Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Business Intelligence (BI), Dashboards en Big data > Business Intelligence (BI), Dashboards en Big data

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 50] berichten

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO (06-09-2018)
Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen.

Internationaal belang van Data Science neemt toe (03-07-2018)
Dat Data Science niet meer weg te denken is uit de samenleving is geen nieuws meer. Dat Data Science in zowel het bedrijfsleven als de maatschappij nog in de kinderschoenen staat, maar zich wel razendsnel doorontwikkelt, is dat wel. Nyenrode Business Universiteit wil inspelen op deze ontwikkeling en het internationale belang van Data Science benadrukken.

Managementreports en business intelligence (BI): een goed systeem laat de gebruiker zelf bepalen welke KPIs getoond worden (25-05-2018)
De begrippen Business Intelligence (BI), Data-analyse en Management dashboard worden als het gaat om aanbod van software soms door elkaar gebruikt. Voor dit rapport beschouwen we business Intelligence als een overkoepelend begrip en data-analyse en management dashboard als onderdeel daarvan. In het rapport wordt dit verder toegelicht.

Oracle introduceert s werelds eerste autonome database (28-03-2018)
Oracles Executive Chairman en CTO Larry Ellison kondigt de beschikbaarheid aan van de eerste dienst gebaseerd op de revolutionaire nieuwe Oracle Autonomous Database. s Werelds eerste zelf-beherende, zelf-beveiligende en zelf-reparerende database-clouddienst, Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, maakt gebruik van machine learning voor het leveren van toonaangevende prestaties, beveiligingsmogelijkheden en beschikbaarheid.

Microsoft is opnieuw leidend in Analytics en Business Intelligence (28-02-2018)
Voor het 11e jaar op rij is Microsoft door onderzoeksbureau Gartner erkend als leider op het gebied van Analytics en Business Intelligence. Gartner heeft de Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms 2018 uitgebracht en Microsoft gaat weer aan kop. Zo meldt Davista, specialist op het gebied van Analytics en BI op basis van Microsoft Power BI

Onderzoek Exact: compliance snelste stijger op de prioriteitenlijst van het MKB (28-02-2018)
Het voldoen aan wet- en regelgeving is binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste prioriteiten van MKB-bedrijven in Nederland. Dit is n van de uitkomsten van de MKB Barometer, een onderzoek naar trends en ontwikkelingen binnen het MKB, genitieerd door Exact. Bijna een kwart van de ondernemers (23%) noemt 'compliance' als een van de topprioriteiten.

WE Fashion zet in op Business Intelligence en Analytics met hulp van QNH Consulting (23-01-2018)
De Nederlandse modeketen WE Fashion zet in op Business Intelligence en Analytics. WE Fashion stapt over naar de cloud om nog efficinter en vooral slimmer beschikbare data in te zetten om klanten relevante informatie te geven en persoonlijke aanbiedingen te kunnen doen. De modeketen voert de implementatie samen met IT-dienstverlener en kennispartner QNH Consulting uit.

AI & Audit roundtable, 1 maart 2018, voor en door auditliefhebbers (16-01-2018)
Voor de tweede AI & Audit roundtable, 1 maart 2018, voor en door auditliefhebbers, zijn we op zoek naar 1-2 AI software vendors (niet de R, Python adviesclubs), maar AI vendors die werkende (zelflerende) algoritmes verkopen. True AI solutions. Die passen in audit domein.

Building Blocks voorspelt klantgedrag met data science-platform (05-12-2017)
Building Blocks, specialist op het gebied van data science en machine learning-oplossingen voor retail en verzekeraars, ontwikkelt een data science en machine learning-platform gefocust op het voorspellen van klantgedrag. De blockstructuur van het platform richt zich op veelvoorkomende businessproblemen in de retail- en verzekeringsbranche, zoals klantloyaliteit en risico.

BCT verrijkt informatiemanagement-portfolio met BI van Synaxion (28-11-2017)
BCT, specialist in Enterprise Information Management, sluit een partnership met monitoring en business intelligence (BI)-specialist Synaxion. Hiermee verrijkt BCT het informatiemanagement-portfolio met sterke BI- en visualisatiefunctionaliteiten.

Qics wint Exact Live Hackathon 2017 met de Power BI connector voor Exact Online (16-11-2017)
Qics is gisteren tot winnaar van de Exact Live Hackathon 2017 uitgeroepen in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de hackathon waren 12 teams met in totaal meer dan 50 ontwikkelaars 30 uur lang live aan het programmeren. Het doel van de Hackathon is het stimuleren van innovatie: aan de teams werd gevraagd een werkende demo van een innovatieve applicatie te bouwen die integreert met Exact.

Deloitte LLP verkleint verkooprisicos met voice analytics-applicatie op basis van OutSystems (30-10-2017)
Zakelijk dienstverlener Deloitte LLP heeft met het Low-Code platform van OutSystems binnen vijf maanden de nieuwe applicatie BEAT ontwikkeld. BEAT staat voor Behavioural and Emotional Analytics Tool en is geheel gebaseerd op voice analytics.

HSO Analytics: nieuwe Business Intelligence unit (30-10-2017)
Per oktober 2017 is HSO Analytics, een nieuwe unit van Microsoft Solution Integrator HSO, gestart. De ontwikkelingen in de Business Intelligence (BI) wereld volgen elkaar snel op en HSO merkt dat de klant zoekende is naar de beste toepassingen om de waarde van zijn data te erkennen.

Infor integreert Artificial Intelligence in HR-applicaties (13-10-2017)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud, kondigt de integratie aan van Infor Coleman in de Talent Science-oplossingen van het bedrijf. Coleman is het bedrijfsspecifieke AI-platform voor Infor CloudSuite-applicaties. Het platform, dat onder de oppervlakte van een applicatie werkt, verzamelt data en gebruikt krachtige machine learning om processen te verbeteren, waaronder voorraadbeheer, transportroutes en preventief onderhoud.

QNH professionaliseert business intelligence bij Flynth (12-10-2017)
Flynth, het grootste advies- en accountskantoor voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf kiest voor de expertise van IT-dienstverlener en -kennispartner QNH Consulting. Flynth wil door efficintere inzet van databronnen de voorloperspositie, die zij binnen de sector op dit gebied al hebben, verstevigen.

Oracle introduceert nieuwe machinelearning-applicaties tijdens openingskeynote op Oracle OpenWorld 2017 (02-10-2017)
Tijdens de openingskeynote van Oracle OpenWorld 2017, in San Francisco, onthulde Larry Ellison, Chairman en CTO van Oracle, een aantal nieuwe machinelearning-applicaties voor database- en cybersecurity.

ProRail maakt prestaties op het spoor realtime inzichtelijk met Qlik (14-09-2017)
Qlik, leider in visual analytics, maakt bekend dat ProRail, verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, QlikView inzet om alle kernprocessen van ProRail middels een dashboard inzichtelijk te maken. Enerzijds wordt dit inzicht gebruikt om intern sneller slimmere beslissingen te nemen met betrekking tot bezetting, bijsturing en onderhoud.

Quooker innoveert en beheerst snelgroeiende supply chain met Qlik Sense (05-09-2017)
Quooker, uitvinder en producent van de kokendwaterkraan, gebruikt Qlik Sense om meer inzicht in en grip op haar kernprocessen te krijgen. Met behulp van Qlik is het bedrijf in staat om data van alle afdelingen samen te brengen en in n dashboard weer te geven.

Qlik voegt nieuwe analysemogelijkheden toe aan Qlik Sense (23-05-2017)
Qlik, leider in visual analytics, kondigt de Qlik Sense June 2017 release aan. De nieuwe versie combineert intutieve visualisatiemogelijkheden, geavanceerde analysefunctionaliteiten en selfservicemogelijkheden voor datapreparatie. Hierdoor is Qlik Sense nu nog beter in staat om met n platform ondersteuning te bieden voor een breed scala aan business intelligence-vraagstukken.

Infor neemt Business Intelligence-specialist Birst over (26-04-2017)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud, neemt Business Intelligence (BI) specialist Birst over. Birst levert een platform voor data-sourcing en geeft inzicht in gestandaardiseerde gegevens om het nemen van bedrijfsbeslissingen te vergemakkelijken.

Werk mee aan onderzoek: van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens (26-03-2017)
Dinja Kruimer en Aniek Bargeman zijn bezig met hun afstudeeronderzoek "Van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens". Zij doen onderzoek naar de invloed van technologische ontwikkelingen op het businessmodel van accountantsorganisaties. Zij hebben Big Data, Continuous Assurance en Blockchain als technologische ontwikkelingen gekozen en u kunt meedoen!

Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses (01-02-2017)
Qlik, leider in visual analytics, lanceert Qlik Sense Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit nieuwe product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.

ELA Container, specialist in mobiele ruimteoplossingen op basis van containers, kiest voor Qlik Sense (15-11-2016)
Qlik, leider in visual analytics, maakt bekend dat ELA Container, specialist in mobiele ruimteoplossingen op basis van containers, kiest voor Qlik Sense. Deze oplossing biedt het bedrijf meer inzicht in belangrijke bedrijfsaspecten, zoals de bezettingsgraad en beschikbaarheid van containers, bestellingen, voorraden en omzet.

Pyramid Analytics behaalt topposities in BI Survey 16 van BARC (20-10-2016)
Pyramid Analytics, leverancier van een next-generation business analytics platform voor bedrijven, kondigt aan dat BI Office meerdere topposities heeft behaald in The BI Survey 16 van BARC. De categorien waarin BI Office de nummer n plek veroverde, zijn onder andere: self-service, customer experience en chosen as standard.

Oracle lanceert ongevenaard cloudplatform op basis van de nummer n database en nummer n middleware voor versnelde transitie naar de cloud (19-09-2016)
Oracle kondigt een reeks van belangrijke innovaties aan rond het Oracle Cloud Platform. De innovaties zijn bedoeld om organisaties het vertrouwen te geven dat nodig is om hun meest kritische applicaties in de cloud te laten draaien. De kern van Oracles Platform-as-a-Service-aanbod is de nieuwe Database-as-a-Service (DBaaS) op basis van Oracle Database 12c versie 2.

Minister Henk Kamp opent Brightlands Smart Services Campus (13-09-2016)
De Brightlands Smart Services Campus maakt een nieuwe vliegende start. Vanmiddag mocht CEO Peter Verkoulen onder andere KPN en BNY Mellon als nieuwe leden van de campus community verwelkomen. Het CBS maakte wereldkundig dat eind september het Center voor Big Data Statistics wordt geopend, de Brightlands Smart Services Campus speelt hierin een vooraanstaande rol.

Certis optimaliseert inzicht met Microsoft SQL Server BI-platform (01-09-2016)
Certis heeft IT-dienstverlener en -kennispartner QNH in de arm genomen voor het implementeren van het Microsoft SQL Server BI-platform en Power BI. Certis is een Europese specialist in gewasbescherming in de land- en tuinbouw. Met de inzet van het BI-platform kan Certis haar interne bedrijfsprocessen beter en effectiever inrichten en kosten besparen.

Ryanair kiest Qlik om klantervaring te optimaliseren (18-08-2016)
Ryanair, de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa, kiest voor een bedrijfsbrede integratie van QlikView en Qlik Sense om hun vluchten beter te vullen en de diensten voor klanten te optimaliseren. De samenwerking met Qlik (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, stelt Ryanair in staat om alle bedrijfsgegevens te consolideren waardoor de luchtvaartmaatschappij beter inzicht krijgt in de gehele bedrijfsvoering.

Unit4 neemt prevero over (11-07-2016)
Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 neemt prevero over[1], een aanbieder van oplossingen op het gebied van Corporate Performance Management (CPM) en Business Intelligence (BI). Het bedrijf helpt meer dan 4.000 klanten wereldwijd met het optimaliseren van hun financile en operationele functies op basis van data-analyses.

Financile instellingen missen omzet door gebrekkige toegang tot data (11-07-2016)
Managers bij financile instellingen bevestigen dat toegang tot data op basis van selfservice bijdraagt aan een hogere omzet en klanttevredenheid. Vier op de vijf managers (83%) denkt dat een bedrijfsbrede beschikbaarheid van financile data en klantdata de jaaromzet van hun onderneming met minstens vijf procent verhoogt.

Ontwikkelingen vanuit het Auditfileplatform met kwaliteit van de auditfiles en referentieset voor data-analyse (11-07-2016)
Op 15 juni j.l. zijn tijdens een overleg van het Auditfileplatform een aantal interessante ontwikkelingen aan de orde gekomen, zoals: kwaliteit van de auditfiles, de ontwikkeling van een referentieset voor data-analyse en de introductie van de Stuurgroep Auditfile.

HR2day zet Birst in voor gentegreerde business intelligence voor HR en payroll (07-07-2016)
Birst, de wereldwijde leider in Cloud Business Intelligence en Analytics voor bedrijven maakt vandaag bekend dat HR2day, een toonaangevend bedrijf in eHRM en salarisverwerking, Birst heeft geselecteerd voor haar nieuwe gentegreerde business intelligence diensten. HR2day heeft meer dan 150 klanten in Nederland waaronder Amnesty International, CB, Fontys Hogescholen en TBI.

Infor breidt retail business in Europa uit (28-06-2016)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, heeft zijn retail business in Europa uitgebreid. Sinds CloudSuite Retail eind 2015 werd aangekondigd, heeft het bedrijf in Europa al meer dan 1500 retail- en modeklanten aan zich gebonden, waaronder Christian Louboutin, Carrefour en Schiesser.

Infor komt met nieuwe benadering voor Business Intelligence (09-06-2016)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt een nieuwe versie aan van Infor M3 Analytics. Versie 11.0 biedt business intelligence om managementinformatie te verbeteren en de besluitvorming te ondersteunen.

Pyramid Analytics leider in Customer Experience en Vendor Credibility in Desdner BI-rapport (07-06-2016)
Pyramid Analytics, leverancier van een enterprise business intelligence platform, is voor het tweede jaar op rij leider op de gebieden Customer Experience en Vendor Credibility in het 2016 Wisdom of Crowds Business Intelligence marktonderzoek, een rapport van Dresner Advisory Services.

Pyramid Analytics realiseert naadloze workflow-integratie tussen BI Office en Microsoft Power BI (25-05-2016)
Pyramid Analytics, leverancier van een enterprise business intelligence platform, heeft samen met Microsoft de productiviteitsmogelijkheden van de Power BI Desktop verenigd met zijn analytics-platform, BI Office. Met de nieuwe Publish to Pyramid Server-functionaliteit kunnen gebruikers hun rapporten en visualisaties naar een centrale repository publiceren.

Qlik introduceert Qlik Sense Enterprise 3.0 (18-05-2016)
Qlik, leider in visual analytics, kondigt een nieuwe versie van Qlik Sense aan: Qlik Sense Enterprise 3.0. Dit is een bedrijfsklare oplossing die governance-mogelijkheden combineert met de beste functionaliteiten voor het visualiseren en voorbereiden van data. Organisaties kunnen dankzij de zowel diepe en brede functionaliteiten met n platform ondersteuning bieden aan een divers scala aan BI-toepassingen.

Pyramid Analytics behaalt eerste plaats in Dresdner 2016 BI Report (09-05-2016)
Pyramid Analytics, leverancier van een enterprise business intelligence platform, heeft de eerste plaats behaald in de Collective Insights Market Study van Dresner Advisory Services. Pyramid Analytics staat met het BI Office platform bovenaan in een lijst van 22 leveranciers en wordt aangemerkt als Strongest Collaborative and Governed Business Intelligence Solution in the Industry.

Selfservice functionaliteit belangrijkste succesfactor voor Business Intelligence (02-05-2016)
Organisaties die succes willen boeken met Business Intelligence (BI-)programmas doen er goed aan om zakelijke gebruikers selfservice functionaliteiten te bieden die het besluitvormingsproces ondersteunen.

Infor implementeert bedrijfsbreed BI-Platform bij Kempinski Hotels (24-02-2016)
Infor, een leverancier van branchespecifieke applicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt vandaag aan dat Kempinski Hotels, de oudste luxe hotelketen van Europa, begonnen is met de implementatie van Infor Dynamic Enterprise Performance Management (d/EPM). De oplossing wordt in gebruik genomen door de 73 vijfsterrenhotels van de groep, verspreid over 31 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azi en gaat fungeren als een gentegreerd Business Intelligence Platform.

Iers techbedrijf Ezora gaat samenwerking aan met Ctrl voor uitrol in Nederland (12-01-2016)
Het Ierse techbedrijf Ezora, gevestigd in The Digital Hub in Dublin, heeft deze week een strategische samenwerkings- en resellerovereenkomst getekend met Ctrl B.V, het samenwerkingsplatform van Deloitte voor financile dienstverlening voor het MKB en grotere ondernemingen. Ezora is een Ierse technologiestart-up, die bedrijven voorziet van slimme cloudbased business intelligence- en analysetools.

Qlik introduceert als eerste BI-leverancier Data-as-a-Service (01-06-2015)
Qlik (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, introduceert vandaag Qlik Cloud. Dit is een reeks nieuwe cloudgebaseerde oplossingen, waaronder Qlik DataMarket. Deze Data-as-a-Service oplossing biedt organisaties online toegang tot de meest geraadpleegde databronnen wereldwijd.

Qlik maakt geavanceerde rapportage mogelijk door overname NPrinting (03-03-2015)
Qlik (NASDAQ: Qlik), leider in Data Discovery, heeft Vizubi en haar NPrinting-productlijn overgenomen. Vizubi is sinds 2013 Qlik-partner en de NPrinting-applicatie voor QlikView is marktleidend op het gebied van het opstellen, verspreiden en inroosteren van gepersonaliseerde en interactieve rapportages. NPrinting stelt organisaties in staat om visueel aantrekkelijke rapportages te maken op basis van gegevens en analyses uit QlikView.

GBNED heeft de tweede uitgave van het gratis rapport Management dashboards gepubliceerd, gericht op financials en accountants (02-03-2015)
Onderzoeksbureau GBNED heeft een nieuwe uitgave van het rapport "Management dashboards" gepubliceerd. Managementinformatie is er volop en met data analyses als onderdeel van business intelligence (BI) kunnen talloze rapporten met cijfers geproduceerd worden. Maar door vaak lijvige rapporten heen worstelen is niet efficint. Daarom krijgen management dashboards, als onderdeel van BI, steeds meer belangstelling.

Oracle optimaliseert visie voor enterprise big data (24-02-2015)
Oracle presenteert nieuwe big data-oplossingen die informatietoegang en -discovery vereenvoudigen. Klanten kunnen hun data zo snel bruikbaar en waardevol maken. Nieuwe producten omvatten: Oracle Big Data Discovery, Oracle GoldenGate for Big Data, Oracle Big Data SQL 1.1 en Oracle NoSQL Database 3.2.5.

Big data nu als thema aanwezig op Softwarepakketten.nl (15-02-2015)
Big data werd al in de zijlijn op Softwarepakketten.nl genoemd bij managementinformatie, met name in relatie tot Business Intelligence (BI), data-analyses en (management) dashboards. Vanwege de belangstelling daarvoor is Big data nu als apart thema opgenomen op genoemde website.

Nieuw rapport "Data-analyse voor de auditfunctie" met oplossingen voor interne en externe accountants en auditors (25-01-2015)
Data-analyse toepassen in de accountancy is zeker niet nieuw en wordt door auditors al decennia toegepast. Bijvoorbeeld bij controle van de jaarrekening. In de regel is dan sprake van een controle achteraf, die zelfs kan plaatsvinden ruime tijd nadat een boekjaar is afgesloten. Dat laatste is echter aan verandering onderhevig. Ondernemers, maar ook uitvragende partijen als een bank, willen steeds frequenter genformeerd worden over de financile huishouding van een onderneming.

Graydon kiest voor nieuw Oracle end-to-end informatieplatform (19-12-2014)
Graydon, bedrijfsinformatiespecialist op het gebied van Credit Management, Risk & Compliance en Marketing Informatie kiest Oracle als leverancier van een nieuw end-to-end informatieplatform, waarmee het bedrijf vooral de ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten vergemakkelijkt en faciliteert.

Loyalty Management Netherlands geeft Air Miles Programma een boost met Teradata Integrated Marketing Cloud (04-12-2014)
Teradata Corporation, het bedrijf van big data analytics en marketing applications, kondigt vandaag aan dat zij gaat samenwerken met Loyalty Management Netherlands (LMN) om het Air Miles programma, met ruim 6 miljoen deelnemers het grootste beloningsprogramma van Nederland, een nieuwe impuls te geven. LMN gaat de campagne management oplossing van Teradata gebruiken.

Oracle breidt Big Data-portfolio uit met Oracle Big Data SQL (15-07-2014)
Organisaties zijn meer dan ooit op zoek naar innovatieve manieren om een groter volume aan data te beheren vanuit meerdere bronnen. Technologien als Hadoop en NoSQL bieden specifieke manieren om big data-problemen aan te pakken. Toch kunnen ze zorgen voor datasilos, die datatoegang en -analyse bemoeilijken. Om essentile informatie uit big data te halen, moeten bedrijven hun databeheerarchitectuur veranderen in een big data-beheersysteem.


Onerzoeksbureau GBNED