Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Overname van het Belgische epowerhr door BCS HR Software

Plaatsingsdatum 24-10-2023
Berichtdatum 24 oktober 2023

BCS HR Software (“BCS”), een van de grotere leveranciers van software voor HR en payroll, breidt haar internationale activiteiten uit middels de overname van het Belgische epowerhr. De strategische overname markeert een volgende stap in het uitbreiden van BCS’ snelgroeiende positie in de HR Software branche in de Benelux. Het is de vijfde acquisitie van BCS sinds Main Capital in april 2022 in het bedrijf investeerde. Eerder werden Apployed, Tasper, MediSoft en de HR & Payroll activiteiten van Centric al toegevoegd aan BCS. Voor Main Capital Partners is dit daarnaast ook de tweede overname in België sinds de opening van haar kantoor in Antwerpen in eind 2022.

De opening van het kantoor in Antwerpen heeft niet alleen geresulteerd in betere ondersteuning van portfoliobedrijven zoals bijvoorbeeld Wefact en BCS in hun organische groeistrategie richting België, maar ook in inorganische groei in de vorm van acquisities. Na de acquisitie van Eurotracs door de logistieke softwareleverancier FleetGO, is dit de tweede acquisitie van Main in de Belgische markt. Hierdoor wordt de organische groei van BCS in België versneld.

BCS heeft meer dan 45 jaar ervaring in de HR & payroll software-industrie. BCS levert een complete HR & Payroll oplossing variërend van verzuim- en payrollbeheer tot flexibele arbeidsvoorwaarden en personeelsadministratie, evenals het welzijn van werknemers.

epowerhr is opgericht in 2000 en heeft een kantoor in Wommelgem, België. Het bedrijf levert een brede oplossing die klanten ondersteunt bij onder andere evaluatiegesprekken, onboarding, opleiden en het meten van prestaties en processen. Klanten komen uit zowel het SME als enterprise segment, en epowerhr is vooral sterk in de gezondheidszorg, financiële dienstverlenging en industriële sector. Ook BCS heeft een bewezen track-record in deze markten waardoor klanten van beide partijen kunnen profiteren van een complete oplossing en goede dienstverlening.

Door deze samenwerking met epowerhr is BCS in staat om een groot deel van de ‘personeelsreis’ te kunnen ondersteunen met haar software oplossingen. Van recruitment en onboarding, naar personeelsontwikkeling en welzijn en uiteindelijk offboarding, de product suite kan klanten nu voorzien van deze oplossingen. Dit is verder aangevuld met verschillende andere HR oplossingen zoals planning, werknemer dossiers, expense management en payroll. 
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding BCS HR Software, epowerhr en Main Capital Partners
Internet URL BCS HR Software, epowerhr en Main Capital Partners

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED