Softwarepakketten.nl
Exact Software

Archief Software nieuws

Branche - Accountancy > Software adviespraktijk > Branche > Accountantskantoren > Software advies

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 94 ] berichten

Onderzoek Softwareleveranciers bepalend in transitie online accountantskantoor (13-06-2019)
Niet het einde van de afschrijvingstermijn, de looptijd van contracten of de bemensing: de keuze voor een administratie- of accountantskantoor om volledig online te gaan werken hangt af van het aanbod bij softwareleveranciers. Zeker 77% van de kantoren beoogt volledig online te werken binnen een aantal jaren. Het beperkte aanbod aan online software in de samenstelpraktijk en voor online dossiervorming is momenteel de bottleneck.

Software voor de accountancy adviespraktijk lang niet altijd bekend (20-05-2019)
De accountant is de belangrijkste financieel adviseur voor de ondernemer. Naast samenstel- en controlewerkzaamheden is advies voor veel accountants- (en administratiekantoren) dan ook een belangrijke activiteit. Standaard software op het gebied van boekhouden, salarissen en fiscale aangifte (IB, VPB) biedt in de regel een goede basis voor het geven van advies op basis van grotendeels rapportages over afgelopen periodes en jaren.

Geautomatiseerd fiscaal adviseren. Zo werkt het! (11-04-2019)
Gastblogger Gerwin de Velde van Wolters Kluwer signaleert dat steeds meer kantoren hiervoor succesvol gebruikmaken van een adviestool. In deze blog 'Geautomatiseerd fiscaal adviseren. Zo werkt het!' laat hij zien hoe dat gaat.

Heeft u een idee, product of tool ontwikkeld waarmee u de accountantswereld verbetert of op z’n kop zet? (05-04-2019)
Heeft u een idee, product of tool ontwikkeld waarmee u de accountantswereld verbetert of op z’n kop zet? Heeft u een innovatie waarmee u collega-accountants of hun klanten vooruit helpt in de nieuwe digitale wereld? Dan biedt NBA een podium om dit delen! U krijgt feedback van een forum van experts en publiciteit om klanten en investeerders enthousiast te maken.

Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland (05-04-2019)
Uit een recordaantal van tachtig deelnemers heeft de jury de tien kantoren geselecteerd die kans maken op de Exact Cloud Award 2019. De tien innovatiefste accountants- en administratiekantoren van Nederland zijn: Accountant Vast, DVG Groep, MijnKennis, RSW Accountants + Adviseurs, Den Hartog & Hoogveld, Benefina, deFinanseurs, Roel Hermans Administratiekantoor, Van de Kamp & Van Gelder en Verdoorn Adviesgroep.

MUIS Software start geintegreerde rapportagetool met Speedbooks (08-11-2018)
MUIS Software en Speedbooks rapportage software zijn een unieke samenwerking aangegaan. Met de geïntegreerde Speedbooks Rapportagetool in iMUIS Online kunnen klanten vanaf nu profiteren van overzichtelijk standaard ingestelde en eigen gemaakte rapportages.

Bent u ook benieuwd hoe onze slimme software u meer overzicht geeft? (30-10-2018)
Steeds meer accountants- en administratiekantoren zoeken een softwareoplossing waarmee de administratie en de business van hun cliënten efficiënt is aan te sturen met geautomatiseerde en slimme processen voor facturen, bonnetjes en betalingen. Visma nodigt u daarom uit om kennis te maken met Visma eAccounting Accountancy.

SFAA, GetMonkeys en Joinson & Spice winnen Exact Cloud Award 2018/2019 (10-10-2018)
Tijdens de Exact Cloud Award-verkiezing is SFAA als winnaar uit de bus gekomen. De Cloud Award voor Innovatie is uitgereikt aan Joinson & Spice. GetMonkeys wint de Cloud Award voor Samenwerking. De winnaars zijn vandaag bekend gemaakt tijdens Exact Live.

6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk (08-10-2018)
Verandering is onvermijdelijk. Ieder bedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken, of het nu gaat om een kleinschalige herstructurering, een fusie of een overname. Hoewel veranderingen nodig zijn om het toekomstige succes van uw accountancypraktijk te waarborgen, is de kans groot dat u tijdens een veranderingsproces tegen diverse obstakels en uitdagingen aanloopt.

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO (06-09-2018)
Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen.

Gratis viewer van Invantive brengt auditfiles tot leven (30-06-2018)
Met Invantive Business kun je bedrijfsgegevens analyseren die vastgelegd zijn als bestanden in het XML Auditfile Financieel (XAF) formaat (versie 3.2). De Open Data licentievorm maakt dit gratis mogelijk. Je kijkt dus via een soort boekhoudpakket op Windows naar de inhoud van 1 of 100 auditfiles tegelijk.

NBA publiceert: Vernieuwingsagenda (24-04-2018)
De NBA heeft een 'Vernieuwingsagenda' gepubliceerd, als vervolg op het eerder dit jaar uitgebrachte visiedocument 'Een beroep met toekomst'. De nieuwe publicatie geeft invulling aan de visie van de sector voor de komende jaren. Wij richten ons voor deze website alleen op de ICT gerelateerde inhoud.

Qics lanceert gebruiksvriendelijke koppeling tussen Exact Online en Microsoft Power BI (15-03-2018)
Softwarebedrijf Qics bedacht eind vorig jaar een app waarmee in slechts een paar klikken een administratie in Exact Online gekoppeld kan worden aan Microsoft Power BI. Met het prototype van deze Power BI connector voor Exact Online won Qics de Exact Live Hackathon.

AI & Audit roundtable, 1 maart 2018, voor en door auditliefhebbers (16-01-2018)
Voor de tweede AI & Audit roundtable, 1 maart 2018, voor en door auditliefhebbers, zijn we op zoek naar 1-2 AI software vendors (niet de R, Python adviesclubs), maar AI vendors die werkende (zelflerende) algoritmes verkopen. True AI solutions. Die passen in audit domein.

De Jong Accountants en Adviseurs, 216 en HLB winnen Exact Cloud Award 2017/2018 (15-11-2017)
Tijdens de Exact Cloud Award-verkiezing is De Jong Accountants en Adviseurs als winnaar uit de bus gekomen. Volgens de jury is het kantoor uit Vught het toonbeeld voor innovatief samenwerken met met klanten. De Cloud Award voor Innovatie is uitgereikt aan 216 Accountants. HLB Van Daal & Partners krijgt de Cloud Award voor Samenwerking.

Coney en Minit sluiten samenwerkingsovereenkomst (17-10-2017)
Coney en Minit kondigen aan een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen op 12 oktober 2017. Met deze ondertekening wordt Coney officieel reseller van Minit Process Mining software in de Benelux. Coney is de eerste partner van Minit Process Mining in deze regio.

QNH professionaliseert business intelligence bij Flynth (12-10-2017)
Flynth, het grootste advies- en accountskantoor voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf kiest voor de expertise van IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting. Flynth wil door efficiëntere inzet van databronnen de voorloperspositie, die zij binnen de sector op dit gebied al hebben, verstevigen.

Meer dan 30 softwareleveranciers hebben inmiddels hun visie gegeven over de accountancy en ICT ontwikkeling (30-05-2017)
Begin dit jaar bleef de teller nog steken op 15 leveranciers. Reden voor Onderzoeksbureau GBNED om een tandje bij te stellen en nogmaals leveranciers met klem uit te nodigen om hun visie over de accountancy en ICT ontwikkeling te delen via het rapport “ICT Accountancy 2020/2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst”.

Dit zijn de 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award 2017 (23-05-2017)
De jury heeft de 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award 2017 bekendgemaakt. Dit is de verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen. 67 kantoren hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Ruim 300 ondernemers staken het enthousiasme over hun accountant niet onder stoelen of banken. Hoe oordeelt de jury over de inzendingen?

Gids boekhoudsoftware 2017: leidt gebruik van het ene boekhoudpakket tot meer naheffingen door de Belastingdienst dan het andere? (18-05-2017)
Vandaag is de "Gids boekhoudsoftware 2017" verschenen met trends en actuele onderwerpen, een compleet overzicht van beschikbare boekhoudsoftware en daarbij behorende eigenschappen. Opvallend is de betrekkelijk grote tweedeling tussen boekhoudsoftware voor het kleine segment en daarboven.

Vier onderwijsinstellingen leiden studenten op tot Cloud Accountant (09-05-2017)
Hogescholen Windesheim, Avans, Hogeschool van Amsterdam en ROC Graafschap College starten in mei met de praktische leergang Cloud Accountant. Laatstejaarsstudenten van de opleiding Accountancy leren tijdens de e-learning de trends, ontwikkelingen en technologiegebruik binnen accountantskantoren en hun klanten.

Unidis organiseert eerste Accountancy Event (23-04-2017)
Op donderdag 1 juni 2017 vindt de eerste editie van het Unidis Accountancy Event plaats in Expo Hoevelaken. Dit gratis kennis- en netwerkevent wordt georganiseerd door Unidis in Asten en is speciaal bedoeld voor accountants die willen omschakelen naar het ‘kantoor voor de toekomst’.

Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses (01-02-2017)
Qlik®, leider in visual analytics, lanceert Qlik Sense® Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit nieuwe product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.

RGS toegepast: 3 praktijkvoorbeelden (26-01-2017)
De afgelopen maanden zijn nieuwe RGS-toepassingen op de markt verschenen. Zo kunnen accountants- en administratiekantoren RGS labels nu automatisch koppelen aan grootboekrekeningen. Ook enkele managementdashboards werken door RGS nog sneller en maken bredere bedrijfsvergelijkingen mogelijk. Steeds meer accountants ervaren hierdoor de toegevoegde waarde van het gebruik van een standaard grootboekrekeningschema.

Nieuwe whitepaper beschikbaar! Grip op de interne processen van uw accountantskantoor (16-01-2017)
Als accountantskantoor spant u zich dagelijks in om uw cliënten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Naast administratieve en fiscale dienstverlening kunnen ze bij u terecht voor advies. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen krijgen uw cliënten grip op hun business en kunnen zij nog succesvoller opereren.

Accountants digitaliseren om hun rol als strategisch adviseur beter in te vullen (12-01-2017)
Steeds meer accountants gaan over op een ‘digital first-strategie om de schaalbaarheid en flexibiliteit van hun dienstverlening te vergroten. Met als doel bestaande klanten beter te bedienen en nieuwe klanten aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van PB7 Research in opdracht van Exact onder 2500 ondernemers en accountants uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

SBR Verwerker gereed voor definitieve versie BT11.0 (12-12-2016)
Het Financiële Rapportage Coöperatief (FRC) heeft op 9 december jl. de definitieve versie van de Banken Taxonomie gepubliceerd. De BT11.0 bevat de taxonomie waarmee kredietrapportages voor banken gegeneerd worden. Hiermee sluit de BT11.0 nauw aan bij de eerder gepubliceerde Nederlandse Taxonomie (NT11.0). Deze ontwikkeling is een logische stap onderweg naar de nieuwe SBR-standaard.

Nieuw rapport Salaris- en HRM-software 2017: door ESS worden taken verlegd van de salarisadministrateur en de HR-functionaris naar de medewerker zelf (10-10-2016)
Vandaag is de nieuwe "Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017" verschenen, met daarin het uitgebreide aanbod van Salaris- en HRM-toepassingen. In deze eerste uitgave van de gids zijn ruim 40 toepassingen in kaart gebracht waarvan ruim 30 toepassingen betrekking hebben op in elk geval salarissoftware, al dan niet gecombineerd met HRM-functies.

WKR tool automatiseert het administreren van werkkosten (30-08-2016)
Werkkosten administreren was altijd een flinke klus, zeker sinds de verplichting ze te specificeren. Voor ondernemers die met Yuki werken gaat dat met de nieuwe WKR tool van Yuki voortaan helemaal automatisch. De tool is een nieuwe stap op weg naar volledige Robotic Accounting, waarbij administratieve taken geautomatiseerd worden.

Accountancyportal Cash Software schept ruimte voor meer klantadvies (15-07-2016)
MKB-accountants moeten dringend verdere stappen zetten in automatisering. Nog altijd realiseren zij hun omzet voor circa 80 procent met handmatige werkzaamheden, zoals het inboeken van facturen en bankmutaties. Om volledig geautomatiseerd te kunnen werken, introduceert Cash Software de online Accountancyportal. Zo creëren accountants meer tijd om hun klanten te adviseren.

Ontwikkelingen vanuit het Auditfileplatform met kwaliteit van de auditfiles en referentieset voor data-analyse (11-07-2016)
Op 15 juni j.l. zijn tijdens een overleg van het Auditfileplatform een aantal interessante ontwikkelingen aan de orde gekomen, zoals: kwaliteit van de auditfiles, de ontwikkeling van een referentieset voor data-analyse en de introductie van de Stuurgroep Auditfile.

CBS ontvangt eerste berichten via SBR (05-07-2016)
Zorgen voor meer gemak en nut voor de MKB-er, dat is één van de doelen die CBS nastreeft. Meer gemak, omdat het met een druk op de knop mogelijk wordt een vragenlijst in te vullen en te versturen aan CBS. Te beginnen met de maand- en kwartaalenquêtes voor de economische statistieken.

De toekomst van Fink: wat moet er volgens u gebeuren? (02-06-2016)
Vandaag, woensdag 1 juni, heeft het ministerie van Economische Zaken het consultatiedocument van de pilot Fink gepubliceerd. Vraag is hoe de transparantie en daarmee de werking van de mkb-financieringsmarkt kan worden verbeterd. Reacties zijn welkom tot 15 juli.

Unit4 vernieuwt Scenario Advies: geïntegreerde financiële planning (06-04-2016)
Unit4, een snelgroeiende partij in enterprise software kondigt aan het product Scenario Advies te hebben vernieuwd. De nieuwste release integreert hypotheekzaken met het brede portfolio van financiële planning inclusief inkomensrisico's zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid los of in samenhang met een hypotheek.

OFIB biedt nieuwe kansen voor strategisch management (21-03-2016)
Door een verdere uitbreiding van de Ondernemingsmodule binnen het financiële planning programma 'Online-Calcalator' biedt OFIB (Ondernemers Financieel In Beeld) nu nieuwe adviesmogelijkheden voor accountants en fiscalisten.

Comandi wint VOA prijs! (11-03-2016)
Op 3 maart 2016 is Comandi Management Dashboards door de VOA uitgeroepen tot de eerste Q-starter van het jaar 2016. Tijdens de VOA bijeenkomst bij Tauro Kantorencentrum in Alphen aan den Rijn ontving Dewi Vermeulen, oprichter Comandi, de onderscheiding uit handen van VOA-bestuurslid Matthijs Mulder.

Iers techbedrijf Ezora gaat samenwerking aan met Ctrl voor uitrol in Nederland (12-01-2016)
Het Ierse techbedrijf Ezora, gevestigd in The Digital Hub in Dublin, heeft deze week een strategische samenwerkings- en resellerovereenkomst getekend met Ctrl B.V, het samenwerkingsplatform van Deloitte voor financiële dienstverlening voor het MKB en grotere ondernemingen. Ezora is een Ierse technologiestart-up, die bedrijven voorziet van slimme cloudbased business intelligence- en analysetools.

Kredietrapportage met prognose binnen 1 minuut verwerkt (21-12-2015)
XBRLreports heeft samen met de Rabobank en Administratie en Belastingadvieskantoor Hein Koning een test gedaan voor een kredietaanvraag. Durk Tuinier van XBRLreports en Tom Koning hadden vijf medewerkers van Rabobank Waterland uitgenodigd om live, op een Rabobank-laptop, te zien hoe een kredietrapportage met prognose binnen 1 minuut vanuit de online administratie bij Hein Koning via XBRLreports in het Rabobank-systeem werd verwerkt.

Referentie grootboekschema (RGS): ruim drie jaar na de start maken we (opnieuw) de balans op (14-12-2015)
RGS is inmiddels positief opgepakt door leveranciers van boekhoudsoftware. Opvallend hierbij is wel dat al snel geroepen wordt dat de software ‘RGS’ ondersteund, zonder dat de gebruiker precies weet wat met dit laatste wordt bedoeld. Want met alleen een RGS-codering opgeven in een vrij tekstveld binnen het grootboek komt de gebruiker niet ver.

Eigen kantoorbeheer accountant en boekhouding klanten samengebracht in nieuwe cloud-oplossing Exact (02-12-2015)
Exact introduceert een nieuwe oplossing voor practice management waarmee accountant- en administratiekantoren zowel de administratie van hun klanten, als hun eigen administratie kunnen bijhouden en monitoren in de cloud. De oplossing richt zich op de belangrijkste onderdelen van het eigen kantoorbeheer, waaronder CRM, documentbeheer, urenregistratie, facturatie, workflow en interne boekhouding.

Reeleezee maakt financiele gegevens en boekhoudfuncties beter benaderbaar (12-11-2015)
Reeleezee vereenvoudigt het opvragen van financiële gegevens uit zijn eigen boekhoudoplossing door applicaties van derden. Tegelijkertijd vergroot de online business solutions provider het aantal boekhoudfuncties die aangeroepen kunnen worden. Met de nieuwe Reeleezee REST-API – een Application Program Interface, gebaseerd op het restfull-principe – zijn vrijwel alle financiële en boekhoudkundige data direct ontsluitbaar en realtime opvraagbaar.

De ICT Accountancy softwaregids 2016 is verschenen: aanzienlijke verschillen in aanbod per functioneel toepassingsgebied (08-11-2015)
Onderzoeksbureau GBNED heeft opnieuw het omvangrijke aanbod van standaard software voor de accountancy (accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren) in beeld gebracht via de ICT Accountancy softwaregids 2016. Met ruim 100 softwareleveranciers die elk een of meer toepassingen leveren is het aanbod van software voor de accountancy erg omvangrijk te noemen. Afgezet tegen functionele toepassingsgebieden is het verschil in de aangeboden hoeveelheid standaard software aanzienlijk.

Verbeterpunten voor de bankenwereld als het gaat om gegevensuitwisseling met boekhoudsoftware en uitblijven succes SBR kredietrapportage (26-10-2015)
Afgelopen periode is onderzoek gedaan naar gegevens-uitwisseling tussen boekhoudsoftware en banken. Het gaat primair om het uitwisselen van gegevens met betrekking tot betalingsverkeer en het kunnen aanleveren van SBR kredietrapportage. Het resultaat is overall niet echt rooskleurig te noemen.

Sparkholder winnaar eerste Nederlandse Exact Hackathon (15-10-2015)
Het team Sparkholder is gisteravond tijdens Exact Live* met de app Predictr uitgeroepen tot winnaar van de eerste Nederlandse Exact Hackathon. Exact gaat het tijdens de hackathon ontwikkelde proof of concept samen met het winnende team verder doorontwikkelen. Naar verwachting is de app na enkele maanden klaar om in het App Center opgenomen te worden.

Partnership tussen Qlik en AFAS Software brengt Visual Analytics Platform naar 560.000 gebruikers (26-07-2015)
Qlik® (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, maakt vandaag bekend dat AFAS Software, een snelgroeiende ERP-softwareleverancier, Qlik® Sense gaat integreren in haar online product. Hiermee levert AFAS Software visual analytics van wereldklasse aan meer dan 7000 klanten.

NBA neemt deel aan pilot FINK, voorheen SBR+ (06-07-2015)
De NBA neemt deel aan de pilot van FINK, die in september 2015 begint. FINK staat voor Financieringslink en is de nieuwe naam voor het project SBR+. Het project helpt ondernemers, met name in het mkb, bij het makkelijker en sneller verkrijgen van financiering.

Speedbooks ontzorgt CFOs met online financieel overzicht (23-06-2015)
Ondernemers hebben nu anyplace, anywhere, anytime online inzage in de financiële stand van zaken. Want Speedbooks rapportage software heeft recent Speedbooks Online Dashboard gelanceerd. Deze module is snel, innovatief en gebruiksvriendelijk. Daarmee is het bij uitstek geschikt voor stakeholders die, ook zonder tussenkomst van een administrateur, een tussentijdse update willen hebben van hun onderneming.

Accountants verwachten afname persoonlijk contact bij inzicht geven in financiele situatie (22-06-2015)
Waar klanten nu hoofdzakelijk vanuit persoonlijk contact met hun accountant inzicht krijgen in hun financiële situatie, verwachten accountants- en administratiekantoren dat dit over drie jaar vooral gebeurt via (cloud)software. Dat is een van de uitkomsten van het Exact-onderzoek naar de rol van de accountant in Nederland. Op dit moment krijgt meer dan de helft (53 procent) van de klanten financieel inzicht via een-op-een contact met de accountant.

GBNED heeft de tweede uitgave van het gratis rapport Management dashboards gepubliceerd, gericht op financials en accountants (02-03-2015)
Onderzoeksbureau GBNED heeft een nieuwe uitgave van het rapport "Management dashboards" gepubliceerd. Managementinformatie is er volop en met data analyses als onderdeel van business intelligence (BI) kunnen talloze rapporten met cijfers geproduceerd worden. Maar door vaak lijvige rapporten heen worstelen is niet efficiënt. Daarom krijgen management dashboards, als onderdeel van BI, steeds meer belangstelling.

UNIT4 integreert premievergelijker MoneyView in adviessoftware (09-12-2014)
UNIT4 heeft een overeenkomst gesloten met MoneyView voor de integratie van de vergelijkingssoftware AeQuote in de adviessoftware UNIT4 Scenario Advies. Financieel intermediairs die werken met de adviessoftware van UNIT4 kunnen door de integratie met AeQuote direct een onafhankelijke tariefvergelijking doen voor tientallen verzekeringen en spaar- of beleggingsproducten voor financial planning.


Onerzoeksbureau GBNED