Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP intensiveert samenwerking met Google Cloud, Meta, Microsoft, Mistral en NVIDIA

Plaatsingsdatum 04-06-2024
Berichtdatum 4 juni 2024

SAP introduceert een uitgebreide integratie van AI-functionaliteiten in zijn cloudportfolio voor cruciale bedrijfsprocessen. Daarnaast kondigt het intensievere samenwerkingen aan met Google Cloud, Meta, Microsoft, Mistral en NVIDIA voor nieuwe, AI-gedreven functionaliteiten. Het bedrijf maakte dit bekend op het jaarlijkse SAP Sapphire-evenement in Orlando.

De verregaande generatieve AI-integratie belooft waardevolle inzichten, betere resultaten en een boost voor creatieve probleemoplossing. Voorbeelden zijn door AI gegenereerde rapporten in SAP SuccessFactors, die HR-managers objectieve informatie aanreiken voor gesprekken over beloning. Of de prognosefuncties in SAP Sales Cloud, die voorspellen welke combinaties van verkopers en producten de meeste omzet genereren.

Nieuwe integraties voor Joule
Daarnaast voegt het SAP Business Technology Platform grote taalmodellen van Amazon Web Services (AWS) en Meta toe aan zijn generatieve AI-hub. Dat maakt het ontwikkelen van op maat gemaakte AI-toepassingen voor SAP-applicaties binnen SAP AI Core eenvoudiger.

SAP gaat zijn AI-assistent Joule verder integreren in zijn cloudapplicaties. De AI-assistent, die al in SAP SuccessFactors te vinden is, wordt nu geïntegreerd in SAP S/4HANA Cloud-oplossingen en andere producten, zoals SAP Build en SAP Integration Suite. Tegen het einde van het jaar volgen SAP Ariba en SAP Analytics Cloud. Ook kondigde SAP plannen aan om de reikwijdte van Joule verder te vergroten door integratie met Copilot voor Microsoft 365. Hierdoor worden nog rijkere inzichten mogelijk.

AI en ethiek
SAP benadrukt het toenemende belang van kunstmatige intelligentie (AI) in het bedrijfsleven en bevestigt opnieuw haar toewijding aan de principes van relevante, betrouwbare en verantwoorde AI die ze zelf heeft gepionierd. Tijdens Sapphire onderschrijft SAP de 10 leidende principes van de UNESCO-aanbeveling rondom de ethiek van kunstmatige intelligentie. Die principes moeten ervoor zorgen dat AI-technologieën worden ontwikkeld en gebruikt op een manier die mensenrechten respecteert, eerlijkheid bevordert en bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling.

Intensievere samenwerkingen
Behalve met AWS en Microsoft heeft SAP ook met andere bedrijven de samenwerking op het gebied van generatieve AI geïntensiveerd:

 • Google Cloud
  SAP en Google Cloud breiden hun bestaande samenwerking uit op het gebied van generatieve AI voor supplychainmanagement. De bedrijven gaan onder andere hun bestaande technologieën koppelen. Zo worden SAP Joule en SAP Integrated Business Planning geïntegreerd met Google Cloud’s Gemini-modellen en de datafundering van Google Cloud Cortex Framework. Deze gezamenlijke inspanning moet bedrijven helpen om beter te anticiperen op verstoringen in de supplychain en hun voorraadbeheer te verfijnen.

 • Meta
  SAP gaat Meta Llama 3, een geavanceerd taalmodel, integreren in SAP SuccessFactors en SAP Analytics Cloud. Deze integratie stelt SAP in staat om beelden te genereren vanuit tekstbeschrijvingen en scripts te creëren voor op maat gemaakte analyses. Meta Llama 3 blinkt uit in het begrijpen van taalnuances en context. Dat maakt het een goede keuze voor het vertalen van complexe zakelijke vereisten naar concrete resultaten.

 • Mistral
  SAP zal ook nieuwe Large Language Models van Mistral AI, een wereldwijd bedrijf gevestigd in Parijs dat zich specialiseert in generatieve AI, toevoegen aan de generatieve AI-hubfunctionaliteit in SAP AI Core.
    
 • NVIDIA
  SAP en NVIDIA kondigen een uitgebreide samenwerking aan voor de integratie van geavanceerde AI-technologieën in zakelijke toepassingen. Deze samenwerking richt zich op drie specifieke gebieden:

  1. Joule als AI-assistent voor RISE with SAP
  SAP versterkt Joule met geavanceerde AI-technologieën van NVIDIA. Dat moet leiden tot relevantere en nauwkeurigere antwoorden op implementatiegerelateerde vragen bij RISE with SAP-implementaties. SAP stelt hiervoor zijn uitgebreide consultancy-resources beschikbaar aan de AI-modellen van NVIDIA.

  2. Genereren van ABAP-code met Joule in ABAP Cloud
  SAP zet de speciale infrastructuur van NVIDIA in voor de integratie van Joule in ABAP Cloud, de cloud-omgeving voor ABAP-ontwikkeling. Deze geoptimaliseerde infrastructuur zorgt voor een razendsnelle uitvoering, schaling en beheer van Joule voor het automatisch genereren van ABAP-code.

  3. Industriële digitale tweelingen met SAP Intelligent Product Recommendation
  SAP wil zijn oplossing voor intelligente productaanbevelingen (SAP Intelligent Product Recommendation) versterken met generatieve AI. NVIDIA Omniverse Cloud API’s vormen daarvoor de basis. Deze API’s maken het mogelijk om complexe productieproducten en configuraties te simuleren in de vorm van industriële digital twins.

Makkelijker partners vinden
Zakelijk succes in het tijdperk van AI betekent een transitie richting de cloud. SAP maakt deze overstap gemakkelijker dan ooit met initiatieven die klanten helpen partners te vinden met de expertise die nodig is voor complexe SAP S/4HANA Cloud-transformaties.
Andere op Sapphire aangekondigde cloudinnovaties omvatten functies die organisaties wereldwijd helpen hun duurzaamheidsstrategieën te meten, beheren en uitvoeren. Zo volgen SAP Sustainability Control Tower en SAP Sustainability Footprint Management nu op grote schaal CO2-footprints en helpen bedrijven te voldoen aan de regelgeving.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > ERP, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Bonprix versterkt business intelligence met SAP [02-07-2024]

SAP en AWS maken RISE with SAP nog krachtiger met generatieve AI [30-05-2024]

Beeztees legt basis voor de toekomst met SAP S/4HANA [23-05-2024]

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen [24-04-2024]

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors [11-04-2024]


Onerzoeksbureau GBNED