Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

SEPA > SEPA

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 71 ] berichten

Betaalinstructie biedt makkelijk gratis alternatief voor Acceptgiro (20-06-2018)
Betaalvereniging Nederland en haar leden lanceren de Betaalinstructie, een sjabloon voor een standaard indeling en opmaak van betaalgegevens op facturen. Een optionele QR-code op de Betaalinstructie biedt de mogelijkheid om de betaalgegevens met een bankapp op een smartphone te scannen, zodat de betaler die niet zelf hoeft over te tikken in internetbankieren of in de mobiele app van zijn bank.

Laatste 10 cijfers van Nederlands IBAN vanaf 2020 niet meer los gebruiken (20-11-2017)
Vanaf 1 januari 2020 kan iedere Nederlandse bank zelf de laatste tien cijfers van een nieuw IBAN bepalen. Nu worden die laatste tien cijfers nog toegewezen vanuit een centrale Nederlandse voorraad unieke tiencijferige nummers die aan de elfproef voldoen. Daar komt in 2020 een einde aan, waardoor deze nummers niet meer gegarandeerd uniek zijn voor ieder IBAN.

Awareness Survey SEPA Instant Payments (29-05-2017)
SEPA Instant Payments zal het mogelijk maken voor betalingsverkeergebruikers (retail en zakelijk, winkeliers, betaalinstellingen) om 24/7 binnen enkele seconden te betalen en geld te ontvangen. In Nederland zelfs binnen 5 seconden. Bent u voorbereid op de impact en heeft u zicht op welke voordelen het kan bieden voor uw dienstverlening? Vindt het uit en doe mee aan deze survey van Payments Advisory Group.

Verbeterpunten voor de bankenwereld als het gaat om gegevensuitwisseling met boekhoudsoftware en uitblijven succes SBR kredietrapportage (26-10-2015)
Afgelopen periode is onderzoek gedaan naar gegevens-uitwisseling tussen boekhoudsoftware en banken. Het gaat primair om het uitwisselen van gegevens met betrekking tot betalingsverkeer en het kunnen aanleveren van SBR kredietrapportage. Het resultaat is overall niet echt rooskleurig te noemen.

Gevraagd naar ervaring met gegevensuitwisseling boekhoudsoftware en banken (23-08-2015)
Voor een nieuw artikel over "boekhoudsoftware en de rol van banken", zoals de automatische bankkoppeling, SEPA en kredietrapportage via SBR, zijn we op zoek naar ervaringen van softwareleveranciers c.q. gebruikers. Hebben de banken een remmende rol of stimuleren ze juist de gegevens-uitwisseling tussen boekhoudsoftware en banken en hoe ervaren softwareleveranciers de toegankelijkheid van banken als het gaat om informatie en het maken van afspraken over betreffende gegevensuitwisseling?

Nieuwe rekeningrapportages in Mijn ING Zakelijk (01-08-2014)
Met de overgang naar Europees betalingsverkeer treden er veranderingen op in de diverse ING rekeningrapportages. Zo wordt bijvoorbeeld het rekeningnummer van het rekeningafschrift in IBAN-formaat gerapporteerd en er komt een nieuwe MT940 variant beschikbaar.

Informatie over de nieuwe rekeningrapportage MT940/MT942 (structured) van de ING. (28-04-2014)
Belangrijk voor softwareleveranciers en servicebureaus: in het najaar 2014 wijzigt de MT940/MT942-rapportage van de ING naar een nieuwe structured variant . Alle informatie over de wijzigingen in de rekeningrapportages MT940/MT942 voor diverse ING kanalen (IBP, SWIFT FIN (Multibank export), SWIFT FileAct, FTP en T@I) is te vinden op ING.nl/omzetting.

Betalingskenmerken en Structured Remittance Information in SEPA-betaalbestanden (27-02-2014)
Het nieuwe bestandsformaat voor de aanlevering van SEPA Credit Transfers is PAIN.001. Dit bestandsformaat biedt meer mogelijkheden om informatie in te vullen en mee te sturen dan het oude ClieOp-bestand. Maar het vullen van één veldje met verkeerde informatie kan nadelige gevolgen hebben voor het verdere betaal- en reconciliatieproces. Een voorbeeld hiervan is het veld ‘Structured Remittance Information’.

Verbetering rekeningrapportage MT940/MT942 (27-02-2014)
Aankondiging van de verandering in de rekeningrapportages MT940/MT942 voor diverse ING kanalen (IBP, SWIFT FIN (Multibank export), SWIFT FileAct, FTP en T@I). In het najaar 2014 wijzigt de MT940/MT942-rapportage naar een nieuwe structured variant.

King maakt het klanten makkelijk: instructievideo voor overgang naar SEPA (21-01-2014)
Veel ondernemers (vooral in andere EU-landen) zijn nog niet klaar voor SEPA, daarom wordt de invoering een paar maanden uitgesteld, tot 1 augustus 2014. Het omzetten van bankrekeningnummers naar IBAN is vrij eenvoudig. U kunt alle rekeningnummers tegelijk via de IBAN-conversiewebsite omzetten.

Overgangsperiode SEPA verlengd naar 1 augustus 2014 (11-01-2014)
De Europese Commissie heeft 9 januari j.l. een voorstel aangenomen om de overgangsperiode naar SEPA (Single Euro Payments Area) met zes maanden te verlengen tot 1 augustus 2014.

JACCOO biedt SEPA conversiedienst inclusief bankrapportage (09-01-2014)
De migratiedatum is in zicht. Vanaf 1 februari 2014 moet iedereen klaar zijn voor SEPA. De grootste problematiek in het SEPA traject zit in de batchverwerking zowel voor de SEPA Credit Transfers als voor de SEPA Direct Debits. Bedrijven die nog niet klaar zijn voor SEPA kunnen (tijdelijk) kiezen voor Cloud4SEPA, de conversiedienst van JACCOO, zodat zij ook na 1 februari 2014 betalingen kunnen leveren aan bank(en).

Highlights uit de Over op IBAN Nieuwsbrief van december 2013 (18-12-2013)
De december 2013 uitgave van de "Over op IBAN Nieuwsbrief" is verschenen. Met onder andere: Artikel met uitleg over de SEPA incasso, Niet-gehonoreerde transacties bij de zakelijke Europese incasso (B2B) en Reasoncodes bij Europese incasso: Informatie voor incassanten hoe hiermee om te gaan.

ING-rapportage MT940/MT942 gaat veranderen (29-11-2013)
De overgang naar SEPA brengt allerlei veranderingen met zich mee. De klanten van de ING worden geïnformeerd over de wijzigingen die voor hen van belang zijn. Zo heeft de ING haar klanten onlangs geïnformeerd over: de MT940-rapportage in relatie tot 'Omzet uit pintransacties' en de rapportage in de MT940/MT942 die overgaat op IBAN

Verdwijnt er geld door IBAN? (13-11-2013)
Op 1 februari 2014 gaan consumenten én organisaties over op een nieuw rekeningnummer: IBAN. Het gebruik van IBAN brengt veranderingen en vernieuwingen met zich mee. Voor bedrijven veel meer dan voor consumenten. Deze veranderingen hebben impact op de bestaande administratie, software en systemen.

Reeleezee maakt de overstap naar SEPA nog makkelijker (11-11-2013)
De verplichte overstap naar het IBAN nummer per 1 februari 2014 leidt tot een administratieve last voor veel ondernemers. Reeleezee biedt haar gebruikers daarom een gratis conversie van de “oude” Nederlandse bankrekeningnummers naar het internationale IBAN-formaat.

De invoering van SEPA wordt onderschat: top-tien SEPA actiepunten (24-09-2013)
De invoering van SEPA wordt in de praktijk onderschat en vooruitgeschoven stelt Gerard Bottemanne van GBNED. Als het louter gaat om het omzetten van lokale bankrekeningen naar IBAN en het technisch aanpassen van bestandsformaten lijkt SEPA vooral een inspanning voor softwareleveranciers en banken. Bottemanne trekt hier een parallel met de verplichte invoering van SBR voor de aangifte BTW en opgave ICP vanaf 2014.

In Duitsland ook weinig haast met omschakeling naar IBAN/SEPA (17-08-2013)
Net als in Nederland maken veel kleine Duitse bedrijven en verenigingen weinig haast met voorbereidingen voor de omschakeling naar IBAN/SEPA, het nieuwe, langere internationale bankrekeningnummer en het nieuwe Europese betalingsverkeer voor onder meer overschrijvingen en incasso.

Vandaag is een nieuwe versie verschenen van het rapport: van clieop naar SEPA (01-08-2013)
Onderzoeksbureau GBNED heeft vandaag een nieuwe versie van het rapport "Van clieop naar SEPA" uitgebracht. Dit rapport beschrijft uitgebreid de invoering van SEPA voor de verschillende betaalmiddelen, zoals overschrijvingen, incasso's en acceptgiro.

Metacom 9-gebruikers klaar voor SEPA (05-07-2013)
Volgens recent onderzoek van de Nederlandsche Bank heeft de helft van de bouwbedrijven nog niet van de nieuwe Europese betalingsstandaard SEPA gehoord. Op 1 februari 2014 moet al het betalingsverkeer echter via deze standaard verlopen. Bouwautomatiseerder VanMeijel informeert en activeert zijn klanten daarom om een soepele overgang te realiseren. Inmiddels zijn er tientallen klanten die met bouw ERP-systeem Metacom werken klaar voor SEPA.

Jaccoo conversiedienst maakt van een SEPA MT940 van ABN AMRO, ING en Rabobank een VerwInfo (26-06-2013)
JACCOO biedt een standaard formaat conversie dienst aan om VerwInfo te blijven ontvangen in de vorm die u gewend bent. Met deze conversiedienst van JACCOO kunt u middels VerwInfo rekeninginformatie blijven ontvangen.

SEPA sessies voor softwareontwikkelaars door Rabobank deze maand (07-06-2013)
De Rabobank organiseert deze maand speciaal voor softwareleveranciers een aantal bijeenkomsten waarin u op de hoogte wordt gebracht van de ontwikkelingen rondom IBAN en SEPA bij de Rabobank. In deze interactieve workshop, met maximaal 12 deelnemers, staat het delen van informatie en ervaring centraal en wordt dieper ingegaan op de technische aspecten van de overgang op IBAN en SEPA.

AccountView klaar voor SEPA (03-06-2013)
Visma Software is klaar om zijn klanten te ondersteunen bij de overstap naar SEPA, de nieuwe Europese standaard voor overschrijvingen die vanaf 1 februari 2014 wordt ingevoerd. De nieuwe standaard betekent dat rekeningnummers, girale betalingen en incasso’s veranderen en vergt aanpassingen aan de systemen voor de financiële administratie.

Praktijkervaring met SEPA: In maart ging het FRST bestand er uit, in april het eerste RCUR bestand (30-05-2013)
Een gesprek met Johan Gerrits, penningmeester van Volleybalvereniging SSS uit het Drentse Emmer–Compascuum. Johan verstuurde afgelopen maart het FRST bestand en in april het RCUR, maar dit proces verliep niet zonder slag of stoot.

Klaar voor SEPA: 70% van 20/20 vision klanten is SEPA-ready (26-05-2013)
Over iets meer dan acht maanden is de invoering van SEPA een feit. Als wij de media moeten geloven zal de overgang niet erg soepel verlopen. Diverse recente onderzoeken tonen aan dat veel organisaties het risico lopen om de deadline van 1 februari 2014niet te halen.

Nieuwe versie van administratiepakket MINOX maakt de overgang naar SEPA wel heel eenvoudig (24-05-2013)
Softwareproducent MINOX maakt het haar gebruikers met de nieuwe versie 12 gemakkelijk met het overstappen naar SEPA. De uniforme betaalproducten voor 32 Europese landen vergen zijn tol: het Nederlandse bankrekeningnummer wordt gewijzigd in de Europese IBAN. Bovendien dient ook de BIC (voorlopig) te worden vastgelegd.

SMS Machtiging introduceert gratis software voor SEPA Incasso (22-05-2013)
SMS Machtiging biedt haar software voor SEPA Incasso gratis aan als webservice (SAAS). Dit betekent dat organisaties niet hoeven te investeren in het aanpassen van hun eigen administratie, software en systemen. Organisaties kunnen direct aan de slag met het opzetten van een digitale machtigingen administratie die nodig is voor SEPA Incasso.

C1000 voldoet aan SEPA-richtlijnen met Exact (08-05-2013)
Om te voldoen aan SEPA-richtlijnen gaat C1000 met Exact Financials Enterprise werken.

SEPA en Euro-incasso volop in gebruik bij Volleybalvereniging SSS uit het Emmer-Compascuum (13-04-2013)
Dat SEPA Euro-incasso in de praktijk werkt, bewijst als een van de eersten penningmeester Johan Gerrits van Volleybalvereniging SSS uit het Drentse Emmer-Compascuum. Johan is medio vorig jaar al begonnen met de overgang naar SEPA voor de ledenadministratie van Volleybalvereniging SSS. Na enkele test-runs was de eerste officiële Euroincasso-run via Rabo internetbankieren vorige maand een feit.

Equens ondersteunt bedrijfsleven bij de migratie naar SEPA (27-03-2013)
Betalingsverwerker Equens gaat een aantal diensten aan het Nederlandse bedrijfsleven aanbieden. Hiermee reageert Equens op een groeiende behoefte bij ondernemingen om hen te ondersteunen bij de migratie naar SEPA (Single Euro Payments Area).

e-Boekhouden.nl klaar voor SEPA (04-03-2013)
Vanaf 1 februari 2014 is het verplicht om alle betalingen via SEPA te laten verlopen, met een IBAN (International Bank Account Number) als rekeningnummer. SEPA is de nieuwe Europese standaard, waarbij in heel Europa betalingen op dezelfde manier worden uitgevoerd. e-Boekhouden.nl is al gereed voor de overgang naar SEPA.

Binnen 1 jaar maakt heel Nederland gebruik van IBAN (08-02-2013)
Binnen een jaar maakt heel Nederland gebruik van IBAN. Dat lijkt een lange periode, maar de overgang op IBAN is voor veel bedrijven ingrijpend. Het jongste trendonderzoek van de Nederlandsche Bank (DNB) laat zien dat meer MKB’ers aan de slag zijn sinds de start van de najaarscampagne van Over op IBAN. Ook steeds meer middelgrote bedrijven bereiden zich voor op de overgang naar SEPA-standaarden en het gebruik van IBAN Toch geeft het trendonderzoek aan dat er komend jaar nog veel moet gebeuren.

De invoering van SEPA/IBAN heeft gevolgen voor uw administratie! (23-01-2013)
In de media wordt volop reclame gemaakt voor de invoering van SEPA en IBAN. Onder meer door de televisiereclame 'Over op IBAN' van de Nederlandsche Bank. In de reclame wordt de nadruk gelegd op het huidige bankrekeningnummer dat vervangen wordt door IBAN. De verplichte overgang naar SEPA op 1 februari 2014 houdt meer in dan alleen het vervangen van uw bankrekeningnummers door IBAN.

Salarispakket LogiSal2013 klaar voor SEPA (08-01-2013)
LogiSal Salaris 2013-1A verschijnt 10 januari 2013. Nieuw in LogiSal2013 is dat u ook betalingen kunt aanbieden via SEPA. In 2013 kunt u dat nog doen zowel met Clieop03 als met SEPA, maar zoals bekend zal Clieop03 per 1 februari 2014 verdwijnen. De SEPA bestanden die u met LogiSal maakt kunt u importeren in uw bankprogramma of laten verzorgen via Equens.

2013: het jaar van de boekhoudsoftware (01-01-2013)
Afgelopen decennia is het maar zelden voorgekomen dat er zoveel ontwikkelingen impact hebben op boekhoudsoftware als in 2013 het geval is. Zoals: SEPA en IBAN, BTW aangiftes via SBR, Werkkostenregeling, Mobile computing en elektronisch factureren.

Nieuwe versie UNIT4 Multivers klaar voor SEPA-betalingen (13-12-2012)
UNIT4 komt met een nieuwe versie van UNIT4 Multivers. Met deze administratieve software is het mogelijk om SEPA-betalingen te doen. In het nieuwe UNIT4 Multivers zijn de dashboards uitgebreid zodat deze nog beter inzicht geven in de klant: bestellingen en betaalgedrag, openstaande posten, orders en offertes en verkoopstatistieken en diensten, contracten.

SEPA nog geen prioriteit Nederlands bedrijfsleven (30-11-2012)
Het Nederlands bedrijfsleven is redelijk goed bekend met SEPA, de nieuwe standaard voor betalingsverkeer per 1 februari 2014. Toch is dit voor de meeste bedrijven geen aanleiding om voorbereidingen te treffen voor de implementatie ervan. Dit blijkt uit een rondgang onder 262 bezoekers van Exact Live ’12, het klantevenement dat Exact organiseerde op 31 oktober 2012.

YOB Kantorendag 2012: meer doen met minder mensen (13-11-2012)
Verspreid over de dag belichtten YOB medewerkers hoe de onderneming die toekomst (mede) vorm wil geven middels nieuwe producten/diensten en nieuwe functionaliteiten in bestaande producten/diensten. Zo vertelde Twan van Zandvoort over UBL, SEPA, verbeterde bankkoppeling en volledige koppelbaarheid voor externen via webservices in Teleboekhouden.

Terugblik Jaarcongres ICT Accountancy 2012 (29-10-2012)
Op 25 oktober j.l. werd in Holiday Inn te Leiden voor het 11e achtereenvolgende jaar het "Jaarcongres ICT Accountancy" georganiseerd. Net als voorgaande jaren was sprake van een afwisselend programma met onderwerpen als: scannen en herkennen van boekingsdocumenten, software voor de adviespraktijk, SBR, SEPA en Mobile computing (app's).

IBAN Impact-Check helpt bedrijven op weg (05-10-2012)
Ondernemers hebben niet altijd voldoende inzicht in de gevolgen van de overstap op IBAN voor het eigen bedrijf. Daarom heeft het NFS de ‘IBAN Impact-Check’ ontwikkeld. Dit is een online hulpmiddel op overopIBAN.nl dat bedrijven laat zien welke stappen genomen moeten worden om klaar te zijn voor de overgang op IBAN. De IBAN Impact-Check houdt daarbij rekening met de verschillende betalingsystemen die bedrijven kunnen hebben.

Tweede SEPA-testevent toont positieve samenwerking banken en softwareleveranciers (04-10-2012)
Op 25 september jl. vond bij VNO-NCW te Den Haag het tweede SEPA-testevent plaats. Tijdens het evenement stond de aanpassing van koppelvlakken van betalingssoftware centraal. Meer dan honderd afgevaardigden van softwareleveranciers namen de gepresenteerde informatie tot zich gingen actief de inhoudelijke dialoog aan met de aanwezige banken. Net als het eerste SEPA testevent in juni j.l. was dit 2e testevent volledig volgeboekt.

JACCOO lanceert het platform, Cloud4SEPA.nl (26-09-2012)
Voor ondernemingen die grote investeringen voor backoffice (ERP) aanpassingen met daarmee gepaard gaande risico’s willen vermijden, maar wel volledig SEPA compliant willen zijn voor hun betalingsverkeer, lanceert JACCOO de Cloud4SEPA.nl

Euro-Acceptgiro wordt IBAN-Acceptgiro; een uitgelezen kans voor softwareleveranciers (26-09-2012)
Vanaf 1 februari 2014 betaalt iedereen in Europa op dezelfde manier. Om dit mogelijk te maken zijn er nieuwe standaarden voor het rekeningnummer en betaalmiddelen, zoals overschrijvingen en Incasso’s. Dit geldt ook voor de nieuwe vorm van Acceptgiro, de IBAN-Acceptgiro. Bedrijven die klanten laten betalen met Acceptgiro, kunnen overstappen op IBAN-Acceptgiro.

Equens start vandaag met Europese blog over SEPA (19-09-2012)
Precies 500 dagen voor de introductie van SEPA is Equens gestart met een Europese blog. Doel van de blog is om de komst van SEPA binnen Europa onder de aandacht te brengen. Maar natuurlijk ook om ideeën uit te wisselen en kennis met elkaar te delen. In mei van dit jaar lanceerde Equens al een Nederlandse blog over SEPA.

Bedrijven verwachten aanzienlijke invloed van SEPA op bedrijfsvoering (12-09-2012)
Accountant.nl meldt dat Nederlandse bedrijven verwachten dat de invoering van SEPA, de Single Euro Payment Area, aanzienlijke gevolgen zal hebben voor de bedrijfsvoering. Verwezen wordt naar onderzoek van KPMG onder bijna tweehonderd Nederlandse ondernemingen waaruit blijkt dat ruim 60% verwacht dat de gevolgen van de invoering ingrijpend tot zeer ingrijpend zullen zijn.

Rekeningnummers converteren naar IBAN via webservice (31-08-2012)
SkillSource lanceert vandaag de website www.IBAN-converteren.nl. Op deze website kan ieder Nederlands rekeningnummer geconverteerd worden naar IBAN en BIC. Het was al mogelijk om de IBAN van een rekeningnummer op te zoeken, maar nu kan het dus ook zonder extra bankgegevens of BIC. Geheel gratis!

Lancering OveropIBAN-app (29-08-2012)
De Nederlandsche Bank (DNB) lanceert vandaag namens Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) de officiële OveropIBAN-app. De app kan gedownload worden via de website OveropIBAN.nl.

Asperion ondersteunt nu ook Deutsche Bank (29-08-2012)
Asperion heeft import van bankafschriften uitgebreid met de Deutsche Bank. Hiermee komen wij de klanten tegemoet die moeten migreren naar het banksysteem van de Deutsche bank, vanwege de gedeeltelijke overname van ABN AMRO-onderdelen in 2010.

Onvoldoende voorbereiding overstap IBAN (28-08-2012)
Het bedrijfsleven bereidt zich onvoldoende voor op de overstap naar IBAN, het nieuwe internationale bankrekeningnummer. Daarvoor heeft De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag gewaarschuwd.

Equens SEPA blog: Softwareleveranciers: nu is de tijd om te testen (28-06-2012)
300 Miljoen Europese burgers en organisaties moeten straks euro-betalingen kunnen versturen en ontvangen onder dezelfde condities. Dat vergt veel voorbereiding. Onderdeel van de SEPA-voorbereidingen voor organisaties is het aanpassen van de administratieve software. Maar die voorbereiding begint bij de bron: de leveranciers van deze software.


Onerzoeksbureau GBNED