Softwarepakketten.nl

Archief Onderzoek

Pakketsoort - Logistiek > Soort > Logistiek

[ 1 ] tot [ 9 ] van totaal [ 9 ] berichten

Gids ERP & Logistieke softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners (08-05-2018)
De "Gids ERP & Logistieke softwaresystemen" is gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Doelstelling van deze gids is potentiële gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.

Twee ERP onderzoeken: van zelf doen naar uitbesteden en Vlaanderen voorop in ERP gebruik (26-04-2017)
Ruim twee derde van de Nederlandse bedrijfsvestigingen maakt gebruik van een ERP-oplossing. 38 procent van de ERP-software draait op de eigen locatie. Dit percentage blijft gestaag dalen. Van de Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers geeft aan het begin van 2017 circa 64 procent aan dat men gebruik maakt van een ERP pakket.

Gratis leidraad selectie administratieve software (14-08-2016)
Onderzoeksbureau GBNED heeft gratis een uitgebreide checlist beschikbaar met selectiecriteria voor administratieve software. De leidraad bevat eigenschappen voor een groot aantal soorten van administraties.

Pakketevaluaties ERP-systemen opnieuw door IPL uitgevoerd (30-11-2012)
Uit het onlangs afgesloten ERP-onderzoek van IPL Advies bv blijkt dat de ERP-systemen qua functionaliteit steeds meer te bieden hebben en de verschillen kleiner worden. Voor toekomstige gebruikers is dat een voordeel, omdat er meer keus is. Het succes van een ERP-project wordt hierdoor nog meer bepaald door de wijze waarop uit de vele mogelijkheden de juiste keuze wordt gemaakt en hoe deze worden geïmplementeerd.

Logistiek Software Jaarboek 2011 (16-03-2011)
Meer dan ooit slagen verladers en vervoerders er in om nauwkeurig omschreven doelstellingen te realiseren bij de implementatie van software. In het digitale Software Jaarboek van Logistiek staan acht boeiende implementatietrajecten.

Service in ERP-pakket steeds beter (09-03-2006)
Softwareleveranciers slagen er steeds beter in om meer ondersteuning te geven aan servicegerichte activiteiten. Adviesbureau IPL Consultants zegt dat in een recent verschenen marktanalyse.

69 systemen voor voorraadbeheer onderzocht (23-11-2003)
In samenwerking met de VeLA (vereniging van logistiek adviseurs), deed de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de faciliteiten voor voorraadbeheersing in hedendaagse softwarepakketten. De UvA keek daarbij naar ERP pakketten en ook naar specifieke voorraadpakketten.

Onderzoek vijftal logistieke softwaresystemen (23-05-2003)
Onderzoek naar logistieke software, uitgevoerd door Mark Sebastiaan Zuurhout van de Hogeschool van Amsterdam. Onderzocht zijn systemen voor het MKB, afkomstig van Davilex, Unit 4, Exact, AccountView en Informer. Er is onderzoek gedaan naar ondermeer de functionaliteit, service en prijs.

Onderzoek Software voor Distributiebedrijven (14-03-2003)
Moderne software is goed in staat om over de grenzen van een
distributieorganisatie heen te kijken. Dit is de voornaamste conclusie van het onderzoek �software voor ketenregie� van Jeroen van den Berg Consulting in samenwerking met Koninklijk Nederlands Vervoer.


Onerzoeksbureau GBNED