Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Pakketsoort - EAI en Webservices > Soort > EAI, Webservice en API

[ 1 ] tot [ 28 ] van totaal [ 28 ] berichten

Nieuwe versie rapport: APIs en administratieve software: het nieuwe ERP (03-10-2019)
Het rapport “APIs en administratieve software: het nieuwe ERP”, dat precies een jaar geleden is uitgebracht Onderzoeksbureau GBNED, is positief ontvangen door de markt. Met name de insteek van het rapport gericht op het gebruik van API’s, en niet louter de techniek erachter, wordt gewaardeerd. Deze week is een tweede versie van het rapport verschenen met daarin extra aandacht voor ‘API Service providers’ die tevens oplossingen aanbieden onder de noemer API Middleware of API HUB.

PowerBIConnector.nl maakt importeren gemakkelijk (26-09-2019)
Power BI staat enorm in de belangstelling. En begrijpelijk, want het is een tool waarmee je eenvoudig data visueel maakt. Veel mensen hebben al ervaring met de draaitabellen in Excel, met Power BI ga je nog een stap verder. Je leest de gegevens in, je brengt ze in beeld in een dashboard en je deelt dit eenvoudig met andere mensen. Laagdrempelig, geen technische kennis nodig en snel resultaat.

Simply Deliver eerste IT-bedrijf dat toetreedt tot iSHARE-netwerk (28-05-2019)
Simply Deliver heeft als eerste IT-bedrijf in Nederland het toetredingsproces van het iSHARE-afsprakenstelsel succesvol afgerond. Met het toetreden van het IT-bedrijf tot het iSHARE-netwerk is weer een concrete stap gezet op weg naar drempelloos data delen in de logistiek.

International Data Spaces Association ziet iSHARE als een belangrijke stap richting een digitaal verbonden bedrijfsleven (19-03-2019)
Vandaag heeft de International Data Spaces Association (IDSA) haar actieplan gepresenteerd om iSHARE te adopteren. iSHARE is een afsprakenstelsel voor het delen van data, een initiatief van de Topsector Logistiek. IDSA’s keuze voor iSHARE is in lijn met haar strategie om wereldwijd een veilige en eenvoudige uitwisseling van data in zakelijke ecosystemen op basis van standaarden te ondersteunen.

Visma Group wil Nederlandse cloud software dienstverlener EBPI overnemen (20-12-2018)
Visma Group, een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië, de Baltische staten en de Benelux, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse cloud software dienstverlener EBPI, een belangrijke aanbieder van Software as a Service (SaaS) voor overheidsorganisaties in Nederland.

APIs en administratieve software: API-techniek maakt een oneindig digitaal ECO-systeem voor gebruikers mogelijk (02-10-2018)
Steeds meer softwareleveranciers die zich met hun app’s (softwaresystemen) richten op de cloud maken gebruik van api’s om deel uit te maken van een uitgebreid (oneindig) ECO-systeem dat gebruikers in staat stelt al hun bedrijfsprocessen verregaand te automatiseren.

Nieuwe koppeling tussen iMUIS Online en Bol.com (27-07-2018)
De koppeling tussen iMUIS Online en Bol.com zorgt dat voor bestellingen in Bol.com automatisch bestellingen of financiële mutaties worden aangemaakt in je administratie. Omdat de bestellingen direct in iMUIS Online terecht komen, bespaart het tijd op de financiële administratie.

Infor introduceert nieuwe financiele APIs in zijn Infor OS platform (04-06-2018)
Infor, leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van nieuwe API’s (application programming interfaces) voor Infor CloudSuite Financials & Supply Management in de Infor ION API Gateway. Deze API’s bieden toegang tot een breed scala aan integratiemogelijkheden voor mobiele, cloud-, web- en servergebaseerde applicaties voor de verticale sectoren waarin Infor actief is.

Exact geeft klanten boost in samenwerking met nieuwe innovaties in Spring 18 Release (10-04-2018)
Exact lanceert vandaag ruim 250 productinnovaties. Het gaat onder meer om Exact Online Mijn[Kantoor], een nieuwe oplossing waardoor MKB-bedrijven gemakkelijker kunnen samenwerken met hun accountant, Social Collaboration 2.0 in Exact Synergy dat zorgt voor een verbeterde productiviteit, optimalisatie van Exact Globe en Synergy voor Amazon Webservices (AWS) en Mijn cockpit 2.0 voor een beter inzicht in de bedrijfsprestaties.

Gemeente Deurne gaat over naar Enable-U in the Cloud als integratieplatform (19-12-2017)
De gemeente Deurne kiest voor het cloud-integratieplatform ‘Enable-U in the Cloud’. De gemeente heeft in haar informatiebeleidsplan gesteld dat zij steeds meer functionaliteiten en diensten over gaat brengen naar de cloud. Deze overstap naar het cloud-integratieplatform van Enable-U is daar een belangrijk onderdeel van.

Verhoog efficiency door koppeling met webshops (25-10-2017)
Het online winkelen heeft een enorme vlucht genomen, niet alleen privé, maar ook zakelijk. Ook de technische groothandels en leveranciers bieden deze onlinemogelijkheid. Via hun website of speciale webshop kun je makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen.

Webwinkelfacturen koppelt webshops aan SnelStart API (28-07-2017)
Heeft u een webshop en maakt u hierbij gebruik van Magento, SEOshop, CCV Shop, Mijnwebwinkel of WooCommerce? Vanaf nu kunt u uw online administratie nog makkelijker aansluiten op een webshop, met de nieuwe koppeling van Webwinkel-facturen. Webwinkel-facturen is na Go2UBL en Loon Salarissoftware de derde softwareleverancier die aansluit op de nieuwe API van SnelStart.

E-factureren met de overheid heeft een beveiligde netwerkverbinding nodig (13-07-2017)
Hoewel e-factureren nog niet operationeel is in alle Europese landen, zal er een sterke groei komen als gevolg van de nieuwe richtlijn vastgesteld door de Europese Commissie. Door alleen aan het dataformaat te voldoen, komt u er niet. Alle documenten moeten worden verstrekt via een beveiligde, traceerbare en betrouwbare e-facturatie netwerk. gebaseerd op de ‘PEPPOL’ standaard.

Kapitaalinjectie voor online supply chain platform Tradecloud (13-09-2016)
Regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland InnovationQuarter en Paul van Keep, medeoprichter van Exact Software, investeren samen in Tradecloud, een innovatief online supply chain platform voor productiebedrijven en technische groothandels.

e-Boekhouden.nl koppelt als eerste boekhoudprogramma met Shoppagina (14-06-2016)
Gebruikers van Shoppagina kunnen vanaf vandaag hun webshop koppelen aan e-Boekhouden.nl. e-Boekhouden.nl is daarmee het eerste online boekhoudprogramma waarmee Shoppagina een koppeling realiseert.

Ketentest aangifte loonheffing via het SBR kanaal is van start gegaan (03-04-2015)
Accept neemt deel aan de ketentest die in samenwerking met de Belastingdienst wordt uitgevoerd. De start van de keten wordt door Freepack Software uitgevoerd, waarna deze met de Accept SBR Communicator via de Accept SBR Webserver de verzending naar de belastingdienst verzorgt.

Koppeling UNIT4 Multivers Online en internetbankieren van ING (09-07-2014)
Gebruikers van UNIT4 Multivers Online kunnen nu hun bankmutaties van een ‘Mijn ING Zakelijk’ rekening automatisch importeren in hun administratie. Door eenmalig de koppeling aan te vragen hoeven ondernemers bij- en afschrijvingen niet meer handmatig in te voeren. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten als gevolg van handmatige invoering.

Oracle introduceert Oracle Service Oriented Architecture Suite 12c (30-06-2014)
De snelle groei van cloudapplicaties binnen ondernemingen, gecombineerd met de wens van organisaties om applicaties te integreren met mobiele technologieën, maakt de integratie van applicaties aanzienlijk complexer. Om deze uitdaging aan te pakken, introduceert Oracle Oracle SOA Suite 12c, de nieuwste versie van de meest complete, uniforme oplossing voor applicatie-integratie en Service Oriented Architecture (SOA).

Info voor softwareontwikkelaars bij omschakeling BAPI naar Digipoort en BIV (29-11-2013)
Softwareontwikkelaars van applicaties die marktpartijen in staat stellen om de financiële administratie te organiseren, staan volgend jaar voor een grote uitdaging. Vanaf 1 februari 2014 wordt het BAPI kanaal namelijk vervangen door Digipoort (voor de overheid) en BIV (voor de banken). Aangiften dienen vanaf die datum te worden verzonden in het nieuwe XBRL formaat en dat heeft met name voor een aantal typen van aangiftes verstrekkende gevolgen.

Semansys en Speedbooks Software tekenen partnerovereenkomst (05-11-2013)
Met het xbrlOne Platform van Semansys Technologies zet Speedbooks Software een nieuwe stap in de financiële dienstverlening. Met de technologie van xbrlOne kan Speedbooks Software haar diensten voor de klanten uitbreiden door SBR en XBRL gerelateerde functionaliteiten aan te bieden met alle voordelen van een servicegerichte technologische architectuur.

Qics bouwt Scribe Connector voor Exact (24-06-2013)
Voor Exact gebruikers die gegevens willen uitwisselen met andere softwarepakketten via Scribe, heeft Qics de Scribe connector voor Exact Globe en Exact Synergy gebouwd. Deze connector zorgt ervoor dat data eenvoudig uitgewisseld kunnen worden tussen Exact Globe/Synergy, Microsoft CRM, Salesforce.com en/of de eigen database.

e-Boekhouden.nl ontwikkelt koppeling voor Mijnwebwinkel (22-05-2013)
Klanten van e-Boekhouden.nl met een webshop van Mijnwebwinkel kunnen gratis gebruik maken van een automatische koppeling tussen de twee online aanbieders. De koppeling zorg ervoor dat dagelijks alle nieuwe bestellingen uit Mijnwebwinkel automatisch verschijnen in de online boekhouding.

Samenwerking Exact en Optimizers versterkt aanbod logistieke markt (08-03-2013)
Exact heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met certified en development partner Optimizers. In de overeenkomst is vastgelegd dat de EDI Gateway van Optimizers voortaan wereldwijd verkrijgbaar is via Exact.

De integratie van de Rabo OmniKassa met easyPOS software is afgerond (23-05-2012)
De integratie van de Rabo OmniKassa met easyPOS software is afgerond. Sinds begin maart kan dit programma met easyPos-Webshop gebruikt worden. Zo heeft u een flexibele betaaloplossing voor uw webwinkel. Het is immers een optimaal bereikbare kassa en een veilige infrastructuur.

Bedrijven wisselen gemakkelijker elektronisch gegevens uit met overheid dankzij koppeling Digipoort en CertiONE (06-09-2011)
Dankzij de gerealiseerde koppeling tussen Digipoort, het “elektronische postkantoor” van de overheid en het platform van Certipost, ervaren specialist in beveiligde elektronische gegevensuitwisseling, wordt het voor bedrijven nog gemakkelijker om digitaal gegevens uit te wisselen met de overheid.

Red Hat's JBoss Enterprise SOA Platform 5.1 voorzien van datavirtualisatieoplossing (10-03-2011)
Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van het JBoss Enterprise SOA Platform 5.1 dat nieuwe toevoegingen voor de integratie van datadiensten bevat.

Internetbureau Amercom gaat verder als UNIT4 Internet Solutions (02-04-2010)
Amercom, sinds 2000 het internetbureau van UNIT4, gaat verder onder de naam UNIT4 Internet Solutions. Het Amersfoortse internetbureau werd opgericht in 1994 als ontwikkelaar van internet-, intranet- en extranetoplossingen.

UBL-specificaties een feit en eFacturen overheid via Digipoort (20-11-2009)
De overheid wil als ontvanger van veel facturen het elektronisch factureren stimuleren. Onder de noemer e-factureren kunnen verzenders en ontvangers gebruik maken van Digipoort (voorheen de Overheidstransactiepoort) voor de uitwisseling van elektronische facturen.


Onerzoeksbureau GBNED