Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Deel, HR- en Payroll platform, gaat samenwerking aan met Carta, platform voor aandelenbeheer

Plaatsingsdatum 15-05-2024
Berichtdatum 15 mei 2024

Deel, het alles-in-één HR- en Payroll platform, kondigt haar strategische samenwerking aan met Carta, het vertrouwde platform voor aandelenbeheer. Door deze samenwerking kunnen organisaties het proces van het uitoefenen van aandelenopties voor wereldwijde werknemers stroomlijnen door het automatisch inhouden van belastingen op aandelen en het waarborgen van naleving van verschillende belastingregelingen.

Nu bedrijven steeds vaker werknemers over de grens aannemen, is het toekennen van aandelen aan internationale werknemers een grotere uitdaging geworden door de complexiteit van wereldwijde belastingregels. Het nauwkeurig berekenen en tijdig betalen van lokale belastingen en het inhouden van de juiste bedragen is een tijdrovend en ingewikkeld proces. Het partnership tussen Deel en Carta maakt het mogelijk dit proces te vereenvoudigen.

Grensoverschrijdend aandeelhouderschap
De expertise van Carta op het gebied van vermogensbeheer sluit naadloos aan op het HR- en payroll platform van Deel, waardoor er een geïntegreerde oplossing ontstaat. Daarmee vereenvoudigen zij het waarborgen van compliance en bieden ze medewerkers een toegankelijke manier om hun eigen aandelenopties te beheren. Bedrijven die al met Carta en Deel samenwerken, kunnen nu automatisch aandelentransacties synchroniseren tussen de verschillende platforms. Zodra buitenlandse medewerkers hun aandelenopties uitoefenen, registreert Deel deze transacties, berekent vervolgens lokale belastingen en handelt de ontvangst van betalingen voor de lokale autoriteiten af.

Door deze samenwerking kunnen medewerkers nu betalen voor het uitoefenen van hun aandelenopties in hun eigen valuta. Deel verzamelt het fonds, handelt de vreemde valuta af via het betalingsplatform en zorgt ervoor dat de aandelen van de werknemer volledig worden betaald door het juiste bedrag in euro’s door te sturen naar het bedrijf. Deze nieuwe oplossing lost een veelvoorkomend pijnpunt op voor internationale werknemers die hun aandelenopties willen uitoefenen. Ook voorkomt het vertragingen die samenhangen met het overmaken van de juiste valuta om de uitoefenkosten van werknemers te dekken.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Deel
Internet URL Deel

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Deel wordt marktleider in global payroll met overname PaySpace [05-03-2024]

HRTech bedrijf Deel lanceert Global Payroll: service om internationale personeelsbestand te managen [28-06-2022]


Onerzoeksbureau GBNED