Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

AI-platform Tekst.com gaat voor Europese groei

Plaatsingsdatum 03-05-2024
Berichtdatum 2 mei 2024

De Gentse start-up Tekst.com ontwikkelt een AI-platform dat ongestructureerde tekst accuraat omzet in bruikbare data, wat grote ondernemingen eindelijk toelaat om zelfs de meest complexe back-office te automatiseren. Met een positieve impact op productiviteit en medewerkerstevredenheid tot gevolg. Tekst.com haalde al verscheidene grote klanten binnen waaronder de Amerikaanse wereldspeler in medisch materiaal Becton Dickinson en zuivelgigant Milcobel.

Na ruim een half jaar deel uit te maken van Entourage Studio maakt het bedrijf vandaag bekend dat het een investeringsronde van 700.000 euro afsloot met Entourage Capital, het investeringsfonds van Pieterjan Bouten, om het product verder te ontwikkelen en commercieel uit te rollen in Europa.

Stressvolle en herhalende taken kunnen nu geautomatiseerd worden
Tekst omzetten naar bruikbare data: het was voor de komst van geavanceerde AI iets wat mensen manueel moesten doen. Denk aan het verwerken van specifieke informatie uit een e-mail om in een CRM, boekhoud- of ERP-pakket te steken.

De belofte van AI is groot, maar generieke LLMs (Large Language Models) zoals ChatGPT doen niets meer dan tekst omzetten naar andere tekst. Ongestructureerde tekst accuraat interpreteren en vervolgens omzetten naar bruikbare data, input waar een database mee aan de slag kan, bleef een onmogelijke opdracht. Tot nu.

"Bestaande software gebaseerd op het herkennen van kernwoorden en het instellen van regels kan bij een gemiddeld bedrijf ongeveer 20 procent van het inkomende mailverkeer automatisch labelen, met een lage accuraatheid. Dat is te weinig voor bedrijven om de afhandeling efficiënt te automatiseren", zegt Tiebe Parmentier, CTO en co-founder van Tekst.com.

De custom getrainde AI-modellen die wij aan onze klanten aanbieden, kunnen van veel meer berichten de betekenis achterhalen, met bovendien een hogere accuraatheid. Dat repetitieve taken hierdoor wegvallen, is niet alleen uitstekend nieuws voor de bedrijven zelf. Ook voor medewerkers is het positief dat we hen ‘saaie’ handelingen uit handen nemen, waardoor hun werk aangenamer wordt.”

Tekst.com haalde al een aantal grote klanten binnen en richt zich expliciet op bedrijven die concreet en snel aan de slag willen met AI. 

Het AI-model van Tekst.com slaagt erin om specifiek binnen het bedrijf alle kennis in kaart te brengen nodig voor een correcte analyse en routering van de berichten. Het haalt die informatie moeiteloos op uit aanwezige datasystemen zoals SAP en Salesforce. Bovendien gebeurt het werk dat Tekst.com verricht in de achtergrond, waardoor werknemers niet met alweer een nieuwe tool aan de slag moeten. En tot slot: Tekst.com voldoet aan de vereiste normen voor beveiliging en vertrouwelijkheid, zoals de GDPR-wetgeving en de globale ISO 27001-norm van informatiebeveiliging).
  

Categorie(n) Tech startups, Branche > Financials, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Tekst.com
Internet URL Tekst.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED