Priority ERP gaat de concurrentie aan met gevestigde ERP-giganten als SAP, Microsoft, Netsuite, Sage, Unit 4 en IFS
(08-04-2023)
Op 8 en 9 maart 2023 vond het jaarlijkse ERP HEADtoHEAD evenement van Lumenia, een vooraanstaand onafhankelijk ERP-consultancybedrijf uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, plaats in Milton Keynes. Tijdens dit face-to-face evenement streden 12 ERP-softwareoplossingen, waaronder SAP, Microsoft, Netsuite, Sage, Unit 4 en IFS, om de titel van Best Vendor Demonstration 2023.
KING Software: overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
(26-11-2022)
Niet tevreden over je huidige boekhoudpakket? Dan kan de angst voor een overstap ervoor zorgen dat je je huidige pakket toch voor lief neemt. Misschien denk je ook dat een overstap tijdrovend is of teveel gedoe geeft, zelfs als je huidige pakket niet naar wens functioneert.
Keurmerk betrouwbaar boekhoud met succes drie jaar verlengd voor e-Boekhouden.nl
(17-10-2022)
Het "Keurmerk betrouwbaar boekhouden" is met drie jaar verlengd voor het online boekhoudpakket e-Boekhouden.nl van de gelijknamige softwareleverancier. Verlenging heeft plaatsgevonden op basis van het meest recente normenkader (2022).
Verlenging keurmerk Betrouwbaar boekhouden voor InformerOnline, Kleisteen en Visma eAccounting
(28-07-2022)
Verlenging van het keurmerk Betrouwbaar boekhouden heeft plaatsgevonden op basis van het meest recente normenkader (2022). Daartoe zijn ook bepaalde functies opnieuw beoordeeld. Per genoemd boekhoudpakket is het volledige testrapport (initieel en aangevuld met onder andere bovenstaande aspecten) op te vragen, evenals het daarbij geldende normenkader.
Hogeschool Saxion stapt over op de software van AFAS
(08-07-2021)
Hogeschool Saxion stapt over op de software van AFAS. Per 1 maart 2022 automatiseert hogeschool Saxion alle projectadministratie, financiële en inkoopprocessen met de ERP-oplossing. Vanaf 2023 komen daar de HR en salarisprocessen bij. Inzet van de vernieuwing is eenduidige digitale dienstverlening.
Asperion ontvangt keurmerk betrouwbaar boekhouden
(24-09-2020)
Het online boekhoudpakket van Asperion is op de testbank gelegd door een onafhankelijk onderzoeksbureau en met als gevolg een positief resultaat. De Asperion software is daarom het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden toegekend.
Dit keurmerk, uitgegeven door onderzoeksbureau GBNED, wordt alleen uitgereikt aan boekhoudpakketten waarbij alle aspecten van het normenkader dik in orde zijn.
Avg-gedragscode NLdigital goedgekeurd door AP
(27-08-2020)
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital goedgekeurd. Deze gedragscode is bedoeld om bedrijven in de digitale sector te helpen om aan de verplichtingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) te voldoen. De Data Pro Code is de eerste gedragscode onder de Avg die de AP heeft goedgekeurd.
Het nieuwe Boekhouden van ABN AMRO op de testbank: te snel in productie genomen
(25-02-2020)
De afgelopen jaren is de markt wat overspoeld met nieuwe online boekhoudsoftware voor met name de doelgroep Zzp’ers. Je moet dan ook wel iets goeds te bieden hebben om daar nog een plaats te veroveren. En ABN AMRO heeft natuurlijk haar goede naam als financiële dienstverlener hoog te houden. We nemen de proef op de som en besluiten “Boekhouden van ABN AMRO” op onze testbank te leggen
Nieuw rapport scannen, herkennen en elektronisch factureren: meer dan 120 softwareleveranciers hebben hun softwaresystemen gereed gemaakt voor eFactureren op basis van UBL, desondanks blijft factureren in PDF de overhand houden
(04-10-2019)
Bovenstaande is een belangrijke conclusie uit de nieuwe versie van het rapport “Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019”. Een andere belangrijke conclusie is dat de afzender van facturen de wijze van factureren (formaat en verzendwijze) per afnemer vaak handmatig moet instellen. Dat laatste blijkt een van de belangrijke drempels waarom elektronisch factureren zo langzaam van de grond komt.
Switchen naar andere boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware: in hoeverre is sprake van vendor lock-in?
(30-11-2018)
Het laatste kwartaal van het jaar is voor onder andere administratie- en belastingadvieskantoren het moment om al dan niet over te stappen naar andere boekhoud-, salaris- of fiscale aangiftesoftware. Hier speelt dan steevast de vraag in hoeverre switchen naar een ander softwarepakket mogelijk is met behoud van gegevens.
CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO
(06-09-2018)
Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen.
WIKI boekhoudsoftware met toelichting over ruim 400 eigenschappen: alles ondersteunen is een utopie
(28-08-2018)
Standaard boekhoudsoftware is er in vele soorten en maten van eenmanszaak tot multinational. Het is lastig als ondernemer het juiste boekhoudpakket te kiezen en dan heb ik je ook eens te maken met de vele vaktermen en afkortingen. De nieuwe "WIKI boekhoudsoftware" biedt nu inzicht in ruim 400 eigenschappen die kunnen helpen bij het opstellen van selectiecriteria om te komen tot een 'best fit'.
Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm
(31-01-2017)
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.
Nieuw rapport Salaris- en HRM-software 2017: door ESS worden taken verlegd van de salarisadministrateur en de HR-functionaris naar de medewerker zelf
(10-10-2016)
Vandaag is de nieuwe "Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017" verschenen, met daarin het uitgebreide aanbod van Salaris- en HRM-toepassingen. In deze eerste uitgave van de gids zijn ruim 40 toepassingen in kaart gebracht waarvan ruim 30 toepassingen betrekking hebben op in elk geval salarissoftware, al dan niet gecombineerd met HRM-functies.