Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

CFO in the Digital Age

Plaatsingsdatum 10-12-2016
Berichtdatum November 2016

Onder de naam "CFO in the Digital Age" heeft Unit4 een presentatie beschikbaar die gericht is op compliance en performance. Uitgangspunt is de uitdaging om compliant te zijn door (compliant) rapporten, risicobeheering en accurate data en daarnaast inzicht te hebben in (toekomstige) prestaties. 

Deze presentatie gaat onder meer in op software voor CPM (Corporate Performance Management) - tegenwoordig ook wel aangeduid als EPM (Enterprise Performance Management) met de onderverdeling naar:

  • Financial CPM: extractie data vanuit financials, consolidatie, rapportage, scorecarding en dashboarding. Dat is met name gericht op compliance, het verleden en het heden;
  • Strategic CPM: strategy planning, integrated financial planning, business planning, forecasting en budgeting. Dat is met name gericht op de doelstellingen, het heden en de toekomst.

Bij scorecarding en dashboarding komen deze twee domeinen elkaar tegen - om planning en realisatie te vergelijken en bij te sturen - en moeten ze elkaar versterken, bij voorkeur op hetzelfde platform.

De presentatie zet een aantal belangrijke begrippen en de samenhang daartussen helder op een rijtje.
Download complete presentatie "CFO in the Digital Age"... (PDF)

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding Unit4
Internet URL http://www.unit4.nl


Onerzoeksbureau GBNED