Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

ERP-leverancier proALPHA breidt portfolio uit met MKG

Plaatsingsdatum 13-06-2024
Berichtdatum 13 juni 2024

proALPHA Group, de toonaangevende Duitse ERP-softwareleverancier voor de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), heeft MKG Metaal Kennis Groep Nederland BV, ERP-leverancier voor de metaal uit Hengelo (Overijssel) overgenomen. Het MKG-team van zeventig hooggekwalificeerde medewerkers levert ERP-oplossingen aan meer dan achthonderd kleine en middelgrote metaalbedrijven. Door deze overname versterkt proALPHA zijn productportfolio voor MKB-bedrijven in de metaalverwerkende industrie en breidt het de activiteiten van MKG uit naar de DACH-regio. Tegelijkertijd vergroot proALPHA zijn marktpositie in de Benelux.

De overname weerspiegelt een strategische beslissing aan beide zijden, waarbij marktleiders uit twee verschillende segmenten van klantgrootte bij elkaar worden gebracht. De overname levert op meer gebieden een win-winsituatie op: MKG blijft opereren onder het huidige management in zijn bestaande markten en breidt tegelijkertijd zijn succesverhaal uit naar de DACH-regio, waar proALPHA al een sterke aanwezigheid heeft. Voor proALPHA markeert dit de eerste stap buiten de DACH-regio en het begin van een lange termijn internationaliseringsstrategie.

MKG ontwikkelt en implementeert al 24 jaar gebruiksvriendelijke, schaalbare en standaard ERP software voor het MKB in de metaalverwerkende industrie. De software is geschikt voor zowel cloud- als on-premisesgebruik. Beide bedrijven maken gebruik van Progress Software als technologische basis voor hun oplossingen.

Groter en kleiner in de metaal
"Deze overname markeert een belangrijke transformatie voor proALPHA. Met MKG halen we de topspeler in de Nederlandse markt aan boord, met ERP-oplossingen voor MKB-bedrijven in de metaalverwerkende industrie. MKG heeft al een sterke reputatie opgebouwd in Duitsland en daar bouwen we nu op voort," zegt Eric Verniaut, CEO van de proALPHA Group.
  

Categorie(n) Soort > ERP
Bronvermelding proALPHA Group
Internet URL proALPHA Group

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED