Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Archief Onderzoek

[ 1 ] tot [ 29 ] van totaal [ 29 ] berichten

Terugblik en presentaties Seminar RPA en Robotic accounting op 12 oktober 2022 (12-10-2022)
Op woensdag 12 oktober 2022 heeft voor de 5e maal het "Seminar RPA en robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Met als centraal thema "Boekhoudsoftware middelgroot en de ondersteuning van robotic accounting". In hoeverre ondersteunen AFAS Profit, Exact Globe+, KING Finance, Microsoft Dynamics 365 Business Central, Oracle NetSuite, Twinfield en Visma.Net Robotic accounting.

Snel aan de slag met elektronisch factureren: checklist voor gebruikers (05-04-2022)
Elektronisch factureren in Nederland is toe aan een massale adoptie van zowel uitgaand elektronisch factureren als inkomend elektronische factuurverwerking. Doet u ook mee? Deze gids is bedoeld als handvat voor de gebruiker. Met onder andere: een eenvoudig stappenplan, uitleg over formaat en verzendkanaal en selectiecriteria E-factureren voor factuur-, boekhoud- en ERP-software.

ERP en EDI: e-factuur en e-procurement berichtstandaarden en netwerken (25-02-2022)
Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te geven in EDI e-factuur en e-procurement standaarden die in Nederland op de markt zijn om aan te sluiten op ERP-systemen, zowel nationaal als internationaal. Het gaat dan om: 1) berichtstandaarden en 2) Netwerken.

De complete gids Elektronisch factureren 2021 (27-02-2021)
Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. Met een uitgebreide specifieke van tientallen oplossingen.

APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (27-09-2019)
Steeds meer softwareleveranciers die zich met hun apps (softwaresystemen) richten op de cloud maken gebruik van APIs om deel uit te maken van een uitgebreid (oneindig) ECO-systeem dat gebruikers in staat stelt al hun bedrijfs-processen verregaand te automatiseren. Deze uitgave is bedoeld om inzicht te geven in ontwikkelingen, veelgebruikte begrippen, softwarepakketten en het gebruik van APIs en aandachtspunten bij een API.

Gids ERP & Logistieke softwaresystemen, gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners (08-05-2018)
De "Gids ERP & Logistieke softwaresystemen" is gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners". Doelstelling van deze gids is potentiele gebruikers van ERP & Logistieke softwaresystemen een handvat te bieden bij de selectie van dergelijke software, inzicht te bieden relevante ontwikkelingen en visie.

ERP Systemen voor Productie en Groothandel 2017 (10-08-2017)
IPL Advies heeft recent het rapport “ERP Systemen voor Productie en Groothandel 2017” gepubliceerd. De adviseurs van IPL hebben meer dan 30 ERP Systemen onderzocht op basis van meer dan 3500 functionele criteria. Het rapport telt 250 pagina’s met een schat aan informatie over ERP, ERP-selectie, ERP-leveranciers en hun systemen.

Twee ERP onderzoeken: van zelf doen naar uitbesteden en Vlaanderen voorop in ERP gebruik (26-04-2017)
Ruim twee derde van de Nederlandse bedrijfsvestigingen maakt gebruik van een ERP-oplossing. 38 procent van de ERP-software draait op de eigen locatie. Dit percentage blijft gestaag dalen. Van de Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers geeft aan het begin van 2017 circa 64 procent aan dat men gebruik maakt van een ERP pakket.

SAP voorop in markt voor CRM- en ERP-oplossingen (01-10-2015)
SAP is nog steeds de grootste partij in CRM-oplossingen bij bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers. Ongeveer een kwart van de CRM-installaties is van SAP. Op de tweede plaats staat Microsoft, goed voor ruim 16 procent van de CRM-oplossingen. Salesforce sluit de top 3, maar wordt op de voet gevolgd door Oracle. Een opmerkelijk groot aandeel van de CRM-oplossingen wordt gevormd door maatwerk, hoewel dit wel een procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar.

ERP Evaluatie Rapport 2015 (21-09-2015)
Een onmisbaar naslagwerk voor wie geïnteresseerd in de actuele ontwikkelingen rond ERP-systemen, vanuit een onafhankelijk perspectief. U vindt actuele informatie over een 25-tal ERP-systemen op de Nederlandse markt. Het rapport voor 2015 is in augustus 2015 uitgebracht.

Cloud Barometer Exact: Opzetten internetstrategie een van grootste uitdagingen handelsbedrijven (10-07-2015)
Maar liefst 35 procent van de Nederlandse handelsbedrijven ziet het opzetten van een goede internetstrategie als een van hun grootste branchespecifieke uitdagingen. Het internationale gemiddelde ligt met 26 procent beduidend lager. Dat blijkt uit de Cloud Barometer 2015, een jaarlijks onderzoek in opdracht van Exact en KPN, dat dit jaar voor het eerst internationaal werd uitgevoerd. Andere landen die in het onderzoek zijn meegenomen zijn Groot-Brittannië, de VS, België, Duitsland en Frankrijk.

Van clieop naar SEPA: gevolgen voor software en administratie: gratis rapport (01-08-2013)
Onderzoeksbureau GBNED heeft een uitgebreid rapport samengesteld over de overgang naar SEPA. Dit rapport geeft inzicht in: de verschillende betalingsinstrumenten en de gevolgen van SEPA, informatie per bank, IBAN en BIC, gevolgen voor administratiesystemen en openstaande- en aandachtspunten.

Activity Based Costing (ABC): uw verborgen kosten ontdekken (13-03-2013)
Herinnert u zich activity based costing nog, oftewel ABC? Als dit onderwerp nieuw voor u is: ABC is een manier om de kosten van een product of dienst te bepalen, gebaseerd op de resources die zijn gebruikt voor de operationele activiteiten.

Capgemini Consulting onderzoek naar SRM functionaliteit (08-01-2013)
Capgemini Consulting heeft het Supplier Relationship Management (SRM) Research gepubliceerd. Het SRM onderzoek is een van de meest prominente publicaties op het gebied van supplier relationship management software, d.w.z. de software die wordt gebruikt voor de inkoop van goederen en diensten. Uit het onderzoek blijkt dat de markt voor SRM nog steeds groeit en investeert in SRM applicaties.

Pakketevaluaties ERP-systemen opnieuw door IPL uitgevoerd (30-11-2012)
Uit het onlangs afgesloten ERP-onderzoek van IPL Advies bv blijkt dat de ERP-systemen qua functionaliteit steeds meer te bieden hebben en de verschillen kleiner worden. Voor toekomstige gebruikers is dat een voordeel, omdat er meer keus is. Het succes van een ERP-project wordt hierdoor nog meer bepaald door de wijze waarop uit de vele mogelijkheden de juiste keuze wordt gemaakt en hoe deze worden geïmplementeerd.

Rapport: cloud computing: overheden moeten overstappen naar on-demand software (28-12-2011)
Overheidsorganisaties staan onder enorme druk om radicale wijzigingen aan te brengen in hun structuren, werkwijzen en systemen, door bezuinigingen en veranderende wet- en regelgeving. Dat heeft grote gevolgen voor de prioriteiten die ze stellen in de aanschaf van nieuwe software.

Blog artikel: Social media en ERP, een overzicht (21-11-2011)
ERP en sociale media, het lijken twee werelden die niet te verenigen zijn. De saaie, grijze, ERP software die nodig is om de bedrijfsvoering van een bedrijf te administreren tegenover de sociale media in vele verschillende hippe verschijningsvormen. De tegenpolen zullen zich echter moeten gaan verenigen omdat "de nieuwe werknemer" andere verwachtingen heeft van software.

Blog artikel: 7 valkuilen in ERP selectie (11-09-2011)
Vele advies-bedrijven verdienen hun geld met het selecteren van ERP systemen en er zijn minstens zoveel boeken geschreven over hoe het aan te pakken. Als je google-t zul je dagen kunnen slijten met het lezen van weer een lijst met aandachtspunten voor selectie of de top 10 faalfactoren van een ERP implementatie. Toch denk ik dat ik daar nog wat aan toe kan voegen.

Blog artikel: Sociale Media als ERP (05-09-2011)
De laatste tijd verschijnen er steeds meer berichten over de invloed van sociale media op ERP systemen. Er wordt dan kortweg gesproken over sERP oftewel social Enterprise Resource Planning.

Logistiek Software Jaarboek 2011 (16-03-2011)
Meer dan ooit slagen verladers en vervoerders er in om nauwkeurig omschreven doelstellingen te realiseren bij de implementatie van software. In het digitale Software Jaarboek van Logistiek staan acht boeiende implementatietrajecten.

GRATIS onderzoeksrapport: boekhoudsoftware en assurance (28-12-2010)
Als we het begrip 'Assurance' vertalen op het gebied van economie en handel komen we op 'mate van betrouwbaarheid' en 'zekerheid'. Bij een boekhouding gaat het er dan om welke mate van betrouwbaarheid ontleend kan worden aan de boekhouding en welke zekerheid dit oplevert.

Capgemini Consulting heeft het Supplier Relationship Management (SRM) Research gepubliceerd (21-12-2010)
Capgemini Consulting onderzoek naar SRM functionaliteit: Hoewel rijk en gevarieerd, er blijft ruimte voor verbetering. Het SRM onderzoek is een van de meest prominente publicaties op het gebied van supplier relationship management software, d.w.z. de software die wordt gebruikt voor de inkoop van goederen en diensten.

8 Innovaties in financiele boekhoudsoftware (19-11-2010)
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van financiële boekhoudsoftware en in hoeverre zijn Nederlandse leveranciers up to date? Deze vraag stond centraal in een grootschalig onderzoek naar innovaties in boekhoudsoftware.

Systeemwijzigingen grote ERP-aanbieders kosten onnodig veel tijd (26-03-2010)
Gebruikers van de grote ERP-systemen zijn onnodig veel tijd kwijt aan het doorvoeren van wijzigingen aan deze systemen. Dat blijkt uit een onderzoek van CFO research; zowel kleine als grote wijzigingen nemen veel tijd en moeite in beslag en brengen hierdoor veel kosten met zich mee.

WebSolutions QX: de nummer 1 in PSO/ERP systemen (28-05-2008)
Op initiatief van ICT adviesorganisatie PSOPartners is de voorjaarseditie van de PSO Infokit gerealiseerd. Deze kit is specifiek bedoeld voor project- en serviceorganisaties en helpt hen ondermeer bij het opstellen van een longlist van mogelijk geschikte oplossingen.

Resultaten ERP-evaluatie 2006/2007 van IPL Consultants beschikbaar (07-05-2007)
IPL Consultants B.V. evalueert sinds 1991 ERP-systemen. De ERP-evaluatieronde 2006/2007 is in april afgerond. Meer dan 40 ERP-systeem zijn onder de loep genomen door middel van een uitgebreide vragenlijst en validatiebezoeken.

Ontevredenheid over hoge kosten ERP (25-01-2007)
Zeventig procent van de IT- en businessmanagers voelt zich gevangen in een oneindige ERP-kostencyclus. Dit blijkt uit een onderzoek van Technology Evaluation Centers (TEC) onder 870 IT- en businessmanagers in 83 landen in opdracht van Unit 4 Agresso.

ERP-software voor de foodsector (10-01-2007)
Welke ERP-oplossingen en leveranciers bestaan er voor de foodsector? Capgemini heeft recent de ontwikkelingen van ERP-software in deze markt onderzocht. Roel Delnooz en Peter Tielemans, beiden adviseur bij Capgemini, gaan in op de belangrijkste conclusies van het onderzoek.

Service in ERP-pakket steeds beter (09-03-2006)
Softwareleveranciers slagen er steeds beter in om meer ondersteuning te geven aan servicegerichte activiteiten. Adviesbureau IPL Consultants zegt dat in een recent verschenen marktanalyse.


Onerzoeksbureau GBNED