Softwarepakketten.nl

Archief Onderzoek

Branche ZZP'ers en klein MKB > ZZP'ers en klein MKB

[ 1 ] tot [ 34 ] van totaal [ 34 ] berichten

Gids boekhoudsoftware 2019: alle standaard boekhoudsoftware en hun functionaliteit (16-04-2019)
De Gids boekhoudsoftware geeft inzicht in nagenoeg ALLE standaard boekhoudpakketten voor de Nederlandse markt. Onderverdeeld naar: ZZP'ers en klein MKB, Middelgrote bedrijven (MKB) en Grote bedrijven (MKB+ en Multinationals). Compleet met eigenschappen per pakket. De Gids is gratis beschikbaar in PDF-formaat.

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting (18-09-2018)
Dit rapport, gericht op de accountancy, geeft inzicht in toepassingen voor "scannen en herkennen van boekingsdocumenten, aangevuld met elektronische factuurverwerking en robotic accounting". Met ook aandacht voor machine learning.

OAMKB test online boekhoudsoftware Reeeleezee (17-04-2018)
In 2017 heeft Exact het boekhoudprogramma Reeleezee gekocht. Hoe bevalt Reeleezee vandaag de dag? Als een van de eerste gebruikers van boekhoudprogramma Reeleezee in 2005 ben ik benieuwd hoe het boekhoudprogramma nu werkt en of er na de overname door Exact nog verbetering in zit.

Belastingdienst claimt (te) grote invloed in keuze boekhoudsoftware voor de ZZP-markt (22-03-2018)
"Boekhouden ingewikkeld? Bang om fouten te maken in je belastingaangifte? Of voor boetes? Je krijgt nu de gelegenheid om je aan te melden voor een proef met online boekhoudpakketten, waarin je in een moeite door je boekhouding, btw-aangifte en betaling kunt regelen". Bovenstaande tekst is afkomstig van een flyer die door de belastingdienst (begin 2018) via de KVK is verstrekt aan starters. Wij hebben onze bedenkingen over de tekst op de flyer.

Onderzoeksbureau GBNED heeft maart 2018 het Keurmerk Betrouwbaar boekhouden toegekend aan Kleisteen voor hun gelijknamige online boekhoudsoftware (05-03-2018)
Wij hebben Kleisteen beoordeeld volgens ons standaard open normenkader op meer dan 100 aspecten en eigenschappen. Wat ons met name opvalt is de uitgebreide functionaliteit als we dat relateren aan de beoogde doelgroep van het pakket. Op basis van een groot aantal instellingen is het pakket naar eigen inzicht in te richten c.q. te sturen.

Review boekhoudpakket Stip-T: het beste uit twee werelden (28-02-2018)
Stip-T is een modern boekhoudpakket in een klassiek jasje. Niet alleen is dit pakket bijzonder volledig (wat je niet altijd kunt zeggen van de concurrenten), het voelt ook als degelijk en af, terwijl het toch een betrekkelijke nieuwkomer op de markt is. Stip-T combineert het beste uit twee werelden: je draait het programma niet direct in je internetbrowser, maar vanuit een cliënt die lokaal geïnstalleerd wordt.

Review boekhoudpakket Jortt (23-01-2018)
Jortt – Boekhouden met een glimlach, is een bedrijf dat het boekhouden op een innovatieve manier wil veranderen. Hun filosofie is dat boekhouden vooral leuk moet worden, zoveel mogelijk automatisch zou moeten gebeuren en zo min mogelijk tijd zou moeten kosten. Een nobel streven.

Eerste kennismaking met boekhoudsoftware Stip-T (17-12-2017)
Daar waar momenteel de online (browsergerichte) boekhoudpakketten als paddenstoelen uit de grond schieten lanceert XSO (xBase Software Ontwikkeling) het nieuwe boekhoudpakket Stip-T, waarbij de data online staat en het programma lokaal geïnstalleerd wordt. "De nieuwste klassieker onder boekhoudprogramma’s" noemt XSO het zelf.

Beoordeling boekhoudpakket Tellow van de Rabobank (24-11-2017)
Sinds halverwege dit jaar maakt de Rabobank reclame voor de hun boekhoudapplicatie Tellow. Dit pakken ze groot aan door meerdere reclamecampagnes op de radio en veel info in hun eigen blad. Voor mij is, zo richting het einde van het jaar, een mooie gelegenheid om dit te bekijken zodat eventuele klanten in het nieuwe jaar kunnen starten.

Review boekhoudprogramma Tellow (02-10-2017)
De Rabobank maakt reclame voor een boekhoud app die gekoppeld is aan de bankrekening van de Rabo voor ZZP-ers. Pascale Petiet van OAMKB heeft Tellow getest en deelt haar ervaring.

Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: keurmerk betrouwbaar boekhouden toegekend aan Informer Online (15-05-2017)
Na een ruim aantal jaren heeft Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om boekhoudsoftware zelf inhoudelijk integraal te testen en te beoordelen en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een uitgebreid normenkader.

Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016) (04-10-2016)
Cybersecurity skills zijn het centrale thema van dit onderzoek. Naast het verkrijgen van inzicht in deze skills wordt er net als voorgaande jaren ook ingaan op bewustzijn, kennis en gedrag aangaande cybersecurity.

Gratis leidraad selectie administratieve software (14-08-2016)
Onderzoeksbureau GBNED heeft gratis een uitgebreide checlist beschikbaar met selectiecriteria voor administratieve software. De leidraad bevat eigenschappen voor een groot aantal soorten van administraties.

Midden- en kleinbedrijven hebben weinig vertrouwen in aanbieders van ICT- diensten (29-01-2016)
MKB-bedrijven vertrouwen aanbieders van online diensten, zoals softwareleveranciers, maar in geringe mate. Meer kennis, betere informatie en daarnaast een keurmerk 'cybersecurity' zou MKB-bedrijven helpen bij het kiezen en vertrouwen van een online dienst. Dit blijkt uit een onderzoek onder werknemers en eigenaren van midden- en kleinbedrijven dat is uitgevoerd in opdracht van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, in samenwerking met CentERdata.

Ketendigitalisering en kostenreductie door gebruik van de juiste boekhoudsoftware (31-12-2015)
Begin van deze eeuw was het aanbieden van online boekhouden via een webbrowser het belangrijkste onderscheidend vermogen. Op dit moment is het onderscheidend vermogen van boekhoudsoftware met name gelegen in het bieden van functies op het gebied van ketendigitalisering.

Digitaal verantwoord ondernemen in 10 stappen (23-10-2015)
Als ondernemer in het midden- en klein bedrijf wilt u elke dag vooruit. Daarom omarmt u graag nieuwe ICT-toepassingen. De bijbehorende beveiliging krijgt alleen vaak minder aandacht. Dat is een risico, want cybercriminelen komen u en uw klanten zo makkelijker op het spoor. De oplossing ligt in digitaal verantwoord ondernemen.

Terugblik en presentaties praktijkdag webwinkels en boekhouden 2014 (26-09-2014)
Op 23 september 2014 is voor de eerste maal de "ICT Accountancy praktijkdag Webwinkels en boekhouden" gehouden in Hoevelaken. Er komt heel wat kijken bij het opzetten en beheren van een professionele webwinkel met alle koppelingen, zoals naar betaalsystemen, de boekhouding en eventueel naar een kassasysteem en voorraadbeheer. En dan zijn er nog de juridische aspecten.

SBR verplichtstelling : BTW-aangifte en ICP-opgaaf (26-11-2013)
Geheel conform de bekend gemaakte roadmap gaat per 1 januari 2014 de SBR verplichtstelling in voor de BTW-aangifte en de ICP-opgaaf. Een aanzienlijk aantal intermediairs moet komende maanden nog de overstap maken om BTW-aangiften en ICP-opgaven in SBR via de boekhoudsoftware aan Digipoort te kunnen sturen.

Cloud Computing heeft de toekomst voor het MKB (16-03-2012)
Dankzij Cloud Computing kunnen ondernemers besparen op de kosten van ICT. Vooral MKB-ondernemers kunnen zo eenvoudig en relatief goedkoop beschikken over de modernste technologie. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I).

Artikel: uw administratie in the cloud (28-09-2011)
Het begrip ‘Cloud computing’ schept niet altijd duidelijkheid en wordt te pas en te onpas gebruikt door softwareleveranciers.

Online boekhouden: op een ochtend kregen we geen verbinding meer (30-11-2010)
En als we een dag, of zelfs een paar uur, geen verbinding met internet kunnen maken of niet mobiel kunnen bellen door een storing of een andere reden, dan voelen we ons opeens afhankelijk en kunnen we geen kant op. We worden als mens steeds afhankelijker van dergelijke technologie.

Belastingdienst HTO: Samenwerken in the Cloud (24-05-2010)
Tijdens de tweede bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software op 28 april 2010 is een presentatie gegeven door de Belastingdienst, met als titel: Samenwerken in the Cloud. De presentatie gaat over nieuwe mogelijkheden voor ZZP’ers: cloud computing en cloud auditing.

Conclusies Nationale Boekhoud Enquête onder ondernemingen en accountants (08-04-2010)
Twinfield, pionier en marktleider op het gebied van online administraties, presenteert vandaag de conclusies van de Nationale Boekhoud Enquête onder ondernemingen en accountants uitgevoerd door Maurice de Hond. De enquête maakt inzichtelijk dat de digitalisering bij de administratieve werkzaamheden achter loopt op de huidige ontwikkelingen.

Vijf misverstanden over elektronisch factureren (30-10-2009)
Er gaat geen week voorbij of er is wel een bijeenkomst met als onderwerp elektronisch factureren. De uitgaven over elektronisch factureren volgen elkaar in rap tempo op en softwareleveranciers zetten alle zeilen bij om hun marktaandeel op te eisen rondom het productenaanbod die elektronisch factureren mogelijk maken.

Marktanalyse salarissoftware 2009 (29-10-2009)
Een compleet overzicht van salarissoftware en verder aandacht voor: Zelf de salarisadministratie doen of uitbesteden. Digitaal pensioengegevens aanleveren met één druk op de knop en Extraterritoriale werknemers.

Uitgave: E-Factureren voor het bedrijfsleven (10-09-2009)
Op het e-Factureren congres op 9 september 2009 is de uitgave "E-Factureren voor het bedrijfsleven" gelanceerd. Deze uitgave is gratis beschikbaar en een inititatief van het platform ECP-EPN en een samenwerkingsverband van diverse bedrijven en ministeries.

Office pakketten: shoppen loont (21-02-2009)
De term Office pakketten staat voor de meeste gebruikers synoniem aan Microsoft Office. Dat goed shoppen loont voor de aanschaf van een dergelijk product zal verder in dit artikel blijken.


Aandachtspunten bij boekhouden via Software as a Service (20-02-2009)
Waar voorheen werd gesproken over internetboekhouden wordt nu ook gesproken over SAAS (dat staat voor Software as a Service). Het aanbod van SAAS zal alleen maar toenemen de komende jaren. bij SAAS spelen wel aandachtspunten die u scherp in de gaten moet houden en waar u naar moet vragen bij de leverancier.

101 online business applicaties (27-12-2008)
De pioniersfase van Software as a Service (SaaS) is achter de rug. Er is nu keus uit vele honderden goede online applicaties, die je niet koopt, maar huurt. Een selectie uit dit aanbod, onderverdeeld in negen rubrieken.

Boekhoudpakketten voor het MKB in de varianten Lokaal, online (SAAS) en OpenSource (14-11-2007)
De tijd dat de meeste MKB ondernemers met een schoenendoos vol met bonnetjes, eens per periode (meestal per kwartaal), de boekhouder bezoekt lijkt zo langzamerhand steeds meer verleden tijd. Steeds mee ondernemers nemen de boekhouding zelf ter hand of kiezen voor het model van internetboekhouden waarbij de boekhouder over de schouder mee kan kijken.

Salarisadministratie: uitbesteden of zelf doen? (08-08-2007)
Wat is voor u de beste oplossing: de administratie zelf doen met een geschikt softwarepakket, een salarisadministrateur aannemen, of alles uitbesteden? Op de website van Microsoft voor ondernemers zijn een aantal zaken op een rij gezet.

Financieel Dagblad: Vijf redenen om slim online te boekhouden (24-02-2007)
"Vijf redenen om slim online te boekhouden". Zo luidt de titel van een artikel in het FD van vrijdag 16 februari j.l. Internetboekhouden biedt kleinere bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen en leidt tot een efficientere bedrijfsvoering. Gerard Bottemanne van onderzoeksbureau GBNED geeft zijn visie over online boekhouden in het artikel.

KvK kamerkrant thema: slim online boekhouden (03-02-2007)
Ondernemers ervaren de administratie vaak als een last. Het kost teveel tijd en energie. De remedie is de gegevens een keer invoeren en daarna in heel veel toepassingen gebruiken. Dat kan alleen als heel veel softwarepakketten met elkaar kunnen �praten�. Zover is het nog niet, maar een begin is er.

Een website is doorgaans te duur (25-01-2007)
Als ondernemer ben je aan de wolven overgeleverd wanneer je zonder kennis van zaken internetdiensten gaat afnemen bij bedrijven. Ook gerenommeerde bedrijven maken zich schuldig aan het vragen van absurd hoge bedragen voor internetdiensten. De oorzaak: opdrachtgevers hebben vaak niet of nauwelijks kennis en inzicht van zaken.


Onerzoeksbureau GBNED