd eenvoudig hergebruiken in uw standaard brieven. Waar u tot voorkort codes moest kopiëren vanuit de handleiding en moest plakken in Word, kan dit nu een stukje meer geautomatiseerd met behulp van onze invoegtool (Word Add-In). Deze leest alle velden uit die beschikbaar zijn in de database van het kantoor. In enkele klikken stelt u zo het door u gewenste Word-model op.

Bepaalde bestandstypen standaard wel/niet opslaan vanuit Outlook
Vanuit Outlook kunt u eenvoudig e-mails opslaan in de gewenste dossiermap in Urios. Hierbij kunt u het e-mailbericht zelf en de bijlagen apart opslaan en hernoemen. In het instellingenscherm kunt u aangeven welke bestandstypen (bijv. Word-bestanden, pdf-bestanden etc.) uit de e-mail u standaard wel/niet wilt opslaan. Dit betreft zowel het e-mailbericht zelf als de e-mailbijlagen.
Door bijvoorbeeld ‘Afbeeldingen’ standaard uit te vinken, voorkomt u dat de e-mailhandtekening ook standaard wordt opgeslagen. Op het moment van het opslaan van een mail kunt u alle bestanden nog handmatig aan- of uitvinken.
Meer informatie over de module Documentenbeheer.

Extra velden voor gebruikers
U kunt Urios op heel veel vlakken inrichten naar uw eigen werkwijze en rechtsgebied(en). U kunt zelf dossiercategorieën aanmaken en extra velden toevoegen voor zowel dossiers als relaties. Zo is en blijft Urios relevant voor uw praktijk en blijft het overzichtelijk. Daarnaast is het nu ook mogelijk om extra velden aan te maken voor gebruikers. Denk aan iemands functie of dagen waarop iemand werkt. Deze informatie kunt u vervolgens heel eenvoudig verwerken in standaard brieven en e-mails.

Meer weten over Urios? Probeer het programma 30 dagen gratis of plan een vrijblijvende demo in.
  

Categorie(n) Branche > Juridisch, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, Soort > Practice management software (en uren)
Bronvermelding Urios
Internet URL Urios

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Urios koppelt met de Outlook-agenda [20-06-2024]

Urios brengt grote update uit van haar gelijknamige software voor de advocatuur [13-02-2024]

Urios helpt advocatenkantoren met efficienter werken [09-02-2023]

Live koppeling tussen Urios voor de advocatuur en boekhoudpakket Exact Online nu beschikbaar [10-02-2022]

Veilig Mailen met de Rechtspraak vanuit Urios via SecuMailer [16-12-2021]


Onerzoeksbureau GBNED