Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Accountancy Industry Report van Simplicate: merendeel accountants moet werkprocessen aanpassen

Plaatsingsdatum 04-06-2024
Berichtdatum 4 juni 2024

De vraag naar advieswerk groeit, merkt de accountancybranche. Die omslag is een kans voor veel kantoren, maar toch ligt er ook een uitdaging: door het personeelstekort hebben zij moeite om mensen vrij te spelen en op te leiden om de overstap te maken naar een adviserende rol. Om geen inkomsten mis te lopen, is efficiënter werken van groot belang. 71% van de kantoren past hiervoor hun werkprocessen al aan. Dat blijkt uit het Accountancy Industry Report van Simplicate, een onderzoek onder meer dan 70 accountants- en administratiekantoren in Nederland.  

Gebruik innovatieve tools door accountancykantoren stijgt met 63% 
Om ondanks de krapte op de arbeidsmarkt toch antwoord te bieden aan de groeiende vraag naar advieswerk, maakt 63% van de accountants gebruik van innovatieve tools. Door routinewerkzaamheden te automatiseren, creëren zij ruimte in de agenda’s. Herhalende werkzaamheden zoals inboekingen, loonstroken verwerken, jaarrekeningen, verplichte KYC-onderzoeken en tijdschrijven zijn bij accountancykantoren al geautomatiseerd of gerobotiseerd. Daarnaast worden de mogelijkheden van artificial intelligence (AI) volop verkend. Door bijvoorbeeld tools als ChatGPT in te zetten, werken accountancykantoren sneller en efficiënter. Zo worden hun winstmarges, interne capaciteit én werkplezier groter. 

Accountancy Industry Report legt marktontwikkelingen bloot
Naast de groeiende vraag naar advieswerk, zijn er ook andere belangrijke marktontwikkelingen die accountancykantoren beïnvloeden. Zo is er de toenemende impact van innovatieve tools en de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Het Accountancy Industry Report gaat verder op deze trends in. Ook deelt het rapport praktische tips voor de bedrijfsvoering om deze marktontwikkelingen om te zetten in groeikansen. Zo kunnen kantoren hun volledige potentieel benutten en betere strategische keuzes maken. Dit Industry Report is onderdeel van periodieke onderzoeken die software scale-up Simplicate uitvoert en publiceert.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Practice management software (en uren)
Bronvermelding Simplicate
Internet URL Simplicate

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Accountancy Benchmark Report 2024 Q1 [09-03-2024]

Simplicate automatiseert facturatie door integratie met Peppol [24-10-2023]

De klantreis in één online systeem van Simplicate - ontdek het op de Praktijkdag Practice Management [16-04-2022]


Onerzoeksbureau GBNED