Softwarepakketten.nl
erp software prodin

White papers

ABAB Accountants en Adviseurs en het gebruik van ImageCapture software voor het geautomatiseerd verwerken van facturen

Plaatsingsdatum 06-07-2016
Berichtdatum Juni 2016

Sinds 2012 maakt ABAB Accountants en Adviseurs gebruik van onze ImageCapture software voor het geautomatiseerd verwerken van facturen in koppeling met AccountView. Senior Informatie-analist Peter Bressers is vanaf het begin betrokken geweest bij de selectie en implementatie van ImageCapture en vertelt over het gebruik van de software en zijn ervaringen met Scan Sys.

"Wij hebben verschillende soorten klanten, met name in de agro sector en het mkb. Zo hebben wij klanten met een eigen boekhoudpakket waarvoor wij alleen de rapportages uitvoeren en zijn er klanten waarvoor wij ook het financiële pakket hosten. Zij maken gebruik van Mijn ABAB internetboekhouden. Mijn ABAB Internetboekhouden is een white label product met AccountView als financiële applicatie, die ook de scan-en-herken oplossing van Scan Sys bevat. Klanten kunnen via het klantportaal hun scans uploaden, waarna deze geautomatiseerd worden verwerkt. Deze dienst bieden wij sinds een aantal jaren en we zien geleidelijk een toename van het aantal gebruikers. Daarnaast hebben wij ook een grote groep klanten waarvoor wij de totale administratieve dienstverlening verzorgen. Voor deze groep gebruiken we ook de ImageCapture software". Aldus Peter Bressers, Senior Informatie-analist, ABAB Accountants en Adviseurs.

De reden om op zoek te gaan naar een scanoplossing laat zich gemakkelijk raden: ABAB verwerkt op jaarbasis maar liefst 600.000 facturen, verdeeld over 3000 administraties. Door te gaan scannen konden efficiency-voordelen behaald worden. Tegelijk met de overstap naar een geautomatiseerd verwerkingsproces stapte ABAB ook volledig over naar het factuurstelsel. Dit is noodzakelijk voor het automatiseren van het factuurverwerkingsproces. Daarnaast was dit een duidelijke beleidskeuze om ook tussentijdse resultaten beschikbaar te kunnen stellen aan de klant.

ABAB is een vooruitstrevende organisatie op het gebied van ICT. Het is niet voor niets dat administratieve automatisering ook deel uitmaakt van het dienstverleningspakket. De manier waarop zij ImageCapture hebben geïntegreerd, is dan ook redelijk uniek te noemen: ABAB werkt vanuit een zogenaamd “blackbox” principe met de ImageCapture software. Dat wil zeggen dat er geen menselijke interactie plaatsvindt tijdens de verwerking in ImageCapture, maar dat alle gescande of geïmporteerde inkoopfacturen volledig geautomatiseerd worden verwerkt. Medewerkers krijgen een bericht dat er inkoopboekingen klaar staan om geïmporteerd en verwerkt te worden in AccountView, waarna zij de boekingen controleren en eventueel nog verder verbijzonderen.

Lees complete white paper "ABAB Accountants en Adviseurs en het gebruik van ImageCapture software voor het geautomatiseerd verwerken van facturen".

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Scan Sys
Internet URL http://www.scansys.nl


Onerzoeksbureau GBNED