Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Onderzoek

Gebruikershandleiding kredietrapportage aan banken volgens SBR aanpak

Plaatsingsdatum 28-12-2009
Berichtdatum 28 december 2009

De gebruikershandleiding kredietrapportage kan als leidraad worden gehanteerd bij het opstellen van kredietrapportages met behulp van de bankentaxonomie. Dit laatste is een uitbreiding van de elementen die gelden voor het opstellen van een jaarrekening op fiscale grondslag volgens het SBR programma (in XBRL formaat).

Om van de gebruikershandleiding kredietrapportage optimaal gebruik te kunnen maken wordt geadviseerd vooraf  de Gebruikershandleiding Jaarrekening op fiscale grondslag door te nemen.

De gebruikershandleiding kredietrapportage geeft duidelijk aan dat de kredierapportage bestaat uit de gegevenselementen van de jaarrekening op fiscale grondslag, aangevuld met bankspecifieke elementen.

Hoewel de gebruikershandleiding kredietrapportage hier en daar ook wat technische termen bevat is de handleiding een prima instrument om te bepalen welke informatie ten behoeve van de kredietrapportage uitgevraagd gaat worden. Zo kunnen softwareleveranciers en intermediairs bepalen welke gegevenselementen deel uitmaken van hun standaard softwaresystemen en welke elementen ontbreken.

De gebruikershandleiding kredietrapportage is te vinden op de website http://www.rapportageportaal.nl (tabblad bankentaxonomie). 

Categorie(n) SBR / XBRL
Bronvermelding Financiële Rapportages Coöperatief B.A.
Internet URL http://www.rapportageportaal.nl


Onerzoeksbureau GBNED