Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

OpenSource > OpenSource

[ 1 ] tot [ 17 ] van totaal [ 17] berichten

Reddconnect en Stelder Verspeek Software samen verder in ALPIEK (28-02-2018)
Sinds 1 februari hebben de Odoo partners Stelder Verspeek Software BV en Reddconnect BV hun activiteiten op het gebied van Odoo samengevoegd in een nieuw bedrijf, Alpiek bv.

Ondertekensoftware voor accountants gratis beschikbaar gesteld (07-09-2017)
Vanaf 1 januari 2018 moeten de meeste middelgrote ondernemingen hun publicatiestukken digitaal deponeren in het handelsregister. Deze deponering gaat vergezeld met een eveneens digitale accountantsverklaring en handtekening. Voor het zetten van deze handtekening heeft OpenSBR gratis software ter beschikking gesteld.

OpenSource Boekhoudpakket Odoo rond Financiele Audit succesvol af: (19-05-2015)
De standaard is gezet voor het OpenSource ERP pakket Odoo. Met de variant Odoo Blocks by Onestein zijn middels een COS 4400 audit door Grant Thornton de financile en boekhoudkundige functionaliteiten onder een vergrootglas gelegd en is deze met succes doorlopen. Vanaf nu kunnen bedrijven eindelijk betrouwbaar hun complete boekhouding voeren in OpenSource software.

Specsavers leunt op Red Hat voor het verwezenlijken van haar visie op opensourcetechnologie (09-07-2014)
Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt aan dat Specsavers, de grootste private opticienketen ter wereld, gaat werken met Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Satellite en Red Hat JBoss Fuse. De oplossingen geven Specsavers een betrouwbaar en stabiel platform voor bedrijfskritische applicaties voor haar wereldwijde netwerk van 1500 winkels, haar supply chain en datacenters in Guernsey, Denemarken en Australi.

SURFnet en Kennisnet kondigen MediaMosa Foundation aan (08-01-2013)
De open source software MediaMosa, die is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen SURFnet en Stichting Kennisnet, gaat verder als zelfstandige stichting onder de naam MediaMosa Foundation.

Toonaangevende technologiebedrijven ondersteunen OpenStack Foundation (16-04-2012)
Negentien toonaangevende bedrijven kondigen hun plannen aan om Platinum of Gold lid te worden van de OpenStack Foundation, een onafhankelijke en strategische thuisbasis voor OpenStack, het open source cloud besturingssysteem.

Supermarktketen PLUS kiest voor Red Hat en Zarafa communicatieplatform (30-03-2012)
Red Hat Enterprise Linux en Zarafas Open Messaging Platform verbeteren beschikbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

Een portal voor open source oplossingen gericht op online marketing (19-09-2011)
Q4group lanceert een portal waar alle relevante open source oplossingen gericht op online marketing toepassingen overzichtelijk worden gepresenteerd.

Red Hat breidt wereldwijde samenwerking met Amazon en SAP uit (14-09-2011)
Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, maakt vandaag bekend dat het de oplossingen van SAP die draaien op Red Hat Enterprise Linux via de Elastic Compute Cloud (EC2) van Amazon gaat ondersteunen. Daarnaast is vanaf vandaag Red Hat Enterprise Linux 6 support beschikbaar voor SAP Business Applicaties.

Open Virtualization Alliance vergaart sterk deelnemersveld met 65 nieuwe leden (29-06-2011)
De Open Virtualization Alliance, een consortium dat zich inzet voor de adoptie van open virtualisatietechnologien, waaronder Kernel-based Virtual Machine (KVM), kondigt vandaag de deelname aan van 65 nieuwe leden. Hiermee realiseerde het consortium, sinds de oprichting een maand geleden, bijna een vertienvoudiging van het aantal leden.

Red Hat komt met Platform-as-a-Service Cloud voor opensourceontwikkelaars (05-05-2011)
Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, introduceert vandaag OpenShift, een Platform-as-a-Service (PaaS) voor ontwikkelaars die op open source bouwen. Red Hat OpenShift herdefinieert de PaaS-markt door ontwikkelaars keuze te bieden in programmeertalen, frameworks en clouds om hun applicaties te bouwen, testen, laten draaien en beheren.

Red Hat Cloud helpt klanten Infrastructure-as-a-Service clouds te bouwen met HP Matrix en Services (05-05-2011)
Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, kondigt vandaag Red Hat Cloud, HP Edition aan. Een priv-cloud reference architecture die cloudoplossingen van Red Hat combineert met HP CloudSystem, HP Cloud Maps en technologiediensten. Hierdoor kunnen klanten Infrastructure-as-a-Service (IaaS) clouds bouwen.

Red Hat's JBoss Enterprise SOA Platform 5.1 voorzien van datavirtualisatieoplossing (10-03-2011)
Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van het JBoss Enterprise SOA Platform 5.1 dat nieuwe toevoegingen voor de integratie van datadiensten bevat.

XBRL: zonder verplichtstelling dure grap (05-11-2010)
Een interessante vraag is of softwareleveranciers XBRL-functionaliteit in rekening kunnen brengen als XBRL, als onderdeel van het Nederlandse SBR-programma, verplicht wordt gesteld in financile rapportagestromen aan overheden als Kamers van Koophandel, het CBS en de Belastingdienst?

Politie Nederland gaat voor open source en Red Hat services (07-10-2009)
Red Hat, Inc. (NYSE:RHT), marktleider in opensourceoplossingen, maakt vandaag bekend dat de ‘voorziening tot samenwerking Politie Nederland’ (vtsPN) Red Hat Enterprise Linux 5 (RHEL 5) en Red Hat Network (RHN) Satellite Server heeft geselecteerd om het uitrollen en beheren van de Linux systemen makkelijker, sneller en meer schaalbaar te maken.

Afas, Exact en Unit 4 Agresso tegen open-sourcebeleid EZ (20-07-2009)
De directeuren van drie Nederlandse softwarebedrijven keren zich tegen het programma Nederland Open in verbinding. Dat doen ze in een opiniestuk in het Financieele Dagblad van vrijdag 17 juli onder de titel: EZ heeft blinde vlek voor levendige software-industrie. Aldus een bericht in de Automatiseringsgids.

SURF en Kennisnet presenteren Nederlandse vertaling van ‘Producing Open Source Software’ (16-07-2009)
Het boek ‘Producing Open Source Software’ van de Amerikaanse Open Source-deskundige Karl Fogel is nu ook in het Nederlands beschikbaar, voorzien van een voorwoord door staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. SURF en Kennisnet hebben de vertaling, met de titel ‘Open Source-software produceren’, financieel mogelijk gemaakt.


Onerzoeksbureau GBNED