Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

ICT & Recht > ICT & Recht

[ 1 ] tot [ 25 ] van totaal [ 25 ] berichten

Avg-proof? Laat jouw bedrijf certificeren met Data Pro! (02-09-2019)
Durf jij als leverancier van accountancy software verantwoord om te gaan met gegevens en transparant te zijn over beveiliging en privacy? Wil je op een laagdrempelige manier aan je klanten aantonen dat je voldoet aan de branche-norm voor gegevensverwerkers die in overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens tot stand is gekomen? Maak dan gebruik van de Avg-dienstverlening van Nederland ICT.

Sebyde nodigt u uit voor een meeting over de Europese privacy wetgeving (19-03-2019)
In verband met de Europese privacy wetgeving is het van groot belang dat u aan kunt tonen dat u voldoet aan de wet. Maar hoe pakt u dat nu aan? Kom 11 april 2019 luisteren naar klanten van Sebyde hoe zij voldoen aan de AVG / GDPR.

RADAR software AVG-module (26-04-2018)
RADAR software biedt haar klanten de mogelijkheid om aan de strenge eisen van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG)-wet te voldoen middels de RADAR AVG-module.

Overview IT-recht, editie 2017, is nu uit (26-06-2017)
Om u inzicht te geven in de belangrijkste juridische aspecten van IT-projecten heeft De IT-jurist een aantal van zijn blogs gebundeld in een boekje: "Overview IT-recht". Het boekje van De IT-jurist: "Overview IT-recht, editie 2017", is nu uit. Deze versie is bijgewerkt in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard (04-12-2016)
Steeds vaker wordt er gevraagd om een formele elektronische handtekening. Ook verklaringen bij SBR verantwoordingen moeten volgens het SBR beleid van het NBA worden voorzien van een digitale handtekening. “Een logische ontwikkeling”, zegt Frank Jonker, directeur van CreAim.

Overview IT-recht, editie 2016, tweede druk is uit! (04-10-2016)
IT vraagt om een multidisciplinaire aanpak. In elke fase van een IT-traject, zoals ontwikkeling, exploitatie en gebruik moeten partijen uit verschillende disciplines een bijdrage leveren en met elkaar samenwerken voor het beste resultaat. In de praktijk is dat vaak niet haalbaar voor een IT-onderneming of een organisatie, die te maken heeft met IT.

De IT-jurist heeft een datalekken-beslisboom opgesteld (26-01-2016)
Wij hebben aan de hand van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens een datalekken-beslisboom opgesteld. Dit schema laat zien: 1. of de Meldplicht Datalekken voor uw organisatie van toepassing is, 2. of er sprake is van een datalek binnen uw organisatie en 3. of en hoe dat datalek gemeld dient te worden.

Financiële risico van softwarelicenties grootste blinde vlek voor CFO (21-01-2016)
Niet kloppende softwarelicenties kunnen leiden tot miljoenenclaims, maar Nederlandse multinationals hebben geen idee van het financiële risico dat ze lopen. ‘Softwarelicenties zijn de grootste blind spot voor CFO’s’, stelt Mark van Wolferen, directeur van B.lay, specialist op het gebied van softwarelicentiemanagement.

CBP publiceert Beleidsregels meldplicht datalekken (13-12-2015)
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd.

Bigdata Yuki naar Amazon Europe (30-08-2014)
Yuki, het boekhoudplatform voor accountants, is deze week volledig overgegaan naar de public Web Services Cloud van Amazon, de marktleider op het gebied van cloud-infrastructuur.

Opnieuw veel nieuwe klanten voor producten van Legal Intelligence (22-05-2013)
Opnieuw hebben de afgelopen maanden advocatenkantoren, bedrijfsjuristen, praktijken voor fiscaal advies en overheden massaal gekozen voor de producten van Legal Intelligence.

Arthurs Legal onderzoekt het gebruik van cloud-computing in Nederland (25-04-2013)
Om de huidige status van het cloud-gebruik in Nederland te meten, heeft advocatenkantoor Arthur’s Legal voor het tweede jaar op rij een cloud-enquête opgesteld. Zet het groeiend vertrouwen in cloud computing dit jaar verder door? En wat is de grootste zorg onder zakelijke gebruikers?

Doorverkopen van softwarelicentie mag volgens Europees hof (03-07-2012)
Webwereld meldt dat Het Europese Hof vandaag heeft geoordeeld dat het doorverkopen van softwarelicenties is toegestaan, ongeacht wat de copyrighthouder daarvan vindt.

Stichting Betrouwbare Afrekensystemen: voorlopige Raad van Deelnemers actief (11-01-2012)
Op 9 november 2011 tijdens de deelnemersbijeenkomst bij VNO-NCW is de voorlopige raad van deelnemers opgericht van de stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Wilko Stronks (Reeleezee) is tot voorzitter gekozen en de raad bestaat verder uit initiatiefnemers van het eerste uur en deelnemers die zich op 9 november 2011 hebben aangemeld.

Raet is in control met Software as a Service (29-12-2011)
De HR-, salaris- en pensioenverwerkingdiensten van Raet zijn 'in control'. Dit blijkt uit de ISAE3402-verklaring die de HR-softwareleverancier en dienstverlener dit jaar als één van de eerste partijen ontvangt. De uitbestedingsdienstverlening voor de HR- en salarisadministratie, BPO Services van Raet, werd dit jaar voor het eerst beoordeeld en behaalde meteen een 100%-score.

Materieelmanager.nl komt met extra dienst: Escrow- continuiteitsregeling (28-12-2011)
Vanaf 1 januari 2012 biedt Materieelmanager.nl haar klanten een extra dienst: Een Escrow-continuïteitsregeling voor SaaS-applicaties. Escrow4All is de partij die de regeling ten uitvoer brengt.

Coachview.net sluit SaaS-Escrow- overeenkomst af (17-12-2011)
Coachview.net Cursusadministratie Software biedt haar klanten per 1 januari 2012 een Escrow-continuïteitsregeling aan. Geen gewone Escrow-overeenkomst dus, maar eentje die speciaal is bedoeld voor SaaS-applicaties (Software as a Service). Escrow4All is de partij die de regeling ten uitvoer brengt.

Cloud Escrow: Waarborgt de continuïteit van hosted services (05-10-2011)
Om grip en controle te houden, dienen zaken voor het voorkomen van permanent verlies van data en applicatie te worden georganiseerd, zowel technisch, juridisch als organisatorisch. Escrow Alliance biedt in samenwerking met Greenclouds de oplossing: Cloud Escrow.

Digitale advocatuur weer terug naar papier en de fax door problemen DigiNotar (09-09-2011)
Het advocatenblad meldt dat het eerder maanden dan weken gaat duren voordat advocaten weer gegarandeerd veilig gebruik kunnen maken van de digitale rol of van beveiligde websites van de Nederlandse Orde van Advocaten. Advocaten moeten weer terug naar papier en de fax.

Afdeling Juridische en Fiscale Zaken Rabobank Nederland kiest voor Legal Intelligence (26-05-2011)
De afdeling Juridische en Fiscale Zaken van Rabobank Nederland neemt vanaf begin mei Legal Intelligence in gebruik. De ruim honderd juristen van deze afdeling kunnen daardoor zowel uitgeverscontent als openbare juridische bronnen doorzoeken via één eenvoudig te bedienen, geavanceerde internetdienst.

HOI stelt beroepscertificaat voor online certificering verplicht (26-11-2010)
In een brief aan alle certificerende accountants heeft HOI aangegeven het beroepscertificaat voor de online certificering van de oplagecijfers 2010 verplicht te stellen. De deadline voor deze certificering is 14 maart 2011.

eHerkenningsmakelaar aangeboden door ZET solutions (24-08-2010)
In april is Agentschap NL van start gegaan met het ontsluiten van een aantal diensten via haar eLoket met eHerkenning. ZET solutions biedt eHerkennings-middelen aan voor toegang tot verschillende diensten van Agentschap NL.

McAfee-update legt Windows plat (22-04-2010)
Volgens een bericht van Computable heeft Antivirusbedrijf McAfee woensdagmiddag 21 april per abuis een software update uitgebracht die een essentieel Windows-systeembestand aanziet voor een virus. Door de update is een onbekend aantal Windows-pc's ernstig van slag geraakt. Tot de problemen behoren ongevraagd herstarten en 'blue-screens-of-death'.

Ook verbod op ongevraagde toezending e-mail zakelijke contacten (01-11-2009)
Sinds 1 oktober 2009 is ongevraagde toezending van e-mail aan strikte regels gebonden. Dat is een gevolg van wijziging van de Telecommunicatiewet. Het verzenden van electronische berichten voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden aan natuurlijke en rechtspersonen is dan in de hoofdregel nog slechts toegestaan indien daarvoor toestemming is gekregen van de ontvanger.

Everest maakt eenvoudig doorvoeren van wetswijzigingen in IT-landschap mogelijk (30-09-2009)
Everest, aanbieder van consultancy en softwareoplossingen, introduceert Aquima Business View, een nieuw onderdeel binnen haar software suite Aquima. Aquima Business View stelt kennisintensieve bedrijven in staat om eenvoudig en snel tot een impactanalyse te komen. Bij een verandering in wet- en regelgeving laat Aquima Business View zien op welke onderdelen in het IT-landschap deze wetswijziging impact heeft.


Onerzoeksbureau GBNED