Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Archief Software nieuws

Branche - Juridisch > Branche > Juridisch

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 164 ] berichten

Uniserver introduceert Back-IT 365: nieuwe dienst voor geautomatiseerde back-ups van Office 365 (13-05-2019)
Uniserver, de clouddistributeur van Nederland, introduceert Back-IT 365, een nieuwe SaaS-dienst voor het maken van een volledige back-up van alle Office 365-data. Met Back-IT 365 wordt alle data van Office 365-applicaties in de cloud opgeslagen en voor langere tijd bewaard. De dienst is gebouwd op basis van Veeam Back-up for Office 365.

Sebyde nodigt u uit voor een meeting over de Europese privacy wetgeving (19-03-2019)
In verband met de Europese privacy wetgeving is het van groot belang dat u aan kunt tonen dat u voldoet aan de wet. Maar hoe pakt u dat nu aan? Kom 11 april 2019 luisteren naar klanten van Sebyde hoe zij voldoen aan de AVG / GDPR.

Hyarchis Content Services winnaar Global Legal Hackathon Benelux (28-02-2019)
In Amsterdam vond afgelopen weekend de Global Legal Hackathon plaats, waarbij Hyarchis Content Services met de hoofdprijs naar huis ging. Hyarchis ontwikkelde in drie dagen het product LegisGO en gooide hiermee bij zowel coaches als jury hoge ogen. Met deze overwinning heeft Hyarchis zich verzekerd van een plek in de halve finale op 15 maart en maakt daarmee kans op een plek in de finale op 4 mei 2019 in New York.

Advocatenkantoor Kemperink Maarschalkerweerd kiest voor Custodian for Legal (16-03-2018)
Transform Data International kondigt met trots aan dat Custodian for Legal door Kemperink Maarschalkerweerd is gekozen en geïmplementeerd als het systeem voor document-, e-mail- en kennismanagement. Kemperink Maarschalkerweerd hecht veel waarde aan een goede start voor haar kantoor, daarbij staat het gebruikersgemak en de optimale beveiliging van klantdata centraal.

Update KEI: pilot en uitrol (05-03-2018)
Bizon Software is er klaar voor: alle opties die vanuit de Rechtspraak ondersteund moeten worden, zijn in onze Inkomensbeheer & Bewindvoering Software (IBS) beschikbaar. Op dit moment zijn er twee bewindvoerderskantoren die in de pilot met de IBS KEI-versie werken.

Custodian for Legal is door Halsten gekozen als het systeem voor Legal Dossier en Project Management (18-01-2018)
Transform Data International kondigt met trots aan dat Custodian for Legal door Halsten is gekozen en geïmplementeerd als het systeem voor Legal Dossier & Project Management. Halsten was al geruime tijd op zoek naar een oplossing om op een gebruiksvriendelijke en veilige manier documenten te kunnen delen met haar klantengroep, die voornamelijk bestaat uit juridische afdelingen.

Custodian for Legal door Pact advocaten gekozen en geimplementeerd in tien dagen (02-11-2017)
Transform Data International kondigt met trots aan dat Custodian for Legal door Pact advocaten is gekozen en geïmplementeerd als het systeem voor document-, e-mail- en kennismanagement. Pact advocaten hecht veel waarde aan het gebruikersgemak voor haar medewerkers en de optimale beveiliging van klantdata. Pact advocaten maakt al geruime tijd gebruik van Office 365 en zocht een oplossing die naadloos hierop aansluit.

FNV kiest voor Hyarchis Legal (20-09-2017)
Vakbond FNV implementeert de software-oplossing Hyarchis Legal. De oplossing ondersteunt de FNV bij de digitale afhandeling van de juridische dienstverlening op het gebied van werk en inkomen voor de regiokantoren van de afdeling Individuele Belangen Behartiging.

Provincie Utrecht werkt als eerste provincie met Octopus (06-07-2017)
De mate van flexibiliteit van implementatie en het feit dat Octopus al vele jaren beproefd is, gaf voor de Provincie Utrecht de doorslag om voor Octopus te gaan. "Door het gebruik van Octopus gaan we gemakkelijker informatie verzamelen om te sturen op kwaliteit van besluitvorming in de organisatie," legt Peet de Reuver, teamleider bij de Provincie Utrecht, de keuze voor Octopus toe.

Overview IT-recht, editie 2017, is nu uit (26-06-2017)
Om u inzicht te geven in de belangrijkste juridische aspecten van IT-projecten heeft De IT-jurist een aantal van zijn blogs gebundeld in een boekje: "Overview IT-recht". Het boekje van De IT-jurist: "Overview IT-recht, editie 2017", is nu uit. Deze versie is bijgewerkt in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Softwarepakketten.nl, ICT Accountancy, ICT Financials en ICT Juridisch geconverteerd (08-05-2017)
Op 5 en 6 mei 2017 zijn de websites Softwarepakketten.nl, ICT Accountancy, ICT Financials en ICT Juridisch geconverteerd naar een verbeterde versie van het onderliggende content management systeem.

Boels Zanders Advocaten innoveert verder met Custodian for Legal en Microsoft Office 365 (02-05-2017)
Transform Data International kondigt met trots aan dat Custodian for Legal door Boels Zanders Advocaten is gekozen als het systeem voor document-, e-mail- en projectmanagement. Boels Zanders Advocaten hecht veel waarde aan de adoptie van IT door haar medewerkers aangezien dit de basis vormt voor continue innovatie en optimalisatie van de organisatie en werkprocessen.

Nieuwe speler binnen de Nederlandse advocatuur: L-IME (19-01-2017)
De Nederlandse advocatuur is een verrassende speler rijker: L-IME. Dit onafhankelijke bureau adviseert en begeleidt advocatenkantoren in een veranderend speelveld, gedreven door de digitalisering van de maatschappij.

Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard (04-12-2016)
Steeds vaker wordt er gevraagd om een formele elektronische handtekening. Ook verklaringen bij SBR verantwoordingen moeten volgens het SBR beleid van het NBA worden voorzien van een digitale handtekening. “Een logische ontwikkeling”, zegt Frank Jonker, directeur van CreAim.

Stadermann Luiten Advocaten voegt iManage Work toe aan haar online werkplekken die worden beheerd door Xinno (25-10-2016)
Stadermann Luiten Advocaten uit Rotterdam gaat het document management systeem (DMS) iManage Work in gebruik nemen als onderdeel van de door Xinno geleverde en beheerde online werkomgeving. Stadermann Luiten Advocaten is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en gaat met iManage Work haar dienstverlening verder professionaliseren.

SignRequest winnaar Legal Tech Startup Awards 2016 (13-10-2016)
Na een spannende pitch op het podium van PLEIT2016 is SignRequest als winnaar van de Legal Tech Startup Awards uit de bus gekomen. SignRequest biedt kantoren een online platform, waarmee contracten veilig en eenvoudig digitaal ondertekend kunnen worden.

Overview IT-recht, editie 2016, tweede druk is uit! (04-10-2016)
IT vraagt om een multidisciplinaire aanpak. In elke fase van een IT-traject, zoals ontwikkeling, exploitatie en gebruik moeten partijen uit verschillende disciplines een bijdrage leveren en met elkaar samenwerken voor het beste resultaat. In de praktijk is dat vaak niet haalbaar voor een IT-onderneming of een organisatie, die te maken heeft met IT.

LegalThings, Lexoo en SignRequest finalisten Legal Tech Startup Awards (08-09-2016)
Amsterdam, donderdag 8 september 2016 – De drie finalisten van de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards 2016 zijn bekend. Startups LegalThings, Lexoo en SignRequest strijden op 11 oktober a.s. tijdens PLEIT voor de winst.

Lustrous Law implementeert als eerste notariskantoor iManage Work binnen de juridische werkplek van Xinno (29-08-2016)
Lustrous Law, een in Amsterdam gevestigd notariskantoor dat zich bezighoudt met (grensoverschrijdend) ondernemingsrecht, heeft het door Xinno gehoste iManage Work geïmplementeerd. Daarmee is Lustrous Law het eerste notariskantoor dat die toepassing in gebruik heeft genomen, die tot nu toe vooral op grote(re) advocatenkantoren gericht was.

ZyLAB's technologie versterkt effacts Software van Wolters Kluwer Legal & Regulatory (28-07-2016)
ZyLAB, toonaangevend leverancier van eDiscovery en Intelligent Information Governance-oplossingen, kondigt vandaag aan dat effacts, de juridische managementsoftware van de Wolters Kluwer Legal & Regulatory divisie, de geavanceerde technologie van ZyLAB gaat gebruiken voor contract discovery en contractanalyse.

Digitalisering in de rechtspraak (12-07-2016)
Burgers en bedrijven kunnen vanaf 2017 hun processtukken digitaal indienen in zaken voor de civiele rechter en de bestuursrechter. Via een digitaal dossier ‘Mijn Zaak’ kunnen zij dan elke stap in het proces volgen. Ook wordt de procedure voor de burgerlijke rechter eenvoudiger, met als basisprocedure één schriftelijke ronde, één mondelinge behandeling bij de rechter en daarna een uitspraak.

Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals selecteert Legalsense als haar nieuwe Praktijk Management Systeem (PMS) (29-06-2016)
Het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals selecteert Legalsense als haar nieuwe Praktijk Management Systeem (PMS). Legalsense gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de behoefte om meer digitaal en mobiel te werken.

Modellen Lexlumen nu direct beschikbaar in NEXTassyst (24-06-2016)
Vanaf vandaag kunnen alle notariskantoren die klant zijn bij Devoon direct vanuit NEXTassyst gebruik maken van de ondernemingsrechtmodellen van Lexlumen. Door de nieuwe samenwerking tussen Devoon en Lexlumen krijgen kantoren die NEXTassyst gebruiken en klant zijn van Lexlumen direct toegang tot alle Lexlumen modellen.

Custodian for legal & PS door ForFarmers gekozen voor document-, e-mail- en projectmanagement (08-04-2016)
Transform Data International (TDI) kondigt met trots aan dat custodian for legal & PS door de juridische afdeling van ForFarmers is gekozen als het systeem voor document-, e-mail- en projectmanagement.

AdvocaatCentraal verbetert haar document beheer systeem met OpenIMS (08-03-2016)
AdvocaatCentraal bedient ruim 700 advocatenkantoren met online software diensten en zet daarvoor het OpenIMS Document Management Systeem (DMS) in. Directeur Tsjeard Boonstra heeft hoge verwachtingen van de 'multitennant'-oplossing, waarbij elk kantoor een eigen DMS draait in de cloud. Voor een server met meer dan 100.000 dossiers, waarin talloze documenten worden beheerd, is schaalbaarheid over meerdere servers een belangrijke vereiste aan de architectuur.

Transform Data International lanceert custodian for Legal & Professional Services (13-01-2016)
Transform Data International lanceert met trots custodian for Legal & Professional Services. Custodian is anders dan producten van andere softwareleveranciers die SharePoint positioneren als een DMS-oplossing voor de advocatuur. Opvallende aspecten van custodian zijn de ondersteuning voor meerdere bronsystemen, de specifieke manier waarop SharePoint structuren worden aangemaakt, offline werken, het concept van virtuele dossiers, performance, veiligheid en stabiliteit.

CBP publiceert Beleidsregels meldplicht datalekken (13-12-2015)
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd.

AdvocaatCentraal branchewinnaar bij De Succesfactor (24-10-2015)
AdvocaatCentraal is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de advocatuur-software. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering.

Bescherming van Intellectuele eigendomsrechten bij de IT-notaris (05-10-2015)
De nieuwe diensten van de IT-notaris sluiten aan bij de vraag vanuit de IT-branche om meer zekerheid en optimale bescherming van IE-rechten. De IT-branche weet zich door het inschakelen van een IT-notaris gegarandeerd van de meest veilige en (rechts)zekere dienstverlening op het gebied van software-escrow, IE (intellectueel eigendom)-registratie en overdracht en verpanding van IE-rechten.

Gratis seminar Elektronisch factureren voor de advocatuur via eVerbinding en UBL (09-08-2015)
Op dinsdag 13 oktober 2015 wordt in Alphen aan den Rijn een (gratis) seminar georganiseerd over elektronisch factureren, specifiek afgestemd op de advocatuur. Zo komt aan de orde het rechtstreeks uitwisselen van facturen tussen verschillende softwarepakketten middels UBL.

Rutgers & Posch implementeert Xinno Juridische Werkplek geïntegreerd met HP WorkSite (29-01-2015)
Rutgers & Posch, een innovatief advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam, implementeert als eerste kantoor de Xinno Juridische Werkplek geïntegreerd met HP WorkSite van I.R.I.S. Door gebruik te maken van deze cloudoplossing beschikt Rutgers & Posch nu over werkplekken die op een consistente wijze binnen de Outlookomgeving gemakkelijk toegang bieden tot alle digitale documenten, inclusief email.

Banning Innoveert met Epona en Microsoft (02-10-2014)
Epona Legal B.V. kondigt vandaag een unieke samenwerking met Microsoft aan. De Nederlandse marktleider op het gebied van software voor de advocatuur werkt samen met Microsoft aan de pilot van Microsoft’s Matter Center bij Banning Advocaten.

Tijdschrijven met Urios: in de cloud zonder dat u verschil merkt (26-09-2014)
Alle tijdschrijfprogramma’s bieden u de mogelijkheid om altijd overal vandaan bij uw gegevens te kunnen door zogenoemd in de cloud te werken. Meerdere pakketaanbieders gebruiken hiervoor een web-interface, waar nadelen aan kleven op gebied van gebruiksgemak.

De Mul Zegger Advocaten neemt IT omgeving op de schop en omarmt BigHand (17-09-2014)
BigHand, specialist in workflow oplossingen voor spraakherkenning en digitaal dicteren, zorgt voor digitalisering van documentproductie bij De Mul Zegger Advocaten met behulp van BigHand Professional.

Koppeling tijdschrijfsysteem URIOS met Legal.nl (27-08-2014)
Innovatieve dienst maakt het opstellen van overeenkomsten voor advocaten een stuk eenvoudiger en sneller. Door de koppeling van twee bestaande producten, Urios en Legal.nl, kunnen advocaten veel tijd besparen en de kwaliteit van hun werk verbeteren.

Veilige ICT voor de juridische sector dankzij All4Legal (16-07-2014)
2ML it solutions, BaseNet advocatensoftware en MaDox Groep hebben hun krachten gebundeld in het samenwerkingsverband All4Legal. De nauwe samenwerking tussen de partijen richt zich met name op het moderne advocatenkantoor. Door de samenwerking kunnen de drie partijen een naadloze en veilige ICT totaaloplossing bieden, voor een totale ontzorging van de kantoorautomatisering.

Top 10 advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken klaar voor digitaal dossier met eConnect van ETTU (04-07-2014)
De advocaten en assistants van advocaten- en notarissen kantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn gaan over op het digitaal dossier met eConnect van ETTU. Aanleiding is de toekomstige digitalisering van de rechtspraak en de behoefte aan een schaalbaar, open platform om op gebruiksvriendelijke wijze zaakgericht samen te werken.

Rijksoverheid neemt Legal Intelligence in gebruik (30-06-2014)
De Rijksoverheid heeft op 14 maart j.l. een overeenkomst met Legal Intelligence getekend. Door de gunning van de Europese aanbesteding voor contentintegratie aan Legal Intelligence maken onder meer alle ministeries, alle gerechtelijke instanties en de Belastingdienst de komende drie tot zes jaar gebruik van Legal Intelligence en Tax Intelligence.

Handboeken worden weer leuk met Scienta 3.0 (17-06-2014)
Op 4 juli 2014 wordt de vernieuwde versie van Scienta uitgebracht: Scienta 3.0. Met deze nieuwe release is Scienta compleet vernieuwd: Scienta heeft een gehele nieuwe lay-out gekregen en er zijn nieuwe functies en functionaliteiten toegevoegd. “We hebben als het ware Scienta opnieuw ontwikkeld”, aldus Reinder Repko, directeur van Syslogic, het bedrijf achter Scienta.

Holla Advocaten stapt over op spraakherkenning door de inzet van BigHand (13-06-2014)
Holla Advocaten is, met 60 advocaten vanuit de vestigingen Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Tilburg, al jaren een trouwe en prettige klant van BigHand. Hun slogan 'Hoogst Persoonlijk' is niet alleen van toepassing op de relatie met hun cliënten, maar volgens het team van BigHand ook op hun leveranciers.

Loyens & Loeff stapt over op digitale factuurverwerking (26-04-2014)
Met het grote aantal inkoopfacturen en verschottennota’s die handmatig gecodeerd en geboekt werden, was Christine Koetsier, manager Finance & Control bij Loyens & Loeff, overtuigd dat de organisatie over moest stappen naar een geautomatiseerde oplossing.

Introductie Incassotool voor deurwaarders op InvoiceSharing (21-04-2014)
Incassotool introduceert het eerste webbased portaal waarmee bedrijven hun dossiers efficiënt kunnen aanbieden bij deurwaarders of incassobureaus. Met deze toegankelijke en intelligente oplossing kunnen beide partijen per dossier gemiddeld 20 minuten besparen.

Succesvolle samenwerking Raad voor Rechtsbijstand en Clip Consultants (09-02-2014)
“Sinds 10 januari 2014 is het mogelijk om de aanvraag toevoeging vanuit uw eigen kantoorapplicatie te importeren.” Zo meldde de Raad voor Rechtsbijstand in de meest recente nieuwsbrief. Al geruime tijd werkt de Raad voor Rechtsbijstand in nauwe samenspraak met leveranciers van (juridische) kantoorapplicaties aan een verbetering van de efficiëntie ten behoeve van de advocatuur.

I.R.I.S. vult informatiestrategie BarentsKrans in (28-01-2014)
Het Haagse advocaten- en notariskantoor BarentsKrans heeft gekozen voor de document management oplossing HP Autonomy WorkSite. I.R.I.S. is als implementatiepartner geselecteerd omdat het bedrijf veel ervaring heeft met de implementatie van WorkSite binnen de advocatuur.

Van secretaresse naar Personal Assistant (21-01-2014)
BigHand, specialist in workflow oplossingen voor digitaal dicteren, speelt met haar juridische oplossingen in op een vraagstuk anno 2014: Hoe zorgen we voor een verdere groei, zonder additionele kosten en hoe verhoudt zich de traditionele rol van advocaat/secretaresse hierbij?

Tien advocatenkantoren kiezen voor Document Management Oplossing van Epona (17-01-2014)
Epona Legal B.V., toonaangevend op het gebied van document management en CRM oplossingen, is goed op weg om marktleider in Nederland te worden op het gebied van document management voor de juridische sector. Recentelijk hebben tien vooruitstrevende advocatenkantoren gekozen voor DMSforLegal, Epona’s op SharePoint gebaseerde document management systeem voor de advocatuur.

Overgangsperiode SEPA verlengd naar 1 augustus 2014 (11-01-2014)
De Europese Commissie heeft 9 januari j.l. een voorstel aangenomen om de overgangsperiode naar SEPA (Single Euro Payments Area) met zes maanden te verlengen tot 1 augustus 2014.

Marxman Advocaten stapt over op Legal Intelligence (09-01-2014)
Marxman Advocaten is per 1 januari 2014 gestart met het gebruik van Legal Intelligence. De snelheid, gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om eenvoudig filters toe te passen hebben de doorslag gegeven om Legal Intelligence te verkiezen boven vergelijkbare producten in de markt.

I.R.I.S. breidt WorkSite uit bij Lexence (21-12-2013)
Lexence, het Amsterdamse advocaten- en notarissenkantoor gespecialiseerd in vastgoed en ondernemingsrecht, heeft het aantal licenties voor HP Autonomy WorkSite uitgebreid vanuit de ambitie om het DMS (document managementsysteem) kantoorbreed in te zetten. Daarnaast zal Lexence ook de mobiele toepassing van WorkSite implementeren.

ISProjects steunt War Child als Business Friend (19-12-2013)
In 2014 steunt ISProjects een specifiek project van War Child gericht op educatie: het Building Skills, Changing Futures programma in Noord-Oeganda.


Onerzoeksbureau GBNED