Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - Treasury-, Cash-, Payment management > Soort > Treasury-, Cash en Payment management

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 52 ] berichten

Ondernemersapp Bizcuit biedt als eerste fintech betaaloptie voor klanten zonder tussenkomst bank (19-11-2019)
Bizcuit Payments benut als eerste bedrijf in Nederland de volledige PSD2-vergunning. Hiermee bieden zij hun klanten een geïntegreerde oplossing voor al hun administratieve en financiële activiteiten. Voorheen was dit niet mogelijk omdat het recht op inzicht in bankrekeningen en uitvoer van betalingen exclusief bij de banken lag, waardoor onder andere fintech-ondernemingen beperkt waren in hun innovatiemogelijkheden.

Update PSD2 door de DNB: 14 september 2019 treedt de RTS inzake sterke cliëntauthenticatie en gemeenschappelijke en veilige open communicatiestandaarden in werking (01-09-2019)
Op 14 september 2019 treedt de RTS inzake sterke cliëntauthenticatie en gemeenschappelijke en veilige open communicatiestandaarden in werking. Dit heeft een aantal belangrijke gevolgen voor banken en betaalinstellingen. Verder heeft DNB een aantal nieuwe Q&A’s over PSD2 naar buiten gebracht en heeft DNB een spreekuur voor nieuwe dienst 7 en 8-partijen.

Op 4 december 2018 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel goedgekeurd om de Europese Richtlijn betaaldiensten (PSD2) in Nederland in te voeren (07-12-2018)
PSD2 zorgt voor meer concurrentie en innovatie in het betalingsverkeer. Banken zijn voortaan verplicht om toegang te geven tot betaalrekeningen, mits de klant daarvoor toestemming geeft, aan nieuwe, derde partijen met ambities op de betaalmarkt.

Infor komt met oplossingen voor kasbeheer en financien (25-10-2018)
Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, kondigt de beschikbaarheid aan van Infor Treasury Management en Infor Advanced Treasury Management. Deze uitgebreide productsuites helpen organisaties bij het oplossen van complexe financiële uitdagingen.

Buckaroo en MUIS Software bundelen krachten (08-12-2017)
Gebruikers van MUIS Software kunnen vanaf versie 4.4.4 rechtstreeks vanuit iMUIS Online gebruikmaken van de betaaloplossingen van payment service provider Buckaroo. Beide partijen hebben vorige week hun partnership verzegeld op het kantoor van Buckaroo te Utrecht.

Laatste 10 cijfers van Nederlands IBAN vanaf 2020 niet meer los gebruiken (20-11-2017)
Vanaf 1 januari 2020 kan iedere Nederlandse bank zelf de laatste tien cijfers van een nieuw IBAN bepalen. Nu worden die laatste tien cijfers nog toegewezen vanuit een centrale Nederlandse voorraad unieke tiencijferige nummers die aan de elfproef voldoen. Daar komt in 2020 een einde aan, waardoor deze nummers niet meer gegarandeerd uniek zijn voor ieder IBAN.

Meer ruimte voor innovatieve betaaldiensten (PSD2) (24-10-2017)
Er komt meer ruimte voor nieuwe innovatieve betaaldiensten in Nederland. Dat is het gevolg van nieuwe Europese wetgeving die door minister Dijsselbloem van Financiën en minister Blok van Veiligheid en Justitie is omgezet in een Nederlands wetsvoorstel, dat vandaag is ingediend bij de Tweede Kamer.

DDi Create incasseert nota's via iDeal van Bluem (19-09-2017)
Veel financiële dienstverleners werken al met de slimme betaaldiensten van Bluem. Vandaar dat DDi, softwareontwikkelaar uit Hoofddorp, het logisch vindt de Bluem viamijnbank betaaldiensten standaard op te nemen in haar DDi Create oplossing. Dit betekend dat alle nota’s door DDi Create automatisch uitgerust worden met een zogenaamde “iDeal button”.

Onderzoek: respondenten positief over Instant Payments potentieel maar onbewust van planning (21-08-2017)
Payments Advisory Group heeft een enquête uitgevoerd om uit te vinden hoe gebruikers en leveranciers van betalingsdiensten Instant Payments waarnemen. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat de respondenten positief zijn over het potentieel van directe betalingen, maar gebruikers zijn grotendeels onbewust over wanneer instant betalingen beschikbaar zullen worden.

Bizcuit een nieuw samenwerkingsmodel voor innovatieve accountants (04-07-2017)
Het digitale tijdperk vernieuwt de samenwerking tussen accountant en ondernemer. Waar de accountant in het verleden altijd een eindstation was dat zich met name richtte op een juiste verantwoording, staat de accountant nu steeds vaker direct naast de ondernemer. In een rol van controller richt de accountant zich meer op ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

King en Buckaroo breiden hun samenwerking uit (13-06-2017)
King is sterk in ERP en Buckaroo in betaaloplossingen en alles wat daar mee samenhangt. Uitgangspunt is om het betalen van facturen nog eenvoudiger te maken. King biedt je samen met Buckaroo de mogelijkheid om facturen sneller te laten betalen. Ook dalen de kosten per factuur omdat je tijd bespaart op de opvolging van openstaande facturen.

AcceptEmail en Basware bieden bedrijven totaaloplossing voor factureren en betalen (13-06-2017)
AcceptEmail en Basware zijn een samenwerking aangegaan waardoor bedrijven nu in staat zijn om, naast hun B2B- en B2G-facturen, ook digitale betaalverzoeken naar kleine bedrijven en consumenten te verzenden. Met AcceptEmail ontvangen consumenten een digitaal bericht - mail, SMS, social of online - met een betaalverzoek dat met een paar muisklikken kan worden voldaan zonder eerst in te loggen of zich te registreren.

Awareness Survey SEPA Instant Payments (29-05-2017)
SEPA Instant Payments zal het mogelijk maken voor betalingsverkeergebruikers (retail en zakelijk, winkeliers, betaalinstellingen) om 24/7 binnen enkele seconden te betalen en geld te ontvangen. In Nederland zelfs binnen 5 seconden. Bent u voorbereid op de impact en heeft u zicht op welke voordelen het kan bieden voor uw dienstverlening? Vindt het uit en doe mee aan deze survey van Payments Advisory Group.

Nieuw: plugins en API voor Incassomachtigen (15-01-2017)
Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen én werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan.

Visma Software gaat strategische samenwerking met iZettle aan (29-11-2016)
Visma Software, leverancier van Visma eAccounting, een online oplossing voor boekhouden en factureren, en iZettle, leverancier van mobiele betalingsoplossingen, zijn een strategische samenwerking aangegaan. Het doel hiervan is financiële- en betalingsprocessen voor ondernemers makkelijker en sneller te maken.

Aankondiging GMU richting ERP leveranciers (24-07-2016)
Bij de ING werken we hard aan het verbeteren van ons productaanbod. Hierbij staan de wensen en behoeften van onze klanten centraal en streven we naar een aanbod dat voldoet aan internationale standaarden. Daarom heeft ING besloten de bestaande GMU rapportage te vervangen door alternatieve rapportageproducten MT940 en Camt.053. De definitieve einddatum is afhankelijk van het gebruikte kanaal.

Steeds meer dynamiek in het betalingsverkeer (04-07-2016)
Betaalvereniging Nederland publiceert vandaag haar jaarverslag over 2015. Daarin stelt zij vast dat de dynamiek en innovatie in het Nederlandse betalingsverkeer toenemen. Zo is (digitaal) Incassomachtigen ingevoerd en nam contactloos betalen een grote vlucht. Tevens zijn er voorbereidingen getroffen voor de invoering van Instant Payments, iDEAL QR en iDIN.

Basware Representative Provider in Gartner-rapport: Technology Insight for Procurement Networks (18-04-2016)
Door het elektronisch verbinden van afnemers en leveranciers kunnen procurement-netwerken de mate van automatisering verbeteren en efficiency van de procurementprocessen verhogen. Hieronder vallen onder meer het automatisch matchen van inkooporders en facturen alsmede de voorselectie van leveranciers door het gebruik van openbare leveranciersprofielen.

Informer lanceert betalen met QR-codes (12-04-2016)
Softwareleverancier Informer heeft voor haar online boekhoudprogramma InformerOnline de nieuwe QR-functie voor facturen toegevoegd. Dit nieuwe initiatief van de ING Bank moet ervoor zorgen dat facturen makkelijker en sneller kunnen worden betaald.

E-facturen: de sleutel naar optimaal betalingsverkeer (22-03-2016)
Wanneer het Nederlandse bedrijfsleven op elektronisch factureren zou overstappen, kan dit een gemiddeld bedrijf een kostenbesparing van 90% opleveren. Door de invoering van e-invoicing krijgen bedrijven hun rekeningen sneller betaald en verbetert de cashflow. Door middel van e-invoicing kan ook de bedrijfsvoering worden gestroomlijnd en kunnen bedrijven verspilling elimineren én werkkapitaal ontsluiten.

Basware en WEX lanceren nieuwe betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen (17-03-2016)
Basware en WEX Inc., een leverancier van zakelijke betalingsoplossingen, hebben vandaag hun samenwerking bekendgemaakt voor het leveren van een nieuwe zakelijke betalingsoplossing. De overeenkomst is opgezet om het bedrijfsleven te helpen bij het verder verbeteren van het purchase-to-pay-proces en werkkapitaalmanagement door middel van een nieuwe, geautomatiseerde betalingsoplossing voor real-time elektronische betalingen.

Bunq lanceert zakelijke rekening, Informer lanceert de connectie met Bunq! (15-03-2016)
Vanaf vandaag is het zover: Bunq heeft een zakelijke rekening, en dit slechts voor € 1 per maand! Informer is het eerste software pakket waarbij je je bank mutaties van bunq direct kan inlezen. InformerOnline maakt compleet boekhouden in de cloud al beschikbaar v.a. € 10 per maand!

Treasury Management Systeem TreasuryMetrics in the Cloud (27-01-2016)
Treasury Services gaat in 2016 goed van start met de nieuwe versie van het Treasury Management Systeem TreasuryMetrics in the Cloud. TreasuryMetrics is een praktische , eenvoudig te implementeren , en complete TMS oplossing TreasuryMetrics ondersteund zowel de Treasury organisatie als wel de operationele bedrijven.

Verbeterpunten voor de bankenwereld als het gaat om gegevensuitwisseling met boekhoudsoftware en uitblijven succes SBR kredietrapportage (26-10-2015)
Afgelopen periode is onderzoek gedaan naar gegevens-uitwisseling tussen boekhoudsoftware en banken. Het gaat primair om het uitwisselen van gegevens met betrekking tot betalingsverkeer en het kunnen aanleveren van SBR kredietrapportage. Het resultaat is overall niet echt rooskleurig te noemen.

SnelStart introduceert nieuwe boekhoudkoppeling met ABN AMRO (06-10-2015)
SnelStart lanceert in oktober de nieuwe boekhoudkoppeling tussen de software van SnelStart en ABN AMRO. Met de nieuwe koppeling hoeven ondernemers niet langer handmatig bij- en afschrijvingen over te typen in de boekhouding of afschriftenbestanden te downloaden en in te lezen.

Gevraagd naar ervaring met gegevensuitwisseling boekhoudsoftware en banken (23-08-2015)
Voor een nieuw artikel over "boekhoudsoftware en de rol van banken", zoals de automatische bankkoppeling, SEPA en kredietrapportage via SBR, zijn we op zoek naar ervaringen van softwareleveranciers c.q. gebruikers. Hebben de banken een remmende rol of stimuleren ze juist de gegevens-uitwisseling tussen boekhoudsoftware en banken en hoe ervaren softwareleveranciers de toegankelijkheid van banken als het gaat om informatie en het maken van afspraken over betreffende gegevensuitwisseling?

Nieuw product banken voor het online afgeven van een incassomachtigen (13-05-2015)
Het online afgeven van een rechtsgeldige machtiging voor incasso was tot voor kort niet mogelijk. Daardoor werden de gemakken van het afgeven van een rechtsgeldige incasso op internet, waarmee eenvoudig achteraf op een afgesproken moment of periodiek betaald kan worden, nog niet volledig benut. Om dit wel mogelijk te maken, zijn de banken een project gestart dat het online afgeven van een rechtsgeldige machtiging voor incasso mogelijk maakt: Incassomachtigen.

Treasury-, cash- en payment management software: gericht op ondersteuning van de moderne corporate financial en haar accountant (24-03-2015)
Vandaag is de nieuwe versie van het rapport "Treasury-, cash- en payment management software 2015" verschenen. In dit rapport wordt uitgebreid aandacht besteed aan de functionaliteit van treasury-, cash- en payment management software alsook het aanbod van dergelijke software op de Nederlandse markt. Bij dit laatste gaat het zowel om nationale als internationale aanbieders. In het rapport is het aanbod van 18 softwareleveranciers opgenomen.

Traditionele bankdiensten krijgen alweer meer concurrentie (09-03-2015)
In 2001 begon Jan Vermeer Treasury Services, dat 'bankonafhankelijke cashpooling via software' verleent aan bedrijven. Bijgestaan door de ervaren bankier Arnoud Doornbos, ex-BNP Paribas, Rabobank en Deutsche Bank.

Infor introduceert nieuw tijdperk in financiele software (25-09-2014)
Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, komt met Infor CloudSuite Financials, een geheel nieuwe applicatie voor financieel management die is gebouwd voor de cloud. De suite is ontworpen in samenwerking met enkele toonaangevende consultancybedrijven en komt tegemoet aan de huidige behoeften en wensen van CFO’s en financiële professionals, iets wat de decennia oude technologieën en processen niet meer doen.

Nieuwe rekeningrapportages in Mijn ING Zakelijk (01-08-2014)
Met de overgang naar Europees betalingsverkeer treden er veranderingen op in de diverse ING rekeningrapportages. Zo wordt bijvoorbeeld het rekeningnummer van het rekeningafschrift in IBAN-formaat gerapporteerd en er komt een nieuwe MT940 variant beschikbaar.

Koppeling UNIT4 Multivers Online en internetbankieren van ING (09-07-2014)
Gebruikers van UNIT4 Multivers Online kunnen nu hun bankmutaties van een ‘Mijn ING Zakelijk’ rekening automatisch importeren in hun administratie. Door eenmalig de koppeling aan te vragen hoeven ondernemers bij- en afschrijvingen niet meer handmatig in te voeren. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten als gevolg van handmatige invoering.

UNIT4 Consolidation & Cash als beste beoordeeld in tevredenheidsonderzoek KPMG Zweden (04-07-2014)
UNIT4 Consolidation & Cash, is door de grootste bedrijven en overheidsorganisaties in Zweden uitgeroepen tot beste consolidatie- en rapportage-oplossing. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek Business Intelligence (BI) Lifecycle Satisfaction Survey van KPMG.

Cash- en Treasury Management software voor het eerst in kaart gebracht voor de Nederlandse markt (20-06-2014)
Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED en Marcel Wiedenbrugge van WCMConsult hebben, in navolging op hun eerdere gezamenlijke uitgave over Creditmanagement software, nu voor de eerste keer het rapport "Cash- en Treasury Management software 2014" op de markt gebracht. Er is al het nodige geschreven over cash- en treasury management, maar het ontbrak nog aan een goed overzicht van beschikbare TMS-systemen.

Exact eerste leverancier met bankkoppeling ING (02-04-2014)
Exact Online is het eerste online boekhoudprogramma in Nederland waarvoor een bankkoppeling bestaat met ING. Deze nieuwe koppeling zorgt ervoor dat bij- en afschrijvingen op Mijn ING Zakelijk iedere dag automatisch online verwerkt worden in de boekhouding van ondernemers. Hierdoor is de administratie up-to-date en besparen ondernemers veel tijd en moeite, omdat handmatig importeren en exporteren van bankafschriften niet langer nodig is.

Verbetering rekeningrapportage MT940/MT942 (27-02-2014)
Aankondiging van de verandering in de rekeningrapportages MT940/MT942 voor diverse ING kanalen (IBP, SWIFT FIN (Multibank export), SWIFT FileAct, FTP en T@I). In het najaar 2014 wijzigt de MT940/MT942-rapportage naar een nieuwe structured variant.

JACCOO biedt SEPA conversiedienst inclusief bankrapportage (09-01-2014)
De migratiedatum is in zicht. Vanaf 1 februari 2014 moet iedereen klaar zijn voor SEPA. De grootste problematiek in het SEPA traject zit in de batchverwerking zowel voor de SEPA Credit Transfers als voor de SEPA Direct Debits. Bedrijven die nog niet klaar zijn voor SEPA kunnen (tijdelijk) kiezen voor Cloud4SEPA, de conversiedienst van JACCOO, zodat zij ook na 1 februari 2014 betalingen kunnen leveren aan bank(en).

ING-rapportage MT940/MT942 gaat veranderen (29-11-2013)
De overgang naar SEPA brengt allerlei veranderingen met zich mee. De klanten van de ING worden geïnformeerd over de wijzigingen die voor hen van belang zijn. Zo heeft de ING haar klanten onlangs geïnformeerd over: de MT940-rapportage in relatie tot 'Omzet uit pintransacties' en de rapportage in de MT940/MT942 die overgaat op IBAN

De invoering van SEPA wordt onderschat: top-tien SEPA actiepunten (24-09-2013)
De invoering van SEPA wordt in de praktijk onderschat en vooruitgeschoven stelt Gerard Bottemanne van GBNED. Als het louter gaat om het omzetten van lokale bankrekeningen naar IBAN en het technisch aanpassen van bestandsformaten lijkt SEPA vooral een inspanning voor softwareleveranciers en banken. Bottemanne trekt hier een parallel met de verplichte invoering van SBR voor de aangifte BTW en opgave ICP vanaf 2014.

Revolutionaire samenwerking Basware en MasterCard verandert de manier waarop organisaties betalen (en worden betaald) (23-09-2013)
Basware is een samenwerkingsverband aangegaan met MasterCard, een van ’s werelds grootste betaalnetwerken. Met de samenwerking wordt een revolutionaire, elektronische betaaloplossing geïntroduceerd waarmee leveranciers snel worden betaald (zodra de factuur is goedgekeurd) terwijl aan de andere kant de betalingstermijn voor afnemers worden verlengd.

Jaccoo conversiedienst maakt van een SEPA MT940 van ABN AMRO, ING en Rabobank een VerwInfo (26-06-2013)
JACCOO biedt een standaard formaat conversie dienst aan om VerwInfo te blijven ontvangen in de vorm die u gewend bent. Met deze conversiedienst van JACCOO kunt u middels VerwInfo rekeninginformatie blijven ontvangen.

Digitaal factureren neemt vlucht door introductie SEPA (13-06-2013)
Als gevolg van de introductie van SEPA, stapt bijna een kwart van de financieel adviseurs over op digitaal factureren. Dat blijkt uit een inventarisatie van softwareleverancier ANVA onder 175 financieel adviseurs.

SMS Machtiging introduceert gratis software voor SEPA Incasso (22-05-2013)
SMS Machtiging biedt haar software voor SEPA Incasso gratis aan als webservice (SAAS). Dit betekent dat organisaties niet hoeven te investeren in het aanpassen van hun eigen administratie, software en systemen. Organisaties kunnen direct aan de slag met het opzetten van een digitale machtigingen administratie die nodig is voor SEPA Incasso.

Asperion en de Rabobank introduceren een perfecte integratie tussen boekhouding en banktransacties (19-04-2013)
Asperion en de Rabobank introduceren een perfecte integratie tussen boekhouding en banktransacties. Zowel bankafschriften, incasso- als betaalopdrachten zijn mogelijk. Met de online Rabobank koppeling worden de mutaties van uw zakelijke Rabobank betaal- en/of spaarrekening automatisch ingelezen in uw Asperion administratie.

Tweede SEPA-testevent toont positieve samenwerking banken en softwareleveranciers (04-10-2012)
Op 25 september jl. vond bij VNO-NCW te Den Haag het tweede SEPA-testevent plaats. Tijdens het evenement stond de aanpassing van koppelvlakken van betalingssoftware centraal. Meer dan honderd afgevaardigden van softwareleveranciers namen de gepresenteerde informatie tot zich gingen actief de inhoudelijke dialoog aan met de aanwezige banken. Net als het eerste SEPA testevent in juni j.l. was dit 2e testevent volledig volgeboekt.

JACCOO lanceert het platform, Cloud4SEPA.nl (26-09-2012)
Voor ondernemingen die grote investeringen voor backoffice (ERP) aanpassingen met daarmee gepaard gaande risico’s willen vermijden, maar wel volledig SEPA compliant willen zijn voor hun betalingsverkeer, lanceert JACCOO de Cloud4SEPA.nl

Bedrijven verwachten aanzienlijke invloed van SEPA op bedrijfsvoering (12-09-2012)
Accountant.nl meldt dat Nederlandse bedrijven verwachten dat de invoering van SEPA, de Single Euro Payment Area, aanzienlijke gevolgen zal hebben voor de bedrijfsvoering. Verwezen wordt naar onderzoek van KPMG onder bijna tweehonderd Nederlandse ondernemingen waaruit blijkt dat ruim 60% verwacht dat de gevolgen van de invoering ingrijpend tot zeer ingrijpend zullen zijn.

Rekeningnummers converteren naar IBAN via webservice (31-08-2012)
SkillSource lanceert vandaag de website www.IBAN-converteren.nl. Op deze website kan ieder Nederlands rekeningnummer geconverteerd worden naar IBAN en BIC. Het was al mogelijk om de IBAN van een rekeningnummer op te zoeken, maar nu kan het dus ook zonder extra bankgegevens of BIC. Geheel gratis!

Nieuwe verwerking van betalingsverkeer van de ING (31-08-2012)
In april van dit jaar hebben we u geïnformeerd over de aanstaande veranderingen in het betalingsverkeer van een deel van de zakelijke klanten van de ING met een 9-cijferig rekeningnummer. Vanaf het najaar 2012 wordt het betalingsverkeer van deze klanten op een nieuwe manier verwerkt.

Dinsdag 24 april a.s. is een gratis bijeenkomst gepland van het Kennisplatform administratieve software die voor een belangrijk deel aan SEPA is gewijd (25-02-2012)
Dinsdag 24 april a.s. is een gratis bijeenkomst gepland van het Kennisplatform administratieve software die voor een belangrijk deel aan SEPA is gewijd. Doelgroep voor deze bijeenkomst zijn Softwareleveranciers en IT-adviseurs die SEPA functionaliteit mogelijk willen maken binnen hun systemen.


Onerzoeksbureau GBNED