Verkoopfacturen van factuursysteem naar boekhouding automatisch overzetten in UBL
(26-07-2022)
Handmatig overnemen van verkoopfacturen in de boekhouding. Dat komt vaker voor dan je denkt. Stel je hebt als ondernemer een factuurprogramma of een webwinkel. Voor de financiële verantwoording en afwikkelen van betalingen wil je dan de facturen opnemen in de boekhouding. In lang niet alle gevallen is dan sprake van een koppeling tussen factuurprogramma, webwinkel en boekhoudsoftware.
De nieuwe EU-regeling btw e-commerce en boekhoudsoftware
(20-06-2021)
Vanuit meerdere softwareleveranciers is al informatie verschenen voor gebruikers van hun administratieve software met uitleg hoe om te gaan met de nieuwe EU-regeling btw e-commerce, oftewel afstandsverkopen (per 1 juli 2021). Het komt veelal neer op het aanmaken van nieuwe btw-codes, grootboekrekeningen en de instelling hoe je als bedrijf gebruik wilt maken van de nieuwe regeling.
Dit moment is een gouden kans voor e-factureren
(19-06-2021)
Gerard Bottemanne ziet als ICT- en accountingspecialist in Nederland momentum ontstaan rond e-factureren. Als eigenaar van onderzoeksbureau GBNED spant hij zich bovendien in om het gebruik van e-factureren te stimuleren. Zo heeft hij in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) met enkele softwareleveranciers en serviceproviders de kopgroep e-retour gevormd, om de voordelen van statusberichten bij e-facturen te laten zien.
B2G elektronisch factureren in Duitsland met planning per deelstaat
(06-01-2021)
Net als in andere landen in de Europese Unie (EU), werd met de komst van de EU e-invoicing Directive 2014/55/EU duidelijk dat ook Duitsland business-to-government (B2G) e-facturatie verplicht moest gaan stellen. In deze blog leest u alles wat u moet weten over e-facturatie in Duitsland, inclusief belangrijke deadlines per deelstaat.
Wat u moet weten als u gaat factureren aan het buitenland: in sommige landen is B2G e-factureren verplicht
(27-12-2020)
De ene ondernemer heeft er dagelijks mee te maken, terwijl de andere ondernemer er (bijna) nooit mee te maken krijgt: factureren naar het buitenland. Bij facturatie naar verschillende landen kunnen verschillende btw-regels gelden dan dat u gewend bent. U moet rekening houden met de nieuwe EU-btw-richtlijn e-commerce en in sommige landen is Business to Government (B2G) e-facturatie verplicht.
Je webshop koppelen aan je online boekhouding
(16-12-2016)
Als ondernemer ontkom je er bijna niet aan: werken met een webshop. Hierdoor kunnen klanten online kennis maken met je producten en hoeven ze niet meer de deur uit om een product bij je aan te schaffen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna de helft van alle aankopen van Nederlanders online wordt gedaan.
Mag ik een niet betalende klant afsluiten van mijn dienstverlening?
(30-10-2014)
Naar aanleiding van onze eerdere blog, waarin werd besproken of een websitebouwer zijn auteursrecht kan inzetten om een klant tot betalen te dwingen, hebben we diverse vragen gekregen uit het veld. Stel: u bent IT-leverancier en levert bijvoorbeeld webwinkelomgevingen, software of hosting. Hoe kunt u dan het beste omgaan met niet betalende klanten? Mogen deze worden afgesloten?
Kun je een klantwebsite offline halen op basis van je auteursrecht?
(30-08-2014)
Op 21 juli jongstleden heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam in een kort-gedingvonnis een oordeel gegeven over de vraag of een websitebouwer op basis van zijn auteursrecht de website van een niet-betalende klant af kon sluiten. De rechter oordeelt dat daar een contractuele basis voor nodig is.