Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - ICT Beheer - Beveiliging > Soort > ICT beheer en beveiliging

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 120 ] berichten

Uniserver introduceert Back-IT 365: nieuwe dienst voor geautomatiseerde back-ups van Office 365 (13-05-2019)
Uniserver, de clouddistributeur van Nederland, introduceert Back-IT 365, een nieuwe SaaS-dienst voor het maken van een volledige back-up van alle Office 365-data. Met Back-IT 365 wordt alle data van Office 365-applicaties in de cloud opgeslagen en voor langere tijd bewaard. De dienst is gebouwd op basis van Veeam Back-up for Office 365.

4 op de 10 organisaties loopt risico door gebrek aan aandacht voor security (04-02-2019)
Bij ruim 35 procent van de SAP-gebruikende organisaties heeft security prioriteit op de IT-afdeling, maar schenkt de rest van het bedrijf er weinig aandacht aan. Er bestaan zelfs organisaties waar security binnen de hele organisatie, waaronder ook op de IT-afdeling, onvoldoende aandacht krijgt (3%). Dit blijkt uit trendonderzoek van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP gebruikers.

Digitale veiligheidscheck voor het mkb (22-01-2019)
In nauwe samenwerking met ABN-AMRO en het Nederlands Cyber Collectief heeft de NBA de veiligheidscheck ontwikkeld voor de mkb-accountant die is bedoeld als goede start om de belangrijkste cyberrisico's bij de mkb-ondernemers in kaart te brengen en aan te pakken. De brochure geeft accountants handvatten om het gesprek aan te gaan over digitale veiligheid.

Migratie van datawarehouses versnelt ICT-integratie Air France-KLM (06-09-2018)
Air France-KLM heeft met ondersteuning van IT-dienstverlener en kennispartner QNH Consulting verschillende belangrijke datawarehouses gemigreerd naar een nieuwe technologie. Dit was noodzakelijk omdat Air France-KLM van plan is de mainframes te verhuizen naar België.

Qualys lanceert nieuwe oplossing voor consultants, adviesorganisaties en Managed Service Providers (28-08-2018)
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, lanceert Qualys Consulting Edition. Dit is een complete oplossing voor consultants, adviesbureaus voor security en Managed Service Providers (MSP’s). Zij beschikken met deze makkelijk inzetbare en kosteneffectieve oplossing over de kracht en de schaalbaarheid van het Qualys Cloud Platform.

Kiezen accountants altijd factuurverwerkingspartners met een veilige internetverbinding? (11-06-2018)
Accountants, die facturen doorsturen naar een factuurverwerkingspartner, moeten ervan uit kunnen gaan dat dit via een veilige verbinding gebeurt.

E-mailaanvallen en detectie van security incidenten blijven pijnpunten voor bedrijven (24-02-2018)
Nieuw Incident Response Report van F-Secure wijst uit: de inbox is de zwakste schakel in de beveiliging; bedrijven hebben moeite met een snelle en accurate detectie van security incidenten.

Oracle Cloud Platform zelfsturend, zelfbeveiligend en zelfherstellend (14-02-2018)
Thomas Kurian, president product development, liet tijdens Oracle CloudWorld in New York de nieuwste ontwikkelingen binnen het Oracle Cloud Platform zien. Oracle breidt de autonome diensten van zijn Oracle Cloud Platform uit buiten de Oracle Autonomous Database. Daarmee worden alle diensten van dit platform zelfsturend, zelfbeveiligend en zelfherstellend.

Atos lanceert data encryptie-oplossing in de strijd tegen cyberaanvallen (18-10-2017)
Atos introduceert Trustway Data Protection: een nieuwe veelomvattende data encryptie-oplossing voor de beveiliging van vertrouwelijke data en een effectieve invulling van datasecurity om het risico van cyberaanvallen te verkleinen.

Oracle introduceert nieuwe machinelearning-applicaties tijdens openingskeynote op Oracle OpenWorld 2017 (02-10-2017)
Tijdens de openingskeynote van Oracle OpenWorld 2017, in San Francisco, onthulde Larry Ellison, Chairman en CTO van Oracle, een aantal nieuwe machinelearning-applicaties voor database- en cybersecurity.

TOPdesk herintroduceert TOPdesk Lite (27-09-2017)
De meest compacte versie van onze servicemanagement-software, ideaal voor kleinere managed service providers of MKB's, is terug van weggeweest. Met TOPdesk Lite ondersteunt u met gemak uw klanten en uw interne dienstverlening.

The Hague Security Delta verwelkomt Britse cybersecurityspecialist CyNation (27-09-2017)
Het Britse informatiebeveiligingsbedrijf CyNation opent een nieuw kantoor in Den Haag. CyNation helpt organisaties met het verbeteren van informatiebeveiliging en compliance door middel van innovatieve, end-to-end-oplossingen voor digitale veiligheid en naleving van richtlijnen op het gebied van gegevensbescherming.

SPS maakt het de IT-manager makkelijk met on-demand IT-beheer (11-09-2017)
SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, introduceert IT-Management as a Service; het tijdelijk uitbesteden van IT-beheer volgens het cloud-model. Deze nieuwe vorm van uitbesteden biedt organisaties de mogelijkheid om IT-beheertaken extern te beleggen zonder dat daar langdurige verplichtingen en complexe contracten mee gepaard gaan.

Een jaar No More Ransom: bijna 30.000 apparaten gedecodeerd, vele miljoenen teruggepakt van criminelen (27-07-2017)
Op 25 juli 2016, precies 1 jaar geleden werd No More Ransom gelanceerd door de Nederlandse Politie, Europol, McAfee en Kaspersky Lab. Inmiddels kent het initiatief ruim honderd partners, terwijl grote ransomware-aanvallen het nieuws blijven domineren en overal ter wereld bedrijven, overheden en individuen treffen.

Nederland zorgt voor veilig e-mailverkeer (12-02-2017)
Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is de ‘Veilige E-mail Coalitie’ opgericht. De coalitie heeft de support van Platform Internetstandaarden, waaraan onder andere ECP deelneemt.

myBrand krijgt opdracht voor hosting en beheer SAP-omgeving provincie Noord-Holland (30-11-2016)
myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner, is door de provincie Noord-Holland geselecteerd voor de hosting van hun SAP-omgeving en het bijbehorende technische en functionele beheer. myBrand waarborgt de continuïteit van de SAP-omgeving zodat interne werkprocessen, zoals financiën, HR en inkoop, probleemloos verlopen.

PSP Online Betaalplatform is eerste met online identificatie iDIN (26-11-2016)
Online Betaalplatform uit Delft wordt toegevoegd aan de pilot en gaat iDIN inzetten in hun aansluitproces van nieuwe klanten en aansluitend de dienst ook aanbieden als DISP (digital identity service provider).

Mproof behaalt in slechts zes maanden ISO 27001-certificering (23-08-2016)
Mproof, specialist in Service Management-software en -diensten, heeft de ISO 27001-certificering behaald. Dit certificaat, dat verkregen is na audits van The British Standards Industry (BSI), toont aan dat Mproof voldoet aan de officieel vastgestelde normen van informatiebeveiliging.

Overheid en bedrijfsleven bundelen krachten voor veilige cloud (06-04-2016)
Bert Tuinsma, voorzitter Zeker-OnLine en Ad Reuijl, directeur CIP, het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, tekenden 5 april 2016 een kennispartnerconvenant. Doel is om te komen tot een gedeeld, eenduidig normenkader voor clouddiensten, dat zich ook leent voor eenduidige toetsing.

Financiële risico van softwarelicenties grootste blinde vlek voor CFO (21-01-2016)
Niet kloppende softwarelicenties kunnen leiden tot miljoenenclaims, maar Nederlandse multinationals hebben geen idee van het financiële risico dat ze lopen. ‘Softwarelicenties zijn de grootste blind spot voor CFO’s’, stelt Mark van Wolferen, directeur van B.lay, specialist op het gebied van softwarelicentiemanagement.

QNH nieuwe cloudpartner Royal FloraHolland voor digitale transformatie (06-01-2016)
QNH Consulting gaat de aankomende periode diverse applicaties van Royal FloraHolland migreren naar het Microsoft Azure-platform en neemt daarmee een deel van het applicatielandschap in beheer. Aanleiding voor de migratie is dat Royal FloraHolland zich meer wil focussen op haar core business: het vermarkten van bloemen en planten.

CBP publiceert Beleidsregels meldplicht datalekken (13-12-2015)
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd.

Mproof en ServiceHeroes bundelen krachten in ITSM-markt met Mobile Monkey (28-07-2015)
Mproof, specialist in diensten en software voor IT Service Management en ServiceHeroes, softwareontwikkelaar met een focus op mobiele ontsluiting van IT-systemen, slaan de handen ineen om ITSM-gebruikers nog beter te bedienen. Gezamenlijk hebben zij een mobiele oplossing gerealiseerd waarmee klanten van Mproof de servicemanagementprocessen binnen Clientele ITSM ook mobiel kunnen inzien en beheren.

Digicommissaris Bas Eenhoorn opent congres Digitaal Zakendoen en eID op 10 en 11 juni a.s. te Bunnik (24-05-2015)
Op 10 en 11 juni 2015 vindt in Bunnik het tweedaags congres 'Digitaal Zakendoen en eID' van PIMN (Platform Identity Management Nederland) en ECP | Platform voor de informatiesamenleving plaats. Nederland heeft de ambitie om Massaal Digitaal te gaan. Denk aan elektronisch documentverkeer, standaard sleutels voor klanttoegang en e-herkenning in fraudebestrijding.

Grote namen in de IT- branche gaan samenwerking aan op innovatief platform genaamd Scalable (11-05-2015)
Op dit moment maken al tien gerenommeerde leveranciers onderdeel uit van het Scalable platform. Er wordt intensief samengewerkt om Scalable als dé online marktplaats voor zakelijke software in de Cloud te profileren.

Matrix42 maakt corporate single sign-on mogelijk met MyWorkspace (07-04-2015)
Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, presenteert met MyWorkspace een nieuw product voor online ID- en toegangsmanagement. Het is een eenvoudige en veilige multi-device single sign-on voor toegang tot alle applicaties en data. Dankzij MyWorkspace kunnen eindgebruikers snel en eenvoudig beschikken over hun favoriete applicaties en kan de IT-afdeling het compliance- en securitybeleid eenvoudiger toepassen.

Koude data nu razendsnel beschikbaar met Google Nearline (12-03-2015)
Google introduceert Cloud Storage 'Nearline'. Met deze oplossing kan ongelimiteerd data, die niet op korte termijn beschikbaar hoeven te zijn (zogenaamde 'koude data'), worden bewaard tegen zeer lage kosten. Normaliter wordt deze data offline opgeslagen, bijvoorbeeld op tape. Het nadeel daarvan is dat het ophalen van die data soms uren tot dagen kan duren. Bij Google Nearline is dat slechts een kwestie van seconden.

Exact selecteert Parentix als leverancier voor nieuw Software as a Service platform (17-11-2014)
Exact, leverancier van zakelijke software-oplossingen, heeft Parentix geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuw Software as a Service (SaaS) platform. De jarenlange samenwerking tussen beide partijen wordt hiermee verder geïntensiveerd. Het nieuwe hostingplatform vormt de basis voor de nieuwe SaaS propositie van Exact met een pay-per-use prijsmodel.

Loyall ICT Group branchewinnaar bij De Succesfactor (12-11-2014)
De onderneming Loyall ICT Group is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Kantoorautomatiseringsbranche. Loyall ICT Group is gespecialiseerd in het optimaliseren van een ICT omgeving, bedrijfsprocessen, organisatiestructuren en communicatie.

Persbericht: Oracle breidt cloudportfolio uit met lancering van zes nieuwe platformdiensten (30-09-2014)
Het Oracle-cloudplatform stelt klanten en partners in staat om snel nieuwe applicaties te bouwen, bestaande Oracle Software-as-a-Service-toepassingen uit te breiden en bestaande lokale toepassingen te migreren naar de cloud.

ING wint kort geding tegen AFAS (31-07-2014)
Online huishoudboekje AFAS Personal mag geen automatische koppeling meer maken tussen het huishoudboekje en de internetbankieromgeving van ING. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding dat ING had aangespannen.

Negen risico's cloud computing (09-04-2014)
De cloud, daar kan en moet de accountant iets mee. Maar naast de alom door leveranciers geroemde voordelen, kleven er ook de nodige nadelen aan de cloud. Zo staat in een artikel op Accountant.

Oracle introduceert Oracle Mobile Security Suite voor veilig gebruik van applicaties en toegang tot data op mobiele apparaten (27-02-2014)
Werknemers worden steeds mobieler. Daardoor is het voor organisaties belangrijker dan ooit om toegang tot en het beschermen van data op mobiele apparaten onder controle te houden. Als het gaat om mobiele beveiliging hebben bedrijven behoefte aan een oplossing die geavanceerde beveiliging biedt voor zakelijke en privé-apparaten (ook wel bekend als Bring-Your-Own-Device/BYOD of Corporate Owned Personally Enabled/COPE).

Mproof Nederland presenteert nieuwste versies Clientele service management toepassingen (11-11-2013)
Mproof Nederland, specialist op het gebied van servicemanagement, kondigt een nieuwe versie van de Clientele Service Management software en de daarop gebaseerde toepassingen Clientele ITSM en Clientele Facilitair aan.

CloudVPS betrokken bij eerste keurmerk Cloud Computing van NEN (10-09-2013)
De CloudControls, een richtlijn voor cloud computing, mede ontwikkeld door cloudprovider CloudVPS, met behulp van KPMG, dragen bij aan de ontwikkeling van de eerste Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 5317 ‘Cloud Computing’.

Hoe veilig zijn uw eigen data en de data van uw klanten? (09-09-2013)
In samenwerking met Easy2audit biedt IT Risk Control nu een moderne en kosteneffectieve aanpak om de beveiliging van data van u en uw klanten te controleren. Zonder tijdrovende en kostbare onderzoeken geven wij op een laagdrempelige manier inzicht in de veiligheid van configuratie instellingen van de besturingssystemen [OS] een belangrijk onderdeel voor de beveiliging van servers.

Aplaza over naar de UNIT4 Cloud (24-06-2013)
UNIT4 verzorgt vanaf nu de hosting van Aplaza vanuit de UNIT4 Cloud, de eigen internationale datacenter infrastructuur van UNIT4. Het transactieplatform voor tussenpersonen is hierdoor voorbereid op verdere groei. De bij Aplaza aangesloten verzekeraars en softwareleveranciers eisen dat het digitale gegevensverkeer met intermediairs veilig verloopt.

Infor-oplossingen beschikbaar op IBM SmartCloud (07-05-2013)
IBM (NYSE: IBM) en Infor kondigen een samenwerking aan waarbij Infor zijn software gaat aanbieden via de publieke, private en hybride SmartCloud diensten van IBM.

UNIT4 breidt services portfolio uit met ServiceNow (17-04-2013)
UNIT4 is een samenwerking aangegaan met ServiceNow, leverancier van enterprise IT cloud-oplossingen. Met ServiceNow kunnen organisaties snel hun IT- en andere bedrijfsprocessen consolideren en automatiseren. De bedrijfssoftwareleverancier is nu een gecertificeerde implementatie- en consultancypartner van ServiceNow.

GGN tilt informatiebeveiliging naar hoger niveau (17-01-2013)
BSI overhandigt vandaag het ISO/IEC 27001 certificaat aan credit-management organisatie GGN. De financiële dienstverlener kiest ervoor om klantgegevens voortaan te beveiligen volgens dezelfde eisen die de Nederlandse Bank aan banken oplegt.

DigiD plat door een beveiligingslek (09-01-2013)
Door een beveiligingslek in de ondeliggende software is DigiD de gehele dag niet bereikbaar. Op de website van DigiD staat vandaag 9 januari 2013) de volgende melding: DigiD is op dit moment niet beschikbaar. Naar verwachting kunt u morgenochtend weer gebruikmaken van DigiD. Onze excuses voor het ongemak.

KPN biedt coulance bij dubbele bestelling PKIoverheid services certificaat (12-12-2012)
KPN biedt organisaties die onbedoeld twee PKIoverheid services certificaten hebben besteld de mogelijkheid om het product dat zij bij KPN hebben afgenomen terug te geven. Dit is het resultaat van overleg tussen de SBR koepelorganisaties en KPN.

Beschermjebedrijf.nl biedt MKB-ers een check op hun digitale beveiliging (29-11-2012)
Uit onderzoek blijkt dat slechts 33% van MKB-bedrijven goed heeft nagedacht over beveiliging en dat een kwart te maken heeft met beveiligingsincidenten.

UNIT4 behaalt veiligheidscertificaat PCI DSS voor opslag creditcardgegevens in de cloud (13-11-2012)
UNIT4 heeft de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) certificering behaald voor de opslag van creditcardgegevens op de infrastructuur binnen het UNIT4 datacenter. Met deze certificering voldoet UNIT4 aan de eisen die de belangrijkste creditcardmaatschappijen stellen aan processen, procedures en de beveiliging voor de opslag van creditcardgegevens.

TBM nieuwe aanbieder voor PKIoverheid certificaten (05-11-2012)
De TBM Groep heeft haar reeds lang bestaande raakvlak met XBRL/SBR verder versterkt. De TBM Groep is inmiddels officieel LRA, Local Registration Authority, van ESG de electronische signatuur BV.

Mproof Nederland presenteert 2012-2 release van Clientele voor service management (04-10-2012)
De uitbreidingen in de nieuwe versie richten zich vooral op gebruikers van de toepassingsgebieden IT servicemanagement (ITSM) en Managed Service Providing (MSP). Nadruk ligt op extra functionaliteit voor het IT-proces ‘Service Catalog Management’.

UNIT4 behaalt twee extra certificeringen voor informatiebeveiliging in de cloud (26-09-2012)
UNIT4 heeft de NEN 7510 en de SSAE16 certificering behaald. Beide certificeringen hebben betrekking op informatiebeveiliging en IT-beheer voor de cloud en beheerdiensten van UNIT4.

CBP geeft op verzoek van SURF duidelijkheid over cloud en privacy (10-09-2012)
Op verzoek van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek, heeft het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) een zienswijze ten aanzien van cloud computing en bescherming van persoonsgegevens uitgebracht. Deze zienswijze geeft, bij SURF aangesloten, instellingen handvatten bij het afnemen van clouddiensten, geleverd door Amerikaanse bedrijven.

Universiteit Twente stapt over op Kaspersky Endpoint Security (29-08-2012)
De Universiteit Twente maakt met ingang van deze zomer voor haar ruim 5.000 werkplekken gebruik van Kaspersky Endpoint Security. Aan deze overstap ging een uitvoerig onderzoek van een half jaar vooraf. Dit onderzoek werd uitgevoerd door het ICT-servicecentrum (ICTS), de afdeling die binnen de Universiteit Twente belast is met advies en ondersteuning op het gebied van ICT.

Kaspersky Lab introduceert compleet nieuwe security suite om Apple-computers te beschermen (09-08-2012)
Kaspersky Lab lanceert Kaspersky Security for Mac, een compleet nieuwe beveiligingsoplossing ontworpen om gebruikers van Apple-computers te beschermen tegen online dreigingen. Het beschermt de Mac OS X-omgeving (waaronder Mac OS Mountain Lion 10.8) door traditionele beveiligingstechnologieën te combineren met op cloud gebaseerde methodes en snel te reageren op de nieuwste gevaren.


Onerzoeksbureau GBNED