Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - Logistiek > Soort > Logistiek

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 88] berichten

RMA software, een onbekende informatiebron voor ondernemers (08-03-2018)
RMA staat voor Return Merchandise Authorization, of zoals in het Nederlands wel gebruikt wordt Retourneren met autorisatie. Kort gezegd komt het er op neer dat het een stap is in het proces van retourneren van goederen met als doel om een artikel te laten onderhouden, repareren of bijvoorbeeld een upgrade te geven.

Infor introduceert nieuwe supply chain-mogelijkheden voor meer inzicht en controle (06-02-2018)
Infor kondigt nieuwe Supply Chain Management (SCM) mogelijkheden aan die bedrijven realtime inzicht in en controle over hun wereldwijde supply chains bieden. Hierbij worden diverse digitale technologien gebruikt, waaronder big data, machine learning, IoT en automatisering, om voorspellende ETA's, realtime zichtbaarheid en 3D-visualisatie van de magazijnstroom te bieden.

AGP overgenomen door Kerridge Commercial Systems (30-01-2018)
Kerridge Commercial Systems (KCS), een wereldwijde leverancier van software oplossingen aan de retail, groothandel en distributiemarkt, heeft een overeenkomst bereikt over de overname van AGP, gevestigd in Veghel.

Lemmens Transport wil toe naar multi-administratie tool met MendriX (30-01-2018)
Lemmens Transport was voor een grote klant op zoek naar een tool om de administratie te vereenvoudigen. "Net op dat moment belde MendriX. Over timing gesproken. Zij konden ons precies bieden wat we zochten", aldus Nicolle Brouns van Lemmens Transport.

Blex Logistics kiest voor MendriX TMS (18-01-2018)
Blex Logistics was op zoek naar een automatiserings-oplossing om de dienstverlening richting de klanten te verbeteren. Eigenaar Spartak Melkonyan vergeleek verschillende TMS aanbieders en kwam uit bij MendriX. "Qua flexibiliteit was MendriX de beste!"

Infor biedt cloudgebaseerde diensten voor supplychain-netwerk van Office Depot, Inc. (09-01-2018)
Infor maakt bekend dat Office Depot, Inc. de oplossingen van GT Nexus Commerce Network wil implementeren. De oplossingen van Infor zullen de operationele mogelijkheden van het systeem en het transportbeheer van Office Depot verbeteren. Dit moet tot een beter serviceniveau leiden, terwijl de kosten verlaagd kunnen worden dankzij beter inzicht in de verzending van goederen.

Tradecloud lanceert open supply chain netwerk voor de industrie (15-12-2017)
Vanwege snelle groei van het bestaande supply chain netwerk in de industrile sector zal Tradecloud vanaf 2018 haar aanbod ingrijpend uitbreiden. Het b2b netwerk dat wordt gebruikt door onder andere ERIKS, Bosch, Nooteboom, Van Egmond en Quooker wordt dan direct toegankelijk voor lle toeleveranciers en inkopers in de industrie.

Newway koppelt met Platform Artikelbeheer (08-11-2017)
Newway heeft in haar producten een automatische koppeling ingebouwd naar naar het onafhankelijke Platform Artikelbeheer. Waarom is dit belangrijk voor uw onderneming?

Verhoog efficiency door koppeling met webshops (25-10-2017)
Het online winkelen heeft een enorme vlucht genomen, niet alleen priv, maar ook zakelijk. Ook de technische groothandels en leveranciers bieden deze onlinemogelijkheid. Via hun website of speciale webshop kun je makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen.

Havenbedrijf en gemeente Rotterdam in blockchain technologie (22-09-2017)
Vandaag starten de gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam gezamenlijk een fieldlab om concrete toepassingen en oplossingen te ontwikkelen, gebaseerd op blockchain technologie. Het praktijkgerichte centrum wordt BlockLab gedoopt.

Rubis Terminal kiest Infor EAM in de cloud om downtime te verlagen en betrouwbaarheid te verbeteren (02-05-2017)
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties, maakt bekend dat opslagbedrijf Rubis Terminal voor Infor EAM in de cloud heeft gekozen. De applicatie wordt ingezet in elf terminals door heel Europa en zal naar verwachting de betrouwbaarheid van de assets verbeteren en de downtime verminderen.

Vopak gaat live met nieuw Terminal Management System (05-12-2016)
Vopak, een 400 jaar oude en wereldwijd opererende tankterminal operator gespecialiseerd in de opslag en overslag van chemie- en olieproducten, heeft vandaag een nieuw Terminal Management Systeem gebouwd en in gebruik genomen. Dit systeem ondersteunt de belangrijkste logistieke kernprocessen van Vopak. Het bedrijf zet hiermee een grote stap in zijn digitale transformatie.

Onderdelenleverancier LADA Image optimaliseert Warehouse Management systeem met Infor SCE (20-10-2016)
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, maakt bekend dat het zijn Warehouse Management Systeem (WMS) van de Infor SCE suite heeft ingezet bij nog een magazijn van LADA Image, de officile distributeur van onderdelen voor LADA auto's.

Mkb-handelsbedrijven vinden automatisering noodzakelijk om marktpositie veilig te stellen (03-10-2016)
Onderzoek van Visma Software toont aan dat 77% van de groothandelsbedrijven vindt dat automatisering onderdeel moet zijn van het strategisch bedrijfsplan. Dit om hun marktpositie veilig te stellen tegen meer concurrentie, hogere klanteisen, veranderende wet- en regelgeving en prijzen en marges die onder druk blijven staan.

Infor maakt grote stappen in wereldwijde vervoersmarkt (13-07-2016)
Infor maakt een significante groei door op de markt van publieke vervoerders. Verschillende grote klanten in de vervoerssector maken gebruik van Infor Enterprise Asset Management (EAM) en de recente groeispurt is een weerspiegeling van de toenemende mondiale vraag naar technologische oplossingen die veilig, betrouwbaar en efficint transport mogelijk maken.

Intratuin optimaliseert artikelbeheer met FlowFabric (28-06-2016)
Intratuin heeft besloten het artikelbeheer van ruim 700.000 artikelen te professionaliseren en gereed te maken voor verdere (internationale) groei. Om dit te realiseren neemt het tuincentrum FlowFabric in de arm. Deze expert in ontwikkeling van business applicaties brengt het artikelbeheer onder in een Product Data Management en Product Information Management applicatie.

Slimme voorraadoplossing voor de gezondheidszorg beschikbaar (10-06-2016)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt de beschikbaarheid aan van Infor Inventory Intelligence for Healthcare. Deze nieuwe applicatie biedt concreet inzicht in voorraadniveaus en is ontworpen door het Infor Dynamic Science Labs-team. Deze interne denktank is opgericht om de volgende generatie slimme, zelflerende en toekomstgerichte bedrijfssoftware te ontwikkelen.

Martens kunststoffen verhoogt efficintie met 15 procent met Dynamics AX (13-04-2016)
Samen met HSO, leverancier van CRM- en ERP-oplossingen van Microsoft, heeft Martens kunststoffen de processen in het magazijn beschreven en gekeken welke processen verbeterd of geautomatiseerd konden worden. Dankzij de inrichting van Dynamics AX door HSO en het voicepickingsysteem van Dalosy beschikt Martens kunststoffen nu over realtime inzicht in haar voorraad.

Jungheinrich digitaliseert magazijnbeheer van het MKB (06-04-2016)
Jungheinrich komt met instap WMS-software. Het bedrijf gaat zo het gebruik van WMS-systemen binnen het Midden- en Kleinbedrijf stimuleren. Een digitaal magazijnbeheer is essentieel voor de toekomstbestendige groei en logistieke innovatie van het Nederlandse MKB.

MSC Belgium is announcing its revolutionary e-invoice in XML format (30-03-2016)
MSC Belgium is proud to announce that as of March 15, 2016, our sales invoices will be made available, not only in paper version or PDF, but also in UBL XML format. This is the last step towards the ultimate "electronic invoice" in our automation and digitalization process that earned us the title of "digital invoice ambassador" granted by the Belgian Federal Government.

TradeCloud ontwikkelt Blockchain voor logistieke ketens (16-02-2016)
TradeCloud, het innovatieve B2B softwarebedrijf uit de Yes!Delft incubator, ontwikkelt Blockchain voor logistieke ketens en introduceert hiermee als eerste een nieuw model voor transparantie in de keten. Blockchain, de technologie achter Bitcoin, is de gedeelde grootboekrekening die de Blockchain genoemd wordt.

Gecertificeerde interface Ultimo software (versie 2015R2) en SAP ERP (16-12-2015)
Vanaf heden beschikt de Ultimo software (versie 2015R2) over een gecertificeerde interface met de ERP software van SAP. De werking van de interface is officieel goedgekeurd met SAP versie 6.0. De toetsing en certificering is verricht door het SAP ICC (SAP Integration and Certification Center) en daarmee is aangetoond dat er op succesvolle wijze data tussen beide systemen uitgewisseld wordt.

Chrysal succesvol live met Microsoft Dynamics AX door HSO (02-09-2015)
Chrysal, internationale producent van hoogwaardige verzorgingsproducten voor bloemen en planten, heeft de overgang naar Microsoft Dynamics AX succesvol afgerond. De livegang in Nederland en bij drie andere Europese vestigingen is de start van de nieuwe gecentraliseerde ICT-aanpak om efficintie te vergroten en onderlinge samenwerking tussen vestigingen te verbeteren.

Parts Express kiest voor real-time financieel inzicht met Exact (19-08-2015)
Parts Express kiest voor Exact om de financile processen te stroomlijnen. Parts Express is een internationale speler op de logistieke markt en specialist op het gebied van automotive, elektrotechnische producten en machine-onderdelen. De belangrijkste reden voor de samenwerking is de betrouwbare expertise van Exact en het feit dat de oplossingen van Exact eenvoudig mee kunnen groeien met Parts Express.

Bedrijven laten kansen liggen in supply chain data-analyse (06-08-2015)
40 procent van de logistieke bedrijven wereldwijd geeft aan dat hun mogelijkheden met betrekking tot data-analyse nog te beperkt zijn. Zij gebruiken data-analyse hoofdzakelijk om terug te blikken op het verleden. Dat terwijl bijna alle respondenten de meeste waarde zien in meer geavanceerde en voorspellende analytics, omdat dit gebruikers helpt om dagelijks betere beslissingen te nemen op basis van data.

Infor introduceert een dynamische cloud-oplossing voor Supply Chain Execution (24-03-2015)
Infor kondigt Infor Supply Chain Execution (SCE) in de cloud aan. Warehouse management, Labor management, 3PL Billing en transport management worden in n oplossing gentegreerd. De dynamische oplossing ondersteunt gebruikers bij het optimaliseren van de voorraad, de opslagruimte en de inzet van personeel, terwijl het tegelijk de complexe supply chain-processen stroomlijnt.

Nieuwe app UNIT4 verbetert orderprocessen bij groothandels en hun klanten (29-01-2015)
UNIT4 introduceert een app specifiek gericht op de groothandelssector. Deze app is aangesloten op Agresso Wholesale en UNIT4 Multivers Extended. Klanten van groothandels die gebruik maken van n van de ERP-systemen van UNIT4, kunnen via de app eenvoudiger en veiliger bestellingen plaatsen.

Culobel neemt GLOVIA G2 bedrijfsbreed in gebruik (29-01-2015)
Culobel, een sterke en dynamische internationale toeleverancier aan de technologische sector, heeft op 5 januari GLOVIA G2 in gebruik genomen. De ERP oplossing van Glovia International ondersteunt voortaan het gehele bedrijfsproces bij Culobel, van offerteaanvraag tot facturatie en dienst-na-verkoop.

Infor introduceert multi-tenant ERP voor fabrikanten (19-01-2015)
Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, kondigt een verbeterde versie van Infor LN aan, die diepere verticale en micro-verticale functionaliteiten biedt en de noodzaak voor duur maatwerk terugdringt.

W.E.C. Lines volle kracht vooruit met Thinkwise (04-12-2014)
De bestaande specifieke ERP bedrijfssoftware die alle processen ondersteunt om containers wereldwijd veilig en snel te vervoeren, voldoet niet meer aan de huidige eisen en sluit niet aan op de hedendaagse technologien. Met de nieuwe software kan W.E.C. Lines snel aanpassingen doorvoeren.

DL Logistics optimaliseert logistiek met In&Out WMS (06-11-2014)
Alle vestigingen van DL Logistics Group, de nummer een op het gebied van freightmanagement, zijn succesvol live met het warehousemanagementsysteem (WMS) In&Out van Centric.

Centric implementeert Plan&Go bij Neele Logistics (25-09-2014)
Neele Logistics, fullservice logistiek dienstverlener, heeft Centric na een uitgebreid selectietraject de opdracht gegeven voor de implementatie van het transport-managementsysteem Plan&Go. De overeenkomst is ondertekend door Ron Neele (directeur Neele Logistics) en Ferry Kalfsvel (directeur Centric Supply Chain Solutions) op het hoofdkantoor van Neele Logistics in Rotterdam Hoogvliet.

Oracle lanceert nieuwe cloudoplossingen voor transport- en global trade management (15-09-2014)
Oracle Transportation Management Cloud en Oracle Global Trade Management Cloud bieden optimale ondersteuning voor transportbeheer, douaneformaliteiten en trade compliance.

K3 Unisoft lanceert RetailVision Enterprise release 2014.2 (23-06-2014)
K3 Unisoft heeft een nieuwe versie van RetailVision Enterprise gentroduceerd. RetailVision Enterprise is het centrale retailsysteem dat de communicatie tussen touchpoints als winkels, webwinkels, mobile devices en kiosken afhandelt maar ook alle logistieke retailprocessen automatiseert.

Bizz-E is App van de maand in Exact Online App Center (11-06-2014)
In het vernieuwde Exact Online App Center is Bizz-E verkozen tot App van de Maand. De presentatie vond plaats op 28 mei 2014. Bizz-E is een online EDI-softwareproduct van Rozis, voor het uitwisselen van digitale orders, pakbonnen en facturen met handelspartners. Het kan op een innovatieve en unieke manier gekoppeld worden met een Exact Online account.

Van Zaal Transport kiest voor ORTEC Workforce Scheduling (25-02-2014)
Na succesvolle implementatie van ORTEC Routing and Dispatch, heeft Van Zaal Transport er nu voor gekozen om ook de personeelsplanning te optimaliseren. 150 chauffeurs en veilingmedewerkers zullen worden ingepland met ORTEC Workforce Scheduling.

Exact versnelt logistiek proces van handels- en productiebedrijven (21-02-2014)
Exact helpt bedrijven in de handels- en productiebranche door Exact Online te koppelen met Transsmart. De real-time koppeling met Transsmart automatiseert het logistieke proces tussen ondernemers, vervoerders en klanten en zorgt ervoor dat vanuit Exact Online direct een transportzending is aan te maken.

Juritex live met Prodin Branche oplossingen Handel & financieel en Productie & assemblage (13-01-2014)
Juritex is producent en leverancier van fournituren voor de textiel verwerkende industrie en biedt haar opdrachtgevers meer dan een breed assortiment en een grote voorraad.

ICreative gaat Van den Bosch ondersteunen bij uitbreiden Purchase to Pay proces (10-01-2014)
Dankzij de 'fit' is een samenwerking ontstaan voor de optimalisatie van de huidige Basware omgeving in combinatie met Exact. ICreative gaat Van den Bosch ondersteunen bij het verder optimaliseren en uitbouwen van het gehele Purchase to Pay proces.In de nabije toekomst gaat Van den Bosch samen met haar nieuwe partner ICreative bekijken hoe bijvoorbeeld de scanning software breder in gezet kan worden om bijvoorbeeld branche specifieke documenten, zoals CMR documenten, te gaan scannen en geautomatiseerd te verwerken.

Veris Bouwmaterialengroep kiest voor nieuw groothandels-ERP in de cloud van UNIT4 (29-11-2013)
Veris Bouwmaterialengroep gaat het nieuwe UNIT4 Agresso Wholesale inzetten als centraal systeem voor registratie van onder andere verkoop, inkoop, logistiek en intercompany-transacties. Bijna alle honderd Bouwcenter-vestigingen zullen het ERP-systeem gefaseerd in gebruik gaan nemen.

Kewill breidt Europese douane- en compliance-software verder uit (27-11-2013)
Kewill, leverancier van multimodale transport-software, investeert aanzienlijk in de ontwikkeling van nieuwe douane- en compliance-softwaretoepassingen. In de toekomst kunnen alle gebruikers van een bestaande landspecifieke douaneoplossing werken met een multi-country platform dat een breed aanbod van douane- en compliance-functionaliteiten biedt vanuit n 'single sign-on' voor de gebruiker.

J&W Bouwpartners kiest voor ERP met gentegreerde webshop (16-07-2013)
J&W Bouwpartners, groothandelsbedrijf van ruwbouw- en afbouwmaterialen, heeft gekozen voor UNIT4s oplossing voor groothandels in bouwmaterialen. De oplossing kent een gentegreerde webshop. Met de webshop wil de groothandel nieuwe klanten aantrekken en inzicht geven in de actuele voorraden. UNIT4 verzorgt de implementatie.

Infor komt met grootste M3 release in 10 jaar (09-07-2013)
Deze nieuwe versie is de eerste Infor ERP-applicatie binnen de onlangs gelanceerde Infor 10x suite en biedt toegang tot de laatste Infor-innovaties op het gebied van social, mobile, analytics en cloud technologien. Een integratie met het nieuwe platform voor social collaboration, business procesverbetering en contextuele analyses genaamd Infor Ming.le staat tevens op de planning.

Xenos kiest opnieuw voor Locus WMS van Centric (06-07-2013)
Leo Steenbekkers (directeur Financin en ICT bij Xenos) en Ferry Kalfsvel (directeur Supply Chain Solutions bij Centric) hebben een contract ondertekend om de nieuwe mechanisatieplannen van Xenos te ondersteunen met het warehousemanagementsysteem Locus van Centric. De ondertekening vond plaats bij Xenos in Waalwijk.

UNIT4 verbetert informatievoorziening in Agresso Wholsale ERP voor handelsbedrijven (25-04-2013)
UNIT4 heeft de informatievoorziening in Agresso Wholesale verbeterd door integratie van een nieuwe informatievoorzieningsoplossing. De uitbreiding maakt het voor groothandels eenvoudig om zelf in de analysebehoeften te voorzien.

Heemskerk real time inzicht in complete voorraad met UNIT4 Mobile Sales (08-03-2013)
Agrarisch ingenieursbureau Heemskerk heeft UNIT4 Multivers Extended en Mobile Sales in gebruik genomen. Het bedrijf uit het Brabantse Diessen vervult zo de behoefte om buitendienstmedewerkers altijd en overal actueel inzicht te geven in de complete voorraad.

Samenwerking Exact en Optimizers versterkt aanbod logistieke markt (08-03-2013)
Exact heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met certified en development partner Optimizers. In de overeenkomst is vastgelegd dat de EDI Gateway van Optimizers voortaan wereldwijd verkrijgbaar is via Exact.

Kruitbosch koppelt voicepicking-systeem aan Agresso Wholesale van UNIT4 (28-02-2013)
Kruitbosch Cycle Universe, totaalleverancier in fietsonderdelen en -accessoires, heeft onlangs een voicepicking-systeem in gebruik genomen. Magazijnmedewerkers krijgen hun orders via een koptelefoon door, waardoor de foutenkans wordt gereduceerd en ze twee handen vrij hebben om de orders te picken.

Van den Bosch Transporten kiest voor de Business Integration Suite van Seeburger (07-11-2012)
Seeburger, expert in business-to-business integratie, kondigt aan dat Van den Bosch Transporten, specialist in intermodaal transport, heeft gekozen voor de Seeburger Business Integration Suite. Dit softwareplatform realiseert een volledige elektronische verbinding tussen Van den Bosch Transporten en haar klanten door middel van het EDI-protocol.

Centric koppelt Microsoft Dynamics AX 2012 POS aan Nederlandse pinapparaten (24-10-2012)
Centric heeft als eerste partij in Nederland een gecertificeerde koppeling gerealiseerd tussen Microsoft Dynamics AX 2012 POS en CCV-pinapparaten. Het kassasysteem van Microsoft is hiermee gereed voor de Nederlandse markt.


Onerzoeksbureau GBNED