UBL Ketentest

Archief Bijdrage van Bloggers (blogs)

Pakketsoort - ICT Beheer - Authenticatie > Soort > Authenticatie en ondertekenen

[ 1 ] tot [ 6 ] van totaal [ 6 ] berichten

Voorkom fraude bij uitbetaling salaris: voldoe aan de WAS met de IBAN-Naam Check (09-04-2023)
Fraudeurs hebben het zeker niet alleen gemunt op de wereld van het grote snelle geld. Ook bij 'eenvoudige' salarisbetalingen kunnen ze op grote schaal schade aanrichten. Werkgevers hebben hierbij een verantwoordelijkheid om rekeninginformatie dubbel te checken en dat kan omslachtig zijn. Maar, daar is een oplossing voor.

Drie methoden voor identiteitsverificatie (31-03-2023)
Identiteitsverificatie is een essentieel onderdeel van online zakendoen. Het heeft een vlucht genomen gedurende de coronapandemie, waarbij digitale transacties op afstand moesten plaatsvinden. Het belang van identiteitsverificatie ligt in het voorkomen van fraude. Wetgeving rond KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) vereisen dat financiële instellingen de identiteit van hun klanten verifiëren.

Herziening eIDAS, komst Europese digitale identiteit (29-11-2022)
Wet- en regelgeving rondom elektronische handtekeningen vinden we bij PKIsigning logischerwijs belangrijk. Niet alleen omdat dat als aanbieder van een ondertekenoplossing onze verantwoordelijkheid is, maar vooral omdat we naast leverancier ook kennispartner zijn.

Digitaal ondertekenen: wetgeving, bewijzen, certificaten en versleutelen (08-07-2022)
Het lijkt een eenvoudige handeling in de meeste software: het digitaal ondertekenen van een document. Dit kan bijvoorbeeld door een simpel akkoord of via meervoudige verificatie. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat achter de elektronisch handtekening veel complexiteit schuilt. Zowel in technisch als juridisch opzicht.

Printen, ondertekenen en weer inscannen. Is dit wel rechtsgeldig? (14-06-2022)
Printen, ondertekenen en weer inscannen. Het is de meest voorkomende wijze van ‘digitalisering’ van de handtekening op papier. Om documenten vervolgens per e-mail uit te wisselen. De werkwijze is in corona-tijd, waardoor we meer op afstand werken, snel geadopteerd. De gescande kopie bewaren we vervolgens. Goed idee? Nee, zo bleek uit een recente uitspraak van de Rechtbank Amsterdam.

Wat is twee factor authenticatie en waarom moet ik het gebruiken? (02-11-2018)
Jij als internetgebruiker hebt gemiddeld 17 online accounts. Facebook, Gmail, Bol.com, Apple, Dropbox, iMUIS Online en ga zo maar door. Deze online accounts zijn allemaal beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar veel mensen gebruiken gemakshalve vaak dezelfde inlognamen en wachtwoorden voor verschillende online diensten.


Onerzoeksbureau GBNED