Softwarepakketten.nl
Urios

Archief Software nieuws

Pakketsoort - Planning- en reservering software > Soort > Planning- en reservering software

[ 1 ] tot [ 30 ] van totaal [ 30 ] berichten

Driekwart van de medewerkers met flexibele werktijden ervaart problemen: goede software kan helpen (09-06-2022)
Wie personeel wil behouden, moet zorgen voor goede werkomstandigheden. Een fijne werksfeer met een cultuur van onderling vertrouwen is daar onderdeel van. Daarnaast is het cruciaal om te luisteren naar personeel en waardering te uiten. Vraag om feedback en ga hier vervolgens actief mee aan de slag. Ook technologie kan helpen bij het verhogen van de betrokkenheid, autonomie en tevredenheid van werknemers.

Gratis webinar: Next Level Productieplanning (09-04-2022)
Orderacceptatiemodule. Met deze module kan men de impact van een order op de planning simuleren en een betrouwbare leverdatum genereren voordat de order definitief wordt geaccepteerd. Deze feature is uniek in de markt en brengt veel gemak en tijdwinst met zich mee.

Bizzomate introduceert Stageplanner voor ziekenhuizen (07-12-2021)
Bizzomate introduceert Stageplanner. Dit is een applicatie op basis van het Mendix low-code platform die ziekenhuizen ondersteunt bij het snel en efficiënt inplannen van stages die volledig afgestemd zijn op de wensen en doelen van studenten. MUMC+ is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat de applicatie in gebruik neemt.

SmartRouting: inzet AI optimaliseert transportplanning (24-11-2021)
Dassault Systèmes DELMIA Quintiq en Ab Ovo introduceren onder de naam 'SmartRouting' een cloudoplossing om de efficiëntie en operationele marges van transportplanningen te vergroten. SmartRouting biedt transportbedrijven daarmee een op kunstmatige intelligentie (AI)-gebaseerde oplossing om hun dagelijkse planningsactiviteiten te optimaliseren.

Reflex Online lanceert nieuwe versie werkplekken reserveringssysteem (03-11-2021)
De Nederlandse softwareontwikkelaar Reflex Online lanceert een vernieuwde en verbeterde versie van het populaire werkplekken reserveringssysteem Reflex Workplaces. Met Reflex Workplaces maken organisaties het reserveren en beheren van werkplekken in het bedrijfspand makkelijk. Met de nieuwe functionaliteiten wordt de ervaring van zowel gebruikers als beheerders sterk verbeterd.

Please lanceert Aybler: alles-in-een platform voor werkgevers (14-04-2021)
In het kader van haar nieuwe marktpropositie introduceert Please deze maand een nieuw platform dat mkb-ondernemers op een zeer efficiënte en intuïtieve manier ondersteunt bij alle aspecten van het werkgeverschap. Aybler is het eerste digitale platform dat werkgevers in staat stelt alle werkgeverszaken van werving & selectie en onboarding tot urenregistratie en verloning te regelen.

ORTEC en Protime gaan partnership aan (08-04-2021)
Protime, specialist in Workforce Management, gaat een partnership aan met ORTEC in de Benelux, partner in datagedreven besluitvorming en onder andere leverancier van Workforce Scheduling-software. Deze samenwerking resulteert in software voor personeelsplanning en -registratie die perfect op elkaar is afgestemd en waarvan de afhandeling volledig is geautomatiseerd.

Intus, aanbieder van personeelsplanning software, is gecertificeerd voor ISO 9001 (22-03-2021)
Intus heeft zich na een succesvolle externe audit gecertificeerd voor ISO 9001, dé wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagement. De externe auditor heeft vastgesteld dat Intus voldoet aan de internationaal gestelde eisen voor kwaliteitsmanagement, waarna Intus het certificaat in ontvangst kon nemen.

Rapport van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn (25-02-2021)
Een nieuw rapport van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, toont aan dat de voordelen en besparingen van het gebruik van AI-gestuurde WFM-software aanzienlijk zijn. Quinyx ondervroeg wereldwijd 300 leidinggevenden uit verschillende sectoren over hun grootste uitdagingen en topprioriteiten bij het plannen van het personeel met een niet-kantoorbaan.

Nieuwe AI-functies van Quinyx optimaliseren personeelsbeheer (02-02-2021)
Quinyx, wereldleider op het gebied van AI-gestuurd personeelsbeheer, zorgt voor een efficiëntieslag bij bedrijven die flexwerkers in dienst hebben met haar nieuwe productaanbod. Dit bestaat uit krachtige AI-gestuurde productfuncties, zoals vraagvoorspelling, strategische planning, arbeidsoptimalisatie, tijd en aanwezigheid, planning en betrokkenheid.

Philadelphia Zorg kiest voor roostersoftware Intus (21-01-2021)
Philadelphia Zorg gaat het roostersysteem van Intus gebruiken. In het voorjaar van 2021 zullen alle 8500 medewerkers met het systeem werken. Met de nieuwe software wil Philadelphia het proces van zelforganisatie ondersteunen. Medewerkers hebben hierbij meer regie op het maken van hun eigen rooster.

SOVAK gaat efficiënt inspelen op de zorgvraag met InPlanning (16-12-2020)
SOVAK, een instelling voor gehandicaptenzorg met ruim 60 locaties in Noord-Brabant gaat in januari starten met de implementatie van InPlanning, de planningssoftware van Intus. SOVAK wil zo haar personeelsplanning beter ondersteunen met als doel om meer grip te krijgen op de personele inzet, meer stuurinformatie voor handen krijgen en op de langere termijn ook tactisch en strategisch te kunnen plannen.

Plotwise met vernieuwende planningssoftware op basis van kunstmatige intelligentie (26-11-2020)
Het afgelopen jaar bestelden we meer dan ooit online, maar al vóór de coronapandemie groeide de e-commercemarkt nationaal en internationaal razendsnel. Om daarvan te blijven profiteren, is het voor webwinkels en bezorgdiensten essentieel om te innoveren. Daarom ontwikkelde Plotwise vernieuwende planningssoftware op basis van kunstmatige intelligentie, waarmee onder meer Coolblue, PostNL en Red je Pakketje de bezorging van pakketjes slim en klantgericht inplannen.

Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland (25-09-2020)
Intus heeft de aanbesteding van Luchtverkeersleiding Nederland voor “Planning- en Roostertool 2.0” gewonnen. Met de roostersoftware worden de roosters van luchtverkeersleiders gepland voor de vliegvelden Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Lelystad Airport en Groningen Airport Eelde.

Workfront introduceert Scenario Planner, voor bedrijfsbreed work management (20-08-2020)
Workfront, het work management platform voor ondernemingen, kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van Workfront Scenario Planner, een nieuwe toepassing die leidinggevenden in staat stelt verschillende work management-plannen naast elkaar op te stellen en te vergelijken, en er zeker van te zijn dat mensen en middelen effectief en resultaatgericht worden ingezet.

Volledig geautomatiseerd coronacheck- en afsprakenplatform Plannen.nl per direct live (16-06-2020)
Vandaag gaat het volledig geautomatiseerde coronacheck- en afsprakenplatform Plannen.nl officieel live. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde tool kunnen ondernemers, volgens de richtlijnen van het RIVM, coronacheck-gesprekken online afhandelen en aansluitend afspraken inplannen.

Unit4 Bedrijfssoftware gaat samenwerking aan met integratiepartners VCSW en Softbrick (08-06-2020)
Unit4 Bedrijfssoftware is partnerships aangegaan met VCSW en Softbrick ter verrijking van het Unit4 Personeel & Salaris-portfolio. Door deze samenwerkingen worden bestaande en nieuwe klanten van unieke en aanvullende diensten voorzien.

Intus levert roosterapplicatie Rijksoverheid (20-04-2020)
De Rijksoverheid gaat de personeelsplanningssoftware van Intus inzetten voor rijksambtenaren die werken in roosterdienst. De roostersoftware zal worden aangeboden vanuit P-Direkt, het Shared Service Center voor HR-zaken voor rijksambtenaren. Bij de 37 betrokken overheidsorganisaties werken in totaal ongeveer 30.000 medewerkers in roosterdienst.

Leger Des Heils gaat planningssoftware Intus gebruiken (13-09-2019)
Het Leger Des Heils gaat voor het plannen van werkzaamheden en het inroosteren van zijn medewerkers gebruikmaken van de personeelsplanning software van Intus. De organisatie gaat het systeem inzetten voor dienstroosterplanning, flexplanning, capaciteitsplanning, vakantieplanning en zelfroosteren.

Fijnmechanisch productiebedrijf Hiatus live met Limis Planner (28-08-2018)
We zijn per mei 2017 live met Limis Planner. De capaciteitsplanning wordt geheel in de planningssoftware berekend en gaat naar wens. De detailplanning is nog wel handmatig. Voor wat betreft de manplanning zijn verschillende scenario’s opgenomen in de software, heel handig. Dit was een R&D traject. Het is gekoppeld met King waardoor relevante informatie wordt uitgewisseld.

Planningssoftware vereenvoudigt, versnelt en stroomlijnt het complexe productieproces (29-06-2017)
Een complex productieproces vraagt veel van een bedrijf. Men heeft immers rekening te houden met veel factoren: medewerkers, machines, materialen, vaardigheden, gereedschappen, inkoop, uitbestedingen. Op alle niveaus wordt zo hard mogelijk gewerkt om aan de klantvraag te voldoen.

OutSystems helpt Koopman Logistics Group doorlooptijd auto's te verkorten (02-12-2016)
Koopman Logistics Group ontwikkelt een aantal maatwerk software-applicaties waarmee het bedrijf zijn logistieke processen aanzienlijk sneller, efficiënter en nauwkeuriger kan maken. De logistiek dienstverlener voor onder andere de autosector maakt voor het ontwikkelen van deze applicaties gebruik van het softwareplatform OutSystems.

Qics lanceert online oplossing voor hotelmanagement (03-11-2016)
Met Procs, het nieuwste product van Qics Hotel Software, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en te monitoren.

Qics lanceert online oplossing voor hotelmanagement (20-09-2016)
Met Procs, het nieuwste product van softwarebedrijf Qics, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en monitoren.

Limis erPlanner slaat brug tussen planningssoftware (APS) en ERP (14-07-2016)
Met de komst van Limis erPlanner ontstaat een geheel nieuwe ster aan het softwarefirmament. Deze bedrijfssoftware heeft het beste van ERP en APS (Advanced Planning & Scheduling) gecombineerd in één nieuw pakket.

Unit4 Cura Flex plant automatisch juiste flexpool medewerker (06-04-2016)
Unit4, een snelgroeiende partij in enterprise software, introduceert een nieuwe planningsmodule binnen Unit4 Cura: Unit4 Cura Flex. Cura is een geïntegreerd zorginformatiesysteem (ZIS) voor verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Cura Flex versterkt Cura op het gebied van het plannen van de (flexpool)medewerkers.

Overzichtelijk plannen en besparen met behulp van Kaartprikker (11-03-2016)
Is jouw bedrijfsplanning eenvoudig en overzichtelijk? Kaartprikker is een applicatie waarmee bedrijven hun werkzaamheden overzichtelijk in kaart kunnen brengen door middel van prikkers. De werkzaamheden zijn online te ordenen op categorie, locatie en datum. Door werkzaamheden geografisch te visualiseren krijg je inzicht in de locatie van jouw werkzaamheden.

Unit4 introduceert integrale vastgoedbeheersoftware (17-02-2016)
Unit4 heeft een end-to-end Enterprise Asset Management (EAM)-oplossing ontwikkeld die draait op het ERP-systeem Unit4 Business World. De vastgoedbeheersoftware verbindt het strategisch beheer en de planning aan de operationele werkzaamheden op locatie, zoals flexibele planning van inspectiemomenten, personeel en onderhoud.

SIMATIC IT Preactor integreert met SIMATIC IT MES (02-02-2016)
Siemens breidt de integratie van haar Manufacturing Operations Management (MOM) productportfolio, voor het digitaliseren van fabrieken, verder uit. Klanten van Siemens en Preactor kunnen nu gebruik maken van de geïntegreerde oplossing voor productie Planning & Scheduling én het vrijgeven van de werkorders naar de werkvloer.

Mogema heeft productieplanning aangepakt met Limis Planner (06-01-2016)
Mogema heeft een AS/400 systeem van I-Make als ERP pakket en de planning werd gedaan in I-Make (en van daaruit werden capaciteitsoverzichten automatisch ingelezen in Excel). Men plande op oneindige capaciteiten terwijl ze graag op oneindige én eindige capaciteiten wilden plannen.


Onerzoeksbureau GBNED