Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

De accountant als copiloot: zo wordt u strategisch partner van uw klant

Plaatsingsdatum 02-06-2021
Berichtdatum 2 juni 2021

Als accountant fungeert u steeds vaker als copiloot voor uw cliënt. De strategische adviseur die meekijkt over de schouder van de ondernemer en deze helpt om zijn bedrijf succesvol vooruit te helpen.

De wereld waarin bedrijven opereren is turbulenter dan ooit. De wet- en regelgeving kan van het ene op het andere moment veranderen. Ook economische ontwikkelingen kunnen wereldwijd en lokaal een flinke impact hebben. Bovendien zetten innovatieve businessmodellen traditionele markten op hun kop.

Tijdig bijsturen is dus het devies. Daarbij is het echter wel belangrijk om de juiste strategie te volgen. Om die uit te stippelen, hebben ondernemers relevante en actuele stuurinformatie nodig. Dat is waar u als accountant in beeld komt door constant mee te kijken en data in relevante stuurinformatie te vertalen. U fungeert als copiloot voor de ondernemer.

Waarom copiloot?
Wat de accountant voor de ondernemer betekent, is ergens te vergelijken met de rol van de copiloot in de cockpit. De piloot is eindverantwoordelijk voor de vlucht. Dat is natuurlijk de rol van de ondernemer zelf. Maar ook de copiloot heeft een belangrijke rol en kijkt constant mee met de piloot, om in te grijpen indien nodig. Als accountant kijkt u mee over de schouder van uw cliënt. Uw rol is daarbij het verzorgen van alle stuurinformatie waarmee de ondernemer weloverwogen beslissingen kan nemen. U managet de onderneming als het ware mee.

Whitepaper
In de whitepaper ‘De accountant als copiloot’ leest u hoe u strategisch partner van uw cliënt kunt worden. Daarbij wordt uitgegaan van de volgende opzet:

  1. De toegevoegde waarde van een copiloot;
  2. In 8 stappen van stuurinformatie naar sturing;
  3. De instrumenten van een copiloot;
  4. Bestemmingen die u als copiloot bereikt.

Lees verder in de gratis whitepaper!
Download nu.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Visma


Onerzoeksbureau GBNED