Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Main Capital Partners kondigt de overname aan van een meerderheidsbelang in RiskConcile

Plaatsingsdatum 02-07-2024
Berichtdatum 2 juli 2024

Main Capital Partners ("Main") kondigt de overname aan van een meerderheidsbelang in RiskConcile, een toonaangevende Belgische softwareleverancier van compliance en risk management oplossingen voor de financiële sector. Dit markeert Main's eerste Belgische platform investering en vierde Belgische acquisitie in totaal sinds de opening van het kantoor in Antwerpen in september 2022.

RiskConcile werd in 2015 opgericht door Jan De Spiegeleer en Karl Ottevaere en is snel uitgegroeid tot een toonaangevende softwareontwikkelaar van risico- en regelgevingsoplossingen voor de financiële sector. Het bedrijf biedt een breed scala aan eigen softwareoplossingen voor onder andere PRIIP's, AIFMD Annex IV, Transaction Cost Analysis (TCA), Liquidity stress testing, Solvency en SFDR reporting. Vanuit het hoofdkantoor in Leuven, België, bedient RiskConcile een internationaal klantenbestand van meer dan 100 klanten. Het klantenbestand bestaat uit verschillende toonaangevende vermogensbeheerders, banken, fondsbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en fondsdienstverleners met als belangrijkste markten de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk.

Toonaangevend productaanbod
RiskConcile stelt financiële instellingen in staat om hun risk management en compliance processen efficiënt te beheren door middel van cloud-based softwareoplossingen. Volgens hun motto "it’s time to ditch the spreadsheets", biedt het bedrijf een breed scala aan geïntegreerde softwarefunctionaliteiten die schaalbare en betrouwbare oplossingen leveren voor naleving van compliance en risk management. Door het combineren van een sterke industrie expertise, kennis van complexe berekeningen en de nieuwste ontwikkelingstechnologieën, blijft RiskConcile innoveren en toonaangevende producten ontwikkelen.

Samenwerking tussen RiskConcile en Main
Het huidige management team van RiskConcile zal een significant minderheidsbelang behouden en nauw betrokken blijven na de closing. Met Main's expertise in het B2B RegTech domein, zal de beoogde groeistrategie zich richten op verdere productinnovatie, internationale expansie en een klantgerichte aanpak. Daarnaast is RiskConcile goed gepositioneerd als startpunt voor een internationale buy-and-build strategie, gericht op het verwerven van complementaire productfunctionaliteiten en het verder uitbreiden van de internationale aanwezigheid. Door het bundelen van gezamenlijke krachten en expertise is RiskConcile klaar om haar internationale marktpositie verder uit te breiden en innovatieve risk- en compliance oplossingen te blijven bieden aan het groeiende klantenbestand.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Audit, dossierbeheer en data analyse, Branche > Financials, Soort > Kwaliteitszorg (incl. BPM en WFM), Branche > Juridisch, GRC en Assuring
Bronvermelding Main Capital Partners en RiskConcile
Internet URL Main Capital Partners en RiskConcile

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

FleetGO Group bundelt krachten met Belgisch softwarebedrijf EuroTracs [16-05-2023]

TimePlan en Timegrip bundelen krachten met steun van Main Capital [04-03-2023]


Onerzoeksbureau GBNED