Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - Planning & Control > Soort > Planning en control

[ 1 ] tot [ 29 ] van totaal [ 29 ] berichten

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO (06-09-2018)
Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen.

Planning Company: nieuw in Factview (14-07-2018)
Factview is een online rapportage, prognose en analyse systeem voor financiële planning & control, ontwikkeld door Planning Company. Met Factview is letterlijk alle financiële informatie binnen handbereik. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor directies en bestuurders van mkb bedrijven en maatschappelijke organisaties die niet over voldoende financiële kennis beschikken of moeite hebben met het lezen van financiële rapporten.

Waterschap Rivierenland kiest voor ERP van Unit4 (10-10-2016)
Waterschap Rivierenland is het eerste waterschap in Nederland dat kiest voor Business World On!, het ERP-systeem van Unit4. Het waterschap heeft een meerjarig contract met Unit4 getekend. De oplossing van Unit4 gaat het waterschap ondersteunen met de financiële administratie, inkoopprocessen, project- en subsidieadministratie, budgetbewaking en urenvastlegging.

Pernod Ricard verbetert vraagvoorspelling met behulp van Infor Demand Planning (06-10-2016)
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt aan dat Pernod Ricard, eigenaar van merken zoals Absolut, Campo Viejo, Malibu, Jameson en Chivas Regal, de nauwkeurigheid van zijn vraagvoorspelling aanzienlijk heeft verbeterd door gebruik te maken van Infor Demand Planning.

Qlik organiseert Visualize Your World Tour 2016 (31-08-2016)
Qlik®, leider in visual analytics, organiseert op 12 oktober 2016 in Amersfoort de Qlik Visualize Your World Tour. Het event, dat dit jaar in 30 steden wereldwijd plaatsvindt, biedt deelnemers de kans om te leren hoe visual analytics helpt om conventionele kennis uit te dagen en het hele verhaal in data te ontdekken.

Exact en LucaNet bieden gezamenlijk financiële consolidatie voor bedrijven (01-10-2015)
Exact en LucaNet introduceren Exact Consolidation - Powered by LucaNet. Met deze oplossing bieden zij bedrijven die zowel nationaal als internationaal op meerdere locaties gevestigd zijn de mogelijkheid alle financiële systemen snel en eenvoudig te consolideren. Hierdoor krijgen bedrijven betrouwbaar en volledig inzicht in de resultaten van alle onderdelen en worden forecasts nauwkeuriger.

Frankwatching zet Nederlandse Comandi in top 5 management dashboards (02-09-2015)
Het Alphense Comandi is door Frankwatching als enig Nederlands bedrijf in de wereldwijde top 5 gezet van management dashboards. Frankwatching is gespecialiseerd in online trends tips & tricks en deed onderzoek naar online dashboards die de belangrijkste KPI’s van een bedrijf overzichtelijk visueel weer kunnen geven door het inzetten van bestaande data.

Visionplanner Cloud wint App Center Award van Exact (23-04-2015)
Visionplanner Cloud heeft de App Center Award gewonnen voor ‘Best App 2014’. De prijs werd door Exact uitgereikt tijdens Exact Connect, een jaarlijks evenement over de laatste ontwikkelingen op het gebied van apps, ecosysteem en samenwerken. Visionplanner Cloud, waarmee managementinformatie snel wordt samengesteld en gedeeld, is door de vakjury unaniem gekozen als winnaar voor beste app.

Sigma Conso breidt zijn aanbod uit met Mona Planning, software voor planning, budgettering en forecasting (23-04-2015)
Sigma Conso, internationale leverancier van Corporate Performance Management oplossingen voor groepen, kondigt vandaag een samenwerking aan met prevero, Duitse leverancier van CPM oplossingen. Sigma Conso breidt hiermee zijn gamma uit met de software voor planning, budgettering en forecasting van prevero. De applicatie zal door Sigma Conso worden aangeboden onder de naam Mona Planning in de belangrijkste landen voor de groep.

Duvel Moortgat kiest Sigma Conso voor de geconsolideerde rapportage van de groep (17-03-2015)
Sigma Conso, internationale leverancier van oplossingen voor de financiële rapportage van groepen, kondigt vandaag een nieuwe klant aan in België: de groep Duvel Moortgat kiest voor Mona Group Reporting om zijn consolidatie en financiële rapportage uit te voeren.

Compagnie Lebon kiest Sigma Conso om zijn consolidatie en financiele rapportage uit te voeren (03-03-2015)
Sigma Conso, internationale leverancier van oplossingen voor de financiële rapportage van groepen, kondigt vandaag een nieuwe klant aan in Frankrijk: Compagnie Lebon kiest voor Mona Group Reporting voor zijn consolidatie en maandelijkse rapportage.

Qics bestaat 15 jaar, met planning, urenregistratie, facturatie en Business Intelligence (13-01-2015)
Het is inmiddels 15 jaar geleden dat Mark Velthuijsen en Eddy Plasier kansen zagen in het maken van hoogwaardige software en het bedrijf Qics (Quality in Custom Software) oprichtten. Van origine maakt Qics maatwerksoftware, maar tegenwoordig is Qics vooral leverancier van vernieuwende, in eigen huis ontwikkelde, oplossingen voor planning, urenregistratie, facturatie en Business Intelligence.

Infine Software introduceert Infine Tussentijds Rapport Prognose (07-10-2014)
Samen met de klant nadenken over de toekomst, dat is wat accountants doen. Wat gebeurt er met het resultaat als de huidige lijn doorzet? Welke invloed heeft een investering op de liquiditeit in het volgende jaar? Infine Tussentijds Rapport Prognose helpt accountants bij het neerzetten van een goed advies.

Nieuwe versie rapport Corporate Performance Management (CPM) software (07-10-2014)
Inmiddels is versie 3.0 verschenen van het rapport "Marktanalyse CPM software". Onder de noemer CPM beoogt dit rapport inzicht te geven in software voor in elk geval: Budgettering, Planning en Forcasting. Eventueel aangevuld met functies voor: Consolidatie, Analyse, Grafische (management) dashboards, what-if scenario's, Kostprijscalculatie, Scorecards, Managementrapportages en Business Intelligence.

Infor introduceert nieuw tijdperk in financiele software (25-09-2014)
Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, komt met Infor CloudSuite Financials, een geheel nieuwe applicatie voor financieel management die is gebouwd voor de cloud. De suite is ontworpen in samenwerking met enkele toonaangevende consultancybedrijven en komt tegemoet aan de huidige behoeften en wensen van CFO’s en financiële professionals, iets wat de decennia oude technologieën en processen niet meer doen.

Martini Ziekenhuis werkt met de totaaloplossing van ORTEC voor personeelsplanning (12-08-2014)
3000 medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen worden dagelijks geroosterd door zo’n 200 roosteraars. Dat doet het Martini Ziekenhuis sinds kort met de totaaloplossing van ORTEC voor personeelsplanning, ORTEC Workforce Scheduling (voorheen ORTEC Harmony).

UNIT4 Consolidation & Cash als beste beoordeeld in tevredenheidsonderzoek KPMG Zweden (04-07-2014)
UNIT4 Consolidation & Cash, is door de grootste bedrijven en overheidsorganisaties in Zweden uitgeroepen tot beste consolidatie- en rapportage-oplossing. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek Business Intelligence (BI) Lifecycle Satisfaction Survey van KPMG.

Informa realiseert forse tijdsbesparing bij forecasting en budgettering met Adaptive Planning (16-05-2014)
Solmate, business partner voor strategische ICT-vraagstukken, heeft bij het wereldwijde mediaconcern Informa de Corporate Performance Management (CPM) oplossing Adaptive Planning van Adaptive Insights ingericht. Met deze cloud-based Budgetting & Forecasting oplossing rekent Informa af met de nadelen van Excel-sheets.

CB optimaliseert personeelsinzet met ORTEC Workforce Scheduling (19-03-2014)
90.000 artikelen, 5.000.000 pakketten. Jaarlijks handelt CB grote aantallen bestellingen af. Dat zijn sinds kort niet alleen boeken en kantoorartikelen, maar ook fashion en healthcare producten. Bij het maken van zijn personeelsplanning is het voor CB belangrijk om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen. Voor CB blijkt ORTEC daar het beste in te zijn.

professional planner bij citizenM - Nieuwe module SX Planning Factory (08-03-2014)
citizenM is een nieuw internationaal hotelconcept met hotels in Amsterdam, Rotterdam, Glasgow en Londen en binnenkort in Parijs en New York. De belangrijkste doelstellingen voor het project waren: business case planning, korte en lange termijn prognoses, budgetteren, cashflow forecast, scenario analyses (best case/worst case) en budget versus werkelijkheid vergelijkingen.

Oracle biedt bedrijven financiele planning en budgettering in de cloud (20-02-2014)
Organisaties die hun operationele capaciteit afstemmen op strategische prioriteiten met een geïntegreerde planning, budgettering en forecasting, zijn in staat hun productiviteit en winstgevendheid aanzienlijk te verbeteren.

ORTEC komt met nieuwe module: terugwerkende kracht mutaties, voor personeelsplanning (18-02-2014)
Hoe vaak gebeurt het niet dat er aanpassingen gemaakt moeten worden op een bestaand rooster of een gerealiseerde planning? In de praktijk van alledag – met meer dan 350.000 medewerkers die gepland worden in ORTEC’s personeelsplanningsoplossing bij meer dan 160 zorginstellingen - ziet ORTEC het vaak gebeuren.

Hertel halveert doorlooptijd budgetteringsproces met Adaptive Planning (17-12-2013)
Solmate, business partner voor strategische ICT-vraagstukken, heeft bij technisch dienstverlener in de industrie Hertel Nederland en Oost-Europa met succes de cloud-based budgetting en forecasting oplossing Adaptive Planning ingericht. Adaptive Planning standaardiseert en optimaliseert de budgetteringsprocessen voor Hertel B.V., waardoor de kwaliteit naar een hoger niveau is getild.

GlobalOrange ontwikkelt hotel-budgetplanner voor Statler (25-07-2013)
GlobalOrange ontwikkelde voor Statler de hotel-budgetplanner, een systeem waarmee alle financiën op één centrale plek kunnen worden gemanaged. Statler is een online platform voor het maken, delen en onderhouden van het hotelbudget, de forecast, en de financiële rapportage, wat hotels veel gemak biedt.

UNIT4 introduceert Agresso Research Costing and Pricing (20-06-2013)
UNIT4 introduceert Agresso Research Costing and Pricing. De oplossing is ontwikkeld in samenwerking met de universiteiten van Cambridge en Oxford en speciaal ontworpen om kostenberekeningen en financiering van onderzoeksprojecten te vereenvoudigen.

Solmate introduceert cloud CPM-oplossing van Adaptive Planning (15-03-2013)
Partnership brengt cloudoplossing voor begroting, planning, forecasting en rapportage op de Benelux-markt.

Makro Nederland zet UNIT4 Audition in voor opstellen van jaarrekeningen (26-01-2012)
Makro Nederland gaat de jaarrekeningen verzorgen met UNIT4 Audition. De rapportageoplossing van UNIT4 vervangt spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma’s. Het doel is om de beheersbaarheid te vergroten en de doorlooptijd van het vervaardigingsproces te verkorten.

Hitachi Automotive versterkt financiële rapportage met Infor (23-12-2011)
Infor kondigt vandaag aan dat Hitachi Automotive Systems Americas, Inc, Infor10 corporate Performance Management (PM10) heeft geïmplementeerd om het begrotingsproces te consolideren en de financiële rapportage te vereenvoudigen.

DDM binnen drie weken live met een datawarehouse over dertien databases (26-05-2011)
DDM (www.ddm.eu) heeft na een korte implementatie periode een datawarehouse-oplossing in gebruik genomen. Het datawarehouse van DDM bevat de gegevens van een tiental Exact Globe databases, verspreid over meerdere landen. De gegevens uit het datawarehouse worden gebruikt voor geconsolideerde rapportages over de financiële- en projectadministratie van DDM.


Onerzoeksbureau GBNED