Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

COS315: IT Audit Essentials snel en efficiënt inzicht in de IT beheersing

Plaatsingsdatum 19-10-2023
Berichtdatum 18 oktober 2023

Vanuit de COS315 is inzicht in de IT General Controls (ITGC) essentieel in de voorbereiding en uitvoering van de controle. Inzicht helpt bij het bepalen van de meest passende aanpak en kan verrassingen voorkomen. Bijvoorbeeld door veranderde omstandigheden in systemen, de organisatie van IT, en/of beheersmaatregelen. inzicht in de ITGC is echter ook randvoorwaarde voor het kunnen toepassen van data analyse. Immers wat zeggen data als de IT huishouding niet op orde is?

Een initiatief van de Norea om te komen tot een jaarlijkse Audit Verklaring gaat mogelijk een rol spelen bij bijvoorbeeld kredietverlening door banken aan ondernemers. Het belang van interne beheersing wordt dus alleen maar groter.

Al jaren is het assessment IT Audit Essentials een beproefd instrument voor een efficiënte en effectieve voorbereiding voor inzicht in de ITGC bij uw klanten. Het  assessment bespaart kostbare tijd en voorziet in een noodzakelijke en vooral ook tijdige voorbereiding. 
Zonder dat u verder iets hoeft te doen voeren wij u deze assessments voor u uit. Als u ons de klantgegevens verstrekt regelen wij de rest.

De rapportage levert belangrijke input voor de controle aanpak en aandachtspunten. Voor uw klanten voorzien wij de rapportage met een bijlage met verwijzingen naar informatie uit openbare bronnen voor een verdere verduidelijking van onderwerpen uit het assessment en praktische handreikingen voor verbeteringen. 

Voor meer informatie en voorbeeldrapport zie onderstaande links
Meer informatie en een voorbeeldrapport.
   

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Cybersecurity, Branche > Accountantskantoren, GRC en Assuring
Bronvermelding IT Risk Control BV
Internet URL IT Risk Control BV

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED