Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Branche - Bouw- en Installatiebedrijven > Branche > Bouw en installatie

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 112 ] berichten

Unit4 Wholesale overgenomen door Kerridge Commercial Systems (14-07-2020)
Kerridge Commercial Systems (KCS), leverancier van ERP-software, diensten en supportoplossingen voor groothandel-, distributie-, verhuur- en installatieklanten wereldwijd, heeft vandaag aangekondigd dat het Unit4 Wholesale in Nederland heeft overgenomen.

Infor CloudSuite Financials & Supply Management nu beschikbaar in de Benelux (29-06-2020)
Infor, leverancier van branchespecifieke cloudsoftware, kondigt aan dat Infor CloudSuite Financials & Supply Management nu leverbaar is in Europa. Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn de eerste Europese landen waar de oplossing beschikbaar is.

MUIS Software realiseert NOW-rapport (12-05-2020)
MUIS Software stelt in iMUIS Online het NOW-rapport beschikbaar. Het NOW-rapport (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)) berekent de verwachte NOW-subsidie uit aan de hand van jouw financiële situatie.

Asperion: betalingen aan leveranciers met een G-Rekening nu automatisch gesplitst (25-04-2020)
Ondernemers die gebruik maken van uitzendkrachten of andere vormen van ingehuurd personeel hebben vaak te maken met een G-Rekening. De ontvangen facturen voor de inhuur van personeel moeten veelal worden voldaan op 2 verschillende rekeningen. Een percentage van het factuurbedrag moet dan naar de G-rekening worden overgemaakt.

Partnerschap BCT en RIB Software brengt geautomatiseerde factuurwerking en ERP samen in de cloud (02-03-2020)
BCT, specialist in Enterprise Information Management, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met RIB Software, een van oorsprong Duitse leverancier van cloud-oplossingen voor de bouwsector. Dit houdt in dat RIB Software zijn technologieplatform uitbreidt met de cloudgebaseerde capture-oplossing van BCT voor het eenvoudig verwerken van facturen.

Materieelmanager wordt Tooltagger (15-02-2020)
Gereedschapsbeheer software Materieelmanager kent sinds begin 2020 een opvolger. Tooltagger.com is een Software as a Service (SaaS) applicatie. Hierdoor heb je met een vast laag maandtarief de beschikking over de volledige software én werk je altijd in de nieuwste versie. Tooltagger schittert in eenvoud.

VanMeijel organiseert Next 2019: digitaal bouwen met de nieuwe generatie (15-10-2019)
Nieuwe technologieën leiden tot veel mogelijkheden om de bouw vooruit te helpen. Met behulp van nieuwe toepassingen kan iedereen binnen een bouworganisatie digitaal gaan werken. Het is tijd voor de volgende generatie. Met die insteek organiseert VanMeijel Next 2019, op dinsdag 12 november in Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

SPIE Nederland kiest voor cloud-ERP-oplossing van IFS (10-09-2019)
SPIE Nederland, de Nederlandse dochteronderneming van het Franse SPIE Group, heeft gekozen voor IFS Applications™ en IFS Planning and Scheduling Optimization™ van IFS. Met de aanschaf beoogt het concern de bedrijfsvoering efficiënter te maken, marges te verbeteren en overnames sneller te integreren.

Leerlingen ROC Gilde Opleidingen gaan calculeren met ActoCalculatie (21-07-2019)
De leerlingen van het regionale opleidingscentrum (ROC) Gilde uit Roermond gaan in het nieuwe schooljaar calculeren met ActoCalculatie. De jonge vakmensen leren op deze manier werken met praktijkgerichte software die ook bij toekomstige werkgevers veelvuldig gebruikt wordt.

Exact breidt aanwezigheid in de bouwsector uit met de overname van bouw7 (05-06-2019)
De bouwsector is de op twee na grootste sector van Nederland en groeit hard. Wat automatisering betreft blijven bouwbedrijven achter op ondernemingen uit andere sectoren. Velen werken nog met oudere on-premise systemen die beperkt zijn in functies en integratie-opties. Door de dertig jaar ervaring in de bouwsector ziet Exact veel mogelijkheden om bouwondernemingen te ondersteunen met innovatieve cloud-software.

Vastgoedbeheerder lanceert vastgoedsoftware (13-05-2019)
Oprichter Mark van Kan heeft jarenlange ervaring in het (technisch) beheer van vastgoed. Hiermee zijn ook onlosmakelijk storingsmeldingen verbonden. Uit frustratie over de verschillende en foutgevoelige wijze waarop deze terecht kwamen bij zijn beheerbedrijf heeft hij S1MONE ontwikkeld, een communicatietool ter ondersteuning van (technisch) beheer met het doel een reparatie efficiënt af te handelen.

Softwareleverancier AFAS groeit met 28 procent in de bouw (05-03-2019)
AFAS Software zag het aantal klanten in de bouwsector in 2018 toenemen met 28 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het tekort aan medewerkers dwingt bouwbedrijven om processen te automatiseren. Door gebruik te maken van geïntegreerde digitaliseringsoplossingen werken zij efficiënter, waardoor zij veel tijd en geld besparen.

Bouw7 nu ook gecertificeerd Twinfield-partner (24-01-2019)
Onze partner bouw7 is nu ook gecertificeerd Twinfield-partner. Dankzij de koppeling tussen bouw7 en Twinfield kun je als accountant alle projectgegevens geautomatiseerd laten overzetten in Twinfield. Al je relaties, administraties en btw-codes zijn zichtbaar in de bouw7-applicatie en je volledige projectadministratie in Twinfield.

Dura Vermeer en HAL24K werken samen aan smart infrastructure (20-12-2018)
Als onderdeel van zijn versterkte inzet op het gebied van digitalisering en duurzaamheid, doet bouwbedrijf Dura Vermeer een strategische investering in data intelligence scale-up HAL24K. De bedrijven gaan een partnership aan om samen complexe, infrastructurele asset- en mobiliteits-vraagstukken op te lossen.

AGP Business Software gaat verder onder de vlag van Kerridge Commercial Systems (10-12-2018)
AGP Business Software, leverancier van ERP-software voor diverse branches, gaat vanaf december 2018 verder onder de vlag van Kerridge Commercial Systems, leverancier van geavanceerde, volledig geïntegreerde bedrijfsoplossingen voor bedrijven actief op het gebied van groothandel, verhuur, projecten en installatie.

Next 2018: transformeren naar digitaal bouwen op 13 november 2018 (27-09-2018)
Digitalisering zet de wereld op zijn kop. Ook die van de bouw. Het intensief toepassen van de vele nieuwe mogelijkheden die technologie biedt, oftewel digitaal bouwen, is belangrijker dan ooit. Maar hoe kun je succesvol digitaal bouwen? Dat laat VanMeijel zien tijdens Next 2018, het evenement op dinsdag 13 november in theater 't Voorhuys Emmeloord.

AFAS Software heeft het aantal klanten afgelopen jaar zien toenemen (17-01-2018)
AFAS Software heeft het aantal klanten afgelopen jaar zien toenemen. Onder andere bedrijven als VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling, Accon AVM, Boni Supermarkten, Evides en Timing Personeelsdiensten hebben het afgelopen jaar gekozen voor de software van AFAS.

Blue10 en Exact werken samen aan automatische verwerking van inkoopfacturen (14-11-2017)
Blue10 en Exact hebben een koppeling gemaakt tussen de bedrijfssoftware Exact Online en de software van Blue10 voor het automatisch verwerken van inkoopfacturen. De koppeling is specifiek ontwikkeld voor de Exact Online modules Handel, Productie en Zakelijke Dienstverlening.

WerkbonApp en King Business Software slaan handen ineen (09-11-2017)
WerkbonApp en King slaan de handen ineen. Deze samenwerking resulteert in een optimale koppeling tussen beide software-pakketten.

Verhoog efficiency door koppeling met webshops (25-10-2017)
Het online winkelen heeft een enorme vlucht genomen, niet alleen privé, maar ook zakelijk. Ook de technische groothandels en leveranciers bieden deze onlinemogelijkheid. Via hun website of speciale webshop kun je makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen.

Op weg naar digitaal bouwen tijdens Next 2017 (04-10-2017)
Digitaal bouwen: dé grote uitdaging voor bouwbedrijven vandaag de dag. Nieuwe technologieën en toepassingen zorgen voor ongekende mogelijkheden. Bestaande manieren van werken en denken zullen hierdoor ingrijpend veranderen. Hoe kunnen organisaties succesvol stappen zetten naar digitaal bouwen? Dat laat VanMeijel zien tijdens Next 2017, het event op dinsdag 14 november in theater 't Voorhuys Emmeloord.

HSO heeft primeur met nieuwe Dynamics field service-software (27-09-2017)
Microsoft Solution Integrator HSO kondigt een uitbreiding op de bestaande Dynamics 365 field service-software van Microsoft aan. Dynamics Software, ontwikkelaar van Microsoft Dynamics 365 applicaties en onderdeel van de HSO Groep, is de eerste wereldwijd die een dergelijke field service-applicatie lanceert. De oplossing stelt organisaties in staat om het field service-proces van A tot Z te ondersteunen.

CTB organiseert Office 365 kennismiddag (12-09-2017)
CTB xRM, Microsoft- en kennispartner voor organisaties in de techniek, bouw en offshore, signaleert dat er veel organisaties zijn die de mogelijkheden van Office 365 onvoldoende benutten, terwijl zij hier wel voor betalen. Daarom organiseert CTB op 9 november 2017 bij Radio Kootwijk een inspirerende kennismiddag waarin deelnemers productiever leren samenwerken en kennis delen met Office 365.

Visma Software lanceert Visma.net Project Accounting (07-09-2017)
Visma Software breidt zijn cloudoplossingen verder uit met Visma.net Project Accounting. Deze flexibele software helpt grotere organisaties projecten vergaand te automatiseren en financieel optimaal te beheren. Van projectbezetting tot urenregistratie en van begroting tot betaling: Visma.net Project Accounting biedt realtime inzicht in alle projectdetails en de financiële administratie.

Croonwolter&dros kiest opnieuw voor ICT-gemak met een vijfjarig all-in-contract met Acto (04-07-2017)
Na de fusie van Croon en Wolter & Dros per 1 januari 2017 heeft de nieuw ontstane organisatie, Croonwolter&dros, wederom gekozen voor de software en uitgebreide dienstverlening van Acto Informatisering. De beide organisaties hadden ieder hun eigen specifieke all-in-contract met Acto. Vanwege de fusie zijn deze opengebroken, met als uitkomst een nieuw all-in-contract.

Snel en foutloos bestellen met webservice Ketenstandaard Bouw en Installatie (27-06-2017)
Vanuit de Ketenstandaard zijn al enige tijd nieuwe XML-berichten voor de bouw en installatiebranche gedefinieerd voor (klad-)order, orderbevestiging, verzendbericht (pakbon) en factuur gedefinieerd in een zogenaamd INSBOU-formaat.

MainPlus realiseert samen met ITvisors nieuwe Mendix-applicatie voor woningonderhoud (06-04-2017)
MainPlus heeft samen met IT-bedrijf ITvisors, een nieuwe Mendix-applicatie (MainFlow) gerealiseerd ter ondersteuning van de volledige dienstverlening. MainPlus regisseert al het niet-planmatige onderhoud voor woningen en belooft vastgoedeigenaren een kostenbesparing van 20 procent op het dagelijks onderhoud.

Meer inzicht en overzicht in de bouw met behulp van software (26-01-2017)
Door het digitaliseren van de bouw (uitvoerings) processen krijgt men beter inzicht en overzicht. Het verloop van het proces realtime bewaken en sneller oorzaken van trends en verspillingen ontdekken en op die manier het uitvoeringsproces optimaliseren.

Spindler Installatietechniek kiest voor toekomstbestendige oplossing van Acto (02-01-2017)
Spindler Installatietechniek is een 'totaalinstallateur' die actief is in de woningbouw en utiliteit, zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovatie. Het bedrijf zocht een nieuwe, bedrijfsbrede, software-oplossing en vond deze bij Acto. "Ons huidige systeem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

Acto software is UBL-Ready (29-11-2016)
Acto Informatisering mag vanaf vandaag het label UBL Ready op zijn ERP-oplossingen plakken. UBL Ready bevordert via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen en dat ze dat richting hun klanten of leveranciers zichtbaar kunnen maken.

Etro Vastgoed heeft Service en Onderhoud prima voor elkaar (03-11-2016)
Wanneer de huidige bouwsoftware niet meer aansluit bij de dagelijkse processen, besluit Etro Vastgoedzorg dat het tijd wordt voor een oplossing die wél klaar is voor de toekomst. Etro gaat werken met BouwVision, innovatieve software voor de bouw die volledig aansluit bij de dagelijkse praktijk op het gebied van Service en Onderhoud.

Doorbraak elektronische communicatie bij onderhoud: winst voor hele keten! (25-10-2016)
Ketenstandaard, KOVON en VERA organiseren op woensdag 23 november a.s. een voorlichtingsbijeenkomst met als titel: Doorbraak elektronische communicatie bij onderhoud: winst voor de hele keten. Vastgoedbeheerders en comakers treffen elkaar.

Vooruitstrevende aannemers aan het woord over digitaal bouwen tijdens Next 2016 (25-10-2016)
Digitaal bouwen gaat de komende jaren sneller dan ooit veranderen. Vele werkzaamheden waar nu nog handwerk aan te past komt, zullen over een paar jaar volledig geautomatiseerd zijn. Next 2016 helpt je op weg in deze digitale transformatie. Tijdens dit evenement komen dit jaar maar liefst vier aannemers aan het woord die voorop lopen in dit nieuwe tijdperk.

Acto en Thinkwise starten strategische samenwerking voor next generation ERP-software (13-09-2016)
Acto Informatisering, marktleider in ERP-informatiesystemen in de bouw- en installatiebranche en softwarehuis Thinkwise hebben een strategische partnerovereenkomst getekend. Acto gaat het Thinkwise-platform inzetten voor de ontwikkeling en beheer van hun branche-specifieke software.

Bouwbedrijven werken samen voor optimaal gebruik van software (19-07-2016)
Om meer betrokken te zijn bij de ontwikkelingen van bouwautomatiseerder VanMeijel, is een gebruikersgroep van enkele gerenommeerde Vlaamse bedrijven opgericht. Op 27 juni vond de eerste bijeenkomst plaats bij Wyckaert.

Comfort Partners gaat zijn bedrijfsprocessen uitrusten met de uitgebreide service- en projectmanagement-oplossing van Acto (11-07-2016)
Comfort Partners gaat zijn bedrijfsprocessen uitrusten met de uitgebreide service- en projectmanagement-oplossing van Acto. Hiervoor tekenden Erwin Berendsen, directeur Comfort Partners, en William Zegers, directeur van Acto Informatisering, eind mei de samenwerkingsovereenkomst.

Slimmer samenwerken met Serviceportaal van Acto (07-03-2016)
Heldere, juiste en tijdige communicatie is essentieel bij het onderhouden van een goede relatie met uw klant. Het Acto | Serviceportaal op basis van Microsoft SharePoint, geeft uw klant inzicht en overzicht in de status van de storingen, het servicecontract en de afgesproken prestaties (KPI's).

Projectbewaking in de grip dankzij integratie ITmobile en Acto (26-02-2016)
Bedrijven met veel verschillende projecten en /of servicecontracten hoef je niet uit te leggen wat de integratie van de projectplanning en geautomatiseerde urenregistratie van ITmobile met het ERP-systeem van Acto in de dagelijkse praktijk oplevert. Bedrijven als Guts Installatie¬techniek, IBK en Fri-Jado hebben met deze oplossing hun project¬management, projectplanning, urenbewaking en facturatie van projecten dagelijks op orde.

VanMeijel introduceert cloud platform Metacom Online (10-02-2016)
Metacom Online is het nieuwe cloud platform van VanMeijel dat speciaal is toegespitst op de bouw. Met de eerste module van Metacom Online, genaamd BizzStream, zijn zaken zoals urenregistratie, meerwerk, werkbonnen, kwaliteitsformulieren en inkoopprocessen eenvoudig zelf te digitaliseren en mobiel beschikbaar te maken.

Kredietbewaking Bouw wapent zich tegen wanbetalers met nieuwe software van Thinkwise (02-02-2016)
Thinkwise heeft het bestaande Debiteuren Informatie Systeem (DIS) van Kredietbewaking Bouw (KbB) gemoderniseerd. Het Kredietbewaking Bouw Debiteuren Informatie Systeem bevat informatie en betalingservaringen van meer dan 180.000 bouwgerelateerde bedrijven. Dagelijks wordt de data up to date gehouden. Ook bevat DIS alle gegevens van de Kamer van Koophandel.

Convoi Electrical & Automation heeft gekozen om te gaan werken met de calculatie-oplossing van Acto Informatisering (19-01-2016)
Convoi, met zijn hoofdvestiging in Maastricht-Airport en meerdere vestigingen in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Slowakije en India, heeft circa 80 medewerkers van Imtech overgenomen en was op zoek naar een vervanging voor de huidige calculatiesoftware.

Update eerste onderzoek naar e-Procurement software leveranciers in de Benelux van start (11-01-2016)
Op 8 januari 2016 is E-proQure, onafhankelijk kenniscentrum voor e-Procurement, een update van het onderzoek marktverkenning gestart naar leveranciers van inkoopsoftware oplossingen die op de Benelux markt opereren. Na enkele updates van het sinds eind 2012 uitgebrachte onderzoek, komt E-proQure nu met een tweede, gratis versie.

Van Wijlen zet volgende stap en kiest voor de oplossing van Acto (07-07-2015)
Van Wijlen Duurzame Installatietechniek heeft gekozen om te gaan werken met de software van Acto, hiervoor tekenden beide partijen op 25 juni 2015 een samenwerkingsovereenkomst. Met deze keuze zet Van Wijlen een volgende stap in de verdere professionalisering en procesoptimalisatie.

De Romein Groep investeert in verdere groei en kiest voor Metacom (29-06-2015)
De afgelopen jaren is De Romein Groep hard gegroeid in het ontwerpen en realiseren van projecten in de GWW, leidingbouw en logistieke dienstverlening. Naast de vele projecten in Nederland, is De Romein Groep internationaal actief in landen als België en Duitsland. Om de groeiambities verder te realiseren wil de Romein een professionaliseringsslag maken op het gebied van automatisering. Om dit te bereiken is besloten om organisatiebreed te gaan werken met Metacom.

Kwaliteit van processen eenvoudig verbeteren (01-06-2015)
In de maakindustrie is SPC een belangrijke methodiek om de kwaliteit van het productieproces te beoordelen. SPC staat voor statistische procescontrole en geeft inzicht in welke mate het proces onder controle is. De eerste en belangrijkste stap bij SPC is het vastleggen van wat er gemeten moet worden en het registreren van de meetresultaten.

Prognotice maakt van uw BIM-model een Meerjaren onderhoudsplan (MJOP) (14-04-2015)
Een BIM-model omzetten in een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) is een tijdrovende klus. Toch wordt het steeds vaker geëist door uw opdrachtgevers. Prognotice, de toonaangevende partij op gebied van software voor meerjaren onderhoudsplannen, heeft hiervoor speciaal een dienst ontwikkeld, voor architecten, bouwers en installateurs.

Acto lanceert app voor digitale formulieren (04-03-2015)
Acto Informatisering lanceert de Formulieren App, een app voor het maken en werken met digitale formulieren. De app is speciaal voor de bouw- en installatiebranche ontwikkeld en is vanaf vandaag via de verschillende app-stores te downloaden. Nooit meer onduidelijke of half ingevulde bonnen, maar alles digitaal, dus overal beschikbaar.

Welke bedrijven werken al mee aan de adoptie van e-factureren via UBL? (26-02-2015)
Nu in steeds meer landen UBL als standaard berichtformaat wordt gebruikt om elektronische factureren uit te wisselen, lijkt een echte doorbraak van elektronisch factureren op basis van UBL niets meer in de weg te staan. Deze oproep is onderdeel van het UBL Ketentest programma, dat een duwtje in de rug geeft aan bedrijven die kunnen en willen e-factureren op basis van UBL.

VanMeijel introduceert Metacom apps (19-02-2015)
De snelheid waarmee projectgegevens voor handen moeten zijn in het bouwproces neemt als maar toe en lijkt niet te stoppen. Eerder was het voldoende als de benodigde gegevens enkel beschikbaar waren op kantoor, in het ERP systeem. Tegenwoordig willen we meer: op elk gewenst moment én apparaat willen we vele soorten gegevens kunnen raadplegen, goedkeuren of bewerken. Dit is precies wat mogelijk is met Metacom apps.

TBI Holdings b.v. kiest voor HR2day (12-02-2015)
Leo Pruis, CFO van TBI Holdings B.V. en Andy Verstelle, directeur van HR2day hebben een meerjarige dienstverleningsovereenkomst ondertekend. In de zomer van 2014 besloot TBI de verschillende HR- en salarissystemen bij de divisies TBI Bouw en TBI Infra te vervangen door één geïntegreerd systeem: HR2day.


Onerzoeksbureau GBNED