Welke leveranciers van boekhoudsoftware zorgen voor een aangename verrassing in 2023
(01-04-2023)
In juni 2023 komt een nieuwe versie van de "Gids boekhoudsoftware" uit. De meest gelezen uitgave van Onderzoeksbureau GBNED, met ook dit jaar weer het nodige aanbod. Een belangrijke vraag is welke boekhoudsoftware dit keer het meeste indruk maakt met innovatieve ontwikkelingen?
Technologische ontwikkelingen in relatie tot het Power Platform van Microsoft
(17-12-2022)
Als je over een Microsoft 365-licentie beschikt, heb je in de meeste gevallen al direct toegang tot de tools van het Microsoft Power Platform. Het Microsoft Power Platform bestaat o.a. uit Power BI, Power Automate (ook wel bekend als Flow) en Power Apps. Je kunt kennismaken met deze tools, zonder direct kosten te maken. Maar waarvoor gebruik je deze tools nu en welke technologieën bevatten de tools? In deze blog gaan we daar verder op in.
9 missers waar kantoren tegenaan lopen bij online samenwerken met klanten
(16-11-2022)
Vorige week gaf ik aan een groep accountantskantoren de training ‘veilig en slim samenwerken met klanten’. Het is een thema dat veel accountantskantoren bezighoudt. De roep naar efficiency in processen in groot. Ideaal om je klant in je proces te betrekken, maar laat een klant zich wel sturen? De praktijk is weerbarstig. Ik zet de 9 grote valkuilen alvast op een rij, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.
Portaalsoftware en het ondersteunen van Digitaal ondertekenen
(23-04-2022)
Naast het accorderen van documenten, bijvoorbeeld door het zetten van een vinkje door een geautoriseerde gebruiker, vindt ook het digitaal ondertekenen van documenten door cliënten steeds meer plaats. Digitaal ondertekenen wordt daarom genoemd als functie van portaalsoftware voor de accountancy.
X-CRM systemen zoals HubSpot, Salesforce en Dynamics 365 worden steeds vaker ingezet in MKB-kantoren
(31-03-2022)
De tijd dat de accountant de klantendatabase als een veredelde kaartenbak gebruikte ligt inmiddels ver achter ons. eXtended-Customer Relationship Managament (X-CRM )systemen zoals HubSpot, Salesforce en Dynamics 365 worden steeds vaker ingezet in MKB-kantoren.
Bij robotic accounting staat de mens centraal
(10-02-2022)
Veel kantoren hebben stappen gezet in de richting van gerobotiseerd boekhouden, maar ervaren niet altijd de efficiëntie en meerwaarde die beoogd is. Verrassend genoeg is de mens doorgaans de sleutel tot het succes van gerobotiseerd boekhouden.
Informer deelt ervaring over privaat-publieke samenwerking
(10-05-2021)
Het toepassen van een systematische aanpak voor het integreren van wettelijk fiscale vereisten in geautomatiseerde taken en processen is het kernpunt van de samenwerking van Informer met de Belastingdienst. Informer heeft haar boekhoudsoftware op zo’n manier ontwikkelt dat ondernemers die hun boekhouding in Informer doen, als vanzelf aan de regels voldoen: ‘compliance by design’.
4 tips en tools voor procesoptimalisatie
(30-12-2020)
Procesoptimalisatie is zo’n breed begrip dat het moeilijk kan zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Er wordt steeds vaker over geschreven en veel ondernemingen willen investeren in procesoptimalisatie. Daarom geef ik dit keer een aantal voorbeelden van procesoptimalisatie die relatief eenvoudig door te voeren zijn en een aantal oplossingen die je hiervoor kunt inzetten.
Bankrekeningen koppelen aan PSD2: laat uw softwareleverancier, accountant of salarisadministrateur u daarvan profiteren?
(08-12-2020)
Voor een efficiënte verwerking en inzicht wil je zoveel mogelijk digitaal en automatisch de relevante informatie ontvangen. Dit zorgt voor tijdsbesparing, minder fouten en actueel inzicht. Banktransacties zijn voor veel softwareoplossingen een fundamenteel onderdeel, zoals bij boekhoud- en ERP-pakketten. ook de mogelijkheid om te betalen via bankkoppelingen is erg interessant.
Serverless Computing: de nieuwe norm voor accountantskantoren
(24-11-2020)
Wat wij nu aan beweging waarnemen is het "serverless" computing als tegenhanger van server-based computing. Onder "serverless" computing verstaan wij binnen de context van dit artikel computing waarbij er geen servers meer worden toegepast of op kantoor (on premise) of bij een hostingprovider.
De begrippen SAAS, PAAS en IAAS nader toegelicht
(13-10-2020)
IaaS, PaaS en SaaS zijn ongetwijfeld cloud services waar je al eens van hebt gehoord. De drie termen verschillen maar één letter van elkaar, maar de verschillen zijn groter dan dat.
Online boekhouden veranderde mijn vak op een positieve manier
(20-07-2020)
Wie had twintig jaar geleden gedacht dat online boekhouden zo’n vlucht zou nemen? Peter Brink, gespecialiseerd in de boekhouding van zzp'ers, blikt terug op de veranderingen in zijn vak. "Waar het vroeger alleen om de cijfertjes ging, ben je nu veel meer een adviseur. Dat maakt het vak nog leuker."
PSD2 gaat het leven van ondernemers makkelijker maken: tijd voor actie door accountants en softwareleveranciers
(27-05-2020)
Tot voor kort was PSD2 nog een vrij onbekend onderwerp voor het grote publiek. Sinds eind 2019 is daar verandering in gekomen en staan kranten, vakbladen, websites en social media er vol van: PSD2 is een hot topic. Maar wat is PSD2 nou eigenlijk? En wat betekent dat voor jou als ondernemer, accountant of softwareleverancier? In dit artikel leg ik uit wat PSD2 is, waarom het nu (hoog) tijd is om te actie te ondernemen en welke mogelijkheden er zijn om dit te doen.
Werken in de cloud: 5 voordelen
(03-03-2020)
De cloud is een verzamelnaam voor ICT-diensten die online draaien in plaats van lokaal. Steeds meer applicaties die nu nog on-premise (lokaal) draaien, worden verplaatst naar een online omgeving in de cloud. Ondanks deze groei zien we bij organisaties nog steeds twijfel bij het overstappen naar de cloud. In deze blog lees je de voordelen van werken in de cloud!
4 belangrijke trends in informatiemanagement voor 2020
(28-01-2020)
Doculayer.ai, leverancier van een intelligent contentplatform op basis van artificial intelligence en machine learning, voorziet in de komende jaren 4 belangrijke trends op het gebied van informatiemanagement.
Hoe verhoudt de door NLdigital ontwikkelde Data Pro certificering zich tot de ISO en NEN-certificering
(28-09-2019)
Sinds de Avg van kracht is, in mei 2018, kun je op verschillende manieren laten zien dat je op een verantwoorde manier met persoonsgegevens omgaat. De vraag is echter: welke certificering is geschikt voor jouw organisatie? Is het voldoende om je aan een code te houden, of is het beter om te certificeren? Kom achter jouw antwoord aan de hand van een aantal vergelijkingen.
GetMonkeys: de boekhouder verdwijnt, de CFO verschijnt
(16-08-2019)
Welk formaat je kantoor ook heeft, je wilt zoveel mogelijk waarde leveren voor je klant. Dankzij de digitale verwerkingsmogelijkheden van Exact Online wordt 'no hands accounting' mogelijk, dit is de drijvende kracht achter de control en CFO-diensten van GetMonkeys in Amsterdam.
Datalek door een verlopen domeinnaam
(12-08-2019)
Het is een veel voorkomende situatie: een ondernemer start een nieuw bedrijf, kiest de bedrijfsnaam en claimt de desbetreffende domeinnaam. Niks staat het starten van het bedrijf meer in de weg. Na verloop van tijd besluit je als ondernemer misschien om de bedrijfsnaam te veranderen.
SFAA haalt salarisverwerking in huis: van doorgeefluik naar adviseur
(06-07-2019)
SFAA heeft najaar 2018 besloten om de salarisadministratie voor klanten toe te voegen aan het dienstenaanbod. Daardoor kan de Cloud Award winnaar van 2018 zich verder ontwikkelen tot one-stop-shop voor (administratieve) diensten voor ondernemers. “Geen doorgeefluik meer, maar rechtstreeks antwoorden op vragen.”
Accountantskantoor Omnyacc Van Teylingen koos voor robotic accounting
(21-11-2018)
Accountantskantoor Omnyacc Van Teylingen groeit. Dit heeft vooral te maken met de aantrekkende markt. Om te groeien, kun je 2 dingen doen: nieuwe medewerkers aantrekken of automatiseren. Het accountantskantoor uit Heerhugowaard koos voor robotic accounting. Het resultaat nu al: 5 uur tijdsbesparing per medewerker per maand.
Is Shadow IT in het AVG-tijdperk een bedreiging voor uw bedrijfsvoering?
(04-05-2018)
Even een mailtje via Gmail versturen met vertrouwelijke, zakelijke documenten. Of snel een bestand delen via WeTransfer of opslaan in Dropbox. We maken ons er allemaal weleens schuldig aan. De kans dat we daarmee de privacy schenden is groot, heel groot. Met het van kracht zijn van de AVG 25 mei 2018 kan de zogenaamde schaduw-IT dan ook een serieuze bedreiging vormen voor uw business.
Administratiekosten MKB-sector kan omlaag naarmate boekhoudsoftware Robotic accounting omarmt
(08-08-2017)
De gids “Boekhoudsoftware 2017” toont aan dat steeds meer boekhoudsoftware de MKB-sector optimaal ondersteunt als het gaat om Robotic accounting. Maar er is ook nog de nodige boekhoudsoftware die achterloopt op dat gebied. Robotic accounting is geen marketinghype, maar kan beschouwd worden als functionaliteit binnen boekhoudsoftware om de ondernemer te ont-zorgen.
Machine learning, robotic accounting en UBL is prima team voor elektronische factuurverwerking
(23-06-2017)
Bij machine learning is de software om inkoopfacturen te boeken als het ware zelflerend en kan aan de hand van patronen automatisch bepalen hoe inkoopfacturen geboekt worden. Door naast UBL ook machine learning in te zetten wordt robotic accounting in de meest optimale vorm benut om zoveel mogelijk automatisch te boeken.
Boekhoudsoftware volgens de blockchain filosofie. Wie bijt de spits af?
(13-05-2017)
De relatie die ik wil maken tussen boekhoudsoftware en blockchain heeft alles te maken met zekerheid op basis van het registreren van transacties. Het gaat hierbij wat mij betreft om "zekerheid op basis van ALLE transacties".
Je webshop koppelen aan je online boekhouding
(16-12-2016)
Als ondernemer ontkom je er bijna niet aan: werken met een webshop. Hierdoor kunnen klanten online kennis maken met je producten en hoeven ze niet meer de deur uit om een product bij je aan te schaffen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna de helft van alle aankopen van Nederlanders online wordt gedaan.
Robots kunnen deze routinetaken overnemen
(03-10-2016)
Robots nemen in rap tempo een plek in ons leven in – zowel thuis als op de werkvloer. De inzet van robots in het bedrijfsleven vraagt wel vaak een iets complexere aanpak dan het voorlezen van het weerbericht of het uitvoeren van een simpele zoekopdracht op je telefoon. Het heeft dan ook best even geduurd voordat ontwikkelaars wisten op welke plekken binnen een bedrijf de robots het beste tot hun recht zouden komen.
Waarom SnelStart ervoor gekozen heeft niet het hele (boekhoud)programma, maar alleen de database online te zetten
(06-09-2016)
In tegenstelling tot veel andere bedrijven, hebben we bij SnelStart niet gelijk gekozen voor het aanpassen van de software. Naast praktische redenen voor deze keuze, zou een dergelijke aanpassing een onplezierige overstap betekenen voor onze klanten. Namelijk een overstap van werken in een vertrouwd programma op de vaste computer (de desktop applicatie), naar werken in een nieuwe, online omgeving (de web applicatie).
Administratieve dienstverlener, is jouw internet wel up-to-date?
(12-10-2015)
Lezers van deze BLOG weten als geen ander hoe belangrijk internet is geworden voor zowel privé als zakelijk gebruik. Nederlanders zijn dan ook grootgebruikers van internet. Het CBS geeft aan dat 9 van de 10 Nederlanders dagelijks internet gebruikt voor activiteiten zoals bijvoorbeeld nieuws lezen, tv-kijken, radio en muziek luisteren, internet bankieren en e-shoppen.
Het verborgen voordeel van software in de cloud
(18-08-2015)
Er wordt veel gepubliceerd over één van de trends in de IT industrie: software in de cloud. Dat is niet zonder reden. Het merendeel van de bedrijven zal over 5 jaar meerdere, zo niet al hun bedrijfsapplicaties in de cloud hebben draaien. Een voorbeeld van een cloudoplossing die nu al gemeengoed is, is Microsoft Office 365.
To do list BYOD: zorg voor een reglement
(28-11-2014)
Bring your own device (BYOD) is de term waarmee het gebruik van privé-apparatuur voor het werk wordt aangeduid. De laatste jaren nemen werknemers steeds vaker hun laptop, smartphone of tablet mee naar het werk en de klanten van de baas. E-mails worden gelezen en beantwoord op deze apparaten. Andersom worden de apparaten ook voor privé-doeleinden gebruikt onder werktijd.
Mag ik een niet betalende klant afsluiten van mijn dienstverlening?
(30-10-2014)
Naar aanleiding van onze eerdere blog, waarin werd besproken of een websitebouwer zijn auteursrecht kan inzetten om een klant tot betalen te dwingen, hebben we diverse vragen gekregen uit het veld. Stel: u bent IT-leverancier en levert bijvoorbeeld webwinkelomgevingen, software of hosting. Hoe kunt u dan het beste omgaan met niet betalende klanten? Mogen deze worden afgesloten?
Minder dan helft van Europese organisaties klaar voor cloud
(22-09-2014)
Waarom durven veel Europese organisaties nog steeds niet de cloud in te gaan en waarom liggen ze zover achter op organisaties in de Verenigde Staten? Nieuw onderzoek door IDC geeft een verklaring, 304 Europese IT’ers bekennen weinig zelfvertrouwen te hebben als het gaat om cloudtechnologie.
Het echte voordeel van de cloud is de crowd
(08-09-2014)
Ik verbaas me over de artikelen over voor- en nadelen van private, hybrid of public cloud. Om dit te illustreren vraag ik u: zou u uw eigen internetbankieren portaal willen hosten? Waarschijnlijk niet; dat biedt namelijk geen enkele toegevoegde waarde, enkel nadelen.
Kun je een klantwebsite offline halen op basis van je auteursrecht?
(30-08-2014)
Op 21 juli jongstleden heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam in een kort-gedingvonnis een oordeel gegeven over de vraag of een websitebouwer op basis van zijn auteursrecht de website van een niet-betalende klant af kon sluiten. De rechter oordeelt dat daar een contractuele basis voor nodig is.