Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Infor-cloudoplossing ondersteunt bij optimaliseren productieproces bij Machinebouwer AWL

Plaatsingsdatum 15-01-2024
Berichtdatum 15 januari 2024

Infor® ondersteunt machinebouwer AWL bij het optimaliseren van het productieproces. Vanaf vandaag zet AWL de CloudSuite Industrial Enterprise in als enterprise resourcing planning (ERP-) systeem voor de business unit ‘material handling’. Daarmee wordt AWL ondersteund in de volumeproductie van deze business unit.

AWL richt zich als high-end machinebouwer vooral op complexe automatiseringsprojecten voor bedrijven die wereldwijd opereren. Daarin komen de vaardigheden van AWL op het gebied van engineering en machinebouw bij elkaar. De behoefte aan een nieuw ERP-systeem werd aangewakkerd doordat bij AWL de orders in toenemende mate seriematig binnenkomen.

Van projectorganisatie naar massaal schalen
Waar deze business unit voorheen projectmatig te werk kon gaan, zorgt de aanvraag van seriematige machineconcepten, gecombineerd met de procesmatige karakteristieken van serieproductie, voor nieuwe vereisten van het ERP-systeem. Om hieraan te voldoen kiest AWL voor Infor CloudSuite, een ERP-oplossing op basis van Amazon Web Services (AWS).

Een voorwaarde van een klant waarvoor seriematig machineconcepten gebouwd worden, is onder meer de traceerbaarheid binnen de productie en de product lifecycle. Daardoor kunnen eventuele verstoringen of problemen ondanks de grote schaal snel gesignaleerd en verholpen worden.

Wereldwijde planning
Doordat in 2024 de Infor CloudSuite naast de ‘material handling’-business unit ook in de rest van de organisatie zal worden geïmplementeerd, met een nagestreefde go-live van Q1 2026, profiteert AWL op termijn ook van het ‘multi-company’-voordeel. De organisatie heeft naast Nederland vestigingen in Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met de nieuwe oplossing is AWL beter in staat om de planning uit te rollen over meerdere vestigingen en binnen verschillende business units beter af te stemmen.
  

Categorie(n) Soort > ERP
Bronvermelding Infor
Internet URL Infor

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED