Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Bonprix versterkt business intelligence met SAP

Plaatsingsdatum 02-07-2024
Berichtdatum 1 juli 2024

Duitslands toonaangevende online fashionretailer Bonprix, onderdeel van de Otto Group, heeft met succes SAP BW/4HANA en SAP Datasphere geïmplementeerd. Bonprix, een van de top-4 online modewinkels van Duitsland, beschikt nu over een multiclouddatalandschap waarmee het zowel on-premise als clouddatabronnen op één enkel platform kan integreren.

Het in Hamburg gevestigde Bonprix is een internationale fashionspeler met meer dan 16 miljoen actieve klanten in ruim 25 landen. Het bedrijf koos voor SAP vanwege een vereenvoudigde IT-architectuur, snellere besluitvorming op basis van data en een semantische selfservicelaag. Hiermee kan Bonprix sneller inspelen op veranderingen in de markt en ervoor zorgen dat klanten toegang hebben tot de laatste trends.

Krachtig analyticsplatform
Bonprix implementeerde zijn analyticsstack op SAP Datasphere en SAP Business Warehouse met ondersteuning van SAP services, Beratungscontor en andere partners. Door de inzet van SAP Datasphere als cloudgebaseerd dataplatform gekoppeld aan SAP BW/4HANA, krijgt het bedrijf toegang tot een krachtig analyticsplatform dat data uit finance, sales, logistiek en klantrelaties verbindt met transactionele SAP-gegevens en eindgebruikers.

Bonprix heeft al ervaring opgedaan met SAP Business AI-oplossingen, met name met de SAP BTP genAI-service ‘Document Information Extraction’. Hiermee heeft het bedrijf al een aanzienlijke efficiëntieslag gemaakt door relevante gegevens uit inkomende facturen automatisch te extraheren. Dit vermindert handmatige invoerfouten en versnelt de algehele factuurverwerking.
  

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Robotic (accounting) en AI, Soort > ERP, Soort > eBusiness en online betalingen
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

SAP intensiveert samenwerking met Google Cloud, Meta, Microsoft, Mistral en NVIDIA [04-06-2024]

SAP en AWS maken RISE with SAP nog krachtiger met generatieve AI [30-05-2024]

Beeztees legt basis voor de toekomst met SAP S/4HANA [23-05-2024]

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen [24-04-2024]

HAN versnelt HR-innovatie met SAP SuccessFactors [11-04-2024]


Onerzoeksbureau GBNED