Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Archief Onderzoek

Branche - Detailhandel > Branche > Detailhandel & Horeca

[ 1 ] tot [ 12 ] van totaal [ 12 ] berichten

Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (14-01-2022)
Online betalingen kent al een aantal jaren een opmars die nog wel even zal aanhouden. Innovaties als cloud computing, e-business, e-commerce en globalisering zijn hier debet aan. De doelstelling van dit rapport is nu juist overzicht bieden in oplossingen voor online betalen in relatie tot boekhoudsoftware. Oftewel: hoe komen online betalingen zo efficiënt mogelijk in de boekhouding terecht?.

Verslag van de Auditfile Platform Domeingroep XAA-bijeenkomst, 13-02-2018 (07-05-2018)
XAA is onder andere een onderdeel van audit data. Er is een ISO project gestart door China weet Fred van Ipenburg te melden. Hij maakt deel uit van de NEN normcommissie die Nederlandse bijdrage inbrengt.

Nieuw PIANOo marktdossier: Betaalautomaten en afrekensystemen (08-04-2016)
PIANOo heeft een nieuw marktdossier Betaalautomaten en Afrekensystemen opgesteld. Doelmatig beleid en efficiënte inzet van middelen vraagt om goede marktkennis. Een afrekensysteem is een belangrijk middel om transacties op eenvoudige wijze af te wikkelen en te registreren. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een moderne systeem, kunnen daarnaast nog meer gegevens worden vastgelegd.

Verslag en presentaties overleg Auditfile Platform / Domein afrekensystemen (XAA) (06-03-2016)
Wat het nut van de Auditfile Afrekensystemen is voor de belanghebbenden in de administratieve keten. Enerzijds de 'logistieke' verwerking van eerste vastlegging in een kassa, via interface naar de financiële administratie en het maken van operationele en verantwoordings-rapportages. Anderzijds de analyse t.b.v. de interne beheersing en de controle op juiste verwerking in verantwoordingen.

Terugblik en presentaties praktijkdag webwinkels en boekhouden 2014 (26-09-2014)
Op 23 september 2014 is voor de eerste maal de "ICT Accountancy praktijkdag Webwinkels en boekhouden" gehouden in Hoevelaken. Er komt heel wat kijken bij het opzetten en beheren van een professionele webwinkel met alle koppelingen, zoals naar betaalsystemen, de boekhouding en eventueel naar een kassasysteem en voorraadbeheer. En dan zijn er nog de juridische aspecten.

Verslag bijeenkomst Kennisplatform 27-11-2012: eFactureren, ondernemingsdossier, XML Auditfiles, Zeker Online en XBRL (30-11-2012)
Op dinsdag 27 november 2012 is een gezamenlijke bijeenkomst gehouden vanuit het Kennisplatform Administratieve software en het XML Platform. Aan de orde zijn geweest: het 4-partijenmodel bij eFactureren, Europese standaard(s) elektronisch factureren, Het Ondernemingsdossier (in de horecabranche), XML Auditfiles, het Keurmerk Zeker online en XBRL.

Voldoet uw kassasysteem aan criteria Belastingdienst? Veel softwareleveranciers zwijgen hierover! (28-06-2007)
Afgelopen periode hebben wij geinventariseerd in hoeverre kassasoftware voldoet aan criteria die o.a. door de Belastingdienst zijn opgesteld. Wij hebben zo'n 120 leveranciers van (standaard) kassasoftware benaderd. Ongeveer de helft van de benaderde softwareleveranciers blijkt niet bereid aan te geven in welke mate hun kassasoftware voldoet aan de gevraagde criteria!

EGS: Succesvolle proef maar gebrek aan regie vanuit overheid (30-03-2007)
Onder de naam EGS (Elektronische gestandaardiseerde Statistiekuitvraag) is op 1 oktober 2004 een proef gestart om vanuit kassasystemen elektronisch gegevens aan te leveren aan het CBS, het Bedrijfschap Horeca en catering (BH&C) en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Sinds maart 2007 is de proef afgerond.

Kassasystemen als cockpit: managen vanuit een kassapunt (21-02-2007)
Tot voor kort werd een kassapunt louter gezien als afrekenplek. Tegenwoordig kan het kassapunt het centrale informatiekruispunt zijn met overzicht over verkopen en voorraden in de winkel, in filialen of bij leveranciers.

Boekhoudprogramma's, waar kan op bespaard worden? (28-03-2006)
Zelfs zonder boekhoudsoftware aan te schaffen is al een besparing mogelijk. De factor tijd is vaak een beperking, maar aan kennis zal het meestal niet liggen.

Interesse belastingdienst in kassasystemen (10-02-2006)
Wie niets automatiseert om een te grote transparantie voor de belastingdienst te vermijden komt van een koude kermis thuis.

Detailhandel: Honderd oplossingen in kaart gebracht (16-08-2005)
Meer dan honderd leveranciers leveren softwarepakketten voor de detailhandel. Hoe weet u als ondernemer wat er zoal te koop is en wat geschikt is voor uw bedrijf? Onderzoeksbureau GBNED heeft in opdracht van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een inventarisatie gemaakt van het aanbod aan standaard software voor de detailhandel.


Onerzoeksbureau GBNED