Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Assuring > Assuring (incl. certificeren en compliance)

[ 151 ] tot [ 170 ] van totaal [ 170 ] berichten

NBA-taxonomie 1.0 voor het afgeven van verklaringen in XBRL (24-02-2013)
Als eerste belangrijke stap naar het afgeven van accountantsverklaringen in XBRL is de NBA-Taxonomie versie 1.0 gepubliceerd. Een taxonomie die voor accountants essentieel is.

Visma Software ontvangt zilveren predicaat: SBR voor banken (07-02-2013)
Met zijn SBR to Go-project heeft Visma Software (voorheen AccountView) het zilveren predicaat ‘SBR voor banken’ verworven. De onderscheiding werd recent uitgereikt door het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC), een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING en de Rabobank.

UNIT4 behaalt zilveren FRC-predicaat (07-02-2013)
UNIT4 Bankenrapportage is geslaagd voor de ketentest en behaalt daarmee het zilveren FRC-predicaat. Dit is een initiatief van het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC), dat bestaat uit Rabobank, ABN AMRO en ING. Het toont aan dat iedere accountant deze softwareoplossing van UNIT4 kan gebruiken om het gewenste SBR bankenkredietrapport te genereren.

PwC neemt document management systeem van UNIT4 in gebruik (04-02-2013)
De Compliance Services-praktijk van PwC heeft het document management systeem van UNIT4 in gebruik genomen. Daarnaast gaat deze afdeling - die klanten helpt bij het voldoen aan steeds complexere wet- en regelgeving - werken met UNIT4 Auditor voor fiscale werkprogramma’s en UNIT4 Actueel, dat fungeert als digitaal kantoorhandboek.

Primeur voor Philipsen Accountants | Adviseurs: Account Insight maakt SAP R/3 toegankelijk voor controle (31-01-2013)
Met Account Insight van IT Risk Control kunnen accountants snel en eenvoudig inzicht krijgen in de data uit ERP- en financiële pakketten en deze analyseren. Data-analyse bij opstellen en controleren van jaarrekeningen met behulp van Account Insight levert meer efficiency en biedt de accountant meer en beter inzicht in de cijfers van hun klant.

Danske Bank implementeert STATISTICA voor risicomanagement (26-01-2013)
Danske Bank; de grootste bank in Denemarken en één van de grootste financiële dienstverleners in Noord-Europa heeft STATISTICA geïmplementeerd om haar operationele risico’s te beheersen en de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

GGN tilt informatiebeveiliging naar hoger niveau (17-01-2013)
BSI overhandigt vandaag het ISO/IEC 27001 certificaat aan credit-management organisatie GGN. De financiële dienstverlener kiest ervoor om klantgegevens voortaan te beveiligen volgens dezelfde eisen die de Nederlandse Bank aan banken oplegt.

Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem aan Vendit uitgereikt (10-01-2013)
Op maandag 7 januari zijn in de Nieuwspoort Den Haag de eerste keurmerken ‘Betrouwbare Afrekensystemen’ uitgereikt door Peter Veld, Directeur Generaal van de Belastingdienst. Dit keurmerk is die dag ook aan Eric van Jarwaarde, CEO van Vendit overhandigd.

Eerste kassasystemen krijgen keurmerk Betrouwbare Afrekensysteem (07-01-2013)
Ongeveer 15% van de ondernemers blijkt volgens inschatting van de Belastingdienst gebruik te maken van een afrekensysteem met een zogenoemde afroomfunctie waardoor onderdelen van de omzet voor de ogen van de fiscus te verbergen zijn. In maart 2011 kondigde de Belastingdienst streng toezicht hierop aan. Leveranciers van afrekensystemen reageren hierop door zogenoemde Keurmerk-kassa’s in de markt te zetten. Ondernemers die zo’n kassa kopen weten zeker dat alle gegevens goed worden vastgelegd.

UNIT4 behaalt veiligheidscertificaat PCI DSS voor opslag creditcardgegevens in de cloud (13-11-2012)
UNIT4 heeft de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) certificering behaald voor de opslag van creditcardgegevens op de infrastructuur binnen het UNIT4 datacenter. Met deze certificering voldoet UNIT4 aan de eisen die de belangrijkste creditcardmaatschappijen stellen aan processen, procedures en de beveiliging voor de opslag van creditcardgegevens.

Terugblik Jaarcongres ICT Accountancy 2012 (29-10-2012)
Op 25 oktober j.l. werd in Holiday Inn te Leiden voor het 11e achtereenvolgende jaar het "Jaarcongres ICT Accountancy" georganiseerd. Net als voorgaande jaren was sprake van een afwisselend programma met onderwerpen als: scannen en herkennen van boekingsdocumenten, software voor de adviespraktijk, SBR, SEPA en Mobile computing (app's).

UNIT4 behaalt twee extra certificeringen voor informatiebeveiliging in de cloud (26-09-2012)
UNIT4 heeft de NEN 7510 en de SSAE16 certificering behaald. Beide certificeringen hebben betrekking op informatiebeveiliging en IT-beheer voor de cloud en beheerdiensten van UNIT4.

CBP geeft op verzoek van SURF duidelijkheid over cloud en privacy (10-09-2012)
Op verzoek van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek, heeft het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) een zienswijze ten aanzien van cloud computing en bescherming van persoonsgegevens uitgebracht. Deze zienswijze geeft, bij SURF aangesloten, instellingen handvatten bij het afnemen van clouddiensten, geleverd door Amerikaanse bedrijven.

BDO certificeert Infor10 ERP Enterprise (LN) en Infor10 ERP Business (16-07-2012)
Infor, een leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat Infor10 ERP Enterprise (LN) en Infor10 ERP Business (SyteLine) voldoen aan de International Financial Reporting Standards (IFRS) eisen van BDO Audit & Assurance B.V., een organisatie op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy.

Infine Software gaat samenwerking aan met Digidentity (10-07-2012)
Infine Software en Digidentity zijn een samenwerking aangegaan waar u als klant van kunt profiteren. Klanten van Infine Software kunnen bij Digidentity een Digipoort (SBR) certificaat aanvragen met een korting van twintig procent.

SBR Assurance informatie beschikbaar op NBA.nl (04-07-2012)
SBR Assurance is de naam van een project binnen NBA. Het doel van het project is het ontwikkelen van een methode en tooling om bij een jaarrekening in SBR, ook een verklaring in SBR aan te leveren. Daarnaast valt onder SBR Assurance ook informatie die accountants helpen assurance te geven bij SBR jaarrekeningen.

Test app op betrouwbaarheid en toegankelijkheid (08-06-2012)
SQS Software Quality Systems, internationaal de grootste onafhankelijke aanbieder van softwaretest- en kwaliteitsmanagementdiensten in Europa, merkt dat bedrijven vaker hun zakelijke mobiele apps uitvoeriger testen. Door de korte lifecycle van apps is het belangrijk dat ze in een kort tijdsbestek worden ontwikkeld, getest en in gebruik genomen worden.

Kiwa Register en gemeente Zoetermeer verbeteren digitale dienstverlening met eHerkenning (08-06-2012)
eHerkenning, de digitale authenticatiemethode voor bedrijven en overheden, is deze week in gebruik genomen door Kiwa en de gemeente Zoetermeer. Kiwa Register geeft waardedocumenten af voor de scheepvaart, luchtvaart en vervoerssector en gebruikt eHerkenning in het nieuwe online aanvraagsysteem.

Cloudtoepassingen voor de accountancy lopen in op lokale toepassingen (15-05-2012)
Net als voorgaande jaren heeft onderzoeksbureau GBNED alle cloudtoepassingen voor de accountancy in kaart gebracht. De belangrijkste constatering is dat het aantal cloudtoepassing (dat via een webbrowser werkt) verder inloopt op lokale toepassingen. Intermediairs hebben nu bijvoorbeeld al de keuze uit meer dan tien online boekhoudpakketten en Gerard Bottemanne van GBNED voorspelt een verdere groei.

Terugblik ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing en gratis rapport (11-05-2012)
Op 10 mei j.l. is in Hoevelaken de drukbezochte ICT Accountancy praktijkdag Cloud computing gehouden. Met aandacht voor assuring the cloud, het gebruik van online toepassingen in de kantoorpraktijk en aandacht voor authenticatie en autorisatie. Tijdens de bijeenkomst is tevens de nieuwe versie van het gratis rapport "(Samen)werken in the cloud" aangekondigd.

Welke risico’s loopt u bij online boekhouden of denkt u daar liever niet over na? (27-04-2012)
Hoe weet u zeker dat de boekhouding van uw klanten niet gehackt wordt en dat de online dienst er niet opeens mee stopt? Hoe veilig is het opslaan van gegevens in the cloud eigenlijk en voldoet u wel aan alle relevante wetgeving?

Vervangingsproces BAPI certificaten goed op gang (21-03-2012)
Fiscaal dienstverleners en bedrijven die gebruikmaken van het BAPI-kanaal voor het doen van belastingaangiften, moeten KPN-certificaten aanvragen ter vervanging van de DigiNotar-certificaten. Het vervangingsproces van BAPI certificaten is inmiddels goed op gang gekomen. Tot nu toe hebben 12.000 gebruikers zich als abonnee aangemeld bij KPN, waarvan zo'n 10.000 ook alle bijbehorende bescheiden hebben opgestuurd. KPN heeft aan ongeveer 9.000 van deze aanmelders nu een abonneenummer uitgegeven.

NBA komt met aanpak voor SBR-verklaringen (07-03-2012)
Met de ontwikkeling die Standard Business Reporting in Nederland doormaakt is een concrete behoefte ontstaan om een verklaring van de accountant te kunnen krijgen bij dergelijke rapportages. Door de uiteenlopende toepassingen van XBRL wereldwijd en de vooruitstrevende positie van Nederland op dit gebied is er internationaal nog geen passende aanpak voorhanden. De NBA heeft daarom een oplossing gedefinieerd die toepasbaar is voor verklaringen die door accountants in XBRL worden afgegeven.

Alternatieven bij eventuele problemen met KPN certificaten (06-03-2012)
Volgens de SRA, een samenwerkingsverband van accountantskantoren, zijn de KPN certificaten voor Bapiprocessen niet veilig. De certificaten zijn volgens een test zonder enige beveiliging te downloaden van de site van KPN. Dan zijn ze zonder sleutel (pin) nog niet te gebruiken maar dat is met de huidige mogelijkheden voor hackers geen probleem.

Stichting Betrouwbare Afrekensystemen: voorlopige Raad van Deelnemers actief (11-01-2012)
Op 9 november 2011 tijdens de deelnemersbijeenkomst bij VNO-NCW is de voorlopige raad van deelnemers opgericht van de stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Wilko Stronks (Reeleezee) is tot voorzitter gekozen en de raad bestaat verder uit initiatiefnemers van het eerste uur en deelnemers die zich op 9 november 2011 hebben aangemeld.

Raet is in control met Software as a Service (29-12-2011)
De HR-, salaris- en pensioenverwerkingdiensten van Raet zijn 'in control'. Dit blijkt uit de ISAE3402-verklaring die de HR-softwareleverancier en dienstverlener dit jaar als één van de eerste partijen ontvangt. De uitbestedingsdienstverlening voor de HR- en salarisadministratie, BPO Services van Raet, werd dit jaar voor het eerst beoordeeld en behaalde meteen een 100%-score.

Multrix verstevigt grip op IT-dienstverlening met ISAE 3402 rapport (30-11-2011)
Geen bedrijfstak ontkomt er meer aan: certificeringen. Maar wat kan een klant nu daadwerkelijk met een certificaat van zijn IT-leverancier? Nadat Multrix zichzelf deze vraag begin 2008 had gesteld, trad de leverancier voor ICT en SaaS hosting eind 2008 als een van de eerste binnen de branche naar buiten met een SAS70 Type1 rapport.


Onerzoeksbureau GBNED