Softwarepakketten.nl
Exact Software

Agenda

Praktijkdag scan, herken en e-factureren 2019

Datum 18-09-2019
Duur Van 13.30 - 18.30 uur
Plaats Hoevelaken


Woensdag 18 september 2019

Steeds meer organisaties maken gebruik van oplossingen voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet in combinatie met het elektronisch uitwisselen van boekingsdocumenten. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld de factuur die als PDF-bijlage wordt ontvangen en vervolgens verwerkt via een scan- en herken oplossing in de boekhouding. De rol van het scannen is dan overgenomen door bijvoorbeeld email en scheelt dus weer een handmatige handeling. Ook elektronisch factureren op basis van de ISO-standaard UBL behoort steeds meer tot de standaardbagage van deze oplossingen. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om in dit hybride tijdperk zowel te profiteren van scannen en herkennen van boekingsdocumenten als van elektronisch factureren in de meest optimale vorm. 

Maak tijdens deze praktijkdag kennis met alle mogelijkheden op het gebied van scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking  en UBL-AAN en Peppol first.

Deze praktijkdag bevat de volgende onderdelen:

  • Toelichting rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019".
  • Scan, herken en eFactureren landschap.
  • Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk met scannen/herkennen en elektronische factuurverwerking.
  • NIEUW: Elektronisch factureren en auditfuncties.
  • UBL-AAN en PEPPOL First.
  • Innovaties.

Programma

13.00 uur
Ontvangst met koffie op informatiemarkt

13.30 uur
Inleiding en scan, herken en eFactureren landschap
Facturen worden verzonden en ontvangen op papier, per email als PDF-bijlage en in UBL via het PEPPOL-netwerk of per email. Dienstverleners bieden slimme oplossingen om met name ontvangers van facturen te ontzorgen, zodat bijvoorbeeld alle inkomende facturen in UBL ontvangen kunnen worden. Het "scan, herken en eFactureren landschap" geeft inzicht in de mogelijkheden en wordt nader toegelicht met zoveel mogelijk interactie door deelnemers en leveranciers. 
Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED. 

14.15 uur
UBL-AAN en PEPPOL first?
Bedoeld om elektronisch factureren zoveel mogelijk automatisch te laten plaatsvinden zonder dat de gebruiker daarvoor instellingen moet verrichten. Leveranciers van factuursoftware die UBL ondersteunen kunnen in belangrijke mate meewerken om de verdere adoptie van elektronisch factureren te doen toenemen (lees blog). Met tevens aandacht voor het initiatief "Invoice of Holland", dat zorgt voor het stimuleren van e-facturatie binnen Nederlandse organisaties, ongeacht grootte, branche of specialisatie. Met als motto “Als het kan, doe het dan!”. Door Johan Schaeffer, eVerbinding.

14.45 uur
Scannen, herkennen en eFactureren in de praktijk (1)

15.15 uur
Pauze op informatiemarkt.

15.45 uur
NIEUW
Elektronisch factureren en auditfuncties

Nu het gebruik van elektronisch factureren niet meer weg te denken is in de praktijk speelt ook de controle op betrouwbaarheid van elektronisch factureren in een organisatie. Op basis van het gelijknamige rapport "Elektronisch factureren en auditfuncties" komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 2-weg en 3-weg matching, PDF-factuur als controle object, facturen door klant online beoordelen en goedkeuren, spookfacturen, factuur(formaat)conversie, semantische controles, afgekeurde facturen en wat is nu de originele factuur?
Door: Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

16.30 uur
Scannen, herkennen en eFactureren in de praktijk (2)

17.00 uur
Pauze met broodjeslunch en bezoek informatiemarkt.

17.45 uur
Toelichting rapport ‘Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019’;  Naast oplossingen en aandachtspunten voor scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking komen ook aanvullende softwaretools aan de orde die het proces van inkomende factuurverwerking ondersteunen. 
Door Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED

18.15 uur
Innovaties
Softwareleveranciers en dienstverleners geven we een podium om kort hun innovaties te presenteren rondom scannen, herkennen en elektronisch factureren.

18.45 uur
Afsluiting bijeenkomst 

Napraten op de informatiemarkt.

19.15 uur
Einde bijeenkomst.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt kunt u kennismaken met de volgende leveranciers (volgt): 

 
 


 
 
 
 


Locatie 

Congres- en vergadercentrum EXPO Hoevelaken
(Euretco)
 
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein).

Kosten
De kosten voor het bijwonen van het congres bedragen 150 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een broodjesmaaltijd. Leden van BSPD en NOVAK betalen 130 euro persoon. Genoemde tarieven zijn excl. BTW.

Bij inschrijving uiterlijk 23 augustus 2019 geldt altijd het vroegboektarief van 120 euro per persoon (excl. BTW).

PE
Volgt (NBA).

Aanmelden
Direct inschrijven... 

Organisator GBNED in samenwerking met NOVAK


Onerzoeksbureau GBNED