Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - ICT Beheer - Authenticatie > Soort > ICT Beheer authenticatie en autorisatie

[ 1 ] tot [ 40 ] van totaal [ 40 ] berichten

Vraag ruim op tijd eHerkenning aan (13-06-2019)
U kunt met ingang van 1 november 2019 niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit duurt nog even, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding. Inmiddels kunt al bij meer dan 400 (overheids)instellingen inloggen met eHerkenning.

ValidSign en KPN introduceren Cloud signing met KPN PKIoverheid certificaten (27-05-2019)
KPN en ValidSign introduceren ‘Mobiele certificaten’ waarmee gebruikers elektronisch gekwalificeerd kunnen ondertekenen in de Cloud. Zij hebben hiervoor niet langer een smartcard of een token nodig om volledig veilig en rechtsgeldig gebruikersinformatie en documenten uit te wisselen en te ondertekenen. Dit kan nu via een speciale app op elk willekeurig mobiel device.

SAP biedt nieuwe SaaS-oplossing voor veilige en betrouwbare dataverwerking (10-05-2019)
SAP Customer Experience lanceert de SAP Customer Identity en Access Management (SAP CIAM)-oplossing voor B2B-organisaties om betrouwbare relaties met klanten en partners op de bouwen. Het is een van de eerste B2B-oplossingen die veilige consent en identity & access control biedt met ingebouwde autorisatieprocessen, waarmee organisaties hun partner- en klantdata gemakkelijk kunnen managen.

PKI-overheid-certificaat.nl nieuwe reseller KPN certificaatdienstverlening (10-06-2018)
PKI-overheid-certificaat.nl is nu officieel partner van KPN certificaatdienstverlening. De website had eerder een samenwerking met ESG De Elektronische Signatuur BV voor de verstrekking van PKIoverheid-certificaten. Nadat deze in 2017 de verkoop van certificaten staakte, waren deze tijdelijk niet beschikbaar. Door de nieuwe samenwerking met KPN is PKI-overheid-certificaat.nl opnieuw een concurrerende speler op het gebied van PKIoverheid-certificaten.

PKISigning biedt doorbraak met ondertekening vanuit de Cloud (18-10-2017)
Het is nu mogelijk om signing te doen vanuit de Cloud op basis van een certificaatbeheer vanuit de Cloud. Dit betekent dat de certificaten in beheer staan bij een geaccrediteerde dienstverlener en de certificaten niet meer op een hard token (USB) hoeven te staan.

Ondertekensoftware voor accountants gratis beschikbaar gesteld (07-09-2017)
Vanaf 1 januari 2018 moeten de meeste middelgrote ondernemingen hun publicatiestukken digitaal deponeren in het handelsregister. Deze deponering gaat vergezeld met een eveneens digitale accountantsverklaring en handtekening. Voor het zetten van deze handtekening heeft OpenSBR gratis software ter beschikking gesteld.

eHerkenning als een (1) inlogmiddel voor ondernemers (11-07-2017)
Ondernemers hebben straks nog maar één inlogmiddel nodig om zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen. Op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, hebben de Belastingdienst, UWV, de RDW, de Kamer van Koophandel (KvK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de Gemeente Den Haag en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hierover afspraken.

Nederland zorgt voor veilig e-mailverkeer (12-02-2017)
Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is de ‘Veilige E-mail Coalitie’ opgericht. De coalitie heeft de support van Platform Internetstandaarden, waaraan onder andere ECP deelneemt.

Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard (04-12-2016)
Steeds vaker wordt er gevraagd om een formele elektronische handtekening. Ook verklaringen bij SBR verantwoordingen moeten volgens het SBR beleid van het NBA worden voorzien van een digitale handtekening. “Een logische ontwikkeling”, zegt Frank Jonker, directeur van CreAim.

Kom naar de iDIN informatiedag voor leveranciers op donderdag 8 december (28-11-2016)
iDIN is een nieuwe dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Door de toenemende digitale dienstverlening hebben bedrijven en instellingen een groeiende behoefte aan zekerheid over de identiteit van hun klanten.

Gemalto stelt Trust Service Providers in staat om eIDAS-conforme diensten uit te rollen (28-11-2016)
Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, heeft aangekondigd dat zijn Public Key Infrastructure-portefeuille (PKI) is uitgebreid met oplossingen voor gekwalificeerde elektronische handtekeningen die compliance met de nieuwe EU- en EFTA-wijde eIDAS-verordening mogelijk maken.

Nextens nu ook op SecureLogin (17-10-2016)
Het is nu mogelijk om vanuit SecureLogin in te loggen bij Nextens. SecureLogin biedt één plek om in te loggen, als een online bureaublad, voor verschillende online applicaties die accountantskantoren gebruiken. Meerdere klanten van Nextens hebben aangegeven met SecureLogin te werken en dat een koppeling gewenst zou zijn. Om aan deze wens tegemoet te komen, is deze koppeling gerealiseerd.

ROC de Leijgraaf ontvangt eerste digitaal ondertekende onderwijsovereenkomst (06-10-2016)
Het versturen en weer in ontvangst nemen van papieren onderwijsovereenkomsten kost onderwijsinstellingen jaarlijks veel tijd en geld. Voor vier mbo-instellingen reden om samen met saMBO-ICT, SURFmarket, Evidos en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het proces te digitaliseren.

Inlogmiddel CreAim succesvol getest door de overheid (30-08-2016)
De afgelopen maanden is het inlogmiddel Idensys (onder meer geleverd door CreAim) in de vorm van een pilotfase getest, en met succes. Donderdag 25 augustus scheef de minister in zijn brief aan de Tweede Kamer om Idensys (naast DigiD) te willen gaan accepteren. Dit betekent voor gebruikers en overheidsorganisaties dat zij niet meer afhankelijk zullen zijn van één manier van inloggen en in de toekomst ook met Idensys kunnen inloggen.

Idensys breidt verder uit: Nu ook inloggen met Idensys in de zorgsector (02-05-2016)
Eind april 2016 zijn de eerste pilots in de zorg voor het testen van Idensys gestart. In deze zorgpilots zal ook het hoogste betrouwbaarheidsniveau 4 beproefd worden. Idensys biedt de mogelijkheid om op een gebruikersvriendelijke manier de betrouwbaarheid van de identiteit van de patient/burger op het hoogste niveau van te stellen, een veilige verwerking van de (bijzondere) persoonsgegevens bij de toegangscontrole te garanderen en snelle uitrol mogelijk te maken.

Idensys breidt uit: Inloggen bij Belastingdienst nu ook met CreAim (13-04-2016)
Sinds vandaag, 13 april 2016, is het ook mogelijk om met een CreAim authenticatiemiddel in te loggen bij de Belastingdienst. Als erkend aanbieder Idensys levert CreAim identiteitsdiensten in de pilots met Idensys.

ValidSign distributeur innovatieve digitale ondertekeningoplossingen CoSign en DocuSign (24-03-2016)
ValidSign is sinds kort als distributeur van zowel CoSign als DocuSign in Deventer gevestigd in het middeleeuwse Bergkwartier en biedt vanuit een pand uit 1629 de innovatieve digitale en elektronische handtekeningoplossingen. ValidSign heeft tot en met 2015 namens ARX opgetreden als Benelux-kantoor voor ARX-CoSign. Na de overname van ARX-CoSign door DocuSign is het portfolio uitgebreid met de DocuSign oplossingen.

Drie grootste gemeenten Zuid-Limburg professionaliseren digitale dienstverlening (21-03-2016)
De drie grootste gemeenten van Zuid-Limburg (Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen) hebben na een gedegen Europees aanbestedingstraject gezamenlijk gekozen voor de security gateway 2Secure van Enable-U, integratiespecialist voor de Nederlandse overheid. Met 2Secure kunnen de drie gemeenten al hun digitale berichtenverkeer optimaal beveiligen.

CreAim lanceert een nieuwe ondertekendienst (22-06-2015)
Met CreAim YouSign kunnen op zeer eenvoudige en snelle wijze digitale, rechtsgeldige handtekeningen worden gezet met een PKIoverheid certificaat in PDF documenten zoals jaarrekeningen, offertes, opdrachtbevestigingen en contracten/overeenkomsten.

Met Sign verzamel je efficient elektronische handtekeningen (12-06-2015)
Vandaag is Sign, een handige nieuwe online tool die de geschreven handtekening vervangt door een betrouwbare elektronische handtekening, gelanceerd. Sign is speciaal ontwikkeld voor intermediairs in de flexmarkt. Het belangrijkste voordeel van Sign is dat hierdoor het afhandelen van het contract veel efficiënter verloopt.

Digicommissaris Bas Eenhoorn opent congres Digitaal Zakendoen en eID op 10 en 11 juni a.s. te Bunnik (24-05-2015)
Op 10 en 11 juni 2015 vindt in Bunnik het tweedaags congres 'Digitaal Zakendoen en eID' van PIMN (Platform Identity Management Nederland) en ECP | Platform voor de informatiesamenleving plaats. Nederland heeft de ambitie om Massaal Digitaal te gaan. Denk aan elektronisch documentverkeer, standaard sleutels voor klanttoegang en e-herkenning in fraudebestrijding.

Accept maakt het mogelijk om een eigen dienst ter ondersteuning van een verzamelcertificaat op te zetten (22-06-2014)
Accept lanceert een nieuwe product en stelt softwarehuizen en andere organisaties in staat om de SBR documenten van haar klanten te versturen via één eigen PKI-overheidscertificaat. De SBR Communicator Webserver en de SBR Communicator Client maken het mogelijk om een PKI-overheidscertificaat te gebruiken als verzamelcertificaat.

eHerkenning: Single Sign On en Ketenmachtigingen een feit (05-02-2014)
Met de livegang van release 1.7 is het vanaf vandaag mogelijk om nieuwe functionaliteiten, zoals Single Sign On en ketenmachtigingen toe te voegen aan eHerkenning. Hiermee kunnen dienstverleners de bestaande dienstverlening naar klanten verbeteren, verbreden en eenvoudiger maken.

In 2014 migreert eHerkenning naar het eID Stelsel (19-12-2013)
Het eID Stelsel maakt digitale identificatie veilig en makkelijk. De omvang en het belang van digitale communicatie neemt toe. Mensen, bedrijven en organisaties hebben daarom behoefte aan meer zekerheid over degene met wie ze digitaal communiceren. Om aan die behoefte te voldoen, werkt de overheid aan het eID Stelsel. Met het eID Stelsel regelen overheden en bedrijven samen een betrouwbare en veilige toegang tot online dienstverlening.

Moeten accountants investeren in eHerkenning? (29-07-2013)
Vooralsnog functioneert eHerkenning nog niet voor het gemachtigd indienen van de belastingaangifte of het indienen van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel. Moet de accountant al investeren in het authenticatiemiddel? In het juli/augustusnummer zocht Accountant naar een antwoord op deze vraag en ontdekte dat het onderwerp nogal politiek gevoelig ligt.

eHerkenning hanteert 5 betrouwbaarheidsniveaus (16-01-2013)
eHerkenning wijzigt de betrouwbaarheidsniveaus met ingang van 1 januari 2013. In plaats van 4 betrouwbaarheidsniveaus zal eHerkenning nu 5 betrouwbaarheidsniveaus hanteren. Hiermee worden de afstanden tussen de bestaande niveaus verkleind en sluiten de 5 niveaus beter op elkaar aan.

eHerkenning wint Novay Digital Identity Award (22-11-2012)
eHerkenning wint de Novay Digital Identity Award 2012. De prijs voor het beste nieuwe concept of product op het gebied van digitale identiteit werd vandaag uitgereikt op de IDentity.Next’12 conferentie in Den Haag.

Meer samenwerking rond e-identity tussen dienstverleners en beleidsmakers (15-06-2012)
Op 7 juni 2012 organiseerden ECP en PIMN (Platform Identity Management Nederland) het seminar Elektronische identiteiten voor overheid, bedrijven en consumenten. De laatste ontwikkelingen op het gebied elektronische sleutels, identiteiten (eID's) voor overheid, bedrijven en consumenten passeerden de revue.

Kiwa Register en gemeente Zoetermeer verbeteren digitale dienstverlening met eHerkenning (08-06-2012)
eHerkenning, de digitale authenticatiemethode voor bedrijven en overheden, is deze week in gebruik genomen door Kiwa en de gemeente Zoetermeer. Kiwa Register geeft waardedocumenten af voor de scheepvaart, luchtvaart en vervoerssector en gebruikt eHerkenning in het nieuwe online aanvraagsysteem.

Terugblik ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing en gratis rapport (11-05-2012)
Op 10 mei j.l. is in Hoevelaken de drukbezochte ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing gehouden. Met aandacht voor assuring the cloud, het gebruik van online toepassingen in de kantoorpraktijk en aandacht voor authenticatie en autorisatie. Tijdens de bijeenkomst is tevens de nieuwe versie van het gratis rapport "(Samen)werken in the cloud" aangekondigd.

Nieuw KPN-BAPI certificaat EN PKIoverheid services certificaat beide nodig voor intermediairs (22-03-2012)
Voor het doen van elektronische aangifte via het BAPI-kanaal van de Belastingdienst moet u beschikken over een geldig BAPI certificaat. Alle door Diginotar uitgegeven BAPI certificaten moeten vervangen worden door nieuwe BAPI certificaten van KPN. Dat wil zeggen dat het KPN-BAPI certificaat per 1 juni 2012 het enige geldige certificaat is waarmee u als ondernemer of belastingconsulent (belasting)aangifte kunt doen via het BAPI-kanaal van de Belastingdienst.

Vervangen van Diginotar certificaten op een rij gezet (28-12-2011)
Logihuis heeft de planning rondom het vervangen van de Diginotar certificaten voor u duidelijk op een rij gezet. In elk geval is duidelijk dat PIN nog tot en met de zomer van 2012 blijft werken en er wordt nog overlegd over het uitbreiden van het aantal mogelijkheden om het indienen vooral voor kleine bedrijven te vergemakkelijken c.q. goedkoop te houden.

Nieuwe functionaliteiten eHerkenning (19-11-2011)
eHerkenning blijft zich doorontwikkelen om te blijven voldoen aan de wensen van overheidsorganisaties. De meest in het oog springende nieuwe functionaliteiten zijn: Aansluiten op nieuwe vestigingsnummers van de KvK, Ondertekendienst, Machine-to-machine ondersteuning en Ketenmachtiging.

Adviescommissie Authenticatie en Autorisatie Bedrijven (A3 Bedrijven) brengt vandaag advies uit (19-11-2011)
Vandaag heeft de Adviescommissie Authenticatie en Autorisatie Bedrijven (A3 Bedrijven) advies uitgebracht over de doorontwikkeling van eHerkenning aan de drie meest betrokken ministeries ELI, BZK en Financien.

Overgang BAPI Certificaten van Diginotar naar KPN-Getronics van 30-1-2012 tot 1-6-2012 (16-11-2011)
Binnenkort krijgen alle certificaathouders (van Diginotar certificaten) een brief van de belastingdienst met de planning van de overgang naar KPN-Getronics certificaten. Vanaf 30 januari kunnen certificaten van Getronics worden aangevraagd. U kunt tot 1 juni 2012 gebruik maken van de oude certificaten van Diginotar. U heeft nog even de tijd.

Naadloze koppelingen tussen Exact en CreAim Accountancy Portal: veel voordelen voor gebruikers (14-11-2011)
Na een gedegen testtraject met diverse accountantskantoren hebben CreAim en Exact de volledig geautomatiseerde koppelingen tussen beide omgevingen vrijgegeven voor alle gebruikers. Kantoren die Exact Online en/of Exact Synergy gebruiken, kunnen nu ook gebruik maken van de geavanceerde koppelingen met CreAim’s Accountancy Portal.

Side event Jaarcongres ECP-EPN: eHerkenning voor softwareleveranciers en de accountancy, 17 november 2011 (26-10-2011)
Tijdens het Jaarcongres ECP-EPN op 17 november a.s. organiseert het Kennisplatform administratieve software een side event met als thema: eHerkenning biedt nieuwe kansen voor leveranciers van administratieve software, accountants- en administratiekantoren. Deelname is gratis.

Gezamenlijke verklaring over machtigingsregisters en eHerkenning door NBA, SRA, RB, NOAB en NOB (14-10-2011)
NBA, SRA, RB, NOAB en NOB hebben een gezamenlijke verklaring over machtigingsregisters en eHerkenning overhandigd aan het Ministerie van Financiën, het Platform ECP-EPN en het SBR-Beraad. In de verklaring van de koepel van fiscale dienstverleners komt nadrukkelijk de wens naar voren dat het machtigingsregister in beheer en onder regie van de overheid komt.

BAPI PKI-certificaten verlengen en nieuwe aanvragen (13-10-2011)
Bestaande gebruikers van BAPI PKI-certificaten van DigiNotar waarvan de geldigheid vervalt, kunnen deze verlengen. Zelfaangevende ondernemers en intermediairs die voor het eerst gebruik willen maken van BAPI voor het doen van aangiften, kunnen nog BAPI PKI-certificaten aanvragen bij DigiNotar.

Belastingdienst nodigt sector uit voor vervolgaanpak alternatieven BAPI-PIN en verzamelcertificaten (04-10-2011)
In relatie tot de uitfasering van BAPI-PIN, verzamelcertificaten en gebruik FOS-kanaal nodigt de Belastingdienst de sector uit om actief bij te dragen in een gezamenlijke vervolgaanpak.


Onerzoeksbureau GBNED