Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Softwareselectie > Softwareselectie

[ 1 ] tot [ 33 ] van totaal [ 33 ] berichten

Asperion ontvangt keurmerk betrouwbaar boekhouden (24-09-2020)
Het online boekhoudpakket van Asperion is op de testbank gelegd door een onafhankelijk onderzoeksbureau en met als gevolg een positief resultaat. De Asperion software is daarom het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden toegekend. Dit keurmerk, uitgegeven door onderzoeksbureau GBNED, wordt alleen uitgereikt aan boekhoudpakketten waarbij alle aspecten van het normenkader dik in orde zijn.

Avg-gedragscode NLdigital goedgekeurd door AP (27-08-2020)
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital goedgekeurd. Deze gedragscode is bedoeld om bedrijven in de digitale sector te helpen om aan de verplichtingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) te voldoen. De Data Pro Code is de eerste gedragscode onder de Avg die de AP heeft goedgekeurd.

Het nieuwe Boekhouden van ABN AMRO op de testbank: te snel in productie genomen (25-02-2020)
De afgelopen jaren is de markt wat overspoeld met nieuwe online boekhoudsoftware voor met name de doelgroep Zzp’ers. Je moet dan ook wel iets goeds te bieden hebben om daar nog een plaats te veroveren. En ABN AMRO heeft natuurlijk haar goede naam als financiële dienstverlener hoog te houden. We nemen de proef op de som en besluiten “Boekhouden van ABN AMRO” op onze testbank te leggen

Nieuw rapport scannen, herkennen en elektronisch factureren: meer dan 120 softwareleveranciers hebben hun softwaresystemen gereed gemaakt voor eFactureren op basis van UBL, desondanks blijft factureren in PDF de overhand houden (04-10-2019)
Bovenstaande is een belangrijke conclusie uit de nieuwe versie van het rapport “Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019”. Een andere belangrijke conclusie is dat de afzender van facturen de wijze van factureren (formaat en verzendwijze) per afnemer vaak handmatig moet instellen. Dat laatste blijkt een van de belangrijke drempels waarom elektronisch factureren zo langzaam van de grond komt.

Switchen naar andere boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware: in hoeverre is sprake van vendor lock-in? (30-11-2018)
Het laatste kwartaal van het jaar is voor onder andere administratie- en belastingadvieskantoren het moment om al dan niet over te stappen naar andere boekhoud-, salaris- of fiscale aangiftesoftware. Hier speelt dan steevast de vraag in hoeverre switchen naar een ander softwarepakket mogelijk is met behoud van gegevens.

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO (06-09-2018)
Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen.

WIKI boekhoudsoftware met toelichting over ruim 400 eigenschappen: alles ondersteunen is een utopie (28-08-2018)
Standaard boekhoudsoftware is er in vele soorten en maten van eenmanszaak tot multinational. Het is lastig als ondernemer het juiste boekhoudpakket te kiezen en dan heb ik je ook eens te maken met de vele vaktermen en afkortingen. De nieuwe "WIKI boekhoudsoftware" biedt nu inzicht in ruim 400 eigenschappen die kunnen helpen bij het opstellen van selectiecriteria om te komen tot een 'best fit'.

Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm (31-01-2017)
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.

Nieuw rapport Salaris- en HRM-software 2017: door ESS worden taken verlegd van de salarisadministrateur en de HR-functionaris naar de medewerker zelf (10-10-2016)
Vandaag is de nieuwe "Gids Salaris- en HRM-software 2016/2017" verschenen, met daarin het uitgebreide aanbod van Salaris- en HRM-toepassingen. In deze eerste uitgave van de gids zijn ruim 40 toepassingen in kaart gebracht waarvan ruim 30 toepassingen betrekking hebben op in elk geval salarissoftware, al dan niet gecombineerd met HRM-functies.

De ICT Accountancy softwaregids 2016 is verschenen: aanzienlijke verschillen in aanbod per functioneel toepassingsgebied (08-11-2015)
Onderzoeksbureau GBNED heeft opnieuw het omvangrijke aanbod van standaard software voor de accountancy (accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren) in beeld gebracht via de ICT Accountancy softwaregids 2016. Met ruim 100 softwareleveranciers die elk een of meer toepassingen leveren is het aanbod van software voor de accountancy erg omvangrijk te noemen. Afgezet tegen functionele toepassingsgebieden is het verschil in de aangeboden hoeveelheid standaard software aanzienlijk.

Big data nu als thema aanwezig op Softwarepakketten.nl (15-02-2015)
Big data werd al in de zijlijn op Softwarepakketten.nl genoemd bij managementinformatie, met name in relatie tot Business Intelligence (BI), data-analyses en (management) dashboards. Vanwege de belangstelling daarvoor is Big data nu als apart thema opgenomen op genoemde website.

Business Process Management (BPM) software in kaart gebracht (02-09-2014)
Business Process Management (BPM) staat op dit moment volop in de belangstelling. BPM is gericht op het optimaliseren van processen, waarbij begrippen als TQM (Total Quality Management), LEAN en Six Sigma de revue passeren. Hiernaast heeft BPM een nauwe relatie met Workflow Management (WFM). Om BPM optimaal toe te passen in een organisatie is ondersteuning van de juiste software essentieel.

Gids boekhoudsoftware 2014: ruim aanbod, maar lang niet alle boekhoudsoftware biedt dezelfde functionaliteit (19-11-2013)
Dat het aanbod van standaard boekhoudsoftware afneemt naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt is niet verrassend. Wel verrassend is het enorme aanbod van standaard boekhoudsoftware (meer dan 50) voor alleen al de doelgroep ZZP'ers en klein MKB. Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals) hebben wat dat betreft minder te kiezen met een aanbod van zo’n tien pakketten.

UNIT4 denkt vooruit: vijf ERP-trends voor 2014 (19-11-2013)
Met het einde van het jaar in zicht blikt UNIT4 terug op ERP-ontwikkelingen in 2013 en kijkt vast vooruit naar wat 2014 zal brengen op ERP-gebied. Deze periode kenmerkt zich door een ontwrichting van de traditionele ERP-opvattingen. Cloud, analytics en sociale kanalen leiden tot een veranderende behoefte bij gebruikers van deze systemen. ERP zal daardoor andere eigenschappen krijgen.

Wat zijn jullie ervaringen met standaard software pakketten? (08-01-2013)
Voor een artikel over standaardpakketten op ITpedia.nl, zijn wij opzoek naar mensen die ervaring hebben met het selecteren/in gebruik nemen van standaardpakketten.

Trendanalyse ICT Accountancy 2013: softwaremarkt voor de accountancy erg versnipperd (24-11-2012)
Wie als accountants- of administratiekantoor met één leverancier zaken wil doen als het gaat om de aanschaf van software komt meestal bedrogen uit. Er blijken vele leverancier die allemaal een stukje van de (software)puzzel leveren. Als je niet oplet ontbreken er stukjes of zit je juist met dubbel aangeschafte stukjes.

Raet Online beste e-HRM-portal (06-11-2012)
HR-softwareleverancier Raet is dit jaar van alle 'best-of-breed'-oplossingen het hoogst gewaardeerd in het driejaarlijkse onderzoek van KMPG naar HRM-systemen. Raet viel vooral op door zijn uitgebreide ondersteuning van e-HRM, flexibele arbeidsvoorwaarden en 100%-score op Talent Management en Succession Planning.

BDO certificeert Infor10 ERP Enterprise (LN) en Infor10 ERP Business (16-07-2012)
Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat Infor10 ERP Enterprise (LN) en Infor10 ERP Business (SyteLine) voldoen aan de International Financial Reporting Standards (IFRS) eisen van BDO Audit & Assurance B.V., een organisatie op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.

COOLProfs ontwikkelt model dat organisaties helpt kiezen tussen standaardpakket en maatwerkoplossing (26-03-2012)
IT-dienstverlener COOLProfs heeft een model ontwikkeld waarmee organisaties eenvoudig kunnen bepalen of, gegeven hun specifieke situatie en de aard van het betreffende bedrijfsproces, een standaardpakket de beste juiste keuze is of dat ze beter af zijn met een maatwerkoplossing.

Stichting Betrouwbare Afrekensystemen: voorlopige Raad van Deelnemers actief (11-01-2012)
Op 9 november 2011 tijdens de deelnemersbijeenkomst bij VNO-NCW is de voorlopige raad van deelnemers opgericht van de stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Wilko Stronks (Reeleezee) is tot voorzitter gekozen en de raad bestaat verder uit initiatiefnemers van het eerste uur en deelnemers die zich op 9 november 2011 hebben aangemeld.

Deloitte introduceert Assuring the Cloud (26-11-2011)
Cloud computing wordt door veel experts gezien als een trend die in de toekomst breed geadopteerd wordt door het bedrijfsleven. Uit onderzoeken blijkt echter dat de onzekerheid over de locatie van de data één van de grootste struikelblokken is voor grootschalige adoptie van de cloud voor confidentiële data.

BDO certificeert Infor10 Financials Business met IFRS-keurmerk (20-10-2011)
Infor maakt vandaag bekend dat BDO Audit & Assurance B.V, een toonaangevende organisatie op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy, Infor10 Financials Business (SunSystems) heeft gecertificeerd volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS).

Asperion opnieuw SRA gecertificeerd (21-09-2011)
Asperion software werd voor het eerst in 2006 gecertificeerd. Maar regels evolueren en worden verder aangescherpt. De meest recente certificering vond op verzoek van Asperion plaats begin 2011 conform de nieuwste versie van het normenkader. Ook deze certificering heeft er toe geleid dat een nieuw certificaat is afgegeven.

Keurmerk eFactureren doorstaat Keurmerkentoets (22-08-2011)
Afgelopen juli heeft het Keurmerk E-factureren de keurmerkentoets van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ondergaan. De toets is uitgevoerd door de Raad voor Accreditatie. De betrouwbaarheid van het keurmerk is daarbij gewaardeerd op 9,6. Een vrijwel perfecte score.

Raet gecertificeerd voor informatiebeveiliging (05-05-2011)
Raet, dé IT-dienstverlener op het gebied van HR en payroll, is gecertificeerd voor ISO/IEC 27001. Hiermee is aangetoond dat het bedrijf werkt met een goed en zorgvuldig informatiebeveiligingssysteem.

Newway tekent als eerste convenant voor eerlijk afrekenen! (27-04-2011)
Precies een week geleden ondertekende kartrekker Newway de intentieverklaring ‘Het Betrouwbare Afrekensysteem’. Ook de Directeur-Generaal van de Belastingdienst Peter Veld ondertekende, samen met een aantal van de producenten en leveranciers van afrekensystemen in Nederland.

Producenten en leveranciers van afrekensystemen en de Belastingdienst ondertekenen intentieverklaring ‘Het Betrouwbare Afrekensysteem’ (21-04-2011)
Het merendeel van de producenten en leveranciers van afrekensystemen in Nederland tekende op maandag 18 april 2011 in Nieuwspoort te Den Haag, de intentieverklaring ‘Het Betrouwbare Afrekensysteem’.

Opnieuw ITO-certificering voor AFAS Support Centre (18-11-2010)
AFAS ERP Software heeft eerder deze maand opnieuw het ITO-certificaat ontvangen. De ITO-certificering is bijzonder omdat zowel het webkanaal, de AFAS klantportal, als de telefonische dienstverlening zijn gecertificeerd.

Online softwarepakket voor het eerst SRA gecertificeerd (29-09-2010)
Als eerste aanbieder van een online salarisverwerkingsprogramma is Nmbrs® gecertificeerd door SRA (Samenwerkende Registeraccountants & Accountants- administratieconsulenten). SRA onderstreept hiermee dat de HR- en salarissoftware – onder accountants vooral bekend als Nmbrs® Accountant – optimaal aansluit op de werkwijze van SRA en alle aangesloten accountantskantoren.

Keurmerk E-factureren krijgt gezelschap van checklist en certificaat (19-04-2010)
Het Keurmerk E-factureren krijgt gezelschap van twee andere instrumenten die het vertrouwen en de adoptie van e-factureren moeten vergroten. Het eerste instrument betreft de gratis Checklist E-factureren. Het andere instrument betreft het Certificaat E-factureren.

Twinfield’s online boekhoudoplossing als eerste gecertificeerd door BDO Audit & Assurance BV (13-04-2010)
Twinfield, pionier en marktleider op het gebied van online administraties is officieel gecertificeerd door BDO Audit & Assurance B.V. De certificering van Twinfield is een primeur; geen enkele andere online boekhoudoplossing draagt dit kwaliteitskeurmerk.

MUIS wederom BDO gecertificeerd (06-04-2010)
MUIS Software is wederom gecertificeerd door BDO Audit & Assurance B.V.! Voor onze klanten betekent dit nogmaals de bevestiging dat zij gebruik maken van een uitstekend boekhoudpakket. MUIS voldoet aan hoge eisen ten aanzien van de kwaliteitsaspecten betrouwbaarheid (exclusiviteit, integriteit, controleerbaarheid) en continuïteit.

Hoe betrouwbaar is uw boekhoudsoftware? (16-11-2009)
Mede gezien ontwikkelingen als horizontaal toezicht door de Belastingdienst en eisen die gesteld worden door banken aan kredietrapportages mag verondersteld worden dat administratie- en accountantskantoren werken met boekhoudsoftware die in voldoende mate aandacht besteed aan assurance ondersteunende functies. Net als het feit dat uw kantoor horizontaal toezicht zal ondersteunen bent u als kantoor aan uw cliënten verplicht te werken met boekhoudsoftware die voldoende waarborgen biedt voor het samenstellen van een betrouwbare boekhouding.


Onerzoeksbureau GBNED