Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Branche - Gezondheidszorg > Branche > Medisch en zorg

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 129 ] berichten

Unit4 kondigt next-generation ERP aan: volledig gefocust op mensgerichte organisaties (15-10-2020)
Unit4, leverancier van zakelijke software in de cloud voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag Unit4 ERPx aan. Dit is de next-generation oplossing in de cloud voor Enterprise Resource Planning (ERP) voor middelgrote dienstverlenende organisaties. ERPx biedt volledig geïntegreerde ERP, HCM en FP&A binnen een uniforme architectuur, kan snel geïmplementeerd worden en bevat branchespecifieke innovaties.

Optimale datakwaliteit in SAP door nieuwe oplossing van myBrand en Company.info (11-10-2020)
SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand lanceert een nieuwe applicatie om bedrijfsinformatie te optimaliseren. Deze applicatie is geschikt voor SAP Sales & Service Cloud en heeft een directe koppeling met Company.info. Hierdoor is het mogelijk om moeiteloos te beschikken over actuele en volledige bedrijfsinformatie over klanten, partners en leveranciers.

Integratie van Microsoft Dynamics met Semansys (10-06-2020)
Bent u een Microsoft Dynamics Business Central-gebruiker die moet rapporteren aan de Nederlandse regelgevende instanties? Sinds 2008 werken Microsoft en Semansys samen om gebruikers (ondernemers of accountants) van Microsoft Dynamics Business Central te ondersteunen en in staat te stellen het volledige proces te voltooien.

MUIS Software realiseert NOW-rapport (12-05-2020)
MUIS Software stelt in iMUIS Online het NOW-rapport beschikbaar. Het NOW-rapport (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)) berekent de verwachte NOW-subsidie uit aan de hand van jouw financiële situatie.

Signicat bundelt krachten met Nederlandse identityspecialist Connectis (02-04-2020)
Connectis, specialist in Identity & Access Management en digitale identiteiten, gaat samen met Signicat, de Trusted Digital Identity™ company. Hierdoor ontstaat het meest uitgebreide platform voor digitale identiteiten in de Europese markt.

Inkomende documenten verwerken: wat is de volgende stap? Op naar de toekomst! (27-03-2020)
Repeterend werk en handmatige handelingen wil je zoveel mogelijk beperken. Want daarmee haal je niet het meeste uit jezelf. Bovendien werk je zo ook niet erg efficiënt. Wat als je dit soort taken allemaal kunt automatiseren, zodat je veel meer tijd overhoudt voor werk waarvan je gelukkiger wordt en waarmee je meer waarde toevoegt voor de organisatie?

Tenzinger wordt grootste leverancier van elektronisch clientendossier software (11-03-2020)
Door overname van De Heer Software, e-health leverancier Serviant en het eerder overgenomen Unit4 Cura wordt Tenzinger de grootste leverancier van elektronisch cliëntendossier (ECD) software in de markt voor gehandicapten-, ouderen- en thuiszorg. Tenzinger helpt zorginstellingen met het optimaliseren van hun zorgprocessen met innovatieve ICT-oplossingen, praktische ondersteunende diensten en de inzet van hoogwaardige data.

Kleinere bedrijven minder gedigitaliseerd en verstuurde e-facturen verdubbeld (18-02-2020)
Eén op de drie (32 procent) Nederlandse bedrijven zegt de bedrijfsvoering in hoge mate of bijna volledig gedigitaliseerd te hebben. Daarentegen geeft 36 procent aan de bedrijfsvoering niet of nauwelijks te hebben gedigitaliseerd. Kleine bedrijven zijn minder ver met digitalisering dan grote bedrijven. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers uit onderzoek naar ICT-gebruik onder bedrijven in Nederland.

Materieelmanager wordt Tooltagger (15-02-2020)
Gereedschapsbeheer software Materieelmanager kent sinds begin 2020 een opvolger. Tooltagger.com is een Software as a Service (SaaS) applicatie. Hierdoor heb je met een vast laag maandtarief de beschikking over de volledige software én werk je altijd in de nieuwste versie. Tooltagger schittert in eenvoud.

Visma wordt marktleider in verzuimmanagement door overname VerzuimSignaal (05-11-2019)
Door de krachten te bundelen met VerzuimSignaal breidt Visma zijn aanbod uit op het gebied van verzuimmanagement in Nederland. De markt voor verzuimmanagement is een zeer strategisch gebied voor Visma, aangezien het bedrijf ernaar streeft oplossingen te bieden voor werkgevers, arbodiensten, bedrijfsartsen en verzekeringsmaatschappijen.

Incura en MUIS Software realiseren software integratie om de zorgprofessional nog verder te ontzorgen (05-09-2019)
Incura en MUIS Software slaan de handen ineen om zorgprofessionals nog beter van dienst te kunnen zijn bij de administratie. Beide softwarebedrijven stellen het ontzorgen van de klant centraal. Daarom hebben de partijen afgelopen maanden hard gewerkt aan een integratie van de twee softwareprogramma’s.

Uniserver introduceert Back-IT 365: nieuwe dienst voor geautomatiseerde back-ups van Office 365 (13-05-2019)
Uniserver, de clouddistributeur van Nederland, introduceert Back-IT 365, een nieuwe SaaS-dienst voor het maken van een volledige back-up van alle Office 365-data. Met Back-IT 365 wordt alle data van Office 365-applicaties in de cloud opgeslagen en voor langere tijd bewaard. De dienst is gebouwd op basis van Veeam Back-up for Office 365.

AFAS in de breedte gegroeid: in totaal werden 388 organisaties vorig jaar klant bij AFAS (22-01-2019)
Opvallend is het grote aantal succesvolle aanbestedingen. Na het Erasmus MC gaan nu ook Het Maastricht UMC+ en Universitair Medisch Centrum Groningen, de Gemeente Amsterdam en onderwijsinstellingen met de software van AFAS werken. Het softwarebedrijf heeft ook in de flexmarkt behoorlijke stappen gezet. YoungCapital is bijvoorbeeld een nieuwe klant in die branche.

Eno kiest voor Oracle Health Insurance Back Office (16-01-2019)
Zorgverzekeraar Eno, gevestigd in Deventer, stapt over op Oracle Health Insurance Back Office (OHI), de bewezen oplossing van Oracle, die bij de meeste zorgverzekeraars in Nederland in gebruik is. Eno was al langere tijd op zoek naar een vervanging van zijn huidige backofficesysteem, die zou kunnen voldoen aan de eigen eisen van Eno en die van toezichthouders.

ICreative: Ziekenhuis Rivierenland Tiel live met Basware Alusta SaaS (04-09-2018)
ICreative, leverancier van purchase-to-pay automation, maakt bekend dat Ziekenhuis Rivierenland Tiel de implementatie van Basware Alusta SaaS succesvol heeft afgerond. 'Dankzij dit systeem kunnen we met relatief beperkte inspanning en binnen de gestelde termijn aan onze betalingsverplichtingen voldoen', zegt Joost Brugman, hoofd financiële administratie (a.i.).

Main Capital verwerft strategisch belang in healthcare HR specialist SDB Ayton (23-05-2018)
Main Capital heeft een strategisch belang verworven in SDB Ayton, een HR, planning en salarisadministratie specialist voor de zorgmarkt. Het in Den Haag gevestigde bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt.

AFAS Software heeft het aantal klanten afgelopen jaar zien toenemen (17-01-2018)
AFAS Software heeft het aantal klanten afgelopen jaar zien toenemen. Onder andere bedrijven als VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling, Accon AVM, Boni Supermarkten, Evides en Timing Personeelsdiensten hebben het afgelopen jaar gekozen voor de software van AFAS.

Cegeka KPMG en Microsoft gaan blockchaindiensten verder optimaliseren (05-04-2017)
Cegeka, KPMG en Microsoft gaan in Nederland samenwerken om de dienstverlening op basis van blockchain-technologie verder te optimaliseren. Met blockchain is het mogelijk om binnen een groot aantal sectoren informatie samen te brengen en op een veilige manier transacties te verrichten zonder dat daar een ‘trusted third party’, zoals een bank of een notaris, aan te pas komt.

Slimme voorraadoplossing voor de gezondheidszorg beschikbaar (10-06-2016)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt de beschikbaarheid aan van Infor Inventory Intelligence for Healthcare. Deze nieuwe applicatie biedt concreet inzicht in voorraadniveaus en is ontworpen door het Infor Dynamic Science Labs-team. Deze interne denktank is opgericht om de volgende generatie slimme, zelflerende en toekomstgerichte bedrijfssoftware te ontwikkelen.

CosMed digitaliseert met Neo ZIS|EPD (09-06-2016)
CosMed heeft het zorginformatiesysteem Neo ZIS|EPD in gebruik genomen. De zorgprofessionals en administratief medewerkers van de zorginstelling ondervinden optimale ondersteuning van het werkproces met deze totaaloplossing van MI Consultancy voor onder andere dossiervoering, zorgadministratie, planning, elektronisch voorschrijven en workflow.

Idensys breidt verder uit: Nu ook inloggen met Idensys in de zorgsector (02-05-2016)
Eind april 2016 zijn de eerste pilots in de zorg voor het testen van Idensys gestart. In deze zorgpilots zal ook het hoogste betrouwbaarheidsniveau 4 beproefd worden. Idensys biedt de mogelijkheid om op een gebruikersvriendelijke manier de betrouwbaarheid van de identiteit van de patient/burger op het hoogste niveau van te stellen, een veilige verwerking van de (bijzondere) persoonsgegevens bij de toegangscontrole te garanderen en snelle uitrol mogelijk te maken.

Unit4 Cura Flex plant automatisch juiste flexpool medewerker (06-04-2016)
Unit4, een snelgroeiende partij in enterprise software, introduceert een nieuwe planningsmodule binnen Unit4 Cura: Unit4 Cura Flex. Cura is een geïntegreerd zorginformatiesysteem (ZIS) voor verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Cura Flex versterkt Cura op het gebied van het plannen van de (flexpool)medewerkers.

Het Raamwerk brengt Elektronisch Cliënten Dossier onder in de cloud van Unit4 (22-02-2016)
Het Raamwerk heeft besloten om de bedrijfssoftware, waaronder het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) Unit4 Cura, in de cloud van Unit4 onder te brengen. De Zuid-Hollandse zorgaanbieder voor mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking voert flexibele werkmethoden en nieuwe mobiele apparatuur in, samen met lean-procesoptimalisatie.

Update eerste onderzoek naar e-Procurement software leveranciers in de Benelux van start (11-01-2016)
Op 8 januari 2016 is E-proQure, onafhankelijk kenniscentrum voor e-Procurement, een update van het onderzoek marktverkenning gestart naar leveranciers van inkoopsoftware oplossingen die op de Benelux markt opereren. Na enkele updates van het sinds eind 2012 uitgebrachte onderzoek, komt E-proQure nu met een tweede, gratis versie.

LANDER werk & participatie realiseert nieuw geïntegreerd ERP-systeem met Thinkwise (16-09-2015)
LANDER werkt met diverse software-oplossingen naast elkaar. Het huidige ERP-pakket is ontwikkeld in RPG. Daarbij is veel specifieke functionaliteit ondergebracht in de Microsoft Office Suite. Capaciteitsplanning, voorcalculatie, het matchen van medewerkers en competenties en urenregistratie zijn bijvoorbeeld ondergebracht in Microsoft Excel spreadsheet-applicaties.

Vitalis maakt managementinformatie in een oogopslag beschikbaar met Qlik (26-08-2015)
Qlik® (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, kondigt aan dat Vitalis WoonZorg groep in Eindhoven heeft gekozen voor QlikView®. Met QlikView krijgt Vitalis enerzijds meer inzicht in en grip op haar HR- en administratieve processen en anderzijds in de geleverde en nog te leveren zorgactiviteiten. Door de nieuwe organisatiestructuur van Vitalis krijgen medewerkers meer verantwoordelijkheid en dus ook behoefte aan meer informatie.

Zeeuwse reumatologen kiezen unaniem voor Neo ZIS|EPD (08-07-2015)
Reumazorg Zuid West Nederland heeft gekozen voor de medische software van MI Consultancy. De zeven reumatologen die werkzaam waren in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Ziekenhuis ZorgSaam, het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis hebben het zelfstandige behandelcentrum Reumazorg ZWN opgericht.

Unit4 kiest Servoy voor vergroting van gebruiksvriendelijkheid Elektronisch Clienten Dossier (28-05-2015)
Bedrijfssoftwareleverancier Unit4 heeft Servoy gekozen om de gebruiksvriendelijkheid van het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) Unit4 Cura verder te verbeteren. Servoy gaat Unit4 Cura voorzien van een nieuwe user interface en deelapplicaties ook beschikbaar maken voor gebruik op mobiele apparaten. Daardoor komen Unit4 en Servoy tegemoet aan de behoeften van zorginstellingen.

Ziekenhuis Nij Smellinghe: meer efficiency, reductie in manuren en meer sturing in factuurverwerking (24-02-2015)
Begin 2014 is gezocht naar een oplossing met een breed pakket aan mogelijkheden én een solide integratie met MS Dynamics NAV. De keuze is gevallen op ISProjects mede doordat het bij meerdere NAV bedrijven al geïmplementeerd is en vanwege de gebruikersvriendelijkheid.

De Zonnebloem professionaliseert relatiebeheer met CRM Partners (17-12-2014)
Nationale Vereniging de Zonnebloem, een vereniging ten dienste van mensen met een lichamelijke beperking, heeft gekozen voor de implementatie van Microsoft Dynamics CRM. CRM Partners, specialist in CRM voor ledenorganisaties, verzorgt de implementatie van het nieuwe systeem en zal bovendien zorg dragen voor het trainingsprogramma voor medewerkers.

LANDER optimaliseert contractmanagement samen met BCT (02-12-2014)
LANDER werk & participatie heeft onlangs Corsa/Contract geïmplementeerd, zo maakt BCT vandaag bekend. Met deze oplossing voor contractmanagement voorziet BCT, leverancier op het gebied van Enterprise Information Management, LANDER van een slimme softwaretool waarmee de organisatie eenvoudig alle contracten kan digitaliseren en beheren.

UNIT4 Cura krijgt als eerste zorginformatiepakket een Groene Vink voor iWmo (05-11-2014)
Zorginstituut Nederland (ZINL) heeft aan UNIT4 Cura als eerste zorginformatiesysteem van Nederland de Groene Vink toegekend voor de informatie-uitwisseling in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De software van UNIT4 voldoet hiermee aan de landelijke specificaties voor informatie-uitwisseling in het kader van de Wmo.

De Trans kiest voor elektronisch clienten dossier van UNIT4 (16-10-2014)
Zorgorganisatie De Trans heeft gekozen voor het elektronisch cliënten dossier (ECD) UNIT4 Cura. Deze oplossing vervangt het huidige systeem dat niet meer voldeed aan de eisen en wensen van de organisatie. Met het nieuwe ECD, dat overal via internet te benaderen is, vereenvoudigt De Trans de administratieve lasten binnen de organisatie.

Arkin: bewust roosteren met ORTEC (15-09-2014)
De invoer van een nieuw personeelsplanningssysteem zorgde bij Arkin niet alleen voor een betere planning, maar ook voor een omschakeling in werkwijze. De 150 planners die zich dagelijks decentraal bezig houden met het roosteren van 3500 medewerkers zijn veel bewuster aan het roosteren.

Business Process Management (BPM) software in kaart gebracht (02-09-2014)
Business Process Management (BPM) staat op dit moment volop in de belangstelling. BPM is gericht op het optimaliseren van processen, waarbij begrippen als TQM (Total Quality Management), LEAN en Six Sigma de revue passeren. Hiernaast heeft BPM een nauwe relatie met Workflow Management (WFM). Om BPM optimaal toe te passen in een organisatie is ondersteuning van de juiste software essentieel.

Martini Ziekenhuis werkt met de totaaloplossing van ORTEC voor personeelsplanning (12-08-2014)
3000 medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen worden dagelijks geroosterd door zo’n 200 roosteraars. Dat doet het Martini Ziekenhuis sinds kort met de totaaloplossing van ORTEC voor personeelsplanning, ORTEC Workforce Scheduling (voorheen ORTEC Harmony).

Main Capital investeert in cloud-based healthcare software bedrijf The Patient Safety Company (26-06-2014)
Main Capital III heeft een meerderheidsbelang verworven in cloud-based healthcare software bedrijf The Patient Safety Company (TPSC). TPSC levert Governance, Risk & Compliance (GRC) oplossingen gecentreerd rond het verbeteren van patiëntveiligheid aan ca. 300 zorginstellingen zoals ziekenhuizen, GGZ-afdelingen en ambulante zorginstellingen.

Gegarandeerde koppeling met SAP belangrijkste criterium ZGT keuze ISProjects (04-06-2014)
ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) verwerkt per ongeveer 40.000 inkomende facturen in SAP. Deze facturen worden op 1 locatie ontvangen en geregistreerd voor 2 verschillende locaties. In totaal zijn ongeveer 160 medewerkers binnen de gehele organisatie betrokken bij het vastleggen, boeken, goedkeuren en verder verwerken van de facturenstroom.

LEVANTOgroep kiest UNIT4 Zorgmonitor voor grip op groeiende organisatie (28-05-2014)
LEVANTOgroep heeft gekozen UNIT4 Zorgmonitor in te zetten voor het snel verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering. De organisatie gebruikt de business intelligence-oplossing om effectief gegevens uit meerdere bedrijfssystemen te kunnen combineren en analyseren.

QuaRijn kiest voor UNIT4 Cura ter ondersteuning van de werkprocessen (13-05-2014)
QuaRijn heeft gekozen voor UNIT4 Cura ter ondersteuning van de administratieve- en zorgprocessen. De ouderenzorgorganisatie wil een efficiëntieslag doorvoeren en losse systemen vervangen voor een geïntegreerde oplossing. De administratieve werkzaamheden zullen verminderen en het risico op fouten als gevolg van dubbele invoer behoort straks tot het verleden.

Exact en HEAD gaan kennissamenwerking aan (15-03-2014)
Exact en HEAD, de beroepsvereniging voor financiële experts in de zorg, hebben een samenwerkingscontract getekend. Het doel van de samenwerking is kennis en kunde uit te wisselen met financieel managers en hogeropgeleiden in financiële functies in de zorgsector. Exact zal als hoofdsponsor onder andere actief deelnemen aan diverse bijeenkomsten, zowel nationaal als regionaal, die HEAD organiseert voor haar 900 leden.

Exact optimaliseert CRM-processen bij Zorgverzekeraar Eno (04-03-2014)
Zorgverzekeraar Eno, de kleinste zelfstandige zorgverzekeraar van Nederland, beter bekend onder de merken Salland, Energiek en HollandZorg, kiest voor Exact Synergy Enterprise voor CRM en documentmanagement.

Carinova maakt efficiencyslag met Infine Jaarrekening Zorg (05-12-2013)
De zorgorganisatie Carinova, met circa 4.000 medewerkers actief op de zorggebieden Thuiszorg, Woonzorg en Huishoudelijke Hulp, heeft gekozen voor de rapportgenerator van Infine Software voor het opstellen van de jaarrekeningen volgens Richtlijn 655 en de modeljaarrekening van VWS.

Isala klinieken werkt efficienter dankzij digitale factuurverwerking met ISProjects (07-11-2013)
De Isala klinieken verwerken ongeveer 70.000 inkomende facturen per jaar in SAP. Deze facturen worden in één administratie verwerkt voor zes verschillende locaties. In totaal zijn ongeveer 240 medewerkers binnen de gehele organisatie betrokken bij het vastleggen, boeken, goedkeuren en verder verwerken van de inkomende facturenstroom.

Persbericht: Automatisering in de zorg: drie trends volgens AFAS (24-10-2013)
AFAS Software heeft in de eerste helft van dit jaar haar marktaandeel in de zorgsector verder uitgebouwd. Volgens de Leusdense softwareleverancier spelen hierbij drie ontwikkelingen een belangrijke rol. Zo kiezen steeds meer zorginstellingen voor een volledige ERP-oplossing in plaats van alleen de HRM/Payroll-software, groeit de populariteit van e-HRM en zien steeds meer zorginstellingen dat besparingen op secundaire processen direct meer geld opleveren voor extra handen aan het bed.

1.400 medewerkers Thuiszorg Rotterdam online toegang tot eigen HR-gegevens (01-10-2013)
Thuiszorg Rotterdam is de nieuwste klant van HR-softwareleverancier Raet. De thuiszorgorganisatie kiest ervoor om vanaf 2014 haar personeels- en salarisadministratie te verzorgen met Youforce, de e-HRM-portal van Raet. Daarnaast krijgen de 1.400 medewerkers toegang tot de portal om onder andere hun eigen persoonsgegevens en declaraties in te zien en te onderhouden.

Estinea zet Mobile Business Intelligence van UNIT4 in voor efficiente sturing (13-09-2013)
Estinea gaat Mobile Business Intelligence van UNIT4 inzetten bij het aansturen van de organisatie. De zorginstelling gaat hierbij gebruik maken van tablets en is daarmee één van de eerste zorgorganisaties in Nederland die dat doet. Mobile BI is een module van het management informatiesysteem UNIT4 Cura Zorgmonitor.

UNIT4 levert ERP-software aan ontwikkelingsorganisatie CGIAR (09-09-2013)
CGIAR, een internationaal consortium van non-profit landbouwkundige ontwikkelingsorganisaties, kiest voor het ERP-systeem Agresso van UNIT4. De implementatie van het managementsysteem voor internationaal onderzoek is de eerste fase van een wereldwijd project in de onderzoeksector. Tien CGIAR-organisaties gaan gebruik maken van deze oplossingen, onderzoeksinstelling WorldFish heeft daarbij de primeur.

AFAS Software groeit in 2013 onverminderd door (13-08-2013)
AFAS Software groeit in 2013 onverminderd door. Met een omzetgroei van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kijkt de Leusdense softwareleverancier terug op een sterk eerste halfjaar. De trend dat steeds meer klanten afstappen van eenmalige investeringen in hard- en software zet sterk door. Inmiddels huurt 75% van de klanten de weboplossing van AFAS. Een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ezora en Syfers letten op de financiele gezondheid van DierenDokters (18-06-2013)
Om te voorkomen dat dierenartsen ondergesneeuwd raken met allerlei financiële en administratieve rompslomp, hebben wij deze processen zoveel mogelijke gecentraliseerd en geoptimaliseerd door samen te gaan werken met Syfers en Ezora! Syfers helpt ons om de boekhouding zo snel mogelijk beschikbaar te maken.


Onerzoeksbureau GBNED