Softwarepakketten.nl
erp software prodin

White papers

MRP optimalisatie en scheduler van Limis Planner brengen Berg Hortimotive naar hoger niveau

Plaatsingsdatum 10-01-2017
Berichtdatum 9 januari 2017

Berg Hortimotive heeft als doel om bedrijven in de glastuinbouw wereldwijd te ontzorgen in het logistieke proces. Voor alle handelingen in de kas, tot en met het verzendklaar maken, leveren ze oplossingen die bedrijfsspecifiek zijn.

Tegenwoordig is Berg Hortimotive een internationaal vooraanstaande toeleverancier, met interne logistiek als rode draad. Afnemers kunnen terecht voor één enkele buisrailwagen, maar ook voor high-tech oplossingen in de vorm van geautomatiseerde inductiesystemen. Bij het bedrijf werken circa vijftig professionals, die zowel de advisering als de engineering voor hun rekening nemen. Om de efficiency in het productiestadium te waarborgen, produceert Berg Hortimotive onder eigen regie.

De uitbreiding van het assortiment zorgde voor een flinke planningsuitdaging. Berg Hortimotive heeft te maken met grote artikelbestanden en veel calculaties die in Exact Globe staan. De planning werd tot dan toe in Excel gedaan maar Berg Hortimotive merkte dat dat veel te omslachtig was en nog te veel oneffenheden had. Aanvankelijk plande Berg Hortimotive alleen grof op afdelingsniveau en niet op mensen en machines. Met de groei en toename van orders moest meer in detail worden gepland op de combinatie van mensen en machines.

Waarom is voor Limis gekozen?
Aan het woord de heer Kevin Buth, werkvoorbereider bij Berg Hortimotive:
Een aantal jaar geleden hebben we een demonstratie aangevraagd bij Limis. De demonstratie viel in goede aarde en we hadden al vrij snel door dat Limis antwoorden had op onze specifieke vragen, zoals o.a.: zijn er capaciteit overzichten, kunnen we schuiven met orders, is er een koppeling met Exact? Na deze demo zijn we op bezoek geweest bij een referentiebedrijf van Limis dat tevens Exact
Globe gebruikt. Het bezoek werd als positief ervaren.

Voorwaarden
De heer Buth: ‘Tijdens de zoektocht naar een oplossing zijn meerdere pakketten vergeleken. Om de juiste beslissing te nemen over een planningspakket hadden we een aantal voorwaarden gesteld waaraan het bedrijf moest voldoen:

  • Bestaansrecht/historie (hoe lang bestaat het bedrijf al? Is het bedrijf er in de toekomst nog?)
  • Koppeling met Exact (was echt een eis)
  • Koppeling met een kloksysteem (in ons geval Modest)
  • Realistische kosten van het pakket. (waren t.o.v. van andere planningspakketten relatief laag)
  • Minimaal 10 onafhankelijke bedrijven waar met de software wordt gewerkt (goede reputatie).
  • Een goede service/ondersteuning

Limis voldoet op alle punten.’

Hierna is de mogelijke toepassing van Limis Planner nader besproken en op basis daarvan is een offerte uitgebracht waarin de wensen en eisen zijn vertaald naar een kostenoverzicht en implementatieplan.
Download volledige white paper (PDF)...

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP, Branche > Landbouw, tuinbouw en visserij
Bronvermelding Limis
Internet URL http://www.limis.nl


Onerzoeksbureau GBNED