Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Yuki voert belangrijke verbeteringen door in de documentherkenning

Plaatsingsdatum 05-12-2023
Berichtdatum 5 december 2023

Om boekhouding zo slim, eenvoudig en leuk mogelijk te maken, streven we bij Yuki naar een zo hoog mogelijke automatisering van de administratie. Onze technische documentherkenning speelt daarin een belangrijke rol. Het afgelopen jaar werkten we hard aan verbeteringen van deze herkenning en de resultaten van de laatste btw-maand geven ons inzicht in de impact van de doorgevoerde verbeteringen.

De meest toonaangevende verbeteringen zijn te clusteren rondom vier grote thema’s. Te weten: Opsplitsen verwerkingsproces, Funnels, AI-implementatie en Relatie herkenning. 

 1. Opsplitsen verwerkingsproces van het herkennen en verwerken van documenten
  Om het herkennings- en verwerkingsproces in Yuki te versnellen, hebben we dit technisch opgesplitst. Zodra een document door het herkenningsproces heen is, stuurt het systeem deze door naar het verwerkingsproces. Tegelijkertijd wordt een volgend document opgepikt door het herkenningsproces. Zo vermijden we een wachtrij, zijn documenten sneller herkend en zichtbaar in de workflow.
    
 2. Geoptimaliseerde logica achter het herkenningsproces
  Om meer controle te krijgen over het herkenningsproces in Yuki, optimaliseren we de achterliggende logica bij het herkennen van een document. Zo delen we het herkenningsproces op in verschillende delen, ook wel “funnels” genoemd. Hierdoor is meer inzicht in waarom een bepaald veld gevonden is.
    
 3. Artificial Intelligence om het documenttype te bepalen
  Sinds een paar maanden gebruiken we Artificial Intelligence in het herkenningsproces.
  We zetten het in om de juiste documenttypen te herkennen. Sinds de implementatie van dit zelflerend model, zien we bij 95% (voorheen 85%) van alle documenten dat het documenttype correct wordt herkend.
    
 4. Optimalisatie in het matchen van relaties
  We hebben een verbetering doorgevoerd bij het vinden van de juiste relatie.Yuki zoekt nu eerst naar een relatie in de domein (of lokale) database in plaats van de centrale database. Door deze verbetering zien we een stabiele groei, van 72% naar 80%, in het correct matchen van relaties.
    
Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Robotic (accounting) en AI, SAAS, Cloud Computing, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Yuki
Internet URL Yuki

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED