Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Epona: leverancier van DMS en CRM-software voor de LegalTech markt

Plaatsingsdatum 21-12-2023
Berichtdatum 21 december 2023

Main Capital Partners ("Main") heeft een meerderheidsbelang verworven in Epona, een toonaangevende leverancier van DMS en CRM-software voor de LegalTech markt. Epona's oplossingen stellen advocatenkantoren en juridische afdelingen in staat om de efficiëntie van hun document gerelateerde processen te verhogen en compliance te waarborgen. Het hoofdkantoor van Epona is gevestigd in Nederland met kantoren in de VS en Portugal.

Main Capital's strategische investering in Epona, een toonaangevend LegalTech softwarebedrijf gespecialiseerd in Document Management System (DMS) oplossingen, weerspiegelt het groeiende belang van technologie in de juridische sector. Epona's indrukwekkende portfolio, dat ongeveer 300 advocatenkantoren en 120 juridische afdelingen wereldwijd bedient, benadrukt haar marktleiderschap en grootschalige adoptie. Epona's uitgebreide pakket van functies, waaronder document management, e-mail management, teamsamenwerking, matter intake, contract management, workflow automation en CRM, positioneert Epona als een end-to-end oplossing voor de complexe behoeften van advocatenkantoren en juridische afdelingen.

Bekende cliënten zoals Kromann Reumert, en andere vooraanstaande advocatenkantoren, profiteren van de oplossingen van Epona door hun documentgerichte processen te stroomlijnen en de samenwerking te verbeteren. Ook juridische afdelingen van grote ondernemingen vinden waarde in Epona's geïntegreerde aanpak, met name gezien de naadloze integratie met Microsoft Office 365, SharePoint en Teams. Main Capital's investering onderstreept Epona's vermogen om te voldoen aan de veranderende eisen van de juridische sector, door het leveren van efficiënte, geïntegreerde oplossingen die aanslaan bij zowel advocatenkantoren als CLD's, het bevorderen van een verhoogde productiviteit en gestroomlijnde activiteiten in het gehele juridische landschap. Dit strategische partnerschap is klaar om Epona's voortdurende succes en evolutie in het internationale LegalTech landschap te stimuleren.

Het ervaren management team van Epona zal een significant minderheidsbelang behouden en nauw betrokken blijven na de closing. Samen met de expertise van Main Capital in het B2B software segment, zal uitvoering geven worden aan de beoogde groeistrategie waarin productinnovatie, een klantgerichte aanpak en internationale expansie belangrijke pijlers zijn. Daarnaast is er een sterk potentieel voor een selectieve buy-and-build strategie, waarbij complementaire productfunctionaliteiten zal worden toegevoegd en Epona's internationale aanwezigheid verder zal worden uitgerold. De strategische samenwerking tussen Epona en Main Capital wordt verder versterkt door hun gezamenlijke focus op de belangrijkste regio's, waaronder de Benelux, DACH, Scandinavië en de VS. De lokale aanwezigheid en toegewijde teams van Main Capital zal deze samenwerking versterken.
  

Categorie(n) Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, ICT & Recht, Branche > Juridisch, Soort > Practice management software (en uren)
Bronvermelding Main en Epona
Internet URL Main en Epona

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED